Şimdi Ara

Samimi soru: İngilizce öğrenmek bu kadar zor mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
5
Favori
7.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelişmiş Avrupa ülkelerinde çocuklar 5 yaşında İngilizce öğrenmeye başlıyor, liseyi bitirdiğinde akademik seviyede İngilizce konuşuyor durumda oluyor. Günümüzde bilimin, teknolojinin, tıbbın, sanatın, her şeyin dili İngilizce. Artık iş başvurularında "İngilizce biliyor musunuz?" diye bir soru sorulmuyor bile. İngilizce'yi akademik seviyede konuşabildiğiniz varsayılıyor; "İngilizce'den başka hangi dilleri biliyorsunuz?" diye soruluyor. Kısacası, maalesef artık günümüzde İngilizce bilmeyen adam yerine konulmuyor. 10.000 TLlik bilgisayarda 400 TL'lik oyunu oynamak için yama dilenmek de ayıptır.(korsan oyun indirenler de cabası. O bilgisayara o parayı verdiysen orjinal oyuna da paran yeter. Yetmiyorsa zaten oynamak zorunda değilsin.) Ortalama zekâdaki bir insan, günde 2 saat uğraşarak en fazla bir senede en azından oyun oynayacak seviyede İngilizce öğrenebilir. Maalesef hazırcı zihniyetli bir milletiz ve bunu söyleyen hemen kötü oluyor, dokuz köyden kovuluyor.

Size ait olmayan bir fikir/sanat eserine çeviri yapıp parayla satmak da ayrı bir çakallık. "O kadar emek verdik, bu para hakkımızdır" vs. diye acındırılarak kendini haklı çıkarmaya çalışmaları da ayrı bir rezillik. Bu senin için bir hobiyse hayrına parasız yap ki üstüne şikâyetçi olma; para kazanmak için yapıyorsan da yapımcı firmadan izin al. O oyuna yüz milyonlarca dolar para harcayıp yıllarca emek veren oyun şirketi şimdi size ne desin?

Kızan çok olacaktır, ama benim söyleyeceklerim bu kadar. Umarım bir gün yama dilenmeyi geride bırakıp gelişmiş ülkeler seviyesine gelebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 18 Temmuz 2020; 13:0:50 >

• madem samimi şekilde sordun aynı samimiyetle bende sana şunu sorayım. benim kendi ana dilimle oyun oynamak istemem neden seni rahatsız ediyor. Ben kendi anadilimle oyun oynamak istiyorum. ingilizceyi ne kadar sular seller gibi bilirsen bil kendi anadilin gibi olmaz. mesela ''cat'' kelimesini okuduğunda beynin onu ''kedi'' olarak translate eder ondan sonra kedi imgesine ulaşır beynin. ama kedi kelimesini okuduğunda direk kedi imgesine ulaşır beynin. yani anlayacağın hiç bir dil ana dilin gibi olmaz. şu işi artık ''ingilizce öğrenmek istemeyen embesiller'' moduna sokmayın. Bende ingilizce biliyorum en azından oyun oynayacak kadar ama ben kendi ana dilimde oyun oynamak istiyorum bunu anlamak sizin için çok mu zor !??
    Samimi soruyorum; Hala ana dilinde oyun isteme hakkının dil bilmekle alakalı olmadığını anlamak bu kadar zor mu?

Dil bilmek başka bir şey, edebi bir eserden kendi dilinde faydalanmak ayrı bir şey. Şu anki dil yozlaşmasının temelinde senin gibi samimi ama düşüncesiz arkadaşlar var. İngilizce bilmeyi gelişmiş ülke mertebesine ulaşmak sanan, milli kelimesini bel altı fıkralarda duyan. z kuşağının kültürümüzü adım adım yok etmesine sebep olan samimi ancak art niyetli fikirler var.

Dil kültürün mihenk taşıdır. Ve kültürün devam ettirilmesi ve korunmasındaki en büyük kalelerden biridir. Ve dil yozlaşmasının temel sebeplerinden biri de yeterli yerel kaynak olmamasıdır. Yerelleştirme olayı milli bir duruştur. Bir zamanlar bu görüşte olan ve çeviriye tüm hayatını vakfetmiş bir sürü edebiyatçımız vardı. Maalesef şimdi siz varsınız.

İngilizceyi veya bir başka dili öğrenmekle ile ilgili tabi ki bir sorun yok. Misal ben işim gereği yabancı kaynak ihtiyacım olduğundan öğrenmek zorundaydım ve işimi yapacak kadar öğrenebildim. Ve evet özellikle ingilizce öğrenmesi kolay bir dil. Ve yine evet evrensel kabul edildiğinden özellikle işi veya özel sebeplerle uluslararası teması olan herkesin öğrenmesi gerekiyor. Ama benim tanıdığım bir sürü esnaf, çiftçi, memur arkadaşım var. Hiçbirinin hayatında ingilizce öğrenmesini gerektirecek bir durum yok. Oyun oynayacak diye, 200 lira verip aldığı oyundan faydalanacak diye adamdan dil öğrenmesini beklemek zeka işi değil maalesef. Forum kuralları gereği daha ağır konuşamasam da emin ol senin gibi düşünen ya da düşünemeyen arkadaşlarla ilgili söyleyecek daha çokça laf vardır. Ancak herkesin sizinle aynı şartlarda olduğunu sanmanız, niye dil öğrenmiyorlar yeaaa tadında sığ bakış açınız, sabahtan akşama kadar dükkanında esnaflık yapan adamın akşam ailesinden arta kalan 1-2 saatinde rahatlamak için oyun hobisi olacak insanlara "oturup dil öğren" diyen yüzsüzlüğünüzü vurgulamak gerek.

Maalesef samimi olmanız bir şey değiştirmiyor. İnsanların para verip aldıkları ürünü satan firmadan "ana dil" gibi temel bir ihtiyacı talep etmelerini tuhaf bulmanız samimiyetsiz bir durum çünkü.

Paralı yama konusuna gelirsek "keşke firmaların haklarını savunacağınız kadar, tüketicinin haklarını da savunsaydınız."

Türkçe dil seçeneği veya yaması ücretsiz olan bana hitap eden oyunları alıp oynamaya çalışan, ücretli yamaları da nadiren kullanan biriyim. Bir oyunu oynamayı çok istiyorsam indirimden falan da bulabilmişsem, ingilizcesi de beni çok zorlamışsa o durumda ücretli yama almışımdır. Onun dışında çok fazla kullandım diyemem ama bu insanlara saldırmak da aklıma gelmedi hiç. Firmaların, ülke pazarına girip buna rağmen ana dil seçeneği koyma zahmetine girmediği bir ortamda o firmaların fikri haklarının koruyuculuğunu yapmak kadar saçma bir şey duymadım. Rockstar games sadece gtadan türkliyede dahi kazandığı paranın ufacık bir paçasıyla gelmiş ve gelecek tüm oyunlarına türkçe yerelleştirme yaptırabilir. Zira döviz kurundan dolayı işçiliği ucuz bir ülkeyiz. Yama yapan ekiplerin talep ettikleri miktarlar ortada. Denetleyecek ve test edecek bir dil uzmanına verilecek para o çapta bir firma için sembolik. Ancak yine de yeni gelen oyununa ana dilini koyma zahmetine girmemiş bir firmayı canhıraş savunan arkadaşlar gözlerimi yaşartıyorsunuz. Umarım günün birinde tüketicilerin hakları için de "mesela ana dilinde oyun opynama hakkı" bu kadar şevkle mücadele edersiniz.

Velhasılı kelam bu tartışmaların bir neticesi olacağını da düşünmüyorum zira düşüncesizlik, kraldan çok kralcı olma durumu her yerde. Bu meselenin tek çözümü "ana dilde" hizmet vermeyen oyunların satışının yasaklanması. Devlet tarafından bu tarz bir yasak gelirse kısa zamanda özellikle A+ tüm oyunlara dil seçeneği gelecektir. Bugün "korsan çok ondan yapmıyoruz" diyen o çok sevgili firmalarınız pazardan olmamak adına bir anda değişecektir. Tabi bu dediğimde kısa vadede olabilecek bir şey değil zira ülke yönetimi "oyun, filim boş iş yeğenim" kafasında şu an için. Belki gelecekte.

Yani özetle sizin deyiminizle insanların bugün yama "dileniyor" olma sebebi dil bilmemeleri değil o haklarını savunduğunuz "biricik" firmalarınızın tüketici haklarını çiğnemesidir.
    Konunun ''İngilizce öğrenmenk''ten çok ''Türkçe oyun isteyeceğinize İngilizce öğrenin hem lazım olur'' şeklinde olduğunu düşünerek yorumumu yapıyorum.Yoksa İngilizcenin lazım olduğuna herkes hemfikirdir heralde.

Konu burada sadece dil değil.Senin topluluğuna yapımcının ne kadar önem verdiğidir.Ben Türkçe yama bekleyenlerden değilim,oyun Türkçeyse oynarım değilse İngilizce oynarım. İngilizcemin harika olduğunu söylemiyorum ama çoğu oyunu anlamama yetiyor. Ama oyunun dillerinde Türkçe olunca mutlu oluyorum abi. Adamlar bizi görüyor ''Siz oradasınız, biliyorum'' diyor. Daha sitesinde uygulamasında dil desteği yok RG'nin.Adamlar daha yeni reklamları Türkçe vermeye başladılar.Buna kadar biz onlar için var olmayan bir topluluktur resmen.

Bence İngilizce bilen bilmeyen herkesin Türk oyun topluluğu için Türkçe destek istemesi gerekiyor.
    Yama olayiyla alakasiz olarak ingilizceye yeterince hakim olmadiginizi soyleyebilirim. Bir muddet zaman ayirdiktan sonra beyniniz cat kelimesini cevirmeden direk ifade ettigi seyi getirir akla. Bu da zamanla olan bir sey. Yeterince ingilizce icerik okuyup, izleyip, dinledikten sonra dedigim kivama geliyorsunuz.
    İngilizceyi yanlış örenmişsin/öğretmişler. "Cat" diyince benim beynim Türkçeye translate etmiyor. O kelimenin ne olduğu direk gözümün önüne geliyor. Türkçesini bilmediğim ama ne olduğunu bildiğim dünya kadar kelime var.

Sonuçta ENG-TR mütercim tercümanlık yapmıyorsun. kelimenin Türkçesini bilmene gerek yok eğer dili düzgün öğrenmek istiyorsan.
  • İs hayatında yorgunluk tek başına olmak vs derken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce öğrenmek çok zor değil cidden 1 yıl yeter de artar kendini adayan birine. Ben sadece film dizi oyun ile sıfırdan öğrenip ingilizce bölüm okudum ünide demek ki yapılıyor. Ben orta okulda bile değildim ingilizce öğrenmeye başladığımda kendim okuldan bağımsız öğreniyordum liseye kadar idare eder gittim lisede 2-3 yılda artık konuşmaya başlamıştım tek eksiğim kelime idi onu da hallettim. Hobi olarak yaptım ben bunları bir de daha fazla zamanımı harcasaydım profesyonel çevirmen falan olurdum herhalde.
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt
    madem samimi şekilde sordun aynı samimiyetle bende sana şunu sorayım. benim kendi ana dilimle oyun oynamak istemem neden seni rahatsız ediyor. Ben kendi anadilimle oyun oynamak istiyorum. ingilizceyi ne kadar sular seller gibi bilirsen bil kendi anadilin gibi olmaz. mesela ''cat'' kelimesini okuduğunda beynin onu ''kedi'' olarak translate eder ondan sonra kedi imgesine ulaşır beynin. ama kedi kelimesini okuduğunda direk kedi imgesine ulaşır beynin. yani anlayacağın hiç bir dil ana dilin gibi olmaz. şu işi artık ''ingilizce öğrenmek istemeyen embesiller'' moduna sokmayın. Bende ingilizce biliyorum en azından oyun oynayacak kadar ama ben kendi ana dilimde oyun oynamak istiyorum bunu anlamak sizin için çok mu zor !??
  • Yaş ilerledikçe zorlaşıyor. 5 yaşında öğretmeye başlayınca hiçbir sorun olmuyor zaten.
  • Konunun ''İngilizce öğrenmenk''ten çok ''Türkçe oyun isteyeceğinize İngilizce öğrenin hem lazım olur'' şeklinde olduğunu düşünerek yorumumu yapıyorum.Yoksa İngilizcenin lazım olduğuna herkes hemfikirdir heralde.

Konu burada sadece dil değil.Senin topluluğuna yapımcının ne kadar önem verdiğidir.Ben Türkçe yama bekleyenlerden değilim,oyun Türkçeyse oynarım değilse İngilizce oynarım. İngilizcemin harika olduğunu söylemiyorum ama çoğu oyunu anlamama yetiyor. Ama oyunun dillerinde Türkçe olunca mutlu oluyorum abi. Adamlar bizi görüyor ''Siz oradasınız, biliyorum'' diyor. Daha sitesinde uygulamasında dil desteği yok RG'nin.Adamlar daha yeni reklamları Türkçe vermeye başladılar.Buna kadar biz onlar için var olmayan bir topluluktur resmen.

Bence İngilizce bilen bilmeyen herkesin Türk oyun topluluğu için Türkçe destek istemesi gerekiyor.

• Samimi cevap veriyorum ZORRR

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samimi cevap vereyim kendi adıma. Zor değil. Sadece boş zaman bulnak mesele. Pandemi olmasa ing öğrenemezdim. Ki 3 ayda çokda aman aman ing öğrendiğim söylenemez. Yaptığım çeviriler translate den 1 2 tık yukarıdadır hepsi o. Çeviri yapmak istiyen arkadaşlara tavsiyem. İnternet üzerinden bir eğitim sitesi bulsunsunlar. Benim bulduğum site haftada 3-4 saat eğitim veriyordu canlı yayınla ve en fazla 5 kişi bağlanabiliyordu. Fiyatıda gayet makuldü 25tl aylık. Ben bu sayede öğrendim ama dediğim gibi translateden 1 2 tık daha iyi çeviri yapabilirsiniz. Bu arada ben 3 ay eğitim aldım. Daha sonra vakit olmadığı için bıraktım.

• Zor değil fakat temelinden erken başlanması gerekiyor. Ve tabii ki biraz da karaktere bağlı. İçinde olmayan insana ne kadar dayatsan da almaz bazı şeyleri. Dil de aynı şekilde.

Kendim dördüncü sınıfa kadar Bulgaristan'da eğitim gördüm. Buraya geldiğimde liseye kadar 2 kur İngilizce eğitimi aldım. İlköğretim ve Lise'de ne kadar İngilizce eğitimi alınsa da yetersiz maalesef. Bu yüzden ergenlik yıllarım hep Cnbc-e izlemekle geçti. Millet Şahane Pazar'ı izliyorken ben Buffy, Angel, 24 falan izliyordum. Yerli dizilerin kalitesi memnun etmediği için bildim bileli kendimi yabancı dizi izlerim.

Sokağımızdaki Hat ve port sorunları yüzünden evde İnternet ile tanışmam biraz daha geç olduğu için gençliğimiz İnternet kafelerde geçti. Ya CS'de maç atardık yada chatte takılırdım.
    Hatta İnternet Cafe işlettiğim dönemde de hep İngilizcemi geliştirmeye uğraşırdım. Mirce selam olsun, az ekmeğini yemedik.
    Belli bir yetkinliğe ulaştıktan sonra Dizi çevirileri de yaptım. Gel zaman git zaman sektör değiştirdiğimde maalesef uzaklaşmaya başladım İngilizce'den. Artık sadece oyunlar, diziler ve filmler kaldı. Ne kadar dile yatkın olsan da kullanmaya kullanmaya yetkinliğini kaybediyorsun.

Hani başta insanın içinde olmalı, yoksa ne kadar dayatsan da almaz demiştim. Mesela Bulgaristandayken Kuran kurslarına gönderirlerdi yazın, ben bir türlü beceremezdim. Elif-Be-Te-Se'de bile takılırdım. Ablamlar, gidenlerin çoğu Hatim etti falan ama ben bir türlü beceremedim.

• Herkes ekmek derdinde. Herkesi derdi tasası olmayan, vur patlasın çal oynasın kafasında baba parasıyla okuyan 18-23 yaş aralığında tipler mi zannediyorsunuz?
  • Ben 30 yaşındayım ve bu yaştan sonra bazı şeyleri öğrenmek zor, ağaç yaşken eğilir derler ya, artık eğitim yaşımızda geçti, kafam almıyor bazı şeyleri

• 3keko1 3 kullanıcısına yanıt
    Bu bakış açısı ile isteseniz de öğrenemezsiniz zaten.
  • Bakış açısıyla alakası yok, iş güç ev eş çocuk derken bişiye vaktin kalmıyor, boş vaktinde de yorgunluğunu atıyorsun, herkes şu hayatta bir değil, sadece kendi pencerenizden bakmayın olaylara, günde 1 saat kendime ait sadece, onda da oyun oyanayarak rahatlıyorum

• Samimi soruyorum; Hala ana dilinde oyun isteme hakkının dil bilmekle alakalı olmadığını anlamak bu kadar zor mu?

Dil bilmek başka bir şey, edebi bir eserden kendi dilinde faydalanmak ayrı bir şey. Şu anki dil yozlaşmasının temelinde senin gibi samimi ama düşüncesiz arkadaşlar var. İngilizce bilmeyi gelişmiş ülke mertebesine ulaşmak sanan, milli kelimesini bel altı fıkralarda duyan. z kuşağının kültürümüzü adım adım yok etmesine sebep olan samimi ancak art niyetli fikirler var.

Dil kültürün mihenk taşıdır. Ve kültürün devam ettirilmesi ve korunmasındaki en büyük kalelerden biridir. Ve dil yozlaşmasının temel sebeplerinden biri de yeterli yerel kaynak olmamasıdır. Yerelleştirme olayı milli bir duruştur. Bir zamanlar bu görüşte olan ve çeviriye tüm hayatını vakfetmiş bir sürü edebiyatçımız vardı. Maalesef şimdi siz varsınız.

İngilizceyi veya bir başka dili öğrenmekle ile ilgili tabi ki bir sorun yok. Misal ben işim gereği yabancı kaynak ihtiyacım olduğundan öğrenmek zorundaydım ve işimi yapacak kadar öğrenebildim. Ve evet özellikle ingilizce öğrenmesi kolay bir dil. Ve yine evet evrensel kabul edildiğinden özellikle işi veya özel sebeplerle uluslararası teması olan herkesin öğrenmesi gerekiyor. Ama benim tanıdığım bir sürü esnaf, çiftçi, memur arkadaşım var. Hiçbirinin hayatında ingilizce öğrenmesini gerektirecek bir durum yok. Oyun oynayacak diye, 200 lira verip aldığı oyundan faydalanacak diye adamdan dil öğrenmesini beklemek zeka işi değil maalesef. Forum kuralları gereği daha ağır konuşamasam da emin ol senin gibi düşünen ya da düşünemeyen arkadaşlarla ilgili söyleyecek daha çokça laf vardır. Ancak herkesin sizinle aynı şartlarda olduğunu sanmanız, niye dil öğrenmiyorlar yeaaa tadında sığ bakış açınız, sabahtan akşama kadar dükkanında esnaflık yapan adamın akşam ailesinden arta kalan 1-2 saatinde rahatlamak için oyun hobisi olacak insanlara "oturup dil öğren" diyen yüzsüzlüğünüzü vurgulamak gerek.

Maalesef samimi olmanız bir şey değiştirmiyor. İnsanların para verip aldıkları ürünü satan firmadan "ana dil" gibi temel bir ihtiyacı talep etmelerini tuhaf bulmanız samimiyetsiz bir durum çünkü.

Paralı yama konusuna gelirsek "keşke firmaların haklarını savunacağınız kadar, tüketicinin haklarını da savunsaydınız."

Türkçe dil seçeneği veya yaması ücretsiz olan bana hitap eden oyunları alıp oynamaya çalışan, ücretli yamaları da nadiren kullanan biriyim. Bir oyunu oynamayı çok istiyorsam indirimden falan da bulabilmişsem, ingilizcesi de beni çok zorlamışsa o durumda ücretli yama almışımdır. Onun dışında çok fazla kullandım diyemem ama bu insanlara saldırmak da aklıma gelmedi hiç. Firmaların, ülke pazarına girip buna rağmen ana dil seçeneği koyma zahmetine girmediği bir ortamda o firmaların fikri haklarının koruyuculuğunu yapmak kadar saçma bir şey duymadım. Rockstar games sadece gtadan türkliyede dahi kazandığı paranın ufacık bir paçasıyla gelmiş ve gelecek tüm oyunlarına türkçe yerelleştirme yaptırabilir. Zira döviz kurundan dolayı işçiliği ucuz bir ülkeyiz. Yama yapan ekiplerin talep ettikleri miktarlar ortada. Denetleyecek ve test edecek bir dil uzmanına verilecek para o çapta bir firma için sembolik. Ancak yine de yeni gelen oyununa ana dilini koyma zahmetine girmemiş bir firmayı canhıraş savunan arkadaşlar gözlerimi yaşartıyorsunuz. Umarım günün birinde tüketicilerin hakları için de "mesela ana dilinde oyun opynama hakkı" bu kadar şevkle mücadele edersiniz.

Velhasılı kelam bu tartışmaların bir neticesi olacağını da düşünmüyorum zira düşüncesizlik, kraldan çok kralcı olma durumu her yerde. Bu meselenin tek çözümü "ana dilde" hizmet vermeyen oyunların satışının yasaklanması. Devlet tarafından bu tarz bir yasak gelirse kısa zamanda özellikle A+ tüm oyunlara dil seçeneği gelecektir. Bugün "korsan çok ondan yapmıyoruz" diyen o çok sevgili firmalarınız pazardan olmamak adına bir anda değişecektir. Tabi bu dediğimde kısa vadede olabilecek bir şey değil zira ülke yönetimi "oyun, filim boş iş yeğenim" kafasında şu an için. Belki gelecekte.

Yani özetle sizin deyiminizle insanların bugün yama "dileniyor" olma sebebi dil bilmemeleri değil o haklarını savunduğunuz "biricik" firmalarınızın tüketici haklarını çiğnemesidir.

• Yama fiyatı olayına çok taktınız arkadaş. İş şikayet etmeye kadar bile gitti. AC Odyssey'in yama fiyatına neden bu kadar takmadınız? 40 TL yama. 40.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrensel Durdurma tuşu programı - ara sahneleri istediğiniz zaman durdurun.
    Bu program ne işinize yarayacak? Bir işiniz çıktı ve ara sahneyi durdurmanız gerekti, bunun için işe yarayacak. Bilmediğiniz bir kelime çıktı ve bunu araştırmak istediniz bu sırada ara sahne geçmemesi için durdurmak işe yarayabilir. Sadece ara sahne de değil her zaman durdurabilirsiniz.

Burada uygulamalı olarak videosu var.
    Ryan Riesyoutube
    Universal Pause Button
    https://www.youtube.com/watch?v=bItgybhViQM

Arkadaşlar oyunlarda ara sahne olsun, oynanış olsun bu tuşa bastığınızda otomatik olarak duruyor oyun.
    İsterseniz bu tuşu değiştirebilirsiniz. Sanırım settings yazan metin belgesindeki KEY=0x13 yazan yeri şurdakilerden birini yazıp değiştirip kaydederek oluyor.https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/dd375731(v=vs.85).aspx

Programı indirmek için.https://www.softpedia.com/get/Gaming-Related/Universal-Pause-Button.shtml

Ben hitman, rdr2 ve witcher 3'de denedim gayet düzgün çalışıyor. Ancak durdurduğunuzda tamamen duruyor hiç bir şey yapılmıyor oyun üzerinde, hatta steam üzerinden açıyorsanız steam arayüzünü kullanamıyorsunuz oyunda olup durdurma tuşuna basarsanız.

Ben bu programı hem ingilizcem gelişsin diye kullanacağım hem de hikayeyi anlamak için, size de tavsiye ederim.

• ARTAGON99 A kullanıcısına yanıt
    O dili yanlis ogrenen insanlarda olan bir durum. Dog dogtur, cat cattir.

• Ciddi ciddi zor diyen, ben 30 yasindayim artik is benden gecti diyen var. Ogrenmeyi de ogrenmemisler

• Yabancı ülkelerdeki oyun geliştiricileri ile uzaktan çalışmak gibi bir idealim vardı. İyi bir iletişim için İngilizce bilmem gerekiyordu birkaç sene önce genel ingilizce eğitimine başladım internet üzerinden. Bir yandan derslere çalışırken diğer yandan dizi - filmleri İngilizce alt yazı açarak seyrediyordum, dublaj vs. olmadan. Oyunlar da zaten aynı şekilde, bu yolla yeni kelimeler öğreniyordum bir yandan, diğer yandan derslerden öğrendiğim dil bilgisini de pekiştirmiş oluyordum.

Sözlü konuşma egzersizim pek fazla yok ancak genel olarak İngilizce ile ilgili bir problemim kalmadı, iş alıyorum, ihtiyaçları, geribildirimleri rahatlıkla anlıyorum, aynı şekilde cevap veriyorum. Aynı zamanda oyunların hikayelerini anlıyorum, yapılan muhabbetleri, oyunlardaki hikaye notlarını vs. hep okuyorum ve çoğunu anlıyorum. Film izleyeceksem Türkçe altyazıya ihtiyaç duymuyorum, İngilizce altyazı ekliyorum kimi telafuzları anlayamadığım oluyor çünkü. Duyma ve konuşma egzersizi bu noktada önemli.

İngilizce yurt dışına çıkmadan öğreniliyor, konuşma egzersizi için yurt dışı gibi bir ortamı ayağınıza getirmeniz lazım sadece. Onu da Cambly ile yapabilirsiniz, ben bu kısmını yapmadım ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 18 Temmuz 2020; 14:41:26 >

• filojistoN kullanıcısına yanıt
    Bu tam anlamıyla doğru değil aksan ve telaffuz öğrenmek dil öğrenme bütünün sadece bir parçası hele bilgisayar başında oyun oynayacak biri için çok daha değersizhttps://www.bbc.com/turkce/vert-fut-45997874
    5 yaşında olmamanızın bence en büyük dezavantajı onlar gibi tamamıyla boş zaman sahibi değil yapacak başka işlerinizin olması olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 18 Temmuz 2020; 14:50:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.