Şimdi Ara

Kindle kullanan varmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alozz

En kolay soruyu ilk cevaplıyım çok memnunum. Fiyatı tam olarak bilmiyorum hediye geldiği için. Resim formatlarını ve pdf okuyabiliyor, yani en azından ben sadece onları kullandım. Bi de kendi ebook formatı var tabi. Kitapları genelde internetten pdf olarak bulup convert ediyorum mail yoluyla. Wireless var ama Türkiye'de 3G çalışmıyor ne yazıkki.
    arkadaşlar merhabalar bir soru soracaktım size yakında bende amazon kindle almayı düşünüyorum da...

Resmi parasını verip aldığımız kitaplar dışında normalde satışı olmayan kitapları da ekleyip okuyabiliyor muyuz google'dan bulup indirip, cihaza atıp? İstediğim her kitap var mı yani internette? Ve aynı sanki kitabı orjinal eklemişim gibi aynı kalitede okuyabiir miyim yoksa korsan indirilen kitaplarda sıkıntılar oluyor mu?

Bunların yanıtları benim için çok önemli çünkü kindle'ın türkçe orjinal kitap kataloğu çok kısıtlıymış sanırım, o yüzden hep korsan içerikler kullanıcam gibi..

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Ben Kindle 3 (klavyeli) kullandığım için sonradan çıkan ürünler hakkında pek bilgim yok. Ben Kindle'a kitap yükleyebiliyordum. Bilgisayara bağlanyınca usb disk gibi görünüyor. Bendeki model reklam gösteren, daha uygun fiyatlı olandandı. Reklam gösterende kitap kapağı yerine Amazon'un koyduğu kapakları görebiliyordun. Sonradan cfw yükledim. İstediğim kitap kapaklarını kendim kopyalıyordum. Hangi kitabı okuyorsam kapatınca o görünüyordu. İstediğin her kitaba Türkçe olarak ulaşamıyorsun maalesef. Ayrıca e-kitapların uygun fiyatlı olmasını beklerken baskılı olan ile aynı fiyata satıldığını gördüm. Genel olarak istediğin kitaplara ulaşabileceğini düşünüyorum. Sanırım en son Virginia Boecker'dan Cadı Avcısı ve Kral Katili kitaplarını okudum. İkisini de internette bulabildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pofpor01

Ben Kindle 3 (klavyeli) kullandığım için sonradan çıkan ürünler hakkında pek bilgim yok. Ben Kindle'a kitap yükleyebiliyordum. Bilgisayara bağlanyınca usb disk gibi görünüyor. Bendeki model reklam gösteren, daha uygun fiyatlı olandandı. Reklam gösterende kitap kapağı yerine Amazon'un koyduğu kapakları görebiliyordun. Sonradan cfw yükledim. İstediğim kitap kapaklarını kendim kopyalıyordum. Hangi kitabı okuyorsam kapatınca o görünüyordu. İstediğin her kitaba Türkçe olarak ulaşamıyorsun maalesef. Ayrıca e-kitapların uygun fiyatlı olmasını beklerken baskılı olan ile aynı fiyata satıldığını gördüm. Genel olarak istediğin kitaplara ulaşabileceğini düşünüyorum. Sanırım en son Virginia Boecker'dan Cadı Avcısı ve Kral Katili kitaplarını okudum. İkisini de internette bulabildim.
    yani korsan olarak kitapları edinsen bile aynı orjinal satın almış gibi kaliteli bir şekilde kullanabiliyoruz değil mi?

Kaliteden kastınız görüntü kalitesi mi? Eğer öyleyse kağıt baskıdan farkı olmuyor, ekran altından ışık gelmediği için göz yorgunluğu olmuyor. Ayrıca ekranda ışık yansıması da yok denecek kadar az.
  • quote:

Kaliteden kastınız görüntü kalitesi mi? Eğer öyleyse kağıt baskıdan farkı olmuyor, ekran altından ışık gelmediği için göz yorgunluğu olmuyor. Ayrıca ekranda ışık yansıması da yok denecek kadar az.
    yok hocam yani kindle store üzerinden satın alınan orjinal kitapla olan farkı, ekrana tam oturması, takılmaması, yazı kalitesinin aynı olması vesaire anlamında dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 9 Eylül 2020; 20:28:53 >
    Ekrana sığma konusunda sıkıntı yok. Otomatik olarak kenarlardan, alt ve üstten belirli miktarda boşluk oluyor. Bendeki kindle'da 3 farklı yazı tipi var istediğini seçiyorsun. İnternetten bulduğunuz orjinal olmayan kitapların paragraflarında bazen sıkıntı olabiliyor. Ben orjinal kağıt baskısını aldığım kitapları internette bulup kindle'a atıyorum. Hiç orjinal ekitap almadım, onun yerine orjinal kitabı alıp sonra da indiriyorum. Sizin mesajınızdan sonra elimde bulunan iki kitabın (Nutuk, Kara Kule Silahşör) ekitap halini indirip yükledim. Nutuk'da paragraf başları ve paragraf aralıkları orjinal kitaptaki gibi. Karakule'de ise sanki hiç paragraf yokmuş ya da nadir koyulmuş gibi. İntenetten bulduğunuz kitapların belki de %70-%80'i sayfa düzeni konusunda sıkıntı çıkarmaz sanırım; ancak okumaya daldığınız anda düzen falan aklınıza gelmez. Çok önemsiyorsanız bu konuyu, hiç bir sorun olmasın diyorsanız orjinal ekitap alırsınız. Ben orjinal baskıyı alıp kitaplığıma koyuyorum. Sonra da Kindle'dan okumaya devam.

• quote:

Ekrana sığma konusunda sıkıntı yok. Otomatik olarak kenarlardan, alt ve üstten belirli miktarda boşluk oluyor. Bendeki kindle'da 3 farklı yazı tipi var istediğini seçiyorsun. İnternetten bulduğunuz orjinal olmayan kitapların paragraflarında bazen sıkıntı olabiliyor. Ben orjinal kağıt baskısını aldığım kitapları internette bulup kindle'a atıyorum. Hiç orjinal ekitap almadım, onun yerine orjinal kitabı alıp sonra da indiriyorum. Sizin mesajınızdan sonra elimde bulunan iki kitabın (Nutuk, Kara Kule Silahşör) ekitap halini indirip yükledim. Nutuk'da paragraf başları ve paragraf aralıkları orjinal kitaptaki gibi. Karakule'de ise sanki hiç paragraf yokmuş ya da nadir koyulmuş gibi. İntenetten bulduğunuz kitapların belki de %70-%80'i sayfa düzeni konusunda sıkıntı çıkarmaz sanırım; ancak okumaya daldığınız anda düzen falan aklınıza gelmez. Çok önemsiyorsanız bu konuyu, hiç bir sorun olmasın diyorsanız orjinal ekitap alırsınız. Ben orjinal baskıyı alıp kitaplığıma koyuyorum. Sonra da Kindle'dan okumaya devam.
    anladım hocam teşekkürler

kindle store'da ki orjinal satılan türkçe kitaplar konusu nasıl? sanırım çok türkçe kitap yoktur? çoğunluk korsan takılmak gerekiyor değil mi?

Amazon’da Türkçe kitap sanırım çok az. Türkiye’de online satış yapan sitelerde de ekitap bulabilirsiniz ama genellikle dediğiniz gibi oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kindle üzerinden piyasadaki her kitabı satın alabilme imkanımız oluyor mu?
  • Satın almak isterseniz pek bulamazsınız türkçe. İngilizce imkanı geniş ama.
    Türkçe kitap olayını başka yoldan temin etmeniz lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kullanıyorum.

• Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt
    Hocam, E kitap için Telegram'da gruplar var. Ordan okuyacağın kitapları sağlarsın. Şöyle bir şey var: Her kitabın e kitap halini bulamazsın.

• kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Bildigin grup varsa paylasabilirmisin?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.