Şimdi Ara

kingston hyperx 1600mhz ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben monster notebooktan 4gb kingston hyperx 1600mhz ram aldım ama 667mhz hızında çalışıyor bunu monster yetkilileri açıklayabilir mi? acaba. anlamadım gitti biostan falan diye okudum forumlardan ama biosta öyle bi ayar yok. yardımcı olursanız sevinirim

• Eğer sistemde iki RAM takılıysa dual hızda yani 667x2 olarak çalışır.İşlemciniz i7 olduğu için de en fazla 1333 MHz destekler ve RAM'iniz 1600 MHz olsa bile 1333 MHz'de çalışır.Problem yok yani
  • Nasıl yani?
    Benim mesela işlemcim "Intel® Core™ i7-2820QM 4-Cores; 8MB L3; 2.30GHz > 3.40GHz; 1600 MHz; 45W; 32nm (ES)"
    Bu işlemciye ben yeni "8GB; 2x 4GB; DDR3-1600; PC-12800; Kingston HyperX KIT; CL9; 204pin - 2 SODIMMs"
    taktırdım. Ram'lerim 1600le çalışmayacak mı? Boşa mı üste para verdim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: expeditious-

Nasıl yani?
    Benim mesela işlemcim "Intel® Core™ i7-2820QM 4-Cores; 8MB L3; 2.30GHz > 3.40GHz; 1600 MHz; 45W; 32nm (ES)"
    Bu işlemciye ben yeni "8GB; 2x 4GB; DDR3-1600; PC-12800; Kingston HyperX KIT; CL9; 204pin - 2 SODIMMs"
    Intel extreme tuning utility i yüklemen gerekiyor. 1600 mhz cas 7 li hızı programla aktif oluyor. Ama ben programı yüklediğimde değiştirme seçenekleri aktif değil. Biraz baktım internetten. Programın gerekliliklerinde Windows ultimate yazıyor. Benim işletim sistemi proffesional belki ondandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukul

Intel extreme tuning utility i yüklemen gerekiyor. 1600 mhz cas 7 li hızı programla aktif oluyor. Ama ben programı yüklediğimde değiştirme seçenekleri aktif değil. Biraz baktım internetten. Programın gerekliliklerinde Windows ultimate yazıyor. Benim işletim sistemi proffesional belki ondandır.

ben ultimate x64 le denedim ordada çııkmıyor. amasanırsam şöyle birşey var 1600 mhz CL9 ramlar 1333te çalıştığı zaman CL7 de çalışıyor
  • quote:

Nasıl yani?

Ben bütün i7'ler için max.1333 MHz olarak biliyodum yanlış biliyormuşum.İşlemciniz 1600 MHz'i destekliyor o hızda çalıştırması gerekir ama program niye kullanılıyor orasını anlamadım
  • Bios ayarlarından yapacaksın arkadasım. 800x2 seklinde olacak ramlar kit seklinde çünkü. Monstera götür yaptir yapamazsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whitefight

Bios ayarlarından yapacaksın arkadasım. 800x2 seklinde olacak ramlar kit seklinde çünkü. Monstera götür yaptir yapamazsan
    RAM'lerin hangi hızla çalıştığını nasıl öğreniyoruz?
    Ben 1600lük bu ram'lerden aldım mesela, nasıl çalışıyor orasını anlamadım 1333mü 1600de mi falan?
    Bu kadar özellikli notebook alıyoruz son güçte kullanalım di mi. Nasıl yapılıyorsa ben yapim bios mudur nedir, istanbula gönder geri gelsin uzun iş Monster yetkilileri yapsa bile. Bir de zaten gönderiyorum linux mint kurup yolluyorlar :D Geri çevir win7 pro'ya bir sürü uğraş.
  • quote:

RAM'lerin hangi hızla çalıştığını nasıl öğreniyoruz?
    Ben 1600lük bu ram'lerden aldım mesela, nasıl çalışıyor orasını anlamadım 1333mü 1600de mi falan?
    Bu kadar özellikli notebook alıyoruz son güçte kullanalım di mi. Nasıl yapılıyorsa ben yapim bios mudur nedir, istanbula gönder geri gelsin uzun iş Monster yetkilileri yapsa bile. Bir de zaten gönderiyorum linux mint kurup yolluyorlar :D Geri çevir win7 pro'ya bir sürü uğraş.

Alıntıları Göster
    cpu-z programını kur resmini buraya at yardımcı olunur bakalım nekadarda çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

cpu-z programını kur resmini buraya at yardımcı olunur bakalım nekadarda çalışıyor.

Alıntıları Göster
    Bu laptoplarda nedense Intel XMP Profile desteği kapalı geliyor.. Dolayısıyla 1600Mhz hızına ramler otomatik olarak çıkamıyor, 1333'te kalıyor.

Öncelikle ramlerin çift olarak takılması gerekiyor. 4 GB ise 2x2Gb veya 4x1GB olarak takılmalı.. P170HM'lerde 4 adet slot var 150'leri bilmiyorum.

Bu şekilde yapıldıktan sonra ramler 2x667 Mhz=1333Mhz olarak çalışmaya başlayacaktır. Bundan sonrasını ise Intel XTU(Extreme Tuning Utility) yazılımının 2.1 versiyonu ile hallediyoruz. 3.0 olanı şu an bir tek X79 chipsetlerde çalışıyor bizim laptoplarda çalışmıyor.

Ram'ler JEDEC Standartlarında çalışırlar bu standartlar koşullara göre birkaç kademedir. 1333 Mhz ise en üst seviye JEDEC standardıdır. Bu rakama ulaşabilmek için chipsetler üzerinde önceden tanımlı profiller bulunur. Ancak bizim chipsetlerde nedense XMP(Extreme Memory Profile)'ler atlanmış.. Dolayısıyla bunları elle ayarlamak gerekiyor. Bunu da en sağlıklı Intel XTU ile yapabiliyoruz.

Bu programın çalışması için ayrıca cihazınızın son BIOS sürümü gerekiyor. Yoksa program yine çalışmıyor.

Çalıştıktan sonra ise;

tCL=9
    tRCD=9
    tRP=9
    tRAS=27
    tRRD=5
    tWR=12
    tRTP=6
    tWTR=6
    tRFC=128
    tFAW=37

şeklinde ayarlıyoruz. Bundan sonra programı silsek te olur.. Bu değerler direk BIOS'a kaydedildiğinden format atsanız dahi bile değerler sabit kalıyor. Yani yapılan işlem soft değil hard..

Bu değerler bendeki HyperX'lerin resmi XMP 1600Mhz değerleridir. Zaten ayarlayıp restart'tan sonra fark hissediliyor.

Sizdeki HyperX'lerin tam model numarası için bencewww.aida.com dan Aida64 ü indirip çalıştırın.. ramlerinizle ilgili profil bilgileri dahil herşeyi görebilir, sonra Kingston'ın sitesinden XMP değerlerini aratabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bodycik

Bu laptoplarda nedense Intel XMP Profile desteği kapalı geliyor.. Dolayısıyla 1600Mhz hızına ramler otomatik olarak çıkamıyor, 1333'te kalıyor.

Öncelikle ramlerin çift olarak takılması gerekiyor. 4 GB ise 2x2Gb veya 4x1GB olarak takılmalı.. P170HM'lerde 4 adet slot var 150'leri bilmiyorum.

Bu şekilde yapıldıktan sonra ramler 2x667 Mhz=1333Mhz olarak çalışmaya başlayacaktır. Bundan sonrasını ise Intel XTU(Extreme Tuning Utility) yazılımının 2.1 versiyonu ile hallediyoruz. 3.0 olanı şu an bir tek X79 chipsetlerde çalışıyor bizim laptoplarda çalışmıyor.

Ram'ler JEDEC Standartlarında çalışırlar bu standartlar koşullara göre birkaç kademedir. 1333 Mhz ise en üst seviye JEDEC standardıdır. Bu rakama ulaşabilmek için chipsetler üzerinde önceden tanımlı profiller bulunur. Ancak bizim chipsetlerde nedense XMP(Extreme Memory Profile)'ler atlanmış.. Dolayısıyla bunları elle ayarlamak gerekiyor. Bunu da en sağlıklı Intel XTU ile yapabiliyoruz.

Bu programın çalışması için ayrıca cihazınızın son BIOS sürümü gerekiyor. Yoksa program yine çalışmıyor.

Çalıştıktan sonra ise;

tCL=9
    tRCD=9
    tRP=9
    tRAS=27
    tRRD=5
    tWR=12
    tRTP=6
    tWTR=6
    tRFC=128
    tFAW=37

şeklinde ayarlıyoruz. Bundan sonra programı silsek te olur.. Bu değerler direk BIOS'a kaydedildiğinden format atsanız dahi bile değerler sabit kalıyor. Yani yapılan işlem soft değil hard..

Bu değerler bendeki HyperX'lerin resmi XMP 1600Mhz değerleridir. Zaten ayarlayıp restart'tan sonra fark hissediliyor.

Sizdeki HyperX'lerin tam model numarası için bencewww.aida.com dan Aida64 ü indirip çalıştırın.. ramlerinizle ilgili profil bilgileri dahil herşeyi görebilir, sonra Kingston'ın sitesinden XMP değerlerini aratabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Memory Multiplier'ı yazmayı unutmuşum o da 16x olacak.

• quote:

Çalıştıktan sonra ise;

tCL=9
    tRCD=9
    tRP=9
    tRAS=27
    tRRD=5
    tWR=12
    tRTP=6
    tWTR=6
    tRFC=128
    tFAW=37

bios update i ne şekilde yaptın acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: P3rF3cT55

quote:

Çalıştıktan sonra ise;

tCL=9
    tRCD=9
    tRP=9
    tRAS=27
    tRRD=5
    tWR=12
    tRTP=6
    tWTR=6
    tRFC=128
    tFAW=37

bios update i ne şekilde yaptın acaba?

Alıntıları Göster
    1. Başlat'tan Bilgisayar'a tıklayın.
    2. Açılan pencerede tepedeki adres kısmına ('>Bilgisayar>' yazar)ftp://usftp.clevo.com.tw yazıp ENTER'a basın.
    3. Klasörler gelecek. Buradan ALLBIOS klasörü altından modeline göre tüm BIOS'ları bulabilirsiniz.

Güncellemesi, güncellemede oluşacak sorunlar hasar vs. tek sorumlusu siz olursunuz. Ayrıca ürününüz garanti dışı kalabilir. Her türlü güncellemede açılıştaki Monster yazısı ve logosunu kaybedersiniz. Bence teknik destek talep edin.

• quote:

2. Açılan pencerede tepedeki adres kısmına ('>Bilgisayar>' yazar)ftp://usftp.clevo.com.tw yazıp ENTER'a basın.
    3. Klasörler gelecek. Buradan ALLBIOS klasörü altından modeline göre tüm BIOS'ları bulabilirsiniz.

Güncellemesi, güncellemede oluşacak sorunlar hasar vs. tek sorumlusu siz olursunuz. Ayrıca ürününüz garanti dışı kalabilir. Her türlü güncellemede açılıştaki Monster yazısı ve logosunu kaybedersiniz. Bence teknik destek talep edin.

Hımm. O zaman teknik destek almak en iyisi olacak, hiç kurcalamaya gerek yok gibime geldi uzun işler gibi.
    Ama bu işlemleri MONSTER'in yapıp yollaması en normali değil mi?
    Benim 1333MHz ram'leri bak sırf 1600MHz için kargo ile yolladım, döndüğünde 1333MHz çalışacaksa yani benim ayarlamam gerekecekse ne anlamı kaldı. Kaldı ki bir de linux mint kurup yolluyorlar, belki ayarlamış olsalar bile linux ile, ben format atıp w7 yapıyorum :S Ayarlar yine gidebilir.

bodycik bir program önerin ben bu ramlerin kaç ile çalıştığını ve diğer sistem bilgilerimi kontrol edebilim, tam sürüm yüklenecek bişi olursa çok iyi olur diğerleri kısıtlı veriyor :S

• quote:

quote:

Hımm. O zaman teknik destek almak en iyisi olacak, hiç kurcalamaya gerek yok gibime geldi uzun işler gibi.
    Ama bu işlemleri MONSTER'in yapıp yollaması en normali değil mi?
    Benim 1333MHz ram'leri bak sırf 1600MHz için kargo ile yolladım, döndüğünde 1333MHz çalışacaksa yani benim ayarlamam gerekecekse ne anlamı kaldı. Kaldı ki bir de linux mint kurup yolluyorlar, belki ayarlamış olsalar bile linux ile, ben format atıp w7 yapıyorum :S Ayarlar yine gidebilir.

bodycik bir program önerin ben bu ramlerin kaç ile çalıştığını ve diğer sistem bilgilerimi kontrol edebilim, tam sürüm yüklenecek bişi olursa çok iyi olur diğerleri kısıtlı veriyor :S

Alıntıları Göster
    Benim de tavsiyem, Fokus'un gerekli güncellemeleri yapması.

Ama Ram'lerin hızlarının arttırımı onların işi değil maalesef. Bunu sizin yapmanız gerekiyor. Ama dediğim gibi XTU kullanarak yaparsanız istiyorsanız format atın hdd'leriniz vb. değişsin, RAM-CPU-ANAKART üçlüsü aynı kaldığı sürece ayarlarınız korunacaktır.

Sıfır makinada BIOS Güncellemelerinin yapılması süreklilik açısından zor. Bu her markada böyledir. Monster'daki zorluk, güncellemeler için basit bir Windows arayüzü kullanan güncelleme programı kullanmıyor olmaları.

Ben AIDA64 üzerinde farkettim ramlerin 1333 te kaldığını. Onun üzerine XTU'yu kurayım dedim, sistem desteklemiyor dedi. Araştırdım BIOS güncellemesi gerektiğini gördüm, edindim, güncelledim ve XTU çalıştı. XTU'nun da kendi içinde CPU'yu ve RAM'leri gerçek zamanlı izleyen bir Monitör uygulaması var. Buradan da görebilirsiniz.

• Ahh işte bir anlasam anlatmak istediklerinizi :)
    Neyse ben bir CPU-Z kurup bakim nasıl çalışıyor bu. Ona göre MONSTER ile de görüşüp birşeyler düşüneceğim, yoksa boşu boşuna 150tl verdim demektir :S
  • quote:

Benim de tavsiyem, Fokus'un gerekli güncellemeleri yapması.

Ama Ram'lerin hızlarının arttırımı onların işi değil maalesef. Bunu sizin yapmanız gerekiyor. Ama dediğim gibi XTU kullanarak yaparsanız istiyorsanız format atın hdd'leriniz vb. değişsin, RAM-CPU-ANAKART üçlüsü aynı kaldığı sürece ayarlarınız korunacaktır.

Sıfır makinada BIOS Güncellemelerinin yapılması süreklilik açısından zor. Bu her markada böyledir. Monster'daki zorluk, güncellemeler için basit bir Windows arayüzü kullanan güncelleme programı kullanmıyor olmaları.

Ben AIDA64 üzerinde farkettim ramlerin 1333 te kaldığını. Onun üzerine XTU'yu kurayım dedim, sistem desteklemiyor dedi. Araştırdım BIOS güncellemesi gerektiğini gördüm, edindim, güncelledim ve XTU çalıştı. XTU'nun da kendi içinde CPU'yu ve RAM'leri gerçek zamanlı izleyen bir Monitör uygulaması var. Buradan da görebilirsiniz.

bios update yaptığınızda karşılaştığınız negatif sonuç oldumu yada değişen herhangi birşey ? ve bios update yaptktan sonra xtu dan cpu yada oc yapabiliyormuyuz ?

• quote:

Orda birçok bios versiyon çıkıyor. Hangi versiyonu ne şekilde yükleyeceğiz? Deneyen varmı burdaki arkdaşlardan?

• bodycik;

CPUID indirdim, kurdum vs. neyse artık da açamıyorum... Birkaç hata veriyor sonrasında not defterinde gösteriyor hatayı yani göremedim gitti şunu :S Hatta şunlar yazıyor:

"[bInitDriver] path = C:\Windows\system32\drivers
    [bInitDriver] GetCurrentDirectory = C:\Program Files\CPUID\CPU-Z
    [bInitDriver] GetModuleFileName = C:\Program Files\CPUID\CPU-Z\cpuz.exe
    [vGetOSVersion] m_iOSVersion = 2 (6.1)
    [vGetOSVersion] m_bIsAMD64 = 0
    [bInitDriver] m_hDriverMutex = B4
    [bInitDriver] m_szPath_2 = C:\Windows\system32\drivers
    [bInitDriver] m_szFilename = cpuz135_x64.sys
    [bLockDriverHandle 12:25:20] WaitForSingleObject error = 258
    [vReleaseDriverHandle] release mutex = 0
    [bInitDriver] bInitDriver returned 258
    [vCloseDriver 12:25:22] WaitForSingleObject error = 258
    [vCloseDriver] CloseHandle(mutex) = 1"

böyle bir hata veriyor CPUID
    the error 0x102 (258) occured during parsing

yardımcı olabilir misin bodycik.

• quote:

Ahh işte bir anlasam anlatmak istediklerinizi :)
    Neyse ben bir CPU-Z kurup bakim nasıl çalışıyor bu. Ona göre MONSTER ile de görüşüp birşeyler düşüneceğim, yoksa boşu boşuna 150tl verdim demektir :S

:)
    Daha net ve kısa olmayı deneyeyim:

- BIOS Güncellemesi biraz bilgi ve tecrübe gerektiren bir işlem. Özellikle olası bir sıkıntı anında ne yapacağınızı bilmeniz gerekiyor.
    - Şu durumda BIOS Güncellemenizi Fokus üzerinden yaptırmanız şiddetle tavsiyedir :)
    - Fokus'a "XTU kullanarak Ram'leri hızlandırın" derseniz yapacaklardır, tahmin ediyorum :)
    - Garantisel bir işlem olmadığı için bir üstteki maddenin işçilik maliyeti olabilir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.