Şimdi Ara

Kimse bu sorunun yanlış olduğunu düşündü mü hiç acaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biyolojideki hemofili ve renk körü sorusunun cevabının 2 ve 4 olması gerekmiyor mu eğer ösymnin cevabı doğruysa birisi bana açıklasın nolur neden doğruymuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Up up

• Ben de 2 ve 4 yaptım bro, emindim.
  • En az kçç sorusu kadar sövdüm o cevaba buna kimse itiraz etmedi mi acaba ya

• ANNE TASIYICI OLACAK BUNDA HEMFIKIRIZ. 2 4 OLMASI İÇİN a hemofili b renk koru geni alırsak X.A-B X.a-b almamiz lazim anneyi muhtemelen oyle aldınız siz. Böyle alırsak baba X.a-b Y zaten. Yani anne yukardaki gibi olursa cocuklar ya hic hastaliksiz ya iki hastalik birden cikmak zorunda oluyor. Dogrusu anneyi X.A-b X.a-B almakti. Çünkü sekilde tek hastalık taşıyan bireyler vardi. Cevap 3 ve 6

• İyi ama ben yine anlamadım ki şimdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilimsel yol denemedim. Bazilarinda sadece hemofili, bazilarinda sadece renk korlugu vardi. 4'u icin de olasilik esitti. Ama saglikli olmasi ya da her ikisine de sahip olmasi diger 4unden ayiran durumdu. 3 ve 6 isaretledim. Fizik ya da kimya sorusu olsa isaretlemezdim de biyolojide cok soru salladim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzjjj

ANNE TASIYICI OLACAK BUNDA HEMFIKIRIZ. 2 4 OLMASI İÇİN a hemofili b renk koru geni alırsak X.A-B X.a-b almamiz lazim anneyi muhtemelen oyle aldınız siz. Böyle alırsak baba X.a-b Y zaten. Yani anne yukardaki gibi olursa cocuklar ya hic hastaliksiz ya iki hastalik birden cikmak zorunda oluyor. Dogrusu anneyi X.A-b X.a-B almakti. Çünkü sekilde tek hastalık taşıyan bireyler vardi. Cevap 3 ve 6

Rica etsem sorunun resmini bi koyar mısınız buraya ben şu an erişemiyorum hocam

• Ben bu soruya genetik bilimci gibi ugrastim cevap dogru

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • slvsncr kullanıcısına yanıt
    Hocam bende erisebilecek durumda değilim. Daha basit anlatmaya calisayim hastaliklar x kromozomunda tasiniyor. Baba iki hastalığı da tasiyor genotipi X(a-b) Y olmalı. Çocuklarda da hasta bireyler var ve anne hasta değil. Anne taşıyıcı olmak zorunda yani. Annenin genotipini X(A-B)X(a-b) ya da X(A-b)X(a-B) şeklinde alabiliriz taşıyıcı olmasi için. Hasta olmicak ama hastalik geni tasimasi gerekiyor yani. Ilk şekilde alirsak cevap 2-4 cikiyor ikinci sekilde alirsak 3-6 çıkıyor.

• E ama bu durumda iki tane doğru cevap olmuyor mu anlamadığımkısım da buydu işte genlerin durumuyla problemim yoktu

• slvsncr kullanıcısına yanıt
    Heh işte buraya kadar tamamsak ilk şekildeki gibi yani X(A-B)X(a-b) alırsak cocuklarda ya hic bi hastalık gorulmuyor ya da iki hastalık birden görülüyor caprazlama yapinca. (Baba X (a-b) Y) ama tabloda uc ya da dört tane tek hastalık tasiyan birey vardi. Bundan dolayı anneyi ikinci sekilde kabul etmemiz şart

• Şimdilik anladım hocam çok teşekkürler ama soruyu ayrıntılı inceledikten sonra tekrar sıkıntı yaşarsam bi haberdar etme eylemini kullanırım

• oguzjjj O kullanıcısına yanıt
    bakın soruyu iki şekilde düşünmeliyiz. tek hastalık taşıyan bireyler krossing overla da oluşmuş olabilir. bu durumda iki tane tek hastalık taşıyan bireyin olduğu tek şık 2-4 oluyor.
    sizin mantığınızla düşünüce 3-6 oluyor. sorunun iki cevabı var. femdeki biyoloji hocalarım bile böyle söyleyip iptal başvurusu yaptı. soruyu sordum bakın sadece. yanlış hocam bu falan demedim. iki şekilde çözülebiliyor
  • nope93 kullanıcısına yanıt
    Tek hastalık tasiyan sadece iki birey varsa eyvallah ama daha fazla vardi sanki

yok hocam 2 ve 4 var diğer şıklarda hepsinde araya 3 ya da 6 girmiş 1-3 1-6 gibi. o yüzden o mantığa göre yapınca ikisinde de krossing over olan tek şık 2-4tü
  • nope93 kullanıcısına yanıt
    O zaman hocam soru krossing overla olusmus olabilir diyosa sorulus tarzi da onemli cidden hatalı dediğin gibi iki çözüm çıkar

işte hocam aiste kontol ederken soruları 3-6 yazdı ben iptal ben şok ben wefad daha sonra hocalara sordum iki türlü de yapan çıktı. burdaki arkadaşlarımıza sordum onlar da sağolsunlar 3-6 mantığını açıkladı. 3-6 kesinlikle yanlış değil ama 2-4 de değil. o r ve hyi nerede aldığımıza göre değişiyor,soruda bunu belirtmemiş. sorunun eski fotoğraflarını da aldım ki biz belirttik diye değiştirme yaparlarsa diye soruyu soruş şeklinde bozukluk var,bu ikililik soruda olmamalıydı bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nope93

işte hocam aiste kontol ederken soruları 3-6 yazdı ben iptal ben şok ben wefad daha sonra hocalara sordum iki türlü de yapan çıktı. burdaki arkadaşlarımıza sordum onlar da sağolsunlar 3-6 mantığını açıkladı. 3-6 kesinlikle yanlış değil ama 2-4 de değil. o r ve hyi nerede aldığımıza göre değişiyor,soruda bunu belirtmemiş. sorunun eski fotoğraflarını da aldım ki biz belirttik diye değiştirme yaparlarsa diye soruyu soruş şeklinde bozukluk var,bu ikililik soruda olmamalıydı bile.
    he heeeeh işte ben de bundan bahsediyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slvsncr -- 25 Haziran 2015; 5:41:09 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.