Şimdi Ara

KİMSENİN BİLEMEYECEĞİ ÖZGÜN Bİ SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben felsefe bölümünde okuyorum.Felsefe hocası bana genele hitap eden sınıfın kolayca bilemeyeceği bir soru bul dersten geçersin dedi.Bende sizin genel kültür seviyenize güvenerek konu açmayı düşündüm.Yardımcı olursanız çok sevinirim
    Bu arada soru her türde olabilir(tarih biyoloji matematik vb.)ve cevabını benim bilmem gerekiyo.

Arkadaşlar son bişey daha, soracağım soru bi köyün nüfusu, osmanlı padişahının yaşı veya vücudumda kaç ben var gibi insanların bilemeyeceği sorular olmuyacakmış yardımcı olursanız çok makbule geçer bi el atın lütfen.

• Yirminci yılyüzda güvenini kaybeden özneyle ne yapacağız biz

Ve tarihin sonu var mıdır sorularını sorarsan fatal error verebilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Ekim 2018; 23:4:21 >
  • Tanrı kaldırabileceği bir taş yaratabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felsefe okunacak (okul okumak anlamında) bir şey midir? Felsefe sınav yapılabilecek bir şey midir?
  • ya o bölümü okumayı bırak ya da ufaktan ufaktan felsefe okumalarına başla. sığ bir görünümün var
  • kutsal kitapları o kitap dışı bir delille ispatla diyebilirsin

a.aziz bayındır bile cevap veremedi buna
    abdullahasker23youtube
    ebubekir sifil abdülaziz bayındırı fena morarttı
    https://www.youtube.com/watch?v=fo6_6CM7fIQ&t=25s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 25 Ekim 2018; 3:12:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tırrek Widow

Tanrı kaldırabileceği bir taş yaratabilir mi?

Taş neki onun kudreti ve gücü karşışında o kudretlilerin en kudretlisi ve güçlülülerin en güçlüsüdür bizim yanıldığımız nokta yaratıcıyı yaratılanlarla mukayese etmemizdir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir soru :)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • insan kendisini nasıl evlat edinebilir diye sorulabilir?

zihni kayıt içresindeki insan türeme halinde yeni doğanın evlat diye tanımlandığı dünyada evlat ya da çocuk denen nesneyi ayrıksı tanımlayamaz haldedir. o kendisine öğretileni kayıtlamış ve evladı ya da çocuğu denen şey onun zihni kaydı olmuştur.

a ve b türemeye girdiklerinde dnasal kopya olarak özünde kendilerini evlat edinmişlerdir. ortaya çıkan ürün evlat ya da çocuk diye tanımlanamaz.

.................................

aynı şekilde insan kendisini haşredebilir mi? sorusu da makuldur.

ateizme göre kendisini evlat edinen iki birey bunu diyni kaygıyla yaparsa aynı şey mahiyet değiştirir ve a ve b türeme ile kendilerini haşretmiş gibi gözükürler.

..................................

bu iki soru inanç denen hadisenin etkilerini ayrıntılar. aynı sonucu veren aynı hareketlerin sonuç kısmı salt inançla meydanı haşre veya cennete çevirmektedir denmekte ancak birisi haşri diğeri de cenneti izah edememektedir.

......................................

bu aradaki boşluğu yaratıcı zihinle doldurma çabası da yaratıcıyı arayan ateizm veya yaratıcıya vasıl olmayı uman teizm sorunsalını oluşturur.

önemli olan inançların sonuçlar üzerindeki anlam farklılıklarını oluştururken bu farklılıkların madde ya da mana bakımından geçerlilikleri üzerinde durma hali olmalıdır.

......................................

iki kişinin kendilerini evlat edinme hali ile iki kişinin kendilerini haşrettiklerini düşünme halleri, insanlık denen şeyde türemenin devamiyet eden bir şey olup olmadığı konusunda, yaratılışın da haşir meydanının yeri konusunda bir kısım itirazlarının olabileceğini göstermekte.

gerçekten de ben kendimi evlat edinmiş isem bunun neslin devamı ile ne alakası olurdu!!!! ben ve devam eden ben ne gibi bir nesil verebilir. zaten ben.

veya ölümden sonrasındaki haşir meydanı ben daha diriyken nasıl olacak!!!!?

..................................

• Big Bos kullanıcısına yanıt
    Yaratilan varliklar gibi ofkeleniyor kiskaniyorsa affediyorsa kiyaslanir..

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Yaratilan varliklar gibi ofkeleniyor kiskaniyorsa affediyorsa kiyaslanir..
    Allah tıpkı insanlar gibi öfkelenir ve affeder ama asla kıskanmaz buda kıyaslanmasını gerektirmez
    üretilen sentetikleri ücretsiz test mi ediyorsun.
    dizel arac benzinli gibi yakıtla çalışmaz desen daha kabul edilebilir olurdu..
  • quote:

üretilen sentetikleri ücretsiz test mi ediyorsun.
    dizel arac benzinli gibi yakıtla çalışmaz desen daha kabul edilebilir olurdu..
    İnan hiçbir şey anlamadım, herhalde konulaı karıştırdın
    beyan esas.gözüm üstünde..
    üyelere bi hakaretini görim..155 i ararum..
  • quote:

beyan esas.gözüm üstünde..
    üyelere bi hakaretini görim..155 i ararum..
    Ben niye üyelere hakaret edeyimki ?
  • Tırrek Widow kullanıcısına yanıt
    Soru kaldırabileceği değil kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi olucaktı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.