Şimdi Ara

kingston hyperx 1600mhz ram sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fotolardan gördüğüm kadarıyla çok eski bir versiyonunu kullanıyorsunuz.. Sanırım 3. parti bir siteden indirdiniz..

www.cpuid.com adresinden indirmeniz gerekir..

Daha detaylısını ÖM olarak size yolladım.

BIOS'unuz, evet, güncellenmiş, ilk versiyon değil ancak son versiyon da değil.
  • Biosun içine girdiğimde
    Bios Version: 1.01.07
    KBC/EC Firmware Version: 1.00.03
    yazıyor. CPUz den baktığımda ise:
    Ben de size tkrar pm olarak cevap yolladım resimlerle birlikte. CPUz de bios versiyon farklı gösteriyor 4.6.4 diye. Neyse siz bi resimleri inceleyip bana bilgilendirme yaparsınız di mi ..
    MHz 665.2 yazıyor öyle olamaz heralde saçmalık di mi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expeditious- -- 5 Aralık 2011; 6:52:43 >
  • Arkadaslar ben biosu son surume yukselttim. Xt hala calismiyor yani bizim p150hm modelinin 1666 mhz destegi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expeditious-

Biosun içine girdiğimde
    Ben de size tkrar pm olarak cevap yolladım resimlerle birlikte. CPUz de bios versiyon farklı gösteriyor 4.6.4 diye. Neyse siz bi resimleri inceleyip bana bilgilendirme yaparsınız di mi ..

Herhangi bir sacmalik yok. 1333 ler aslnda 665
    1600ler 800 degerindedir. Yani raminiz 1333mhz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceza2000

quote:

Biosun içine girdiğimde

Herhangi bir sacmalik yok. 1333 ler aslnda 665
    1600ler 800 degerindedir. Yani raminiz 1333mhz

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/pavwjwql/Ads__z4.png.html
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/pavwjwql/Ads__z5.png.html
    z4 olan resimde Dram freq 665.2MHz
    z5 olan resimde XMP-1600ün altında 800MHz diye birşey yazıyor :D Hangisi şuanda benim RAM'lerimin çalıştığı MHz'yi gösteriyor :D

Bir de şöyle bir sorum var.
    Mesela 2 işlemci göstericeM:
    Intel® Core™ i7-2630QM 4-Cores; 6MB L3; 2.00GHz > 2.90GHz; 1333 MHz; 45W; 32nm (ES) (Bu p170 Serisinden)
    Intel® Core™ i7-2820QM 4-Cores; 8MB L3; 2.30GHz > 3.40GHz; 1600 MHz; 45W; 32nm (ES) (bu da w255 serisi yani benimki)

içinde 1333 ve 1600MHz diye bir ibare var. Misal üstteki daha üst model bir monster notebook serisi fakat 1333MHz yazıyor. Bu konuyu yazan arkadaş demiş ki p150 ler 1600mhz desteklemiyor. belki de 1333mhz lik yazan bir işlemci aldı ve o da desteklediği ram mhz'sini gösteriyorsa ondandır. Ben alt model ama 1600MHz yazan işlemci aldım ve o yüzdn benimki destkliyordur. Oradaki RAM de desteklediği mhz yi gösteriyordur diye geldi bana.

• Islemcim destekliyor. 2820qm. Bios desteklemiyor 1666 mhz
  • quote:

Intel® Core™ i7-2630QM 4-Cores; 6MB L3; 2.00GHz > 2.90GHz; 1333 MHz; 45W; 32nm (ES) (Bu p170 Serisinden)
    Intel® Core™ i7-2820QM 4-Cores; 8MB L3; 2.30GHz > 3.40GHz; 1600 MHz; 45W; 32nm (ES) (bu da w255 serisi yani benimki)

içinde 1333 ve 1600MHz diye bir ibare var. Misal üstteki daha üst model bir monster notebook serisi fakat 1333MHz yazıyor. Bu konuyu yazan arkadaş demiş ki p150 ler 1600mhz desteklemiyor. belki de 1333mhz lik yazan bir işlemci aldı ve o da desteklediği ram mhz'sini gösteriyorsa ondandır. Ben alt model ama 1600MHz yazan işlemci aldım ve o yüzdn benimki destkliyordur. Oradaki RAM de desteklediği mhz yi gösteriyordur diye geldi bana.

ama düşük model dediğinin ön belleği daha yüksek..

• quote:

Orijinalden alıntı: zafer135

quote:

ama düşük model dediğinin ön belleği daha yüksek..

Monster laptop düşük model benimki fakat işlemcim üst model :) Sorun yok yani ;)

• MONSTER'dan Ömür Bey ile görüştüm sağolsun yardımcı oldu bana.
    Benim Ram'lerim 8gb kit olduğu için benim bu tarz şeylere girişmeme gerek yokmuş zaten 1600mhz de çalışıyormuş (800mhz). :) 4gb lerde 667 çalışma gibi bi durum oluyormuş. Biiiir sürü uzun uzun anlattı ama şuan aklımda kalmadı :D Ramlerin çalışma sistemi ile ilgili birşeyler. :)

Ohh gönlüm rahatladı :D Uğraşmama gerenk yok:)
    Haydi kolay gele :D
  • acaba bilgisayarı ellerine yeni geçmiş arkadaşlarda durum ne..?
  • anlatılanlar için teşekkür ederim. monster alınca deneyeceğim
  • quote:

MONSTER'dan Ömür Bey ile görüştüm sağolsun yardımcı oldu bana.
    Benim Ram'lerim 8gb kit olduğu için benim bu tarz şeylere girişmeme gerek yokmuş zaten 1600mhz de çalışıyormuş (800mhz). :) 4gb lerde 667 çalışma gibi bi durum oluyormuş. Biiiir sürü uzun uzun anlattı ama şuan aklımda kalmadı :D Ramlerin çalışma sistemi ile ilgili birşeyler. :)

Ohh gönlüm rahatladı :D Uğraşmama gerenk yok:)
    Haydi kolay gele :D

CPU-Z programıyla bakarsanız MEMORY sekmesinde yazan değere 665 MHZ yazıyor, oda 1333 mhz eşit, anlayacağın ramler 1600 mhz de çalışmıyor malesef.

çalıştırabilen biri varsa yardımcı olursa çokta memnun olurum. Monster firma yetkileleri ES kodlu o.c için işlemci satıyorlar fakat o.c ile ilgili birşey yok. 1600 Mhz lık ram satıyorlar 1333 mhzde çalışıyor, fazla para verip niye 1600 mhz lik işlemci aldım ki? 1333 mhzlık alırdım o zaman.

• Sn. kamaka,

Cihazınız P170HM ise ve 3D özelliği yoksa HyperX'leri 1600Mhz'de çalıştırabilmeniz mümkün. Bunun için bu konuda da bahsi geçen Intel XTU 2.1'i kurmanız gerekmektedir.

CPU-Z sadece BIOS'ta tanımlı JEDEC Standartlarını okur o yüzden sizleri yanıltabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodycik

Sn. kamaka,

Cihazınız P170HM ise ve 3D özelliği yoksa HyperX'leri 1600Mhz'de çalıştırabilmeniz mümkün. Bunun için bu konuda da bahsi geçen Intel XTU 2.1'i kurmanız gerekmektedir.

CPU-Z sadece BIOS'ta tanımlı JEDEC Standartlarını okur o yüzden sizleri yanıltabilir.

malesef cihazım P150HM, xtu desteği yok. o yüzden cihaz kayıtlı ayarlarda gördüğü 1333 mhz de çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamaka -- 31 Ocak 2012; 10:40:50 >
  • O zaman, evet maalesef yeni bir BIOS beklemeniz gerekiyor :(
  • quote:

O zaman, evet maalesef yeni bir BIOS beklemeniz gerekiyor :(

bios gelecek mi? kesin birşey yok ortada. Sonuç olarak forumlarda destekliyor yazılmış satışada konmuş, satıldığını düşünerek bunu aldım fakat kesin ve net hiç birşey yok. bazı arkadaşlar aramış, nasıl tatmin oldular bilmiyorum bu konuda ama ramler 1333 mhz de cl9 çalışıyor, cl7 çalışsa hadi neyse dicem ama çok can sıkıcı bi durum.
  • Sn. kamaka ve Değerli Arkadaşlar;

MONSTER Notebook modelleri ile 1600 Mhz KINGSTON HyperX bellek kiti almış ve belleklerin 1600 Mhz' de çalışması ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlarımızdan sorunlarının çözümü için teknik servisimize ürünlerini Aras Kargo ile karşı ödemeli olarak göndermelerini rica ediyorum.

Sorununuz aynı gün içinde giderilerek ürününüz adresinize yine kargo ile ücretsiz olarak gönderilecektir.

Selamlar,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

• quote:

Orijinalden alıntı: kamaka

quote:

O zaman, evet maalesef yeni bir BIOS beklemeniz gerekiyor :(

bios gelecek mi? kesin birşey yok ortada. Sonuç olarak forumlarda destekliyor yazılmış satışada konmuş, satıldığını düşünerek bunu aldım fakat kesin ve net hiç birşey yok. bazı arkadaşlar aramış, nasıl tatmin oldular bilmiyorum bu konuda ama ramler 1333 mhz de cl9 çalışıyor, cl7 çalışsa hadi neyse dicem ama çok can sıkıcı bi durum.

BIOS kamuya açık olarak gelecek mi orası bilinmez. Zaten o mesajımdan sonra başka gelişmeler de oldu.

Kendi BIOS'umu editleyerek 1600Mhz olarak çalıştırabildim ramleri. Bunun için XTU desteğine de gerek kalmadı.

CL7 zaten 1600Mhz'de çok çok iddialı bir değer. Masaüstü DDR3-1600Mhz'ler bile bu frekansta genelde CL8/9 da çalışıyorlar. CL7'ler varsa bile aşırı pahalılar.

Benim bilgisayarımda KHX1600C9S3K2/8GX modeli ram HyperX'ler kullanılmış.

Bu ramler hem JEDEC hem XMP destekliyor.

JEDEC'te max. 1333Mhz@CL9 çalışabiliyor ki şu anda milletin şikayetçi olduğu mod bu...

2 adet te XMP desteği var.. Bunlar

Profil 1: 1333Mhz@CL7(7-7-7)
    Profil 2: 1600Mhz@CL9(9-9-9)

Ben iki XMP profilini de denedim. 1.si açıkçası çok bir artış sağlamadı. Ama 2.'si CL9 olmasına rağmen çok ciddi fark yarattı. BIOS'u manuel editleyerek bu iki profilden birini kullanmak mümkün. Herhangi bir ısınma vb. bir durum da söz konusu değil.

Gerçi bir üstte İlhan Bey'in mesajından anladığım kadarıyla Monster bu desteği sunacak gibi duruyor zaten.

Edit: Sizde de bendeki ramlerden varsa buyrun pdf'i:http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9S3K2_8GX.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodycik -- 6 Şubat 2012; 17:07:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan@fokusshop.com

Sn. kamaka ve Değerli Arkadaşlar;

MONSTER Notebook modelleri ile 1600 Mhz KINGSTON HyperX bellek kiti almış ve belleklerin 1600 Mhz' de çalışması ile ilgili sorun yaşayan arkadaşlarımızdan sorunlarının çözümü için teknik servisimize ürünlerini Aras Kargo ile karşı ödemeli olarak göndermelerini rica ediyorum.

Sorununuz aynı gün içinde giderilerek ürününüz adresinize yine kargo ile ücretsiz olarak gönderilecektir.

Selamlar,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

ilhan bey bios desteği mi geldi yoksa farklı bir yöntemle mi oluyor ?

• Sn. semiozbas ve Değerli Arkadaşlar;

Maalesef CLEVO tarafından henüz BIOS desteği gelmedi. Çözüm; KINGSTON Hyper X serisi belleklerin PnP destekli başka bir kit ile değiştirilmesidir. Bu yüzden isteyen arkadaşlarımız fatura fotokopileri ile birlikte sadece memory' lerini de göndererek değişim işlemini yaptırabilirler.

Memory değişimi öncesinde Müşteri temsilcisi arkadaşlarımızla görüşmenizi ve stok durumumuzu teyit etmenizi rica ediyorum. Değişim kargo ile belleklerin elimize geçmesini takiben ( stoğumuzda olduğu müddetçe ) aynı gün yapılacaktır.

Selamlar,

İlhan YILMAZ

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.