Şimdi Ara

Kingdom Come: Deliverance II | 4 Şubat 2025 | PC ANA KONU #Türkçe (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
14
Favori
9.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benimde optimizasyonla ilgili kafamda soru işaretleri vardı. Ön inceleme ile oynayanların videolarına göz attım da optimizasyon idare eder gibi ama oyunun optimizasyonu daha da iyi olana kadar dlss/fsr kullanmak gerekecek gibi gözüküyor.

i7 12700KF, Rtx 3070ti, 32Gb’lı sistemde dlss kalite modunda ultra/high arası ayarlarda 84-144 fps arası değişiyor. (Çözünürlük bilgisi yok)

Ryzen 9 5900x, RX6800XT, 32gb sistemde. Fsr kapalı modda 65 fps (1440p)

İ9 9900K, Rtx 2800, 32 Gb, dlss kalite modu high ayarda 90 fps (1080p)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum soru soruldu mu bilmiyorum ama bir önceki oyununu oynamak gerekiyor mu? :)

• sabotage1907 kullanıcısına yanıt
    Bir önceki oyunun tam olarak hemen sonundan devam ediyor bu oyun. Aradan saat bile geçmiyor yani. :))

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Brave7 kullanıcısına yanıt

Açıkcası rig farketmeksizin artık DLSS şart gibi bir şey oldu. DLSS 4 ile nvidia sayesinde insanlar optimize olmayan oyunları bile bi tık optimize şekilde oynayabilecek. DLSS 4 ile şuan çoğu bulanıklık gitmiş durumda, her açıdan daha net ve canlı görünüm sunuyor. En önemli özelliği şu, 1440p ve ya 4k gibi çözünürlükte DLSS'i performansa aldığınız zaman bile oyununuzda artık bi pixelleşme, bi bulanıklık vs hiçbir şey görülmüyor, o kadar belli olmuyor yani. DLSS'i performans moduna almak demek ekstra bi ton fps demek. Yüksek çözünürlükte oynayanlar için harika bi olay. Bahsettiğiniz fps değerleri dlss 4 ile mi ölçüldü bilmiyorum ama dlss4 sayesinde çok daha iyi olacak oyunlar artık. Umarım developerlar buna güvenip hiçbir şekilde optimize etmemezlik yapmazlar tek endişem bu. Zaten şuan bile AI gücüne güvenip adam gibi optimize etmiyorlar, nvidia teknolojiyi geliştirdikçe hiç takmayacaklar gibime geliyor.

• The Frost kullanıcısına yanıt

haydaaaa bu da mı devam oyunu. valla FF VII içinde öyle dediler rebirth'e başlayıp yarım bıraktım remake oynamaya başladım. bunda da I. oyunu oynamak gerekli?

• edwardweo kullanıcısına yanıt
    Yani elbette ilk defa oynayacakları da düşünmüşlerdir ve özellikle oynanışı yine güzel bir şekilde öğretirler. Ama zaten ilk oyun dizi gibi sinematiklere sahip olduğundan hem karakterlere bağlanmakta zorluk yaşayabilirsiniz hem de ilk oyunun dünyasından çok şey kaçırırsınız. Üstelik ortada bir intikam hikayesi var ve ilk oyunun başından başlayıp ikinci oyuna kadar gelen bir hikaye bu. Bahsettiğim intikamı da ikinci oyunla alacağız gibi duruyor. Yani ilk oyunun hikayesi direkt ikinci oyuna taşınmış durumda.

Edit: Ben de son bir ayda FF7 Remake ve Kingdom Come Deliverance oynamaktan manyak oldum. İkisi de harika oyunlar. Şimdi FF7 Rebirth oynuyorum, KCDII'ye de hazırım. Tavsiye ederim hepsini. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Frost -- 27 Ocak 2025; 13:36:13 >

valla ben geç kaldım. bilseydim daha geç satın alırdım ikisini de. hem rebirth hem de KCDII aldım. şu an remake oynuyorum o bitince KCD oynarım belki.

• edwardweo kullanıcısına yanıt
    Acelesi yok hocam. Sonuçta önceki oyunları da çıkışından yıllar sonra oynamış olduk. Yeni oyunları birkaç hafta geç oynasak bir şey kaybetmeyiz. Bence de FF7 Remake'den sonra KCD'ye başlamanız daha iyi olur. Sonrasında FF7 Rebirth ve KCDII diye değişmeli gidersiniz, böylece aynı tipte oyunlar uzun süre sıkmamış olur.

• Gold sürümünü aldım , umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz, ön indirme açılsa güzel olurdu 1 veya 2 gün öncesinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaymonD7 -- 27 Ocak 2025; 20:37:49 >
  • bu oyun oynanmadan önce mutlaka 1. oyun oynanmalı.

elbette direk bu oyunda oynanır ama henry nin gelişimini yaşamadan alacağınız keyif yarı yarıya azalır.

• Henry'nin bu muhabbeti beni üzdü ve ilk oyunla bağını komple yokettiler, biz hınzır Henry'yi sevdik,oyunu iade ettim

• Türkçe altyazıda bile ciddi emek var 2milyon kelime.

• Brave7 kullanıcısına yanıt

Benim bu oyun ile alakalı en büyük korkum buglı çıkması. İlk oyunu 61 saat oynayıp ana hikayede yaşadığım bir bug yüzünden ilerleme kaydedememiştim.

Yıllar sonra tekrardan indirip denedim ve değişen hiçbir şey olmadı. Save dosyamın 5 saat gerisinden alıp tekrardan oynadım fakat bug yine geldi buldu beni.

Geçen hafta sıfırdan save açtım bu seferde farklı bir görevde oyun buga giriyor. En sonunda pes ettim ve sildim oyunu. Oyunu bitiremedim bir türlü. Şimdi 2.oyun gelecek öyle kaldı benim içimde ukte olarak. En ufak mod vs. hiç bir şey kurulu değildi.

Umarım 2.oyun buglı çıkmaz. Aynı oyun motoru ile yapılıyor olması ve ekibin referansının bu konuda kötü olması beni şüphelendiriyor.

• R-10 kullanıcısına yanıt

Hocam ben de geçenlerde başlayıp bitirdim. Üstüne ölümcül kipte tekrar oynamaya başladım ve sonlarına geldim. Hiç buga rastlamadım şu ana kadar. Sende nerelerde sıkıntı oldu tam olarak? Belki çözebileceğimiz bir şeydir.

• Kage. kullanıcısına yanıt

İnceleyen kişiye sordum da dlss 4.0 desteği yok diye biliyorum şeklinde cevap verdi, muhtemelen dlss 3.5 ile test etti. Oyun çıktıktan sonra 4.0 desteği gelir. Bu arada 1080p de bu performansı almış. 2k da olsaydı çok iyi olurdu. Dlss görüntü kalitesi anlamında gerçekten iyi yol kat etti normal ile dlss kalite arasında farkı anlamak kolay değil bence. Ama bende ekran kartı amd olduğundan mecburen FSR kullanıcam. Fsr fps’yı artırsa da görüntü dlss kadar iyi değil. Şu ana kadar kullanmak zorunda kalmadım fsr’yi Rx 7800XT’ın kas gücü iyi olduğundan ama mecburen KCD 2 de kullanıcam. Bence dlss ve fsr’nin gelişmesiyle optimize işinde firmalar iyice kolaya kaçmaya başladı. Yakın zamanda çıkan oyunların bir çoğunda maalesef optimizasyon iyi değil. Bu durumda oyuncular artık yeter deyip çok büyük bir tepki gösterene kadar devam edecek gibi gözüküyor.

Ben ilk oyunu en son 2022’nin sonlarında oynamıştım o zaman dlc’lerle beraber 90 saatte bitirmiştim evet optimizasyonu iyi değildi ama oyunu kıracak bir bugla karşılaşmadım hiç. Dün oyunu tekrar indirip eski save tekrar döndüm hem oyunu hatırlamak hemde yapmadığım görevler varsa tamamlamak için. Bir önceki oynayışımdaki modları vs. yükledim yine bir problem olmadı. Sizin şansınıza denk gelmiş gibi gözüküyor hocam. Genel yorumlara baktığım kadarıyla optimizasyon anlamında ilk oyundan daha iyi yorumları var inceleyenlerde. Bug konusunda ne kadar iyi olacakları çıktıktan sonra göreceğiz ama ilk oyunda acemiliklerini attıklarını düşünerek ikinci oyun daha cilalı çıkar gibime geliyor her konuda.

• Bir iki erteleyeceğim oyunu ben kendi adıma. Araya aklımda olmayan oyunlar giriyor hep hiç zamanında yetiştiremiyorum. 2023'ten oyun bekliyor hala.

İlk çıktığı zaman ana görevin birisinde buga denk gelmiştim. Geçen hafta sıfırdan save açıp başladığım da ise Av görevinde yaşadım.Ondan sonra da sildim sinir olup  

Hans ile yaptığımız av görevindeyse ben de o görevde birkaç tavşan avladıktan sonra görev ilerlememişti ve bir türlü Hans'ı bulamamıştım. Sonra ne yapacağımı bilemeyip birkaç saat kampta bekledim ve Hans gelmişti, görev de güncellenmişti. Eğer bug olarak görevin takılı kalmasını diyorsan bekleyince düzeliyor orada. Sonrasında Hans'ın kaçırıldığı kısımda bir sorun yaşamadım ama yani bulmuştum kısa sürede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Frost -- 28 Ocak 2025; 13:23:40 >
  • CGI ve kısa olsa da müthiş fragman.

Warhorse Studiosyoutube
    Pre-Order Now: https://store.steampowered.com/app/1771300/Kingdom_Come_Deliverance_II/ Experience the highs and lows of Henry's journey in the Official CGI Trailer for Kingdom Come: Deliverance II, where life in 15th-century Bohemia is as unpredictable as it is unforgiving. From the chaos of a brawl to the fleeting joy of celebration, every moment pulls Henry deeper into the challenges of medieval life. Kingdom Come: Deliverance II arrives on PC, Xbox Series X|S, and PlayStation 5 on February 4, 2025 KCD II Social Media: X: https://x.com/WarhorseStudios Facebook: https://www.facebook.com/WarhorseStudios/ Instagram: https://www.instagram.com/warhorsestudios/ Tiktok: https://www.tiktok.com/tag/kingdomcome #KCD2 #KCDII #kingdomcomedeliverance #kingdomcomedeliverance2 #medieval #gaming #RPG #openworld #singleplayer
    https://www.youtube.com/watch?v=ju8R8gwD-Vg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Frost -- 28 Ocak 2025; 19:28:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.