Şimdi Ara

Samimi soru: İngilizce öğrenmek bu kadar zor mu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
5
Favori
7.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne alakasi var :) ogrenmek isteyen her turlu ogrenir oyle bisi yok :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3keko1 3 kullanıcısına yanıt
    O zaman evli çoluk çocuğu zor mesai saatleri olan adam deyin 30 yaşında adam değil

• Ben öğrenmek istiyorum. Gerçekten öğrenmek istiyorum. Ama bunun yolu yordamı nedir bilmiyorum. Bir kere araştırmaya kalktığımda "yabancı filmler izleyin, yabancı müzikler dinleyin" tavsiyesi üzerine bıraktım. Aga ben nasıl filmden ingilizce öğrenebilirim ? Böyle bir şey bana göre değil. Ha ingilizcen belli bir seviyeye gelir ardından pekiştirmek için bunları yaparsın ama İngilizcesi düşük seviyede olan biri için bunlar zor şeyler.

Adam akıllı tavsiye verecek olursa dikkate alırım. Gerçekten öğrenmek istiyorum.
  • Sadece oyun oynamak dil öğrenmek için yeterli motivasyonu sağlamıyor. Avrupa'da serbest dolaşımla bir sürü ülke gezme şansın varken biz kendi ülkemizi keşfedecek ekonomiyi zor denkleştiriyoruz. Olay dili öğrenmenin zorluğu değil kullanım alanının kısıtlı olmasından kaynaklı. İşi gücü yabancı dil ile olanlar para kazanmanın verdiği motivasyon ile öğreniyor.
    Ayrıca madem İngilizce'yi Avrupalı biliyor neden Almanca, Fransızca, Lehçe altyazılı, dublajlı oyunlar çıkıyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeOSD

Ben öğrenmek istiyorum. Gerçekten öğrenmek istiyorum. Ama bunun yolu yordamı nedir bilmiyorum. Bir kere araştırmaya kalktığımda "yabancı filmler izleyin, yabancı müzikler dinleyin" tavsiyesi üzerine bıraktım. Aga ben nasıl filmden ingilizce öğrenebilirim ? Böyle bir şey bana göre değil. Ha ingilizcen belli bir seviyeye gelir ardından pekiştirmek için bunları yaparsın ama İngilizcesi düşük seviyede olan biri için bunlar zor şeyler.

Adam akıllı tavsiye verecek olursa dikkate alırım. Gerçekten öğrenmek istiyorum.
    1) İşini gerçekten düzgün yapan bir ingilizce kursu bulun ve gidin
    2) En azından B2 (orta-alt) veya tercihen C1(orta-üst) seviyesine kadar dilbilgisi ve kelime bilgisini edinin

Bundan sonra ingilizce altyazılı dizi film izleyerek günlük konuşmayı da rahat rahat ilerletirsiniz.

En güzel yol aslında ingilizce konuşulan bir yerde bulunmak. Temel ingilizce bilgisi olduktan sonra öyle bir ortamda insan ister istemez öğrenir. Sadece ingilizce için değil bütün diller için geçerli bir durum bu.

Kendinize şunu sorun:

1) Ben Türkçe'yi nasıl öğrendim?
    2) Yeni doğan bebekler 1-2 yıl içerisinde nasıl Türkçe öğreniyor?

Cevabını da hepimiz biliyoruz aslında. Önce nesnelerin isimleri öğrenilir sonra basit cümleler... Bebek seslieri kelimeleri söyleyemez, tekrar tekrar dener. Yanlış söyler, büyükleri düzeltir. Böyle böyle dili öğrenir.

Dil öğrenmeinin yolu budur. Beyin mutlaka o dili kullanacak böylece doğru nöron bağlantıları oluşacak. Oluşan bağlantılar sürekli sürekli kullanılarak pekiştirilecek.

Bunun tersi de şudur: "Aman ben bu dili öğrenip de ne yapacağım? Ne işime yarayacak?" Eğer bu soruya samimiyetle ve gerçekten "hiç bir işime yaramayacak, hiç bir yerde kullanmayacağım" diyorsanız o dili kesinlikle öğrenmezsiniz.

Örneğin kendimize soralım "Rumca öğrenelim mi?" Eğer Yunanistan'da işlerimiz varsa (Turizm, ihracat vb) ailemiz akrabalarımız orada ise ya da bunun gibi mantıklı sebepler varsa Rumca öğreniriz, konuşuruz, kullanırız. Eğer bu dili öğrenmek için mantıklı bir sebebimiz yoksa öğrenmeyiz.

Bizim öğrenemememizin sebebi dili sadece ve sedece dilbilgisi ve kelime bilgisinden ibaret zannetmemizdir. Duymak lazım ve konuşmak lazım. Yazı dili bunlardan sonra gelir. (İlkokula başlarken hepimiz Türkçe'yi rahatlıkla anlıyor ve konuşabiliyorduk ama ne okuyabiliyor ne de yazabiliyorduk)

İngilizce veya başka bir dili öğrenmek yetenek meselesi falan değildir. Burada yazılanları okuyup anlayabiliyor iseniz İngilizce veya başka bir dili öğrenebilirsiniz demektir. Eğer o dili öğrenmeye ihtiyacınız varsa kesinlikle öğrenirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BeOSD

Ben öğrenmek istiyorum. Gerçekten öğrenmek istiyorum. Ama bunun yolu yordamı nedir bilmiyorum. Bir kere araştırmaya kalktığımda "yabancı filmler izleyin, yabancı müzikler dinleyin" tavsiyesi üzerine bıraktım. Aga ben nasıl filmden ingilizce öğrenebilirim ? Böyle bir şey bana göre değil. Ha ingilizcen belli bir seviyeye gelir ardından pekiştirmek için bunları yaparsın ama İngilizcesi düşük seviyede olan biri için bunlar zor şeyler.

Öncelikle belli başlı gramer kalıplarını öğrenin(zaman konusu, nasıl cümle kurulur vs.). Zaten grameri belli miktar kaptıktan sonra film vs. izlemeye başlayın. Hatta eğer izlediğiniz film varsa(hem konuyu bildiğiniz hem de tekrar izlemekten sıkılmayacağınız) onu birde ingilizce altyazı ile izleyin. Bu şekilde size konuşma ve dinleme becerisi olarak ne kadar imkan sunar bilmem ama yazı dilinde belli bir seviyeye gelirsiniz.

Eğer ki okumayı sevdiğiniz bir konu vesaire varsa o konuda ingilizce şeyler okuyun. Nasıl okuyacağım, nelere dikkat edeceğim diye soracak olursanız mesela örnek olarak oyun oynamayı seviyorsunuz, açın bir gamespot incelemesini göz gezdirin. Anlamadığınız yerlerdeki kelimelerin hepsini değil de özellikle ilginizi çeken, yorum yapamadığınız kelimelere bakın. Hem eğlenceli vakit geçmiş olur, hem de kendinize bir şey katmış olursunuz.

• BeOSD kullanıcısına yanıt
    Sizi gayet iyi anlıyorum çünkü bende o süreçten geçiyorum. Söylenenin aksine 2. bir dili öğrenmek, çocukken dilimizi öğrenmekten çok farklı. Eğer isterseniz özelden kendim kullandığım kaynakları gönderebilirim size. Ben kursa gidilmesinin gerek olmadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 18 Temmuz 2020; 15:16:52 >
  • neden bahsettiğimi bile anlayamadın. daha ne diyeyim
  • Olur. Mesajınızı bekliyorum.
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    İngilizce öğrenmek o kadar zor değil ve ben de herkese öğrenmek için çabalamalarını tavsiye ederim ancak ingilizcede ve aslında diğer tüm dillerde ustalaşmak zordur. Belirli bir seviyeye hızlıca gelinebilir ancak ondan sonrası on yıllar sürer. İşin içine argo tarihsel olarak eski ifade ediş şekilleri vs.. girince bu zorluk daha da artar. Senelerdir ingilizce olarak envai çeşit içerik tüketmeme rağmen red dead redemption oynarken ara ara anlamadığım kelimeler ya da konuşmanın hızlı temposu içerisinde hemen anlamlandıramadığım biraz üzerinde düşünmemin gerektiği ifadelerin geçtiğini hatırlıyorum. Bu alınan keyfi bir ölçüde baltalayabiliyor dolayısıyla türkçe altyazı olması da güzel bir şeydir.

• arda4 kullanıcısına yanıt
    Önerilerinizi dikkate alacağım.
  • Yama istek bölümüne gelmişim açılan konu beni buraya itti.

• quote:

Orijinalden alıntı: NeCRiS

Bu bakış açısı ile isteseniz de öğrenemezsiniz zaten.
    haklısın kanki halbukim little little çalıjsa örencek
  • Herhangi bir dil öğrenmek güzel bir şey, bir dil bir insan sözünden yola çıkarak.

Türkçe yama isteyenler bir konuda haklı bir konuda haksız.

Burada asıl sorgulanması gereken konu oyun yapımcıları neden Türkçe ye destek vermiyor? Akla ilk gelen cevap oyunların kaçak alınması ki bu bana göre son dönemlerde oldukça azalan bir konudur, geriye kalan ya Türkçe oyun isteyenler oyun yapımcılarına yeteri kadar baskı yapmıyor, ya da bize her konuda düşman oldukları için her fırsatta kafamıza vurdukları için bilerek ve isteyerek Türkçe dil seçenekli oyun çok az firma tarafından çıkmaktadır.

Yani üçüncü şahıslardan hiç kimse ya da grup bedavaya Türkçe yama yapmak zorunda değil ortada bir emek var, orijinal oyun alanlar üçüncü şahıslardan Türkçe yama istemek yerine oyun yapımcılarına Türkçe oyun yapmaları konusunda baskı yapmalı.

Asıl sorun oyun yapımcılarının Türkçe diline değer vermemesi. Kınamak lazım.

Dünya kadar para verilen oyunlarda tabi ki en doğal hak Türkçe oyun olmasıdır, neden Türkçe oyun yapmazlar bunu kabullenmemek ve sorgulamak lazım gerekirse almayın kardeşim siz müşterisiniz ve güçlü olan sizsiniz, ayrıca oyun oynamayınca ölmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 18 Temmuz 2020; 16:51:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ARTAGON99

madem samimi şekilde sordun aynı samimiyetle bende sana şunu sorayım. benim kendi ana dilimle oyun oynamak istemem neden seni rahatsız ediyor. Ben kendi anadilimle oyun oynamak istiyorum. ingilizceyi ne kadar sular seller gibi bilirsen bil kendi anadilin gibi olmaz. mesela ''cat'' kelimesini okuduğunda beynin onu ''kedi'' olarak translate eder ondan sonra kedi imgesine ulaşır beynin. ama kedi kelimesini okuduğunda direk kedi imgesine ulaşır beynin. yani anlayacağın hiç bir dil ana dilin gibi olmaz. şu işi artık ''ingilizce öğrenmek istemeyen embesiller'' moduna sokmayın. Bende ingilizce biliyorum en azından oyun oynayacak kadar ama ben kendi ana dilimde oyun oynamak istiyorum bunu anlamak sizin için çok mu zor !??
    Yanlisin var birader veya sana yanlis ogretmisler cat diyince direkt kedi gelmeli aklina turkcesi gelip sonradan gelmemeli zaten adam akilli ingilizcen yok belli

• quote:

Orijinalden alıntı: ARTAGON99

madem samimi şekilde sordun aynı samimiyetle bende sana şunu sorayım. benim kendi ana dilimle oyun oynamak istemem neden seni rahatsız ediyor. Ben kendi anadilimle oyun oynamak istiyorum. ingilizceyi ne kadar sular seller gibi bilirsen bil kendi anadilin gibi olmaz. mesela ''cat'' kelimesini okuduğunda beynin onu ''kedi'' olarak translate eder ondan sonra kedi imgesine ulaşır beynin. ama kedi kelimesini okuduğunda direk kedi imgesine ulaşır beynin. yani anlayacağın hiç bir dil ana dilin gibi olmaz. şu işi artık ''ingilizce öğrenmek istemeyen embesiller'' moduna sokmayın. Bende ingilizce biliyorum en azından oyun oynayacak kadar ama ben kendi ana dilimde oyun oynamak istiyorum bunu anlamak sizin için çok mu zor !??
    Yama olayiyla alakasiz olarak ingilizceye yeterince hakim olmadiginizi soyleyebilirim. Bir muddet zaman ayirdiktan sonra beyniniz cat kelimesini cevirmeden direk ifade ettigi seyi getirir akla. Bu da zamanla olan bir sey. Yeterince ingilizce icerik okuyup, izleyip, dinledikten sonra dedigim kivama geliyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İngilizce öğrenmek uzun bir süreçtir. Forumdaki çoğu kişi altyazısız yabancı dizi, film izleyebiliyor olmayı dil bilmek olarak kabul ediyor. Sadece başlangıç olduğunu düşünüyorum.
  • Cat kelimesini zaten direkt imge olarak kafasında canlandiramayan adam da bir zahmet Türkçe yama beklesin. Öğrenmek zor değil. Insanlara zor geliyor. Rdr konusu altında da bu kadar yorum olmasına şaşırmıştım. Hadi işten eve evden işe gelen aile babaları neyse de yaz boyunca bomboş vakti olan eşek kadar adamlar forum köşelerinde yama bekliyorsa bir sıkıntı var.

2020 senesinde neredeyse dünyanın ana dili haline gelen İngilizceyi halen daha ogrenemiyorsaniz suçu ogretmenlerinizde değil kendinizde arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 18 Temmuz 2020; 17:27:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5F6A14216

Sizi gayet iyi anlıyorum çünkü bende o süreçten geçiyorum. Söylenenin aksine 2. bir dili öğrenmek, çocukken dilimizi öğrenmekten çok farklı. Eğer isterseniz özelden kendim kullandığım kaynakları gönderebilirim size. Ben kursa gidilmesinin gerek olmadığını düşünüyorum.
    2. bir dili öğrenmek ile anadili öğrenmek elbette birebir aynı şeyler değil ama oldukça benzer. Neden mi? Hepimiz insanız ve zannettiğimizden çok daha fazla birbirimize benzeriz.

Öyle çok uzaklara bakmayın, etrafınızda mutlaka mülteci vardır. Mesela ben Bağdat'lılarla tanıştım, Adamlarda zerre Türkçe bilgisi yok, Türk dizileri izleyerek çat-pat konuşarak Türkçe öğrenmişler. Böyle çok insan görürsünüz.

Kursa gidilmesi çok çok faydalıdır. Çok basit bir örnek vereyim, malum salgın sebebiyle dersler mecburen açıköğretim şeklinde verildi. Soralım öğrencilere hangisi daha iyi? Çok eleştirdiğimiz bir sürü eksiği olan sınıfta yüzyüze eğitim mi açık öğretim mi?

Kurs niye lazım? Çünkü insana insan gerek. İnsana yol-yordam gerek, hedef gerek...

Eğer gerçekten ingilizce öğrenmek gerekliyse işini hakkıyla yapan bir kurs bulunur, ücreti verilir. Ücreti verilen bir kursa insan vicdanen gitmek ister çünkü parasını sokağa atmak istemez. İşin ucunda sınav ve sertifika olduğundan iyi kötü öğrenmeye bakar ve neticede öğrenir.

• Vakit olsa niye öğrenmeyelim kardeşim, gün içersinde dinlenmeye kalan saat zaten çok az, yinede basit uygulamalarla birşeyler kapmaya çalışıyorum ama onunda pek de bir faydası olmuyor, empati kurun biraz, lütfen rica ediyorum.
    Bu muhabbet cidden sıktı artık, bizim aklımıza gelmiyormu sanıyorsunuz siz, bir dili ana dilin gibi bilmek.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.