Şimdi Ara

Kimya mühendisliği zor mudur? Çift anadal yapabilir miyim kimya okurken?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
13.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açıkçası biliyorum pek miş yok kimyada Ancak şehir dışı da istemediğimden yazacağım ve hani belki çift anadal yapabilirim ya da yeniden YGS-LYSye hazırlanırım. O sebeple zor mudur fikri olan var mı? Kimyam iyidir anlıyordum yani lise kimyasını.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kimya Mühendisliği Zor Mu? Çift Anadal Seçenekleri

Kimya mühendisliği, kimya, fizik ve matematik ilkelerini endüstriyel süreçlerin tasarımı, geliştirilmesi ve iyileştirilmesinde uygulayan bir mühendislik dalıdır. Zorlu bir alan olarak kabul edilir, ancak ödüllendiricidir.

Kimya Mühendisliği Dersleri Zor Mu?

Kimya mühendisliği müfredatı, fizik, kimya, matematik ve mühendislik derslerinden oluşur. Bu dersler teorik ve uygulamalı bileşenleri içerir. Kimya mühendisliği temel konuları arasında termodinamik, akışkan mekaniği, ısı transferi, kütle transferi ve reaksiyon mühendisliği bulunur.

Kimya Mühendisliği Çap

Çoğu üniversite, öğrencilerin kimya mühendisliği ile başka bir disiplini birleştirmelerine olanak tanıyan çap programları sunar. Kimya mühendisliği ile çift anadal yapabileceğiniz bazı popüler bölümler şunlardır:

• Kimya
    • Malzeme Bilimi
    • Biyomühendislik
    • İşletme

Kimya Bölümü Zor Mu?

Kimya bölümü de kimya mühendisliği kadar zorludur. Her iki bölüm de güçlü bir matematik, fizik ve kimya temeline dayanır. Ancak kimya mühendisliği, mühendislik ilkelerinin uygulanmasını içerirken, kimya bölümü daha çok kimyanın temel ilkelerine odaklanır.

Sonuç

Kimya mühendisliği zorlu bir alandır, ancak aynı zamanda ödüllendiricidir. Kimya mühendisliği müfredatı, fizik, kimya, matematik ve mühendislik derslerinden oluşur. Çoğu üniversite, öğrencilerin kimya mühendisliği ile başka bir disiplini birleştirmelerine olanak tanıyan çap programları sunar. Kimya bölümü de kimya mühendisliği kadar zor ancak daha çok kimyanın temel ilkelerine odaklanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çift anadalı unut sınıf geçemezsin hocam
    Valla kimya müh. Okuyanlarla konuştum baya bi kimyayla pek alakası yok diyorlar ve makine müh. Sonra okuması sınıf gecmesi en zor muhendislikmiş her hafta proje odevi falan veriyolarmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

Çift anadalı unut sınıf geçemezsin hocam
    Valla kimya müh. Okuyanlarla konuştum baya bi kimyayla pek alakası yok diyorlar ve makine müh. Sonra okuması sınıf gecmesi en zor muhendislikmiş her hafta proje odevi falan veriyolarmış.

Bu kötü oldu. Ben kimya kolaydır zaten, makineyle yürütürüm aynı anda düşüncesindeydim
  • kolay diye giriosan sakın girme makine muhendisligi ile benzer cok dersi var . ikiside baya zor muhendisliklerdir . . ben gazi kimya muh son sınfta bıraktm .

tavsiye etmıorm . hele ki kolay diye gitmek istiosan hiç tavsiye etmıorm
  • gayet kolay olduğunu düşünüyorum. en zor mühendislik diyenler sizi yemişler ya da hiçbir fikirleri yok ne olup ne bittiğinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nutella.0

kolay diye giriosan sakın girme makine muhendisligi ile benzer cok dersi var . ikiside baya zor muhendisliklerdir . . ben gazi kimya muh son sınfta bıraktm .

tavsiye etmıorm . hele ki kolay diye gitmek istiosan hiç tavsiye etmıorm

Ben de Gazi kimyayı düşünüyorum. Neden bırakmıştın acaba? İş imkanları çok mu kısıtlı?
  • Veraniego V kullanıcısına yanıt
    araştırırsan iş alanı çok geniş görunuyor ama durum öyle değil . . iş ilanlarını araştır istersen şartları bi gör . en basitinden ilan verirken kimya mühendisinin yanına kimyager yada makine muhendisini ekliyor adam . . yada bilmem kaç sene deneym istiyor.

hiç iş bulamazsın demiyorum illaki bulursn ama şartları seni ne kadar tatmin eder bilmem . . kendimi geliştiririm safsatasınada inanma .

kendini geliştirmek 2 dil ögrenmek demek degildir bu kadar basit olamaz . . . kendni geliştirmek ancak bir işte çalışarak mümkündür . . ülkemiz sanayi ülkesi olmadıgı için iş imkanları oldukça kısıtlı . .

benim bu sene mezun olan arkadaşlarım staj yapack yeri zor buluyoruz demişlerdi . .

herseye ragmen gozunu karartıp yazacaksan da gazi yazma , liseden farksız şuan eskiye gore yine iyi binasını falan yenilediler .eskiden tam rezaletti ortam

kampus içinde olmadıgı için oturacak bi çimenlik bile yok :) başka ünivlere bak derim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DeathWarrior kullanıcısına yanıt
    Hocam neye dayanarak böyle konuşuyosunuz anlayamadım.
    Adam bölümde üç yıl okumuş zor diyor.Ayrıca bir kaç kişi değil bölümü okuayanların tamamına yakını aynı fikirde.
    Yalan mı söylüyor bu adamlar yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: desman

Hocam neye dayanarak böyle konuşuyosunuz anlayamadım.
    Adam bölümde üç yıl okumuş zor diyor.Ayrıca bir kaç kişi değil bölümü okuayanların tamamına yakını aynı fikirde.
    Yalan mı söylüyor bu adamlar yani

işletmeye endüstriye vs. göre zordur

elektronik elektrik makina vs. göre kolaydır

kimya mühendislerinin aldıkları öyle ahım şahım ders yok.
  • alakasız gibi duruyor ama odtü de konuştuğum ablalara göre kimya mühendisliğiyle makine mühendisliği aynı gibi bir şeymiş.Ayrıca diğer tüm mühendisliklerden zor olduğunu idaa ettiler çünkü her iki güne bir proje düşüyormuş ve de piyasa da sayılı direkt olduğu için rekabet de varmış.Projelerle sınavların aynı güne çakıştığı falan da oluyormuş,hocalar resmen ilk okuldaki gibi ödevini yapmadığın zaman trip atıyormuş ödevleri yapmadığın zaman da sınavdan iyi almayı unut dediler. ben de kolay sanıyordum ama yalan söylemiyorlarsa kol gibi bir şey bu bildiğin
  • benbonbon meyvesi B kullanıcısına yanıt
    Büyük sevenler çekinmeden gidebilir yani
  • Benim çok yakın bi akrabağım istanbul üni. kimya mühendisliği mezunu ve ingilizcesi yok bana da itüyü önerip duruyo kararsızım ona göre iş olanakları var kendisi bi fabrikada müdür ve maaşı 5bin civarı ve şirketin verdiği iyi de bi araba var o yüzden iş yok diye bakmayın şans birazda düzgün bir şirkette ilerleyebilirsiniz.
  • quote:

araştırırsan iş alanı çok geniş görunuyor ama durum öyle değil . . iş ilanlarını araştır istersen şartları bi gör . en basitinden ilan verirken kimya mühendisinin yanına kimyager yada makine muhendisini ekliyor adam . . yada bilmem kaç sene deneym istiyor.

hiç iş bulamazsın demiyorum illaki bulursn ama şartları seni ne kadar tatmin eder bilmem . . kendimi geliştiririm safsatasınada inanma .

kendini geliştirmek 2 dil ögrenmek demek degildir bu kadar basit olamaz . . . kendni geliştirmek ancak bir işte çalışarak mümkündür . . ülkemiz sanayi ülkesi olmadıgı için iş imkanları oldukça kısıtlı . .

benim bu sene mezun olan arkadaşlarım staj yapack yeri zor buluyoruz demişlerdi . .

herseye ragmen gozunu karartıp yazacaksan da gazi yazma , liseden farksız şuan eskiye gore yine iyi binasını falan yenilediler .eskiden tam rezaletti ortam

kampus içinde olmadıgı için oturacak bi çimenlik bile yok :) başka ünivlere bak derim

Ankara dışı düşünmediğim ve sıralamam da çok iyi olmadığı için çok fazla seçeneğim yok aslında. Gazi şehir ve bölge planlama da tutuyor. Başka bir de Ankara gıda var. Asıl isteğim gazi makineydi benim ancak puanım yetmeyecek.

Rehberlik hocam ortalamanız yüksek olursa aynı üniversitede aynı fakülte içinde bölüm değiştirebilirsiniz dedi. Yani tam olarak yatay geçiş değil ancak bunun şartları neler vs. internette bulamadım. Senin bir bilgin var mı acaba? Gazi'de böyle bir uygulama var mı? Kimyaya girsem ortalamam yüksek olursa ygs-lysye bakılmadan makineye geçebilir miyim? Sırf bu sebeple kimya mühendisliğini düşünüyorum ya da eğer kolaysa çift anadal için. Yoksa kimya mühendisi olmak istemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

quote:

Ankara dışı düşünmediğim ve sıralamam da çok iyi olmadığı için çok fazla seçeneğim yok aslında. Gazi şehir ve bölge planlama da tutuyor. Başka bir de Ankara gıda var. Asıl isteğim gazi makineydi benim ancak puanım yetmeyecek.

Rehberlik hocam ortalamanız yüksek olursa aynı üniversitede aynı fakülte içinde bölüm değiştirebilirsiniz dedi. Yani tam olarak yatay geçiş değil ancak bunun şartları neler vs. internette bulamadım. Senin bir bilgin var mı acaba? Gazi'de böyle bir uygulama var mı? Kimyaya girsem ortalamam yüksek olursa ygs-lysye bakılmadan makineye geçebilir miyim? Sırf bu sebeple kimya mühendisliğini düşünüyorum ya da eğer kolaysa çift anadal için. Yoksa kimya mühendisi olmak istemem.

nette bulamaman normal cunku öyle bir uygulama gazide yok :) o dediğin genelde özel univlerde olur devlette ise yan dal yapablrsn . . yada çift anadal

onun içinde cok iyi bir ortalaman olması lazm 3.5 gibi 4 üzerinde(bu sadece başvuru için gereken ortalama ) . . onu yapmanda yetmıyor çift anadal için 2 yandal içinde 2 olmak üzre toplamda 4 kişi alırlar makineye yani senin 400 kişi içinde ilk 4 te olman gerek . . yani kolay işler degil . benm bir arkadasm vardı makineden çift anadal yapan garibim uykusuzlkdan ölüyordu resmen 2 bölümün dersleri üst üste . . . . terch yaparken bunlarıda göz önunde bulundur

• bu arada kolay diyenlere inanma

kimyacıların aldıgı öyle ahım şahım ders yok diyen arkadaş herhalde kütle aktarımı ısı aktarımı yada kimya müh laboratuvarı gibi derslerden haberi yok sanırım :) konuyu açan arkadaş bana inanmıyorsan bu dersleri internetten araştır . . termo kütle ısı makineyle ortak olan derslerden

bu arada ben kimya en zor muhendisliktir demiyorum . benim gözümde endustri hariç tüm muhendislikler zordur
  • ben gazi kimyada okuyorum ve kimya mühendisliğinden çift anadal yapıyorum ama ikisi birlikte gitmiyor yani çok zorr sürekli çalışmak gerekiyo benim bünyem kaldırmadı bu tempoyu..çift anadal yapmak gerçekten sıkıntılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merveb -- 21 Ağustos 2013; 21:18:24 >
  • Kimy muh.e kolay diyen herhalde kimya ogretmenligiyle karistirmis olmali.Makine muh.un kardesi sayilir kimya muh. ve cok zordur okumasi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü kimya müh'de okusak iş imkanı olarak falan önümüz açık olur mu? odtü çıkışlı olmanın bi yararı var mıdır bu bölüm için?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.