Şimdi Ara

KİMYA ENTROPİ SORUSUNU ÇÜRÜTTÜM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"N2(g)+O2(g)---->2NO(g) H=181 kj

1.Entropi değişmez.
    2.Tepkime egzotermiktir.
    3.NO'nun standart oluşum entalpisi 181 kj'dür.

Hangileri doğrudur?"

Bütün öncüller yanlış. 2 ve 3'te zaten sıkıntı yok, gelelim 1'e. Gaz mol sayısı değişmediği için "entropi değişmez" denmiş. Ama bu yargının doğru olmadığını MEB'in kitabından ispatlıyorum. 11.sınıf kitabınızın 48.sayfasını açın. O tabloda NO, 02 ve N2'nin standart entropileri var.
    NO=210,75
    O2=205,14
    N2=191,60
    Buna göre işlem yapıldığında reaksiyonun entropisi S=+24,76 çıkar. Yani entropi artar

• Bana görede hepsi yanlış.Nasıl soru hazırlıyor bunlar
  • Yav he he
  • iroşimaaa İ kullanıcısına yanıt
    Mantıklı bir cevabın varsa yaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan_selte

Mantıklı bir cevabın varsa yaz.
    sınav anında standart oluşum entropileri soru kitapçığında verilmediğinden, sorunun o öncülü değerlendirken ne istediği gayet açık, gazların mol sayıları toplamı.
    sanırım kimya hocaları dahi sınava girerken standart oluşum entropilerini ezbere bilerek girmiyor.
    sınavın gerginliği nedeniyle hak veriyorum herkese, ama bu kadar da zorlamanızın gereği yok, sadece stres yapıp kendinizi yıpratırsınız.

ayrıca fen sorularında ihmal edilen birçok şey var, günlük hayatta her sistemde sürtünme var mesela, ama lys fizikte her şey ideal.
    ya da küçük değişimler kimyada bazen ihmal edilir,bunun gibi daha birçok örnek sıralanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

sınav anında standart oluşum entropileri soru kitapçığında verilmediğinden, sorunun o öncülü değerlendirken ne istediği gayet açık, gazların mol sayıları toplamı.
    sanırım kimya hocaları dahi sınava girerken standart oluşum entropilerini ezbere bilerek girmiyor.
    sınavın gerginliği nedeniyle hak veriyorum herkese, ama bu kadar da zorlamanızın gereği yok, sadece stres yapıp kendinizi yıpratırsınız.

ayrıca fen sorularında ihmal edilen birçok şey var, günlük hayatta her sistemde sürtünme var mesela, ama lys fizikte her şey ideal.
    ya da küçük değişimler kimyada bazen ihmal edilir,bunun gibi daha birçok örnek sıralanabilir.

Alıntıları Göster
    Hepsi yanlış geldi, ama 2-3 banko yanlıştı ondan yalnız 1 yaptım.

• quote:

Alıntıları Göster
    açıklanan sorulardan mı bu?

doğru cevabı neymiş?

1-3 arasında kalmıştım ben, 3 doğrudur dedim sonra galiba

• itrysohard kullanıcısına yanıt
    Tabi ki standart entropileri bilmeye gerek yok. Ben entropinin değiştiğini kanıtlamak için kullandım onları. Sonuçta "entropi değişmez" ifadesi doğru değil. Bu mantıkla karbonun yanmasında bile entropi değişmiyor çünkü moller 1'e 1.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan_selte

Tabi ki standart entropileri bilmeye gerek yok. Ben entropinin değiştiğini kanıtlamak için kullandım onları. Sonuçta "entropi değişmez" ifadesi doğru değil. Bu mantıkla karbonun yanmasında bile entropi değişmiyor çünkü moller 1'e 1.
    yazdığın sıraya göre tek 3 doğru entropi artar endotermiktir ve standart oluşum dediği zaman 25derece 1atm basınçta maddelerin fiziksel hali göz önüne alınır oluşan mol sayısı dikkate alınmaz yani tek 3 doğru
  • quote:

Orijinalden alıntı: kry94

yazdığın sıraya göre tek 3 doğru entropi artar endotermiktir ve standart oluşum dediği zaman 25derece 1atm basınçta maddelerin fiziksel hali göz önüne alınır oluşan mol sayısı dikkate alınmaz yani tek 3 doğru

Alıntıları Göster
    doğru cevabı neymiş açıklanan soru mu bu? moralim bozulmasın diye bakmıyorum, bu konuyu da şansıma gördüm kafaya taktım
  • quote:

1.şıkın bir çok kitapta örneği var ve derste de anlatıldı diye hatırlıyorum öyle ihmal edilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum :) .Sınavda bu şıkkı eledim 2. de yanlıştı zaten 3 'ü işaretledim lakin 2 katsayısı yok gibiydi .

• quote:

a evet molar oluşum entalpisi dememiş Bir an yanlış yaptım sandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genzoma

quote:

a evet molar oluşum entalpisi dememiş Bir an yanlış yaptım sandım.

Alıntıları Göster
    ohoo beyler siz burda yanlışı başka bi yanlışla örtmeye çalışıyonuz.1.ömcüle yanlış diyosanız tamamda 3.öncülün yanlış olduğu 1.öncülün yanlış olduğundan daha kesin.Biraz basit düşünün arkadaş.2 ve 3.öncül zaten yanlış 1.öncüle baktığımız zaman moller eşit fazlar aynı.işaretle gitsin 1 i.Yalnız 1 doğru cevap burda.

• quote:

standart oluşum entalpisi zaten 1 mol bileşik için geçerlidir.
    3 yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i miss you bro

quote:

standart oluşum entalpisi zaten 1 mol bileşik için geçerlidir.
    3 yanlış.

Alıntıları Göster
    Bir kere hocam yüzde yüz haklısın ben sınav sırasında 3 ünede yanlış dedim ama mecbur birini işaretliyeceğiz diye yalnız 1 dedim çok basit düşünmüş soruda. Hiç bir tepkimede belli başlı 3 5 tepkime hariç entropinin değişmeme şansı yok. -delta H/T zaten ortamın entropisini veren formüldür. ki delta H sıfırdan farklı. Soru net yanlış çıkar çıkmaz yanlış dediğim 2 3 sorudan biri.

• quote:

Orijinalden alıntı: j4funn

Bir kere hocam yüzde yüz haklısın ben sınav sırasında 3 ünede yanlış dedim ama mecbur birini işaretliyeceğiz diye yalnız 1 dedim çok basit düşünmüş soruda. Hiç bir tepkimede belli başlı 3 5 tepkime hariç entropinin değişmeme şansı yok. -delta H/T zaten ortamın entropisini veren formüldür. ki delta H sıfırdan farklı. Soru net yanlış çıkar çıkmaz yanlış dediğim 2 3 sorudan biri.

Alıntıları Göster
    ben ne desemde inanmayacaksınız siz öyle bilin sorun değil :)
  • Arkadaşlar oluşum entalpisi olabilmesi için oluşan ürünün bir mol olması lazım zaten.oluşum tepkimesi budur zaten.iki tane elementten bir katsayılı bileşik oluşması.(yanlış biliyorsam düzeltin lutfen)
  • ertan536 E kullanıcısına yanıt
    Birinci öncül doğru değil. Entropi değişiyor. Tam kanıt olsun diye hesabını da yaptım yukarda, artıyor. (Sadece öncülün yanlış olduğunu göstermek amaçlı yaptım, yoksa sınavda tabi öyle çözemezsin)
  • volkadem V kullanıcısına yanıt
    Peki bir tepkimede ürün ve girenlerde gaz mol sayıları eşit olmayıp tersinir olsa da entropi değişmez mi? Eğer böyleyse herkes soruyu şansa yaptı. (Entropinin değişmemesinin sebebi tersinir olmasıysa) Ayrıca açıklaması böyleyse soruda tepkimenin tersinir olduğunu vermesi gerekmez miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan_selte -- 23 Haziran 2014; 22:36:56 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.