Arkadaşlar, Sistem diskimi artık değiştirmek istiyorum. Aklımda 3 alternatif PCI 4.0 NVME M.2 SSD var; - Western Digital Black SN850X (1 TB) - Kingston Fury Renegade (1 TB) - Kingston KC3000 (1TB) En ciddi alternatif ama Türkiye'de satılmıyor; - SK Hynix Platinum P41 (1 TB) Soru 1). Yukarıdaki Western Digital Black SN850X 1TB ile Kingston Fury Renegade 1TB arasında sizce hangisi daha iyi bir tercih olur? ve NEDEN? Soru 2). Kingston Fury Renegade 1TB ve Kingston KC3000 1TB arasında çok ciddi bir performans farkı göremedim, ancak yine de sormak isterim; Hangisi? ve NEDEN? Soru 3.) Aynı fiyatlarda başka bir alternatif önerir misiniz? ve NEDEN? İlgilenip cevapladığınız için teşekkürler... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 27 Aralık 2022; 21:18:51 > |
Kingston Fury Renegade veya Western Digital Black SN850X ?
-
-
En iyisi yabancı tech sitelerdeki karşılaştırmalı incelemelere bakıp ihtiyaçlarınıza göre kendiniz karar vermeniz. Ama yakın zamanda (başkasına dizdiğim pc için) Fury Renegade alma sebebim kısaca şöyle: Fury Renegade, KC3000 serisinin daha rafine veya bir tık daha iyi hali diyebiliriz. Zaten dediğiniz gibi kağıt üstünde Fury Renegade az biraz daha iyi. Fury Renegade vs Wd 850x durumu için ise, her ne kadar sentetik testlerde 850x çok az daha iyi olsa da Renegade'nin 850x'e en büyük üstünlüğü 1000TB vs 600Tb olan yazma ömrü. Tabi bu durum sizin için ne kadar önemli siz karar verin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superminator -- 28 Aralık 2022; 15:35:43 > -
Son kısımda haklısınız. Oldum olası Kingston ürünlerine çok güvenen biriyim. Garanti koşulları çok daha iyi ama ben bu garanti limitlerini zorlayabilirmiyim, o da ayrı bir konu!
Ancak Western Digital / SanDisk (aynı firma) yabana atılır marka değil, kaliteli ürünler üreten bir firma ve her zaman kullandığım WD ürünlerinden memnun kalmışımdır.
Kafayı kartıştıran önemli bir kısım ise işin maliyeti.
Bugün için; Kingston KC3000 1TB 2099 TL iken, Kingston Fury Renegade 1TB 2327 TL ve WD Black SN850X 1TB (soğutucusuz) 2235 TL
- Not: Anakartımda SSD için iki PCIe 4.0 M.2 yuva ve iki güzel aluminyum soğutucu var, daha ekonomik olacağından soğutuculu bir SSD almak düşüncesinde değilim.
Fiyatlar böyle olunca hangisini alırsınız?
-
Bence bir tane sn850x, bir tane de Fury Renegade alın. Hem iki üründe de aklınız kalmaz, ikisini de deneyimlemis olursunuz. Ya da hangisi ucuzsa onu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece "bir tane" alacağım.
-
Gözümden kaçmış O zaman WD sn850x alın, aklınızda kalmasın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superminator -- 2 Ocak 2023; 23:51:54 >
-
Western Digital Black SN850X (1 TB) almaya karar verdim.
-
Ben Kingston Fury 1TB kullanıyorum, şu an çok memnunum.
-
-
Ben Gigabyte B660 Gaming X Ax anakartla şöyle bir sonuç aldım. Belki başka bir anakartın nvme soketi daha iyi bir sonuç verebilir:
-
Ben de Fury Renegade 1TB kullanıyorum. Memnunum ama daha yüksek hızlar vaat eden Kioxia Exceria Pro 1TB'yi tavsiye ediyorum.
akakce.comKioxia 1 TB Exceria PRO LSE10Z001TG8 M.2 PCI-Express 4.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kioxia-lse10z001tg8-exceria-pro-1tb-m-2-disk-fiyati,1630047559.html -
İşlemcinin hemen yanındaki veya ortadaki soketler PCIe 4.0 çalışıyor. Her ikiside uygun ama ben olsaydım CPU'ya en yakın sokete takardım.
CPU'ya en uzaktaki soket ise PCIe 3.0, sanırım buna takmadınız.
Test sonuçları için teşekkürler.
Bu tip testlerde WB Black SN850X 7300 ve 6300 gibi sonuçlar veriyor. Gerçek dünya testleri nasıldır görmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 9 Ocak 2023; 23:34:17 > -
veriler güzel hayırlı olsun. iyi günlerde kullanız fakat !
ev ve oyun oynayanlar ıcın asırı gereksız bence.
-
"aşırı" ve "gereksiz"... öyle mi?
"aşırı" olduğu doğru ama bana göre "gereksiz" değil. size göre farklı olabilir, sonuçta tercihler farklıdır.
-
Siz oyun mu oynuyorsunuz yoksa profesyonel olarak da işleriniz var mı hocam?
-
2D ve 3D CAD&CAM, Foto ve Video düzenleme, zamanım kalırsa ve canım isterse arasıra oyun oynuyorum.
-
Anladım hocam kolay gelsin size işlerinizde. Ssd nasıl memnun musunuz? Bir problem yaşadınız mı?
Şu ana kadar bir sorun yaşamadım. İncelediğim sitelerdeki üst performansı yakalayan bir SSD.
Aslında benim için en önemlisi; güvenilirlik, sağlamlık ve kalite üçgeni idi.
Samsung Evo SSD kullanmıştım ve çok memnundum. RAM bellekleri hep Kingston seçerim çünkü güvenirim. Western Digital'ın "Black" ürünleri ise güvenilir ve performanslı ürünler. Bilgisayarımda WD Black sabit diskler var senelerdir kullanıyorum, Seagate diskler bozuldu, WD diskler hala çalışıyor. Geçenlerde yine taşınabilir WD Black disk almıştım ve ondan da çok memnunum. Western Digital ile SanDisk aynı, ve sandisk belleklerde çok güvenilir. Bu nedenle, tercihimi WD Black'den yana kullandım.
-
Hocam şuan kioxia 2040tl Kingston 2100tl. Hızları arasında pek gark yok ama 400tbw vs 1000tbw ömür farkı var. Hala kioxia pro mu önerirsiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- twinmos ssd alınır mı
- antimalware service executable nedir
- ruxim nedir
- hikvision ssd alınır mı
- unexpected store exception hatası
- en iyi harddisk markası
- ntfs nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X