Şimdi Ara

Kimliğimi Kaybettim Yarın Sınav Var (Acil Bakar mısınız)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
13.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimliğimi bulamıyorum muhtemelen düşürdüm. Yarın sabah öğretmenlik alan bilgisi sınavı var. Nüfus müdürlüğünde geçici kimlik belgesi veriliyormuş. Daha önce başına gelen varsa yazsın lütfen çok zor durumdayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kimliğimi Kaybettim, Yarın Sınavım Var: Ne Yapmalısınız?

Kimliğinizi kaybetmek, özellikle yaklaşan bir sınavınız varsa oldukça stresli bir durum olabilir. Ancak panik yapmayın, bu durumu yönetmenin birkaç yolu var:

Sürücü Belgenizi Kullanın (Ehliyet)

• Eğer geçerli bir sürücü belgeniz varsa, bu çoğu sınav durumunda kimlik belgesi olarak kullanılabilir.

Okulunuzdan Kayıt Belgesi Alın

• Okulunuzdan, tam adınızı, öğrenci numaranızı ve fotoğrafınızı içeren resmi bir kayıt belgesi talep edin.

KPSS Sınavı İçin

• KPSS sınavı için, T.C. Kimlik Numaranızı (TCN) ve öğrenci numaranızı bilmeniz gerekir. Okulunuzdan TCN'nizi doğrulayan bir belge talep edebilir veya ÖSYM'ye ulaşabilirsiniz.

Diğer Sınavlar İçin

• YKS veya diğer sınavlar için, sınav giriş belgenizi ve öğrenci kartınızı yanınızda bulundurun. Bu belgeler kimlik doğrulama amacıyla kullanılabilir.

Sınava Girerken

• Sınava girerken, kimliğinizi kaybettiğinizi sınav yetkilisine bildirin.
    • Geçerli bir kimlik belgesi veya yukarıda belirtilen alternatif belgelerle birlikte kayıt belgenizi sunun.

Önleyici Tedbirler

• Önemli belgelerinizin bir kopyasını bulutta veya güvenli bir yerde saklayın.
    • Sınava her zaman yedek bir kimlik belgesi götürün.
    • Kimliğinizi kaybetme riskinizi azaltmak için güvenli bir yerde saklayın ve yanınızdan ayırmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

• Evet veriliyor da yeni kimlik başvurusunda bulunman lazım önce. Parmak izi vs. prosedürleri olduktan sonra veriyorlar size(en azından bende böyleydi).

Bir de bildiğim kadarıyla kimlik yerine pasaport ehliyet geçiyor. Bu ikisinden biri varsa da yerine geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyet geçerli mi veya ehliyetin var mı? Yoksa haftasonu geçici belge alman pek olası değil gibi
  • Sınav giriş belgesinde ne yazıyor ? Kimlik dışında girilebilecek belge olarak kabul ettikleri başka bişey var mı ?
  • Ben ehliyet ve pasaport geçerli diye biliyordum ama geçen haberlere çıktı cocugu ehliyetle almıyorlardı

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur561

Sınav giriş belgesinde ne yazıyor ? Kimlik dışında girilebilecek belge olarak kabul ettikleri başka bişey var mı ?

Geçici kimlik belgesi ile giriliyor ama muhtemelen yarın nüfus açık olmayacak. Böyle kurumun içine edeyim ben.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi çok kötü ya ehliyetin yok mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Şampiyon Sperm

Abi çok kötü ya ehliyetin yok mu

Ehliyetim yok maalesef. Sınava giremedim. Diyecek bir şey yok böyle sistemin ben içine edeyim. Çağrı merkezini aradım dün gece telefondaki şahıs kendi kurumunun açılış saatini bile bilmiyor. Diyecek bir şey bulamıyorum. Bana da büyük ders oldu.

• Sistemin suçu nedir anlayamadım? Kimliksiz kişiyi sımavı mı alsalardı? Bence bu tarz olaylar da bir tür sınav. Baya da elenen oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

Sistemin suçu nedir anlayamadım? Kimliksiz kişiyi sımavı mı alsalardı? Bence bu tarz olaylar da bir tür sınav. Baya da elenen oluyor

Kimliksiz birini tabiki de almayacaklar. Benim sitemim nüfus müdürlüğüne. Kpss YGS LYS bütün sınavlarda açık tutmuşlar nüfus müdürlüğünü ama ÖABT sınavında kapalı.

• Hemen sisteme ya da bir kuruma suç atma. Aynı günün sabahında sınava gireceksin ama daha yeni haberin oluyor kimliğinin olmamasından.

Şu Ygs Lys sınavlarında 9 45 kuralına takılanlara da hiç üzülmedim.

• Kimliği kaybet, haftasonuna kadar aklına gelmesin sonra sisteme çöp at. Bir de öabt'ye giriyorsun.

• Pasaportla giriliyor

• Hocam e devletten felan çıktı alsanız kabul etmezler mi acaba?

• OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    YGS yi kaçıranlara üzülenin aklı yoktur zaten. Bizim zamanımızda sınav 09.00 da olurdu. iki kere okulun yerine giderdik, sabah saat 07.30 - 08.00 da okulun bahçesinde elimizde su çikolata beklerdik. Yeni nesil biraz mal yetişiyor. Kimse kusura bakmasın.
  • Hemen sistem. Bu sistem 985792 yıldır böyle işler. Hafta sonu tatildir. Azcık sorumluluk sahibi olun. Elendin geçmiş olsun.
  • P10 puanin kacti bu arada?

• Pasaport yok mu?

• e-Devlet Kapısı'ndan Geçici Kimlik Belgesi alınabiliyor (bunun için öncelikle yeni kimlik başvurusunda bulunmanız gerekiyor) :

https://www.turkiye.gov.tr/nvi-gecici-kimlik-belgesi-sorgulama

Diğer tüm NVİ hizmetleri bu adreste :

https://www.turkiye.gov.tr/nufus-ve-vatandaslik-isleri-genel-mudurlugu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.