Şimdi Ara

Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX Fury bellek modüllerinde %100 orjinal ürün bulma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda 8GB'lık 2 adet Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX (Fury) DDR4 bellekler var.

RAM belleği 16 GB'dan 32 GB'a arttırmak için 2 tane daha aynısından alayım dedim.

İlk önce N11'de satış yapan bir firmadan Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX olarak geçen üründen sipariş verdim.

Fakat ürün geldiğinde kutusunun açık olduğunu farkettim. Sonra ürünü inceleyince benim kullandıklarım ile bazı farklılıklar olduğunu gördüm.

Meğer ürün Fury değil Beast'miş. Tabii derhal geri iade ettim.

Sonra daha güvenilir diye Hepsiburada'daki bir satıcıdan sipariş verdim. Yazışmalarımızda satıcı "ürün %100 orjinaldir efendim" dedi.

Ürün elime geçtiğinde dışardan bakınca benimkiler ile aynı soğutma metali olmasına rağmen sanki daha ince gibi geldi.

Sonra takarken baktım ki benimkiler gibi değilde ters takmak gerekti. Şaşırdım tabiiki. Bilgisayarda AIDA64 ile bellek özelliklerine bakınca özellikleri benim orjinal Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX ile ilgisi olmayan tamamen farklı ve ÇAKMA ürünler olduğunu gördüm. Büyük bir şaşkınlık ve öfke ile bunları da iade ettim.

Arkadaşlar Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX (Fury) belleklerin orjinallerine ne oldu? Üretilmiyormu da piyasayı sahte HyperX Fury'ler doldurmuş?

% 100 GERÇEK VE ORJİNAL Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX Fury bellekleri nereden bulabilirim? Bilgi ve link verirseniz sevinirim.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doruk.TR -- 2 Haziran 2023; 13:23:25 >

• Merhaba. Kingston'ın orijinal ürünlerini, Kingston'ın Türkiye distribütörü olan Asnet'in bir yan kuruluşu olan bilendenal.com adresinde bulabilirsiniz. Öte yandan 2x8gb konfigürasyona 2 tane daha ekleyerek 4 slot 8gb olarak kullanmanız anakartınızın modeline bağlı olarak belli kısıtlamalara yol açabilir (ramlerin örneğin 3200mhz yerine 2400mhzde çalışması gibi). Bu nedenle elinizdeki ram'leri satıp yerine 2 adet 16gb bellek almanızı öneririm.

• Merhaba. Kingston'ın orijinal ürünlerini, Kingston'ın Türkiye distribütörü olan Asnet'in bir yan kuruluşu olan bilendenal.com adresinde bulabilirsiniz. Öte yandan 2x8gb konfigürasyona 2 tane daha ekleyerek 4 slot 8gb olarak kullanmanız anakartınızın modeline bağlı olarak belli kısıtlamalara yol açabilir (ramlerin örneğin 3200mhz yerine 2400mhzde çalışması gibi). Bu nedenle elinizdeki ram'leri satıp yerine 2 adet 16gb bellek almanızı öneririm.

• Father Torque kullanıcısına yanıt

Galiba işi garantiye almak için dediğiniz gibi yapacağım.  

• Kullandığım bellekler ile uyumlu bellek bulamayacağımı anladım ve ileride sorun yaşamamak için

2 adet Kingston Fury Renegade KF432C16RB1/16 16GB (1x16GB) DDR4 3200MHz CL16 bellek sipariş verdim.

Kullandığım 2 adet Kingston HyperX Fury KHX3200C16D4/8GX 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL16 bellekleri başka bir yerde değerlendireceğim.

• Doruk.TR kullanıcısına yanıt

Kingston fury beast olarak gecer zaten. Urunun sahte olup olmadigini cpu-z den ogrenebilirsiniz. Bendekiler 2x32gb kingston fury beast. N11 de satilan sahte olup olmadigini genelde takmadan cok fazla anlasilamiyor... yani satici orjinal urun de yollamis olabilir sahte urun de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rtx295 R kullanıcısına yanıt

Ürünler sahte idi, zaten geri iade edince satıcı hiç itiraz etmedi paşa paşa aldı.

Ben de artık tekrar tekrar kazık yiyip risk almak istemedim ve orjnal olduğuna %100 emin olduğum 2 adet Kingston FURY Renegade DDR4 RAM aldım.

• Doruk.TR kullanıcısına yanıt

Ek olarak şu bigiyi vermek isterim. HyperX markası Kingston tarafından 2021 yılında HP'ye $425 milyon dolara satıldı. Yani Kingston HyperX adı altında artık ürün satmıyor ve satamaz. Bende de eski HyperX Impact DDR3 ve HyperX Impact DDR4 var. Kingston artık Fury, Fury Beast, Fury Impact ve Fury Renegade gibi isimler altında ürünleri var. Elinizdeki eski RAM'leri satıp Fury almak daha mantıklı ve güvenli olur eğer komple aynı set olsun istiyorsanız.

İlk sipariş ettiğiniz RAM'ler sahte olmayıp eski stok olarak güncellenmemiş bir ilan üzerinden satılmışta olabilir. Ve doğal olarak size ellerinde olan yeni Fury geldi. Veya cidden sahteydi. n11 üzerinde çok sahte RAM ve SSD satan mağaza var. Dikkatli olmak lazım.

Ben eski cihazımdaki HyperX Impact DDR4 RAM'leri Fury Impact ile değiştirince dediğiniz gibi ters takmam gerekti. Direkt satıcı Amazon.com.tr den almıştım. Yani size muhtemelen sahte gelmedi sadece şaşırdınız.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 25 Ağustos 2023; 9:34:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

Bellekler sahteymiş, satıcı ile daha sonra görüştüm, "abi beni de kazıklamışlar" dedi. UYANIK OLMAKTA FAYDA VAR!

Zaten daha önce belirttiğim gibi "Fury Renegade" aldım, işi bitirdim. Bütçeniz uygunsa "Fury Renegade" alın, hem daha iyi bellek hem de riske girmezsiniz.

• Bende kingston marka bellek aldığımdan beri bilgisayar bir türlü düzelemedi. Mavi ekran hatalar bitmedi. Önceki kingston diye aynı marka aldım ama sahte olabilir. 2666 mhz bellekle 3200 mhz olanı 2666 olarak çalıştırayım dedim yine sorun çıkarıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.