Şimdi Ara

KİMYA ENTROPİ SORUSUNU ÇÜRÜTTÜM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazilan bilgileri alinti yaptim ben sinavda 2-3 direk elemistim 1 de tam emin olamadigim icin 1 i isaretledim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkadem V kullanıcısına yanıt
    Hazırlayan adamı bulup birinci öncülü neden doğru kabul ettiğini sorsak "gaz molleri eşit olduğu için" mi der "tersinir olduğu için" mi?

• Arkadasim ole kitaplardan bakip yapamazsin soruda ne verdiyse o

• Geometride ucgen esitsizligi sorusunun iptal edilmesiyle ayni mantik bu. ondan dolayi iptal edilmeli

• ACIT kullanıcısına yanıt
    Soruyu öyle yapamayız tabi. Ben birinci öncülün yanlış olduğunu kitaptan kanıtladığımı iddia ettim, ki bir şey doğruysa aksi hiçbir şekilde kanıtlanamaz. Kaldı ki şimdi "tersinir olduğu için entropi değişmez" dendi, onu anlamaya çalışıyorum. Ama bir şeyi kitaptan veya başka şekilde yanlışlayabiliyorsan bu yanlıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

Orijinalden alıntı: kry94

yazdığın sıraya göre tek 3 doğru entropi artar endotermiktir ve standart oluşum dediği zaman 25derece 1atm basınçta maddelerin fiziksel hali göz önüne alınır oluşan mol sayısı dikkate alınmaz yani tek 3 doğru

standart oluşum entalpisi zaten 1 mol bileşik için geçerlidir.
    3 yanlış.

O söylediğin molar oluşum entalpisi degil mi benim bildiğimde standart koşulda sadece koşullar göz önüne alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan_selte

Soruyu öyle yapamayız tabi. Ben birinci öncülün yanlış olduğunu kitaptan kanıtladığımı iddia ettim, ki bir şey doğruysa aksi hiçbir şekilde kanıtlanamaz. Kaldı ki şimdi "tersinir olduğu için entropi değişmez" dendi, onu anlamaya çalışıyorum. Ama bir şeyi kitaptan veya başka şekilde yanlışlayabiliyorsan bu yanlıştır.

Arkadasim soru cok net her iki taraftada 2 mol var yani ikiside esit duzende duzensizligi esit

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Ben cevap vereyim.olusum tepkimesi olmasi icin olusan urunun bir mol olmasi lazim dostum.eger biz iki elementi birlestirip 3mol bir sey olusturursak da bu olusum tepkimesi falan olmaz.yani urunlerdeki bilesik bir mol olmaliydi olusum sayabilmemiz icin de .

• quote:

Orijinalden alıntı: primadonnax

Ben cevap vereyim.olusum tepkimesi olmasi icin olusan urunun bir mol olmasi lazim dostum.eger biz iki elementi birlestirip 3mol bir sey olusturursak da bu olusum tepkimesi falan olmaz.yani urunlerdeki bilesik bir mol olmaliydi olusum sayabilmemiz icin de .

Ha anladim tesekkur ederim :)
    Kimya hocama sorduğu bir soruda ekzotermik tepkime için entropisi değişir demişti ama orda yalitilmis kap vardi sanirim o yüzden orda entropi değişiyordu bende yalniz 3 te karar kildim

• Yahu molar demiyor orda bi anlayamadınız. Entropi kesin değişir bi kere delta h 0 değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Sen de haklı olabilirsin tabi.ama ben emin olarak yapmıştım o soruyu diye hatırlıyorum.yayınlanmadığı için bilemiyoruz işte :)

• Cevabın yalnız 1 olması gerekir verilenlere göre

Sadece gaz mol sayılarının eşit olması entropinin değişmediğini söylemek için yeterli değil. Hesabı yaptım, pozitif çıktı zaten, sıfır çıkmadı, sıfır çıkma olasılığı da çok düşüktü zaten. Senin mantığına göre karbonun yanmasında bile entropi değişmez. Değişiyor bunların hepsinde, değişmeseydi bunu hesaptan da görebilmemiz gerekirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

Orijinalden alıntı: kry94

yazdığın sıraya göre tek 3 doğru entropi artar endotermiktir ve standart oluşum dediği zaman 25derece 1atm basınçta maddelerin fiziksel hali göz önüne alınır oluşan mol sayısı dikkate alınmaz yani tek 3 doğru

standart oluşum entalpisi zaten 1 mol bileşik için geçerlidir.
    3 yanlış.

O söylediğin molar oluşum entalpisi degil mi benim bildiğimde standart koşulda sadece koşullar göz önüne alınır

Bir bileşiğin sabit basınçta elementlerinden oluşması sırasında meydana gelen ısı değişimine o
    bileşiğin oluşum entalpisi (oluşum ısısı) (ΔHf) denir.

bu tanımda açıkça gözükmese de 1 mol bileşik için olduğu geçiyor.

http://www.eba.gov.tr/video/izle/2838566ed968451b14a88a1fd43c0ebccb5f32d09c001

şurada da açıkça belli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 23 Haziran 2014; 23:15:37 >

• cevap yalnız 3..
    3. şıkta NO2 nin standart oluşum entalpisi diyor.. Molar oluşum entalpisi demiyor..
    entropi ise kesin değşir...
  • evet benim de anlatmak istedigim bu.1mol NO2nin olusmasi icin soylenir olusum entalpisi.molar demesine de gerek yoktur.

• Bikkemberger B kullanıcısına yanıt
    aynı şey. üstteki mesajıma bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan_selte

Sadece gaz mol sayılarının eşit olması entropinin değişmediğini söylemek için yeterli değil. Hesabı yaptım, pozitif çıktı zaten, sıfır çıkmadı, sıfır çıkma olasılığı da çok düşüktü zaten. Senin mantığına göre karbonun yanmasında bile entropi değişmez. Değişiyor bunların hepsinde, değişmeseydi bunu hesaptan da görebilmemiz gerekirdi.

Carbonun yanmasinda yalniz 2 mole 1 mol oluyor entropi azalir yani

• Hocam bende yanlız I yaptım ancak kafam iyice karıştı. Standart diyor molar demiyorki
    Karbon katısının yanarak karbondioksit oluşumunu kastettim, karbonmonoksiti düşünmüş olabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.