Şimdi Ara

KINDLE Deneyimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
26.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 140 dolar'a satılan ürünü 500-600 arası satmaya çalışan omurgasızları gördükçe sinirleniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herodoot

gerçekten güzel ve objektif bir çalışma olmuş ellerine sağlık. aynı zamanda baya etkili ben de reeder dan dönüp kindle aldım. PDF metinlerinin okunması hakkında ekrana sığdırma özelliği nedeniyle metnin küçük ve okunması zor hale gelmesi durumu mevcut. zoom yapmak gerekiyor net okumak için. çalışmanda bahsettigin calibre yazılımı pdf dosyalarını mobi ye çevirerek bu sorunu büyük ölçüde hallediyor. ancak mobi ye çevirirken özellikle resim, tablo ve grafik gibi şekilleri maalesef aktarmadı (ya da ben beceremedim). yurtdışı forumlarda da benzer sorunlar gördüm sanki benle ilgisi yok gibi geldi senin bu konuda bir çalışman veya yorumun var mı? bence bu durumun bir çözümü varsa kindle 3 tadından yenmez, pdf işi hallolur

Diğer konuda belirttiğim gibi:

Calibre PDF'lerdeki resimleri sorunsuz dönüştürüyor; fakat metin içeren tablo ve şekillerdeki alanları algılamadığı için buradaki metinleri alıp tabloyu atıyor. Biraz uğraş ister ama elinizdeki pdf'teki bu tarz alanları resim haline getirirseniz sorun kalmaz. Ya da PDF'in sayfa boyutunu A5 olacak şekilde dosyayı ayarlama şansınız olursa Kindle ekranından PDF olarak görüntüleyebilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: loth
    140 dolar'a satılan ürünü 500-600 arası satmaya çalışan omurgasızları gördükçe sinirleniyorum.

Bu durumda ABD'den direkt getirtmek en iyisi. Nasıl yapılacağına dair bilgiyi yazımda bulabilirsiniz:
    http://gofret.wordpress.com/2010/12/18/turkiye%e2%80%99deki-en-kapsamli-e-kitap-okuyucu-arastirmasi-ve-incelemesi/

• pdf ten cevrildignde turkce karakter sorunu oluyor mu rahat bir okuma veriyor mu ?? bazı yerlerde satırlar kayıyor falan demişler
  • PDF rahatlıkla okunabiliyorsa gg üzerinden hemen kindle alabilirim. Kitapları PDF olarak taratip okumak çok güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: liz111

pdf ten cevrildignde turkce karakter sorunu oluyor mu rahat bir okuma veriyor mu ?? bazı yerlerde satırlar kayıyor falan demişler

ben genel olarak cevirirken türkçe karakter sorunu yaşamadım, cok kaliteli olmayan (kitaptan direk taranmış olan, resim formatındaki pdflerde) bazı kayma ve karakter sorunu gösterdi.

satır kayma durumunu ben şu şekilde farkettim. A4 ten A5 boyutuna donustururken (ekranda rahat okunabilmesi için) özellikle header/footer ve sayfa numaraları bilgileri sayfaların ortasında gorunebiliyor. benim açımdan okumada engel teşkil etmedi. yurtdışı forumlarda, özellikle amazon.com forumlarında bunlara yönelik bazı çözümler sunmuşlar ama ben denemedim. Scaevola arkadaşımın önerdiği pdf i A4 ten A5 e ayarlanırsa sanırım bu sorunlar çözülür, musait olunca denemeyi düşünüyorum. bir sonuç alırsam bilgi veririm.

çok şekil,tablo vs olmayan metinlerde pdf dönüştürme işlemi bence başarılı. normal e-book gorunumunde rahatlıkla okuyabiliyorum

• quote:

quote:

pdf ten cevrildignde turkce karakter sorunu oluyor mu rahat bir okuma veriyor mu ?? bazı yerlerde satırlar kayıyor falan demişler

ben genel olarak cevirirken türkçe karakter sorunu yaşamadım, cok kaliteli olmayan (kitaptan direk taranmış olan, resim formatındaki pdflerde) bazı kayma ve karakter sorunu gösterdi.

satır kayma durumunu ben şu şekilde farkettim. A4 ten A5 boyutuna donustururken (ekranda rahat okunabilmesi için) özellikle header/footer ve sayfa numaraları bilgileri sayfaların ortasında gorunebiliyor. benim açımdan okumada engel teşkil etmedi. yurtdışı forumlarda, özellikle amazon.com forumlarında bunlara yönelik bazı çözümler sunmuşlar ama ben denemedim. Scaevola arkadaşımın önerdiği pdf i A4 ten A5 e ayarlanırsa sanırım bu sorunlar çözülür, musait olunca denemeyi düşünüyorum. bir sonuç alırsam bilgi veririm.

çok şekil,tablo vs olmayan metinlerde pdf dönüştürme işlemi bence başarılı. normal e-book gorunumunde rahatlıkla okuyabiliyorum

cevap verdiğiniz için çok tesekkur ederim
    ben daha cok kendimde bulunan pdf formatındaki yazıları calibreyle cevirip okumayı dusunuyorum da cevrildigi zaman turkce karakter sorunu oluyor mu diye merak ettim yada ozel bi calibre ayarı var mı ?

• quote:

quote:

quote:

ben daha cok kendimde bulunan pdf formatındaki yazıları calibreyle cevirip okumayı dusunuyorum da cevrildigi zaman turkce karakter sorunu oluyor mu diye merak ettim yada ozel bi calibre ayarı var mı ?

pardon yazı içerisinde bahsetmedim, ben de yaptığım cevirme işlemleri de calibre ile gerçekleştiriyorum birkaç türkçe romanı çevirdim, karakter sorunu yaşamadım. bu aksam yada yarın birkaç deneme daha yapacagım, aldığım net sonuçları buraya aktarırım. kesin olmamakla beraber türkçe karakter açısından kaliteli hazırlanmış pdf lerde kindle ve calibre sorun çıkarmıyor. kullanıyorsanız biliyorsunuzdur calibre türkçe dil destekli bir program

• Sonuçta kindle'da internetten bulduğumuz pdf'leri okumada sıkıntı var mı anlamadım. Amazon'daki bir incelemede PDFleri rahat okumada sorun olduğu belirtilmiş. Ayrıca, kindle'ın pili bittiğinde pil değiştirmek yerine, Amazon kullandığınız Kindle'ı alıp, yerine yenilenmiş bir kindle veriyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

Sonuçta kindle'da internetten bulduğumuz pdf'leri okumada sıkıntı var mı anlamadım. Amazon'daki bir incelemede PDFleri rahat okumada sorun olduğu belirtilmiş. Ayrıca, kindle'ın pili bittiğinde pil değiştirmek yerine, Amazon kullandığınız Kindle'ı alıp, yerine yenilenmiş bir kindle veriyormuş.

şöyle özetleyeyim: Kindle a pdf lerinizi doğrudan attığınızda ekrana sayfayı sığdarabilmek için yazı boyutunu küçültüyor metni zoom işlemi ile rahat okuyabiliyorsun.

calibre ve benzeri dönüştürücü program ile pdf ler kindle mobi formatına dönüştürüp kindle a attığınızda normal e-book boyutunda zoom işlemine gerek olmadan rahat okunabiliyor.
    calibre suan dönüştürme sırasında pdf lerdeki şekil,tablo vs aktaramıyor, sadece metinleri dönüştüyor.

pil değişimi konusunda bilgim yok maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herodoot -- 14 Şubat 2011; 14:17:29 >

• quote:

quote:

Sonuçta kindle'da internetten bulduğumuz pdf'leri okumada sıkıntı var mı anlamadım. Amazon'daki bir incelemede PDFleri rahat okumada sorun olduğu belirtilmiş. Ayrıca, kindle'ın pili bittiğinde pil değiştirmek yerine, Amazon kullandığınız Kindle'ı alıp, yerine yenilenmiş bir kindle veriyormuş.

şöyle özetleyeyim: Kindle a pdf lerinizi doğrudan attığınızda ekrana sayfayı sığdarabilmek için yazı boyutunu küçültüyor metni zoom işlemi ile rahat okuyabiliyorsun.

calibre ve benzeri dönüştürücü program ile pdf ler kindle mobi formatına dönüştürüp kindle a attığınızda normal e-book boyutunda zoom işlemine gerek olmadan rahat okunabiliyor.
    calibre dönüştürme sırasında pdf lerdeki şekil,tablo vs aktaramıyor, sadece metinleri dönüştüyor.

pil değişimiz konusunda bilgim yok maalesef

• quote:

quote:

quote:

quote:

pardon yazı içerisinde bahsetmedim, ben de yaptığım cevirme işlemleri de calibre ile gerçekleştiriyorum birkaç türkçe romanı çevirdim, karakter sorunu yaşamadım. bu aksam yada yarın birkaç deneme daha yapacagım, aldığım net sonuçları buraya aktarırım. kesin olmamakla beraber türkçe karakter açısından kaliteli hazırlanmış pdf lerde kindle ve calibre sorun çıkarmıyor. kullanıyorsanız biliyorsunuzdur calibre türkçe dil destekli bir program

incelemenizi sabırsızlıkla bekliyorum :) cogu yerde hiç sorun yok derken bazı yerler karakterlerde sorun oluyor satırlar kayıyor fln demiş sanırım calibre nin ayarıyla ilgili
    bende bugun sahibinden.com dan sipariş verecem kindle için :)

• quote:

sarjının yaklasık 1 ay gittiği dusunulurse sanırım yenisiyle degiştirmelerine gerek kalmaz :)
  • kusura bakmayın denemeleri ancak bugün yapabildim. yaptıklarım ve aldığım sonuçlar:

1-PDF dökümanları A4 ten A5 boyutuna çevirmeye çalıştım. kindle da pdf olarak benim istediğim sonucu vermedi. zoom yapmadan okuyamadım.
    2- Calibre ile standart ayarlarda PDF den MOBI ye dönüştürme yaptım. Calibre Hem ingilizce hem de Türkçe metinlerde karakter sorunu olmadan dönüştürebildi. Ekranda zoom işlemi yapmadan rahatça okuyabiliyorum. Önceden olduğu gibi PDF lerdeki tablo, grafikler imaj olmadığı zaman calibre bunları dönüştüremiyor. ama imaj olarak bütün resim ve grafikleri mobi içinde dönüştürebiliyor.
    3-PDF lerdeki header/footer ve sayfa numaralarını metinlerin arasında görebiliyorsunuz. calibre de ben bunu engelleyen bir ayar göremedim. okuma açısından bana çok problem olarak görünmedi. satırlarda herhangi bir kayma vs. göremedim. Ancak ingilizce bir A4 boyutlu metinde bazı kelimelerdeki (word de oldugu gibi sanırım aynı sutun hizasında tutabilmek için) harfleri ayırmış. Örnegin "features" kelimesi birkaç yerde "featur es" olarak görünüyor.
    4- Türkçe romanları çevirdiğimde ingilizce metinlerdeki yukarıda anlattığım sorunlar olmadı. Türkçe karakter desteği sorunsuz. Problemli kelime görmedim.
    5-Okunma kolaylığı, şarj süresi (henüz bitmedi), wireless kullanımı açısından cok ileri bir ürün.

Çoğunlukla PDF e-book kaynağı olan arkadaşlar calibre ile sorun yaşamadan (direk PDF olarak zoom ile) kindle de rahatça okuma yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herodoot -- 16 Şubat 2011; 21:13:58 >

• bilgilendirdiğiniz için cok tesekkur ederim içim gercekten cok rahatladı sabırsızlıkla elime ulasmasını bekliyorum :)
  • quote:

bilgilendirdiğiniz için cok tesekkur ederim içim gercekten cok rahatladı sabırsızlıkla elime ulasmasını bekliyorum :)

ben sorun yaşamadım ve cok memnun kaldım. umarım siz de memnun kalırsınız
  • Yazılan yorumlar ve tavsiyelerden sonra, bende Kindle siparişi vermiş bulunmaktayım. Okuma fırsatı bulamadığım kitapları okuyabilirim böylece.
  • bugun geldii :) cok ince her an kırılacak gibi duruyor acil kılıf almam lazımm :) su an attıgım resimlerimi bulamama gibi bir sorun yasıyorum pdfleri cok guzel goruntuluyor gercekten hiç goz yormuyor calibreyle birazdan ceviriler denicem wifi si de guzel cekiyor :)
  • quote:

bugun geldii :) cok ince her an kırılacak gibi duruyor acil kılıf almam lazımm :) su an attıgım resimlerimi bulamama gibi bir sorun yasıyorum pdfleri cok guzel goruntuluyor gercekten hiç goz yormuyor calibreyle birazdan ceviriler denicem wifi si de guzel cekiyor :)

Ben de incelememde özellikle bu konuyu belirtiyorum, Amazon'dan Kindle alırken yanında mutlaka kılıf almanızda fayda var.
  • Benim, Kindle'da geldi. PDF'i Mobiread formatına çevirince, roman okumak çok keyifli oluyor.
  • arkadaslar bir bilgide Ben vereyim benim Samsung galaxy 7500i Tlf umun sarj aleti ile kindle imi sarj edebiliyorum:)) ayrica Bu cihazda kitap okumak harika
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.