Şimdi Ara

kingston hyperx 1600mhz ram sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: semiozbas

quote:

Orijinalden alıntı: bodycik

Benim de tavsiyem, Fokus'un gerekli güncellemeleri yapması.

Ama Ram'lerin hızlarının arttırımı onların işi değil maalesef. Bunu sizin yapmanız gerekiyor. Ama dediğim gibi XTU kullanarak yaparsanız istiyorsanız format atın hdd'leriniz vb. değişsin, RAM-CPU-ANAKART üçlüsü aynı kaldığı sürece ayarlarınız korunacaktır.

Sıfır makinada BIOS Güncellemelerinin yapılması süreklilik açısından zor. Bu her markada böyledir. Monster'daki zorluk, güncellemeler için basit bir Windows arayüzü kullanan güncelleme programı kullanmıyor olmaları.

Ben AIDA64 üzerinde farkettim ramlerin 1333 te kaldığını. Onun üzerine XTU'yu kurayım dedim, sistem desteklemiyor dedi. Araştırdım BIOS güncellemesi gerektiğini gördüm, edindim, güncelledim ve XTU çalıştı. XTU'nun da kendi içinde CPU'yu ve RAM'leri gerçek zamanlı izleyen bir Monitör uygulaması var. Buradan da görebilirsiniz.

bios update yaptığınızda karşılaştığınız negatif sonuç oldumu yada değişen herhangi birşey ? ve bios update yaptktan sonra xtu dan cpu yada oc yapabiliyormuyuz ?

Bende negatif anlamda değişen olmadı.

Nötr anlamda açılıştaki Monster Logosu yerine başka bir logo geldi ama ne olduğunu hatırlayamadım şimdi.

Pozitif anlamda,

XTU desteği geldi, fanlar çok daha akıllıca çalışıyor. Olur olmaz %100 devire asılmıyorlar vb. hareketler oldu. Makina genel anlamda bu yüzden daha sessiz çalışıyor.

Ben 2920XM kullanıyorum. ES yalnız, OEM değil. Hem ram'leri hem CPU'yu overclocklayabiliyorsunuz. Aşağıda benim makinamın XTU ekranını görebilirsiniz. Version 2.1 kullanıyorum. Version 3.0 şu an için benim makinaya uyumsuz.
     kingston hyperx 1600mhz ram sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: fukul

quote:

1. Başlat'tan Bilgisayar'a tıklayın.
    2. Açılan pencerede tepedeki adres kısmına ('>Bilgisayar>' yazar)ftp://usftp.clevo.com.tw yazıp ENTER'a basın.
    3. Klasörler gelecek. Buradan ALLBIOS klasörü altından modeline göre tüm BIOS'ları bulabilirsiniz.

Güncellemesi, güncellemede oluşacak sorunlar hasar vs. tek sorumlusu siz olursunuz. Ayrıca ürününüz garanti dışı kalabilir. Her türlü güncellemede açılıştaki Monster yazısı ve logosunu kaybedersiniz. Bence teknik destek talep edin.

Orda birçok bios versiyon çıkıyor. Hangi versiyonu ne şekilde yükleyeceğiz? Deneyen varmı burdaki arkdaşlardan?

Orada bir BIOS isimli dosyalar, bir de EC isimli dosyalar görüyor olmanız lazım. Bunlardan BIOS olanları bildiğiniz BIOS.. EC olanlar ise Ethernet Controller ve KeyBoard Controller güncellemeleri.. keyboard dediğinde işte şu Fn tuşlarıyla yapılan hareketler tanımlanıyor.

Makinanızın modeli nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: expeditious-

bodycik;

CPUID indirdim, kurdum vs. neyse artık da açamıyorum... Birkaç hata veriyor sonrasında not defterinde gösteriyor hatayı yani göremedim gitti şunu :S Hatta şunlar yazıyor:

"[bInitDriver] path = C:\Windows\system32\drivers
    [bInitDriver] GetCurrentDirectory = C:\Program Files\CPUID\CPU-Z
    [bInitDriver] GetModuleFileName = C:\Program Files\CPUID\CPU-Z\cpuz.exe
    [vGetOSVersion] m_iOSVersion = 2 (6.1)
    [vGetOSVersion] m_bIsAMD64 = 0
    [bInitDriver] m_hDriverMutex = B4
    [bInitDriver] m_szPath_2 = C:\Windows\system32\drivers
    [bInitDriver] m_szFilename = cpuz135_x64.sys
    [bLockDriverHandle 12:25:20] WaitForSingleObject error = 258
    [vReleaseDriverHandle] release mutex = 0
    [bInitDriver] bInitDriver returned 258
    [vCloseDriver 12:25:22] WaitForSingleObject error = 258
    [vCloseDriver] CloseHandle(mutex) = 1"

böyle bir hata veriyor CPUID
    the error 0x102 (258) occured during parsing

yardımcı olabilir misin bodycik.

Kurulum dosyasına sağ tıklayıp Yönetici olarak Çalıştır'ı seçin öyle deneyin.

• quote:

quote:

quote:

1. Başlat'tan Bilgisayar'a tıklayın.
    2. Açılan pencerede tepedeki adres kısmına ('>Bilgisayar>' yazar)ftp://usftp.clevo.com.tw yazıp ENTER'a basın.
    3. Klasörler gelecek. Buradan ALLBIOS klasörü altından modeline göre tüm BIOS'ları bulabilirsiniz.

Güncellemesi, güncellemede oluşacak sorunlar hasar vs. tek sorumlusu siz olursunuz. Ayrıca ürününüz garanti dışı kalabilir. Her türlü güncellemede açılıştaki Monster yazısı ve logosunu kaybedersiniz. Bence teknik destek talep edin.

Orda birçok bios versiyon çıkıyor. Hangi versiyonu ne şekilde yükleyeceğiz? Deneyen varmı burdaki arkdaşlardan?

Orada bir BIOS isimli dosyalar, bir de EC isimli dosyalar görüyor olmanız lazım. Bunlardan BIOS olanları bildiğiniz BIOS.. EC olanlar ise Ethernet Controller ve KeyBoard Controller güncellemeleri.. keyboard dediğinde işte şu Fn tuşlarıyla yapılan hareketler tanımlanıyor.

Makinanızın modeli nedir?

Makinam imzamda yazıyor p150hm. İşletim sisteminiz 32 bitmi ayrıca?. ben bioslardan bir tanesini indirip kurmaya çalıştığımda makinanız 64 bittir hatasıyla karşılaştım.

• İmzanıza dikkat etmemişim, pardon.

64-bit işletim sistemi kullanıyorum evet. Ama zaten BIOS'un yüklenebilmesi için MS-DOS'ta makinanızı boot ettirmeniz gerekiyor. Direk 64bit Windows altından yapamazsınız çünkü AFUDOS.exe dosyası 16-bit.. 64-bit Windows'lar sadece 32 ve x64 bit uygulamaları destekler. 16 bit için 32bit Windows gerekirki, AFUDOS gibi yazılımlar Windows 32bit altında dahi olması gerektiği gibi çalışmazlar.

Çekmeniz gereken dosyalar ise

ftp://usftp.clevo.com.tw/ALLBIOS/P15xHM/EC_13.zip (Önce bunu kurmalısınız)

ftp://usftp.clevo.com.tw/ALLBIOS/P15xHM/BIOS_114.zip (Sonra da bunu)

Ancakhttp://forum.notebookreview.com/sager-clevo/416916-clevo-bios-thread.html adresindeki BIOS geçmişine göre P150HM için XTU desteğinden bahsedilmemiş. Ya desteklememeye devam edecek ya da zaten destekleniyor.

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=3450&DwnldID=19683&keyword=%22%22extreme+tuning+utility%22%22&DownloadType=Software+Applications&lang=eng

adresinden XTU'yu kurup denemenizi öneririm. V3 zaten çalışmayacaktır V2.1 çalışırsa BIOS güncellemesi istemez demektir.

Öte yandan yine yabancı sitedeki BIOS geçmişine göre ekran kartınıza daha iyi destek ve muhtemelen performans artışı sağlayacak güncellemeler mevcut. En yukarıda verdiğim linkteki 2 dosyayı doğru sırayla MSDOS ortamında kurduğunuzda bu güncellemeleri kapsayacaktır cihazınız.

• quote:

İmzanıza dikkat etmemişim, pardon.

64-bit işletim sistemi kullanıyorum evet. Ama zaten BIOS'un yüklenebilmesi için MS-DOS'ta makinanızı boot ettirmeniz gerekiyor. Direk 64bit Windows altından yapamazsınız çünkü AFUDOS.exe dosyası 16-bit.. 64-bit Windows'lar sadece 32 ve x64 bit uygulamaları destekler. 16 bit için 32bit Windows gerekirki, AFUDOS gibi yazılımlar Windows 32bit altında dahi olması gerektiği gibi çalışmazlar.

Ancakhttp://forum.notebookreview.com/sager-clevo/416916-clevo-bios-thread.html adresindeki BIOS geçmişine göre P150HM için XTU desteğinden bahsedilmemiş. Ya desteklememeye devam edecek ya da zaten destekleniyor.

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=3450&DwnldID=19683&keyword=%22%22extreme+tuning+utility%22%22&DownloadType=Software+Applications&lang=eng

adresinden XTU'yu kurup denemenizi öneririm. V3 zaten çalışmayacaktır V2.1 çalışırsa BIOS güncellemesi istemez demektir.

Öte yandan yine yabancı sitedeki BIOS geçmişine göre ekran kartınıza daha iyi destek ve muhtemelen performans artışı sağlayacak güncellemeler mevcut. En yukarıda verdiğim linkteki 2 dosyayı doğru sırayla MSDOS ortamında kurduğunuzda bu güncellemeleri kapsayacaktır cihazınız.

değerli bodycik,
    bilginiz ve değinmiş olduğunuz konunun önemine binaen;
    bios güncellemesini sırasıyla detaylı hatta mümkün olursa resimli bir şekilde anlatabilirseniz eğer, cihazı kullanan ve bizler gibi cihazı kullanmayı bekleyen tüm arkadaşlara büyük bir faydası dokunacağı kanaatindeyim...
    ayrıca daha önce dile getirdiğim işlemciler içerisindeki tümleşik intel hd3000 ekran kartı konusu ile ilgili pek bir detaya ulaşamadık...
    bu tarz işlemcilerle cihazlarını kullanan arkadaşların çift ekran kartı ile mi kullandıkları ve ekran kartları arasındaki geçişlerini ne şekilde sağladıkları hususunda yorumlarını beklediğimi belirtmek isterim...

• quote:

3.0 xtu yu açıyor fakat ayarlama kısmı aktif değil. 2.1 i ise hiç açmıyor ne yazıkki.

Dediğiniz dosyaları nasıl kurmam gerektiğini tam anlamadım. MS-DOS ta makinamı nasıl boot ettirip ne sekilde gerekli dosyaları kuracağım?

• Bu CPUz programı çalışmadı bende başka ne programı var_? Bodycik bununla ilgili size pm de attım konuda kirlilik olmasın diye :D
  • quote:

quote:

3.0 xtu yu açıyor fakat ayarlama kısmı aktif değil. 2.1 i ise hiç açmıyor ne yazıkki.

Dediğiniz dosyaları nasıl kurmam gerektiğini tam anlamadım. MS-DOS ta makinamı nasıl boot ettirip ne sekilde gerekli dosyaları kuracağım?

İşletim sistemi 64 bit olduğu için dosyalar direk çalıştırılmaz. Aşağıdaki konuda EC ve bios için en son güncellemelerin ve yükleme işlemlerinin bulunduğu konunun bağlatısı var. Hatta ben sana direk burada paylaşayım. Dosyaların içerisindeki update.bat aslında direk çalışıtırılınca yüklenmesi lazım ama dediğim gibi işletim sistemi 64 bit ise USB flashınızı MSDOS'a bootlanabilir yapmanız lazım. Bununla alakalı bağlantı da aşağıda;

EC:http://www.mediafire.com/file/x1chlcqqw430mum/P150HM_EC_13.zip

Bios:http://www.mediafire.com/file/7m6425c652u11ur/BIOS_114.zip

USB Flash'ı MS-DOS Bootable yapma:http://forum.notebookreview.com/sager-clevo/246530-how-flash-your-bios-dos-using-usb-stick.html

Ben bugün güncelleme yaptım. Fanın sesinde azalma oldu resmen. Artık daha sessiz çalışyor makina. Şimdi USB Flash'ını HP'nın programıyla MS-DOS'ta bootlanabilri yaptıktan sonra indirdiğin EC ve bios için ayrı ayrı klasörler oluştur ve Flash'a kopyala. Yani flashın içerisinde bir EC bir de Bios klasörü olsun

Daha sonra bilgisayarı yeniden başlat, flash'ı tak ve açılırken f7'ye basıp Boot menüsüne gir. Flashı seç, zaten okuyup MS-Dos'ta açaçaktır.

aşağıdaki kodları yazarak ec'yi yükle

dir

cd ec

update.bat

bunu yaptıktan sonra ec yüklenir ve birkaç saniye sürer yüklenmesi, öyle çok uzun değil :) Bilgisayar şak diye kapanır, tekrar açıp aynı şekilde yine Flash'tan MS-DOS'ta başalt bilgisayarı ve aşağıdaki kodlarla BİOS kur;

dir

cd bios

update.bat

Bu yükleme 30 saniye kadar süreri bilgisayarı aç, açılış ekranında stil notları diye bir yazı yazar, Monster logosu gider. Ama dediğim gibi yüklemeden önce bir test et, yükledikten sonra baktığında sesin gerçekten azaldığını hissedeceksin.

Intel Extreme Tuning Utility'e gelirse bende çalışmadı. P170 için sanırım Ekim ayında gelen bir güncellemeyle XTU desteği geldi, ilerleyen günlerde bizim için de gelebilir. Yani şuan büyük ihtimalle P150hm için XTU desteği bulunmuyor.

Edit: Bu arada benim bilgisayarla Moder Warfare 3, BF3, L.A Noire oynadım ama sıcaklık hiç 75'in üstüne çıkmadı. Anlamadım gitti, MW3 ile ekran kartı 70 dereceyi bile görmüyor, işlemciler 60'a ulaşamıyor. CPUID Hardware monitor ile bakıyorum sicaklığa. Bazı arkadaşlar 6990 ile 100 derece gördüğünü söylemilşti benim dereceleri görünce şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rachael -- 4 Aralık 2011; 0:49:09 >

• teşk.. rachell. şu pc grlsin bunları yapacsm
  • Extreme Tuning utility 2.1 sürümünü çalıştırdığımda "the extreme tuning utility service could not be contacted" şeklinde bir hata alıyorum 3 sürümünde ise tuning ayarlarında değişiklik yapamıyorum...
  • quote:

Bu CPUz programı çalışmadı bende başka ne programı var_? Bodycik bununla ilgili size pm de attım konuda kirlilik olmasın diye :D

Sn. expeditious-,

Sayenizde Özel Mesaj bölümünden haberim oldu, bir dünya ÖM gelmiş bakmamışım bile hiç :)

CPU-Z'in üzerine sağ tıklayıp Yönetici olarak Çalıştır'ı(Run As Administrator) seçip denediniz mi?
  • quote:

quote:

Bu CPUz programı çalışmadı bende başka ne programı var_? Bodycik bununla ilgili size pm de attım konuda kirlilik olmasın diye :D

Sn. expeditious-,

Sayenizde Özel Mesaj bölümünden haberim oldu, bir dünya ÖM gelmiş bakmamışım bile hiç :)

CPU-Z'in üzerine sağ tıklayıp Yönetici olarak Çalıştır'ı(Run As Administrator) seçip denediniz mi?

bodycik,

Bende Momentus XT Firmware upgrade hakkında bir soru sormuştum siz upgrade yaptınız banada yardım edermisiniz ?

EDIT : Cevap gelmiş çok teşekkür ederim bodycik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackgiant -- 4 Aralık 2011; 12:02:09 >

• quote:

quote:

Sn. expeditious-,

yaptım, çubuklar ilerliyor ilerliyor graphic yazan yerde kalıyor daha da bi ilerleme göremiyorum..

• Intel Extreme Tuning Utility (Intel XTU) hakkında,

Intel bu uygulamanın sürüm notlarında,

- v 3.0 ın sadece Sandy Bridge-E platformunda çalışabileceğini söylemiş.
    - v 2.1 kurulu sistemlere direk v3.0 ın kurulmaması gerektiğini, v2.1'in kaldırılıp, PC tekrar başlatılıp v3.0'ın kurulması gerektiğini söylemiş.

Detaya inecek olursak,

Intel XTU, sisteme yeni bir aygıt kurar:

1. Denetim Masası'ndan Aygıt Yöneticisi'ne girin.
    2. Görünüm menüsünden 'Gizli Aygıtları Göster'i seçin.
    3. Aşağıdaki aygıtların listesi artacaktır. Orada "Tak ve Kullan olmayan Aygıtlar"(Tam Türkçe'sini bilmiyorum.) altında IOCBIOS görüyor olmanız lazım. Eğer v3.0 ı kurmuşsanız IOCBIOS2 olarak görünür. Eğer 2.1'in üzerine 3.0 kurmuşsanız ikisi de gözükür ama birinin olması lazım sadece.
    4. Bu aygıtın üzerinde Ünlem işareti varsa, büyük ihtimal sisteminiz XTU destekli değildir.

Bunu tam anlayabilmeniz için:

1. tüm XTU yazılımlarını Uninstall edin. PC'yi yeniden başlatın.
    2. Aygıt yöneticisinden yukarıda bahsettiğim yere girin ve hala IOCBIOS görüyorsanız bunlara sağ klik yapıp 'kaldır'ın. PC'yi yeniden başlatmak isteyecektir, başlatın.
    3. C:\ProgramData\Intel\ klasörüne gidin('ProgramData' C'de görünmez klasördür). Extreme Tuning Utility klasörünü göreceksiniz bunu silin.
    4. Intel XTU 2.1'i kurun. Sistemi yeniden başlatın.
    5. Yine Aygıt Yöneticisinden IOCBIOS'a bakın. Ünlem varsa sistem 2.1'i desteklemiyordur. Zaten üzerine çift tıklayınca Aygıt Bulunamadı veya Başlatılamadı da yazabilir içinde.
    6. İlk 3 adımı uygulayarak 2.1'i kaldırın. Sistemi yeniden başlatma kısmını atlamayın.
    7. Intel XTU 3.0'ı kurun. Sistemi yeniden başlatın.
    8. Aygıt Yöneticisin'de IOCBIOS2'ye bakın. Yine ünlemli ise maalesef buna da desteğiniz yoktur.
    9. Intel XTU'yu kaldırabilirsiniz. Desteği olmayan sistemlerde Windows açılışını yok yere 1-2 sn yavaşlatır.

• rachael in son yazdığını okudum da, bilgisayar açıldığında stil note yazar falan dedi bunları yaptıktan sonra.
    Ben bilgisayarı aldım daha sonra momentus xt ve ramleri 1600mhz yaptıktan sonra işte geri gönderdiler.
    Öncesinde de stil note yazıyordu, şimdi de stil note yazıyor. baştan beri monster logosu yok bilgisayar açılışında bende :D Yapmışlar mıdır ki ?
    Intel® Core™ i7-2820QM
    1GB GDDR3 nVIDIA® GeForce® GT 520M
    8GB; 2x 4GB; DDR3-1600
    500GB Momentus® XT
    özellikli bilgisayar aldım. Yapmam gereken ne var ki? ne bilim momentus xt firmware güncellemesi falan denmiş, o ne demek onu bile bilmiyorum :D Şu ramlerin 1600 de mi 1333mhz de mi çalıştığını bi görebilsem :S
    Oc falan filan hiç bilmem nedir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackgiant

quote:

quote:

Sn. expeditious-,

bodycik,

Bende Momentus XT Firmware upgrade hakkında bir soru sormuştum siz upgrade yaptınız banada yardım edermisiniz ?

Cevabı ÖM olarak yollamıştım gelmemiş mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackgiant

quote:

quote:

Sn. expeditious-,

bodycik,

Cevabı ÖM olarak yollamıştım gelmemiş mi?

bodycik,

Teşekkür ederim bende PM'lerimi geç kontrol ettim. Yanıtınıza tekrardan teşekkürler

• rachael'e detaylı anlatımı için teşekkürler.

Arkadaşlar,

BIOS güncellemesine çalışmadan evvel, BIOS'unuza girip BIOS versiyonunuzu kontrol edin lütfen. BIOS'a girdiğinizde ilk çıkan ekranda EC/KBC ve BIOS Revision/Version olarak gözüken rakamlar BIOS ve EC Firmware'in versiyonlarıdır. Monster logosu yerine başka bir yazı çıkıyorsa, en günceli olmayabilse de güncel bir BIOS'a sahipsiniz demektir.
  • quote:

rachael'e detaylı anlatımı için teşekkürler.

Arkadaşlar,

BIOS güncellemesine çalışmadan evvel, BIOS'unuza girip BIOS versiyonunuzu kontrol edin lütfen. BIOS'a girdiğinizde ilk çıkan ekranda EC/KBC ve BIOS Revision/Version olarak gözüken rakamlar BIOS ve EC Firmware'in versiyonlarıdır. Monster logosu yerine başka bir yazı çıkıyorsa, en günceli olmayabilse de güncel bir BIOS'a sahipsiniz demektir.

Bios Version: 1.01.07
    KBC/EC Firmware Version: 1.00.03

System Memory 640KB
    Total Memory 8192MB (DDR3)
    Yazıyor benim biosumda. Güncellenmiş sanırım di mi bios? Çünkü açılışta da Style Note yazıyor. Demin değişik birşey denedim, güvenli modda açtım bigisayarı ve CPUz'yi açabildim. Hata verdi yine ama bu sefer az da olsa birşeyler gösterdi.

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/vhghi4oi/Ads__z.png.html
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/vhghi4oi/Ads__z4.png.html
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/vhghi4oi/Ads__z2.png.html
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/vhghi4oi/Ads__z3.png.html

Burada windows version yanlış gösteriyor benimki win7 pro. Çekmediğim sekmelerde hiçbirşey yazmıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.