Şimdi Ara

GEOMETRİ BİLMEDEN TRİGONOMETRİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
10.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün adam akıllı trigonometriye başladım.Trigonometriyi tam öğrenmek için ne kadar geometri bilmek gerekiyor?

• Üçgenleri çok iyi bilmen gerek hocam,ben de denedim ama grafikli sorularda insan takılıyor bilmeyince,özellikle üçgenli sorularda ne yapacağını kestiremiyorsun
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Ulan geometri her yerde başıma bela oluyorsun.Ne yapacağım ya çokta hevesliydim
  • Üçgenler banko bilmen lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZabooMafoo

Ulan geometri her yerde başıma bela oluyorsun.Ne yapacağım ya çokta hevesliydim

Hocam geometriden korkuyorsan trigonometriye hiç bulaşma,çünkü 30 küsür formülü var,ve sadece formülle bitmiyor
    Pisagor falan biliyorum yetmez mi?
  • quote:

Pisagor falan biliyorum yetmez mi?

Hocam soruya göre değişir,ama eline test kitabı aldığın zaman çok zorlanırsın,10 soru varsa 3 tanesi üçgenli,istenilene göre üçgeni düzenlemen lazım yani üçgen bilgisinin tamamını istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 29 Mart 2015; 16:07:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok çok az bilsen yeter. Hatta özel üçgenler konusunu bilsen yeterlidir. Sin, kos teoremi var trigonun içinde onu da anlarsın basit. Şart değil yani merak etme.
    Peki hocam LYS de geometri bilmeden yapılabilecek hiç mi trigonometri soruyu gelmiyor? İşlemli sorularda iyiyim.Ben gene çalışayım bildiğim yerden gelirse yaparım
  • ZabooMafoo kullanıcısına yanıt
    Geometri ile yapmıyorsun ki zaten gelen soruları. 1 tane sadeleştirme, 1 tane trigonometrik denklem, 1 veya 2 tane de formüllü soru geliyor. Bunlarda geometri bilmene gerek yok zaten. Ama özel üçgenleri yine de bilmen lazım, o konu da oldukça kolay basit yani. Özel üçgenlere çalışıp direkt başla.
  • bazı özel sorularda üst düzey geo bilmen gerekiyor ama çok soru çözersen artık yolu anlarsın oturur bence çözümlü örneklerle başla kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahxyz

Geometri ile yapmıyorsun ki zaten gelen soruları. 1 tane sadeleştirme, 1 tane trigonometrik denklem, 1 veya 2 tane de formüllü soru geliyor. Bunlarda geometri bilmene gerek yok zaten. Ama özel üçgenleri yine de bilmen lazım, o konu da oldukça kolay basit yani. Özel üçgenlere çalışıp direkt başla.

Özel üçgenlerde sıkıntım yok.Başladım çalışmaya internetten kimden dinleyeyim hocam?

Eno o özel soruları da yapmam olur biter
  • Basit üçgen bilgisi istiyor. Ama geometride üçgen bilmeden geometriden kaç net yapmayı planlıyorsun dostum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öklid , Pisagor , eşkenar , dik , ikizkenar üçgen , 30-60-90 , 45-45-90 - dik yamuk , kelebek , benzerlik ... Bunların hepsinin lazım olduğunu bir çok kez gördüm artık sen karar ver gerisine.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki hocam LYS de geometri bilmeden yapılabilecek hiç mi trigonometri soruyu gelmiyor? İşlemli sorularda iyiyim.Ben gene çalışayım bildiğim yerden gelirse yaparım

tabiki gelir hocam,sen yine de her ihtimale göre bil,çok aşırı bilmene gerek yok zaten üçgenler konusunu,ortalama bilsen yeterli,bilmedende çözebileceğin yine bolca soru gelir

Trigonometriyi ve üçgenleri şenol hocadan çalışmıştım,özellikle trigonometriyi gayet iyi anlatıyor,14 derslik videosu var trigonometri için tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 29 Mart 2015; 16:20:38 >
  • trigonometriden ortalama 3 soru geliyor zaten bunlardan 2 si yapılanilbir 1 i zor olur ama asıl önemli olan diger konularda da bu trigonometri bilgilerini kullanacak olman onun için trigonometri sağlam olmalı
  • Nejdet kirpiden çalış. Ders notlarının çıktısını al, koy önüne hoca konuyu bitirdikten sonra sorulara geçtiğinde durdur önündeki nottan çözmeye çalış, çözemezsen de izle, çözersen de izle.

Trigonometri basit ama uzun bir konudur, oldukça geniştir. Sıkabilir, bunaltabilir, bıktırabilir. Ama yine de keyifle bitirmeye çalış derim. İlerki konularda örneğin karmaşık sayılarda karşına tekrar gelecek. Türevde de gelecek. Sağlam olsun. Formülleri sık sık tekrar et. Dar açıların trigonometrik oranlarını bir kağıda yaz ezberle. Formülleri de aynı şekilde ezberle. Gelen sorular genellikle basittir, zorlamaz. 1 tane ortanın bi tık üstü soru gelir, aslına bakarsan konuda iyiysen o da kolay gelir sana. Başarılar.
  • abdullahxyz kullanıcısına yanıt
    Nejdet hocadan 3 konu dinledim.Neredeyse soru kaçırmıyorum.Trigonometri de yarın alıp dinlicem.Moralim çok bozuldu umutsuzluk kapladı dört yanımı.Hocam Mat2 de 25+ için hangi konular sence?
  • ZabooMafoo kullanıcısına yanıt
    Gelen mat1 sorularından kaç yapacağına bağlı.

Şu üçlü genelde iyi çalışmayla rahat yapılır: trigonometri, karmaşık sayılar, logaritma. Bu üçünden 11-12 civarı soru gelir toplamda.

Mat1 iyiyse yani en kötü 10 tane yapsan bu üçlüden 9 çıkarsan 19 cepte olur, en kötü ihtimalle.

6 soruyu da dizi seri matris'ten çıkarsan 25 olur. Diğer konulara hiç girmiyorum bile. Bir de türev bilsen integral bilsen 35'i görürsün. Sana bağlı. Sakin sakin git. Kendini sıkma. Ben sıfırdan 3 günde öğrenmiştim trigonometriyi. Arkadaşlarım ''ahaha 3 günde trigo mu öğrenilir'' diye dalga geçmişti. Son 15 yılın sorularını çözdüm gözlerinin önünde :)
  • Ayrıca fasikül olarak esenin trigonometri fasikülünü almanı şiddetle öneririm. Eş zamanlı bile gidebilirsin videolu anlatımla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.