(Forumun devamlı okuyucularına not: Yazımın biraz fazla reklamnın yapıyorum sanırım, eğer bu göze batıyorsa kusura bakmayın ama gerçekten de herkes aynı soruları soruyor ve şu anda bu yazı dışında bu konuda cevap bulmak gerçekten güç.)
quote:
Orijinalden alıntı: Scaevola
quote:
Orijinalden alıntı: sadlover
hortlatmak gibi olmasın ama kindle alan arkadaslar nasıl temin ettiler? gg da amerika fiyatına göre fahiş satılıyor.
Şu adresten bu konuda oldukça detaylı bilgi bulabilirsiniz:
(Forumun devamlı okuyucularına not: Yazımın biraz fazla reklamnın yapıyorum sanırım, eğer bu göze batıyorsa kusura bakmayın ama gerçekten de herkes aynı soruları soruyor ve şu anda bu yazı dışında bu konuda cevap bulmak gerçekten güç.)
Bence hiç bir sakıncası yok. Yazan kişilerin yazmalarını her zaman desteklerim. Türkçe siteler arasında bilgi dolu olanların sayısının artması iyi bir şeydir. Senin siteden ben çok yararlandım. Yeniden tebrikler.
Ben de çok kitap okuyan bir arkadaşım için kindle almayı düşünüyordum.Çok güzel bir inceleme olmuş,çok faydalandım.
quote:
Orijinalden alıntı: Scaevola
quote:
Orijinalden alıntı: sadlover
hortlatmak gibi olmasın ama kindle alan arkadaslar nasıl temin ettiler? gg da amerika fiyatına göre fahiş satılıyor.
Şu adresten bu konuda oldukça detaylı bilgi bulabilirsiniz:
arkadaşlar bu amazonda kitap kategorisini nasıl oluşturacağız, yardımcı olur musunuz?
merhaba arkadaşlar, bugün itibariyle amazon kindle 3 aldım. başlangıçta canım sıkıldı pdf formatlarını kullanırken ekrana sığmıyordu. fakat yaptığım araştırmar ve bunun sonucundaki denemeler neticesinde herşey yoluna girdi.
elimde .lit formatında ve pdf formatında kitaplar vardı. word dosyaları da aynı şekilde oluyor. bu dosyaları caibre adında bir program ile .mobi uzantılı dosyalara çevirdim. türkçe karakter sorunu oladı ve istediğim gibi yazılar büyüp küçülüyor ve ekrana sığıyor. calibre ücretsiz ve orjinal bir porgram. program türkçe olarak da kullanılıyor. yapılması gereken programı indirip convert etmek. bu kadar basit. herkese kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: bufujamal arkadaşlar bu amazonda kitap kategorisini nasıl oluşturacağız, yardımcı olur musunuz?
Collection'u ancak kindle internete bağlı olduğunda yapabiliyorsunuz. Kindle'ın saçma sayılabilecek bir özelliği bu collection özelliği.
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. Kindle’a MOBIye çevirip attığım dosyalar kendilerine verdiğim isimle değil, acaip isimlerle görünüyor arşivde. Örnek: Yazar ve kitap adı şeklinde isimlendirdiğim dosya Kindle’ı açınca Microsoft Word – Yeni Microsoft Word Dosyası.doc şeklinde listeleniyor. Bu durumda dosyayı açmadan ne olduğunu da bilemiyorum. Sadece kendilerine verdiğim isimlerle listelenmelerini istiyorum ama bunu sağlamanın bir yolu var mıdır acaba? Ve de varsa nasıldır?
arkadaşlar, kindle ile amazondan e-book almak istediğimde Türkiye'de olduğum için sorun çıkar mı? hTÇ desire telefona kindle uygulaması indirdim, ancak kitap almak istediğimde Türkiye'ye satamadıklarını söylediler...
benim için önemli bir mevzu yardımınız bekliyorum...
Amazon hesabınızdaki adresinizi ABD adresi yapın bu sayede Kindle'ı burada da kullanabilirsiniz...
Gittigidiyorda kindle için kime güvenebiliriz? Çünkü sponsorlu ürünler arasında dahi fiyat olarak o kadar çok fark var ki, insan rahat edemiyor satın alırken. Açılmış ürünleri tekrar paketleyip de satanların olduğu malum
quote:
Orijinalden alıntı: CellaTurcica
Gittigidiyorda kindle için kime güvenebiliriz? Çünkü sponsorlu ürünler arasında dahi fiyat olarak o kadar çok fark var ki, insan rahat edemiyor satın alırken. Açılmış ürünleri tekrar paketleyip de satanların olduğu malum
Aşağıdaki linke bir bak arkadaşım. Ben bu satıcıdan almıştım ve sorunsuz bir şekilde teslim aldım.
Aşağıdaki linke bir bak arkadaşım. Ben bu satıcıdan almıştım ve sorunsuz bir şekilde teslim aldım.
İlgilendiğin için teşekkür ederim ama dün gece başka bir satıcıdan sipariş verdim aynı fiyata
Bu cihazı Türkiye'de kullanan arkadaşlar Kindle'a atıp okudukları e-kitapları nereden ve nasıl temin ettiklerini yazarlarsa güzel olur. Bu aletle ilgili aklımdaki tek soru işareti :)
Arkadaşlar ben de kindle sahibiyim kitapları genellikle pdf şeklinde yayınlıyorlar. Calibre ile .mobi dosyasına çeviriyorum ama türkçe karakterler sorun yaratıyor. İlk gözüme çarpan "Ş" harfi bozuk çıkıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: seth86
Bu cihazı Türkiye'de kullanan arkadaşlar Kindle'a atıp okudukları e-kitapları nereden ve nasıl temin ettiklerini yazarlarsa güzel olur. Bu aletle ilgili aklımdaki tek soru işareti :)
idefix ve dnr'da satılan epub kitapları küçük bir işlemle mobi haline çevirebilirsun. Diğer türlü google anahtar kelimeleri girersen kaynak var
quote:
Orijinalden alıntı: wolverinetoygar
Arkadaşlar ben de kindle sahibiyim kitapları genellikle pdf şeklinde yayınlıyorlar. Calibre ile .mobi dosyasına çeviriyorum ama türkçe karakterler sorun yaratıyor. İlk gözüme çarpan "Ş" harfi bozuk çıkıyor.
Şu adresdeki programı deneyebilirsin bozuk çıkan karakterleri düzeltme imkanın var.http://pdftoepub.com/
Ya da diğer şekilde Abbyy fine reader ile kitabı taratman gerekli.
quote:
Orijinalden alıntı: byrd
quote:
Orijinalden alıntı: seth86
idefix ve dnr'da satılan epub kitapları küçük bir işlemle mobi haline çevirebilirsun. Diğer türlü google anahtar kelimeleri girersen kaynak var
quote:
Orijinalden alıntı: wolverinetoygar
Şu adresdeki programı deneyebilirsin bozuk çıkan karakterleri düzeltme imkanın var.http://pdftoepub.com/
Ya da diğer şekilde Abbyy fine reader ile kitabı taratman gerekli.
Türkçe kitap da bulunuyor internetten değil mi?
Merhabalar ben de yen bir e-ink'liyim ve söylemek istediklerim: Bugün ABD'de her on kişiden birinin Kindle'ı var. Amazon ürünlerini satmak için ucuz bir donanım üreterek çok iyi bir iş çıkardı. Binlerce kitabı aynı anda aynı yerde taşıma ve 3g'yle satın alma şansı çok önemli, bedava klasikleri ve kitapların ucuzluğunu da unutmamak gerek. Ama pdf okumak için bir elektronik kitap okuyucu arıyorsanız Sony'nin *50'lerini tavsiye ederim, reflow özelliği ve 3 sütunlu okuma seçeneği okumayı çok kolaylaştırıyor. Ekran klavyesi kısa cümleler için yeterli ve rahat, birlikte gelen 12 farklı sözlük yeni bir kelime öğrenmeyi çok kolaylaştırıyor, ayrıca dil öğreniyorsanız 'word log' bölümünü çok seversiniz. Kindle'da yön tuşlarıyla kelimeye bakmak yeterince rahat değil, klavye çok yer kaplıyor ve çok plastik. Ama sadece roman okumak için Kindle hala en iyi seçenek ben de kesinlikle tavsiye ederim, ama daha fazla ödemeyi göze alırsanız sony reader her zaman daha kullanılışlı, siyah ve kırmızı prs-650'nin modern görünüşünün de sizi çekeceğinden eminim.