Şimdi Ara

Kingdom Come: Deliverance (2018) [PC ANA KONU] (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.643
Cevap
31
Favori
105.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barisdragon

steamde 90 konsollarda 180 tl oyun dengesiz olmuş

PC de korsan çok olduğu için mi fiyatlar bu şekilde daha ucuz oluyor sizce?
  • crypto81 kullanıcısına yanıt
    ondandır ama ps store tr son zamanlarda steamden uygun olmaya başladı şaşırdım bu farka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Bu optimizasyon ile alakalı ne sıkıntı var Allah aşkına herkes yazmış buraya ? Oyun yağ gibi akıyor gram takılma yok, betada olan stuttering filan hiç biri yok, hepsini düzeltmişler. 8 saat oynadım daha herhangi bir bug filan da görmedim. Kaldı ki ben bu oyuna çok ön yargılı bakıyordum, betadaki hali rezaletti. Fakat tam sürümü müthiş olmuş oyunun.

Bir de, millet (ya da yeni nesil mi desem?!) iyice arcade seviyesine indirgenmiş oyunları oynamaya alıştığı için, combat sistemi veya diğer şeyler çok zor geliyor galiba insanlara. Combat sistemi gayette etkili ve dengeli. Oyundaki karakterimiz hiç bir halt bilmeyen bir züğürt. Karaktere kılıç kullanmayı veya ok kullanmayı öğretmedikçe combatta da başarılı olamazsınız. Uzun süredir bu kadar ayrıntılı, bu kadar gerçekçi bir RPG oyun çıkmamıştı. Burada oyunu eleştirenlerin hemen hemen hepsi oyunun %5'ini bile görmemiştir. Oyunun sunduğu olanakları, ince ince işlenmiş ayrıntıların varlığından bile haberdar değildir. Yahu oyunda yıkanmadığın zaman karakterin kokmaya başlıyor ve diyalog kurduğun zaman bunun bile etkisi oluyor. Hatta bunun perki var "erkeksi koku" diye, kadınların bazıları bu kokudan hoşlanıyorlar. Üzerindeki kıyafetler kötü görünüyorsa dediklerini ciddiye almayanlar oluyor. Herbalism geliştirirken gördüğüm bir ayrıntı da, eğer perkine verirsen, inventoryde topladığın çiçekler belli bir sayıda ise charisma 3 artıyor. Hangi birini sayayım bilmiyorum ama o kadar çok ayrıntı var ki. Daha ilk questte karakterin babası dönerken bizden soğuk bira istiyor. Eğer ilk olarak gidip birayı alır da diğer görevleri yapıp dolandıktan sonra götürürseniz o bira bir süre sonra ısınıyor ve questi etkiliyor. Bana eski Fallout mekaniklerini hatırlattı oyun resmen. Son çıkmış hangi oyunda böyle bir ayrıntı var gözünüzü seveyim ?

Açık açık söylüyorum, bu oyunu eleştiriyorsanız ya bilgisayarınız kaldırmadığı için optimizasyon sorunu olduğunu zannediyorsunuzdur, ya oyunu oynamayı denememişsinizdir (!), ya üşengeç olduğunuz için bu kadar çok ayrıntılı bir oyunu oynamaya üşeniyorsunuzdur ya da yeni nesil arcader oyuncu kitlesinin bir parçasısınızdır. Başka açıklaması yok yani.

Edit: Bir ton şey yazardım ama sadece şunu ekleyeceğim. Oyunun bağımsız yapımcı tarafından yapıldığının farkında mısınız siz?

Optimizasyon ile ilgili dolu sıkıntı var yağ gibi demeyin Allah aşkına ya, yapımcının kendi bile 2 hafta sonraki yapacakları optimizasyon ve stuttering güncellemelerinden bahsediyor.Siz çıkıp oyun yağ gibi diyorsunuz.Ki bu oyun sorunlu bir oyun motoru ile yapılmış,bu motorla yapılan birçok oyunda böyle sorunlar var.Şuanki sistemimde çıkan bütün oyunları High-Ultra 60+ fps de oynuyorken bu oyuna mı yetmeyecek? Üstelik bu oyunu daha önceden yapım aşamasında denemiş birçok tanıdığım var o zamanda optimizesi böyleydi diyorlar.

İkincisi ''arcade'' dediğiniz kitleye girdiğimi sanmıyorum.Mesajlarımı iyi okumadığınızı varsayıyorum ve tekrar ediyorum; benim için combat sistemi yönünde sıkıntı yok hatta içeriğide gayet yerinde eski RPG oyunları gibi.Bu konuda detay vermenize gerek yok yeterince RPG oyunu oynadım hayatımda.Hemde 2'şer 3'er kez.Çoğu kişinin witcherı sadece 3.oyundan ibaret gördüğü yerde ilk oyunuda %100 tamamlayarak defalarca bitirdim, skyrim-fallout ve dark souls'da keza öyle.Ama bu oyunu eleştirince arcade'ci oluyorum öyle mi? Bence bakış açınızı biraz geliştirin. Her eleştiriye böyle saldırganca cevap verince yapımcı ödül vermicek size.

Açık açık söylüyorum bilgisayarım bu oyun gibisinin 10 tanesini yine kaldıracak seviyede.Optimizasyonun nasıl bişe olduğunu önce öğrenin.Üşengeç biri olsam yukarda saydığım oyunları oynamam.Benimde size tavsiyem fanboy gibi yorum yapmadan biraz araştırıp konuşun.

Bağımsız yapımcı olduğunun farkındayız bu oyun yıllardır ertelenerek geliştiriliyor yinede bu halde ne yapalım sonuçta beleş değil para veriyoruz bizde gayet doğal düzgün bir oyun oynamak istememiz.Sırf bağımsız yapımcı diye herşeyi görmezden mi gelecez?

Tekrar söylüyorum şuan alacak olan varsa almayın bekleyin güncellemeler ile düzelirse alın.Bu oyun sorunsuz diyen ya optimizasyon'un nasıl bişey olduğundan bir haberdir yada fanboy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 15 Şubat 2018; 12:22:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crypto81

quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

steamde 90 konsollarda 180 tl oyun dengesiz olmuş

PC de korsan çok olduğu için mi fiyatlar bu şekilde daha ucuz oluyor sizce?

En büyük nedeni Sony ve Microsoft'un konsollarına oyun geliştireceklerin hem konsolun dev.-kitini almaları hemde kazançtan belirli bir pay ödemesi, konsollarda pahalı olmsının nedeni bu benim bildiğim.

• rx480 8 gb , 8 gb ddr5 ram , i5 6500 kaldırır mı high'da acaba?
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    Sorunlu bir motor değil güçlü bir motor, Ryse Son of Rome'da neden problem yok? Grafikleri halen daha en iyilerden biri olmasına rağmen? Optimizasyon konusunda geliştiriciler hata yapıyor CryEngine değil. Batman Arkham Knight'ta neden herkes döküldü? Nedeni grafik motorumuydu, o zaman Unreal engine çöp motor diyelim hemen

Bu oyunda güncellemelerle radikal bir performans artışı beklemeyin derim grafikler ultra ayarlarda üst seviyede çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Source

Sorunlu bir motor değil güçlü bir motor, Ryse Son of Rome'da neden problem yok? Grafikleri halen daha en iyilerden biri olmasına rağmen? Optimizasyon konusunda geliştiriciler hata yapıyor CryEngine değil. Batman Arkham Knight'ta neden herkes döküldü? Nedeni grafik motorumuydu, o zaman Unreal engine çöp motor diyelim hemen

Bu oyunda güncellemelerle radikal bir performans artışı beklemeyin derim grafikler ultra ayarlarda üst seviyede çünkü.

Bekleyelim 2 hafta sonra belli olur ne olacağı Büyük güncelleme o zaman gelecek, umarım ben yanılırım dediğiniz gibi olur oyun düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 15 Şubat 2018; 12:55:26 >

• 1070'i ağlattı resmen. Ama şöyle de bir durum var fps dropları çok fazla. Sürekli 40-50 fps olsa neyse de 20-25 lere düşüyor bazen. Sağlam bir yama gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullseye_00 -- 15 Şubat 2018; 14:1:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

rx480 8 gb , 8 gb ddr5 ram , i5 6500 kaldırır mı high'da acaba?

Hocam kaldırır kaldırmasına da şu optimizasyon için yama gelmesini beklemek zorundayız yüksek seviye kartlar bile sürünüyormuş çoğu zaman.

• Source kullanıcısına yanıt
    Grafiksel olarak bir lafımız yok.Muazzam işler çıkarıyor ancak performans konusunda ne yazık ki sorunlu bir motor.Bunun aksini söylemek anlamsız olur.Bu motor ile çıkmış performans sorunu olmayan bir oyun yok ki.Grafikleri şahane olup da performans olarak sorunlu olduktan sonra ne yapayım ben o motoru

Edit:Ryse Son of Rome oyununda sorun yok demişsiniz emin misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 15 Şubat 2018; 14:35:10 >
  • Pc nin gözünü seviyim ya türkçe gelicek mi derdim yok illaha ki oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    Ben GTX 980 ile full ayarda (1080p) sorunsuz oynuyorum, ee bırakta o grafiğin biraz bedeli olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @Tesleman. Her optimizasyonlu sorunlu oyunda bu muhabbet ortaya çıkıyor nedense bazı arkadaşlar hala anlamamakta ısrar ediyor. En sorunlu dediğimiz oyunlar bazılarında sorunsuz bir şekilde çalışıyor olabilir. Bu PC oyunlarında ve sistemlerinde yıllardan yaşanan bir durumdur. Arkham Knight sorunları yüzünden Steam'den geri çekildiği ve 1 yıl boyunca refund geldiği zaman sorunsuz oynayanlar vardı. Ben kendim Watch Dogs 2'yi 980ti ile oynamadım ama daha düşük sistemle oynayan arkadaşlarım vardı. Sistemden sisteme farklılık gösteriyor zaten o yüzden sorunlu deniliyor. Sizde sorunsuz olması oyunun sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor.

İnceleme yapanlar oyunun sorunlu olduğunu söylüyor, çoğunluk söylüyor o zaman bu oyuna sorunlu diyebiliriz. Siz sorunsuz bir şekilde oynuyorsanız ne mutlu size. Ama sadece performans konusunda sıkıntısını dile getiren birine nasıl bağlamayı başardınız bilmiyorum ama 'sen böyle oyunları oynamazsın zor bu oyuna kadar' bağlamışsınız.

@Source

Dediğinize bir yandan katılıyorum, geliştirici ekibin elinde heba olan bir sürü iyi grafik motoru var. Fakat motorun geçmişine ve kaç oyun yapıldığına bakmak lazım. Unreal Engine ile yapılan oyunları buraya yazmaya kalksam sayfalar tutar fakat Cry Engine ile yapılan oyunların sayız az. Böyle oyunca Unreal ile yapılmış ve sorunlu olan 100 tane oyun bulabilirsiniz belki ama Unreal Engine ile belki 1000 tane oyun var. Cry Engine ile yapılan oyunların sayısı az olmasına rağmen çoğu sorunlu.

Ryse ve Arkham Knight örneğini vermişsiniz. Ryse'ı basit bir oyun olsa bile ben de seviyorum fakat Arkham Knight doğru bir örnek değil. Oyun hem Unreal Engine 3 ile nispeten eski bir oyun olmasına rağmen çok iyi gözüküyor hem de PC portu sorunlu çünkü daha sonradan açıkladılar PC portunu sadece 13 kişilik bir ekip düzenlemiş. Kısacası motordan dolayı değil firmanın PC tarafını umursamamasından kaynaklanıyor.

Başka bir Cry Engine ile yapılan Prey'de sorunlu değil fakat moturun geçmişine bakıyoruz.

Homefront: The Revolution hem konsol tarafında hem PC tarafında sorunlu. Konsollarda 20'ye kadar düşüyordu, PC'de de iyi değildi. State of Decay günümüzde herkes rahatça oynar ama ilk çıktığında yine sorunlu bir oyundu. Lichdom: Battlemage konsollarda 8'e düşmeyi başaran nadir oyunlardan. Evolve aynı şekilde küçük alanlarda geçmesine rağmen sonradan toparlandı. Crysis serisi zaten her zaman sorunlu bir oyun olmuştur. Yıllar önce çıkmasına rağmen çok sonradan düzgünce oynayabildik. Bunu savunmak için Crysis'in çok iyi gözüktüğünü söylebilirsiniz gerçekten de öyle ama sonuçta bu tüketiciye sunuluyor ve aşırı yüksek sistem istiyorsa bunun bir nebze ayarlanması lazım. Grafik motorlarının teknoloji demolarını bilirsiniz 1080'li PC'ye kurun 30 fps zor alırsınız ama inanılmaz iyi gözüküyor. O şekilde bir oyun yapılsa buna çook iyi mi diyeceğiz 1080 bile 20'de oynadıktan sonra.

Ben kendi adıma ne Homefront'da ne Lichdom'da sorun yaşadım fakat yukarıda cevap verdiğim arkadaş gibi siz sorun yaşıyorsunuz ya da yaşamıyorsunuz diye oyun sorunlu ve ya sorunsuz olmuyor. Digital Foundry gibi sitelere bakıyoruz, oyuncuların çoğunluğuna bakarak oyun sorunlu mu değil mi anlaşılır. Arkham Knight'de hiç sorun yaşamayanlarda çıksın 'sorun yok oyunda' desin. Pek mantıklı gelmiyor.

Unreal Engine seçilmesini ben de daha çok isterdim. 2001 yılından beri piyasada olan firma ve motor olarak kendini kanıtlamış bir marka. Unreal Engine ile yapılan mobil oyunda var piyasada en gelişmiş grafiklere sahip bir oyunda. Öte yandan yapılan oyunların yarısı sorunlu olan Cry Engine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2K -- 15 Şubat 2018; 15:31:31 >

• Oyunu duyurulduğundan beri takip edenlerden birisiyim bu yüzden yapım sürecinin ne kadar sorunlu olduğunu da biliyorum.Oyun 2013'ün sonunda duyurulmuştu ve 2015'de çıkacağı söylenmişti,peki oyun 2015'de çıktı mı?Hayır,yapımcı oyunun daha tam olarak istenilen seviyeye gelmediğini ve 2016 yazına kadar ertelenmesi gerektiğini söyledi ve oyunu erteledi.Peki 2016 yılı geldiğinde oyun çıkmış mıydı?Yine hayır,yapımcı yine oyunun tam olarak geliştirilemediğini öne sürüp oyunu bir sonraki yıla 2017'ye erteledi.Yapımcı iki kere oyunun eksikleri olduğunu söyleyip uzunca bir süre oyunu erteledi ve buna rağmen oyun sorunlu çıktı.Konuda sorun yaşamadığını söyleyen arkadaşlar var fakat biraz araştırma yaptıklarında oyunun ne kadar sorunlu bir optimizasyona sahip olduğunu görürler,bizzat benim tanıdığım arkadaşım GTX 1070 kartı ile sorun yaşamakta ki bu kart piyasadaki en iyi kartlardan bir tanesi,yapımcı oyunu 2 yıl süre içerisinde 2 kez ertelemişken ve birçok kişi performans konusunda problem yaşarken oyunun iyi bir performans sergilediğini söylemek akıl karı değil.Oyun detaylı olabilir,büyük bir emek harcanmış olabilir fakat bu oyun 2 kere ertelendi ve yine de en iyi kartlarda bile sorun çıkarıyor bu bence pek kabul edilebilir bir şey değil bu yüzden oyunun performansını eleştiren arkadaşları eleştirmek onlara karşı yapımcıyı savunmak pek doğru değil bence kaldı ki ben oyunu merak etmeme rağmen sorunlu olduğu için almadım.Durum böyleyken performansı savunmanın bir anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 15 Şubat 2018; 23:42:24 >

• Crytek zaten batık bir firma, adamlar neye ellerini attılar batırdılar. En nihayetinde bu piyasadan maalesef silinip gidecekler. Keşke bu oyun Unreal Engine gibi kendini kanıtlamış bir motor ile yapılsaydı.

• Oyunu yıllardır bekliyorum ve artık Bannerlırd'dan daha iyi olduğuna eminim izlediklerimden gördüğümle. Ben Bannerlord'un asla bu kadar detaylı bir hikaye ve rpg ögeleri verebileceğine inanmıyorum. Taleworlds hala "işte bir ana hikaye olacak bir sürü de farklı farklı görevler olacak" diyor. O farklı farklı görevlerden birisi de söylemeye doyamadıkları şehri çeteden temizleme. Yüz kere falan gösterdiler. Bannerlord'dan ümidimi keseli çok oldu. Gelelim bu oyuna.

Oyunu indiriyorum. Bir kaç saate yükleyip deneyeceğim. Bilgisayarım 2012'den kalma ama 16 gb rami var. Ekran kartı gtx570. Sadece ekran kartını güncellemek zorunda kalıp kalmayacağımı merak ediyorum çünkü Assasins Creed Unity gibi bazı oyunları bilgisayar berbat çalıştırdı. Gerçi bu oyunlarda optimizasyon sorunu aşikardı ama işte bu oyunda da var dedikleri için o sorun...

Oyunu izlediğim kadarıyla çok beğendim. Yıllardır aradığımız oyun buydu. Hilkat garibeleriyle değil de doğru düzgün gerçek bir Ortaçağ savaşı yaşayabileceğimiz bir oyun.

Sorunsuz çalışırsa yorumlarımı yazacağım. Sorunsuz çalışmazsa da gelecek peçle düzeleceğini ümit ediyorum. Türkçe yama da gelir inşallah peçle.

%25 indirime girdiği an orijinalini de alacağım.

• Source kullanıcısına yanıt
    Hocam az destekli salla. Sallamadan biraz araştıraydın. 980 sli mevcut bende oyunun sli desteklendiği söylendi. Ayrıca i7 6700k ve 24 gb 2400mhz ram ve samsung evo 850 ssd mevcut. Böle bir sistemde deneyimledim oyunu high ayarlarda 72 üstü fps göremedim. Minda 53 gördü. Full ayarlardan kastın ne? ve sorunsuz derken kaç fps yi kastettin bunlarıda söyleki, oyunu almayı düşünenleri yanlış yönlendirme. Ayrıca 1070 sahibi bir arkadaşımda benden daha düşük fps aldı. Burada avantajım sli oldu onuda not düşeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenah2007 -- 15 Şubat 2018; 16:18:39 >
  • Oyunu alın, oynayın, benchmark yapın, ondan sonra burada konuşun.. Ben çok biliyorum, haklıyım, herkese dediğimi kabul ettiricem, aksini savunanlara ağzının payını vericem cilik yapmayın yeter..
  • fenah2007 kullanıcısına yanıt
    Sallamaya ihtiyacım yok arkadaşım bu oyunu ben 30fps stabil oynadığım sürece benim açımdan sorun yok, ben i7 980x 4.5ghz, 12gb ram, gtx 980 ve ssd ile gayet stabil oynadım ama sen ben 80fps'de stabil oynanmam lazım dersen o senin sorunun dikkat edersen bir önceki yorumda frame rate değeri vermedim insanları yargılamadan önce yazdıklarını iyi oku.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıkmadı mı bu performans-optimizasyon tartışması? Oyunu oynayanlar inceleme veya fikir belirtsinler veyahut hikayenin kalitesinden bahsetsinler. Şahsen hikayenin kalitesini ve sunduğu deneyimi merak ediyorum.

Açık dünya oyunu olmasına rağmen çok boş gördüm ben alanı. Hiçbir şey yok gibi sanki. Yan görevler açık dünya etkinliklerini falan merak ediyorum. Şöyle bir can sıkıcı bir şey daha var. İzlediğim videoda adama at bul diyor görev sistemi ve adam bulamıyor. At bulamadığı içinde haritada belli bir uzaklıktaki mesafeyi yürütmüyor ve direk ara video girerek sistem gittiğini varsayıyor ve böyle hikaye devam ediyor. Eğer sürekli böyle yapıyorsa oyun, çok kötü olmuş bence. Birde diyalog kurulacağı zamanda ara video girer gibi bekletmesi çok saçma ve can sıkıcı.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.