babamın vardı 1978 model tanusu o zamanlar Kırıkkale de bir bizde bir de almancılarda vardı bu arabadan. araba deyince hep aklıma o gelir. hala resimleri varsiyah beyaz. sonra babam onu satıp 1980 v6 2.3 l bir granada almıştı. alışmışım büyük arabaya şimdi ben de 1994 model renault concorde kullanıyorum. taunus dört dörtlük bir arabaydı.
taunus araba be.
Buda benim taunus 'um... Biraz daha işi kaldı bitmek üzere. Şu ana kadar bi kere olsun yolda bırakmadı.
2. resim
3. resim
quote:
Orjinalden alıntı: Salvadoresss
3. resim
kazasız belasız bin güzel olmuş
Teşekkür ederim. Amiin (:
Maziden taunusumun resmi. Hey gidi günler, bizi sen büyüttün be..
Aynı mesaja ekleyemedim, bu da 2.si
arkadaşlar geçen satılık bir taunus var idi Araba basbaya temiz ve 4 vites idi bu alman taunus dediler. bu arabaların almanları ile yerlileri arasında öyle ciddi kalite farkı var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: commonwealth
arkadaşlar geçen satılık bir taunus var idi Araba basbaya temiz ve 4 vites idi bu alman taunus dediler. bu arabaların almanları ile yerlileri arasında öyle ciddi kalite farkı var mı?
Dış görünüşünde, iç dizaynında ve üretiminde bazı ufak farklılıklar olduğu doğru. Örneğin 77-78-79 taunusların dış farklılıkları: ön sinyallerin çamurluğa dönmemesi, arka stopların kısa olması, yan çıtaların bulunmaması ve en önemlisi bombeli tavanlı olmasıdır. 80-81-82 modellerin dışı yerli otosanlarla aynıdır. İçinde 77-78-79larda devir saati bulunmaz. Kokpit malzemesi, döşemeler ve tek renk camlar 80-81 ve 82 lerle aynıdır. Ancak 81-82de devir saati eklenmiştir. Yerli otosan taunuslarda döşemeler farklıdır, camlar renklidir, geç sönen iç aydınlatma mevcuttur. Üretimleri bakımından; yerli otosanlar 87den itibaren çift boğazlı weber karbüratöre sahipken 86dan düşük taunuslar tek boğazlı bir karbüratör taşır. Avrupalarda arka viraj denge çubuğu bulunmadığı, yol tutuşun iyi olmadığı söylense de onlarda da bu parça bulunur. Ancak otosan üretim kolaylığından olsa gerek arka dingili ve şaseyi düz bir demirle birbirine bağlar ki avrupalarda bu daha estetik ve daha karmaşık halde araç üzerinde mevcuttur. (Bu bahsettiğim parça şahin ve doğanların arka tamponunun altından bakıldığında görünen hafif çapraz bir demir profil) modeli net söyleseydin bikaç ayrıntı daha verebilirdim
fairway araba için 1984 modl dediler. piyasası ne kadardır? verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
fairway araba için 1984 modl dediler. piyasası ne kadardır? verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Taunus Eger Alman dendiyse 1984 model olamaz Taunus' un son kasası avrupada 1979-1982 model yılı olarak çıktı daha sonra 1984 yılına kadar Arjantin' de 1985 sonunda 1986 model olarakta ülkemizde üretilmeye başlandı, daha detaylı bilgi ve paylaşım için yakındawww.taunusturkey.com adresini ziyaret edebilirsiniz (2 hafta içinde)
+1. 782 ye katılıyorum. İşin açığı taunusların piyasası hakkında bir bilgim yok.
Taunuslara 1.5 milyarda isteyen var 3.5 milyarda isteyen var arabasına ve durumuna gore degisir, begenilen araba incelenip teklif verilmeli.
ben de taunus lu oldum. yeni aldım 1989 model 2000 gts daha 100000 de ve çok temiz bi araç internet sağolsun daha önce tofaş serisi araçlar kullandım ama ford mükemmel miş bende burdayım ok
Güle Güle kullanın :) ama GLS demek istediniz herhalde :)
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. zaten fiyat biraz yüksek geldi bana. 4.000 istedi. üstelik sayenizde alman taunus bu lafının da doğru plmadığını öğrenmiş bulundum. teşekkürler.
Piyasadan araba almak zordur :) mumkunse tanidik tavsiyesi ve cevredeki dostlarinda varsa onlara bak menşei alman olduğu için alman taunus demiştir, hergün bir avuç fındık yerse ???? :)