Şimdi Ara

kingston hyperx ve gigabyte p35c ds3r uyuşmazlığı? sorun nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce sahip olduğum ocz vista upgrade ramlerin performansından memnun olmadığım için kingston ramlere geçtim ve aşağıda yazacağım voltaj değerlerinde başladım orthos ram testine.
    Unutmadan işlemcim e2160 ve şu an 3.0ghz(9x333) hızında stabil çalışıyor.( 1 saat stress CPU with gromacs ore ile test ettim sonra kapattım sıkılıp)

kuzey köprüsü ve fsb' ye 0.1 voltaj artırımı yaptım;
    işlemci 1.40'ta stabil.
    lakin ramlere +0.2 ve 0.4 yapmam rağmen orthosda 1 dakikayı bile bulamadı.

3dmark06'yı başarıyla bitirdiğini söyleyebilirim ama 2 çeşit marka ramle orthosta o kadar uğraşa başarılı olamam hala can sıkıcı. OCZ'den sonra ne varsa Kingston'da var deyip ona geçtim ama hala başarısız.
    Çokta acemi bir overclockçu olmadığımı belirtmeliyim bu arada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi souza -- 16 Ekim 2008; 13:52:39 >

• up...
  • quote:

Orijinalden alıntı: souza

up...
    detay verirmisin?ramler kaç mhz de ve hangi zamanlamalarda çakılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _prozac_

detay verirmisin?ramler kaç mhz de ve hangi zamanlamalarda çakılıyor?

Alıntıları Göster
    uyuşmazlığı demişsin sanırfım kingstonlarla hiç açılmadı pc aynı anakart bende de var ama bende oem ramlerden ocy geçmiştim aynı sorun olmuştu pc hiç açılmamıştı yapacağın tek şey başka marka alman corsair almıştım düzelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLoVoLa

uyuşmazlığı demişsin sanırfım kingstonlarla hiç açılmadı pc aynı anakart bende de var ama bende oem ramlerden ocy geçmiştim aynı sorun olmuştu pc hiç açılmamıştı yapacağın tek şey başka marka alman corsair almıştım düzelmişti.

Alıntıları Göster
    Ramleri 5-5-5-15 ve 800mhz de çalıştırıyorum 2.40 çarpanıyla.
    3dmark06'da sorun çıkmaması güzel bir olay aslında sonuçta hiç bir zaman orthos kadar yük veremeyeceğim ve stabil sayılır aslında sistemim ama yinede insan bu kadar üstüne düşünce orthosuda başarıyla bitirsin istiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLoVoLa

Alıntıları Göster
    bende crucial balistix kullanıyorum aynı anakartla 1066 mhz ve 1150nin üzerine çıkamıyorum orthos dan geçmiyo sanırım anakartla alakalı

• quote:

Orijinalden alıntı: cesar_

bende crucial balistix kullanıyorum aynı anakartla 1066 mhz ve 1150nin üzerine çıkamıyorum orthos dan geçmiyo sanırım anakartla alakalı

Alıntıları Göster
    sorunun ramden kaynaklandığına eminmisin?bunu anlamak için ram hızı 666a düşür zamanlamalar 5-5-5-15 kalsın.birde öyle orthos yap.bence sorun ramlerde değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sorunun ramden kaynaklandığına eminmisin?bunu anlamak için ram hızı 666a düşür zamanlamalar 5-5-5-15 kalsın.birde öyle orthos yap.bence sorun ramlerde değil.

Alıntıları Göster
    Hocam şimdi nfs pro street'e girdim reset attı. Orthosta - stress cpu yaparkende sorun veriyor diğer stabil calısan testle ne farkı var anlamadım (with gromacs ore).
    Şimdi 2.7ghz'ye düşürdüm hızı birde böyle deneyeyim ama ramler stabil olsaydı zaten sırf stress ram'lerde hata vermezdi diye düşünüyorum işlemciyle alakalımıdırki o testte?

• quote:

Hocam şimdi nfs pro street'e girdim reset attı. Orthosta - stress cpu yaparkende sorun veriyor diğer stabil calısan testle ne farkı var anlamadım (with gromacs ore).
    Şimdi 2.7ghz'ye düşürdüm hızı birde böyle deneyeyim ama ramler stabil olsaydı zaten sırf stress ram'lerde hata vermezdi diye düşünüyorum işlemciyle alakalımıdırki o testte?

Alıntıları Göster
    kingston hyperx serisi bir ramin 800mhz ve 5-5-5-15 gibi bir zamanlamayla çalışamaması ihtimali çok düşük.piyasadaki en dandik ramler bile o hızda o zamanlamalarda rahat çalışır.üstelik 1.8v ile.bence sorun ilemci tarafında küçük bir ihtimalde anakart ta.bios update etmenizide öneririm.ayrıca orthos un stress ram testinde bile işlemci kullanımı %100 dür.

• quote:

kingston hyperx serisi bir ramin 800mhz ve 5-5-5-15 gibi bir zamanlamayla çalışamaması ihtimali çok düşük.piyasadaki en dandik ramler bile o hızda o zamanlamalarda rahat çalışır.üstelik 1.8v ile.bence sorun ilemci tarafında küçük bir ihtimalde anakart ta.bios update etmenizide öneririm.ayrıca orthos un stress ram testinde bile işlemci kullanımı %100 dür.

Alıntıları Göster
    Evet hocam muhtemelen işlemci'de sorun çıktı. Şu an 2.7 ghz düşürdüm ve normalde ilk saniyelerde hata veren ram testi şu an 10. dakikasında devam ediyor ve dayanamadım yazayım dedim :D umarım kazasız belasız en azından bir süre daha devam eder ki tezimizi pekiştirsin.
    Sorun işlemcide desek ki öyle ne yapmalıyız?
    Voltaj dersen 1.400 vermiştim zaten. Kuzey köprüsü ve FSB de voltaj değerleri 0.1 deydi onları hatırlatayım...
    Stock fan bu arada ama 69 dereceyi geçmiyordu orthosta cpu testi yaparken (gromacs ore olanından), yani sıcaklıkta sorun yok şu an için.
    Hmmm...
    Güzel oldu ramlerde sorunun olmadığını bulmak ama işlemciye ne yapmak gerek şimdi onu düşünmek lazım bir çok kullanıcı 3ghz+ kullanıyor bu mereti? (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi souza -- 17 Ekim 2008; 2:02:28 >

• quote:

Evet hocam muhtemelen işlemci'de sorun çıktı. Şu an 2.7 ghz düşürdüm ve normalde ilk saniyelerde hata veren ram testi şu an 10. dakikasında devam ediyor ve dayanamadım yazayım dedim :D umarım kazasız belasız en azından bir süre daha devam eder ki tezimizi pekiştirsin.
    Sorun işlemcide desek ki öyle ne yapmalıyız?
    Voltaj dersen 1.400 vermiştim zaten. Kuzey köprüsü ve FSB de voltaj değerleri 0.1 deydi onları hatırlatayım...
    Stock fan bu arada ama 69 dereceyi geçmiyordu orthosta cpu testi yaparken (gromacs ore olanından), yani sıcaklıkta sorun yok şu an için.
    Hmmm...
    Güzel oldu ramlerde sorunun olmadığını bulmak ama işlemciye ne yapmak gerek şimdi onu düşünmek lazım bir çok kullanıcı 3ghz+ kullanıyor bu mereti? (:

Alıntıları Göster
    işlemci takoz çıkmış yapacak bişey yok.eğer bios güncellemesini denemediysen onu bir dene.yine olmazsa 1.45v ver birde öyle dene bu seferde sıcaklık sorunu oluşabilir.2,7 ile 3ghz arasında çok fazla bir performans farkı olmaz hiç olmadı 2,7ghz kullan.

• quote:

işlemci takoz çıkmış yapacak bişey yok.eğer bios güncellemesini denemediysen onu bir dene.yine olmazsa 1.45v ver birde öyle dene bu seferde sıcaklık sorunu oluşabilir.2,7 ile 3ghz arasında çok fazla bir performans farkı olmaz hiç olmadı 2,7ghz kullan.

Alıntıları Göster
    aynı anakartta 1333 mhz destekliyorken 1600 mhzde çalıştırıyorum ddr3 leri banamısın demiyor o.c. 1600 fsb ama daha üstünede çıkıyor anakart sıkı yaw :D bence işlemciyle o ramler tam oturmamış ben ramlere +4 cpuyada 1.55 veriyorum kuzeye güneye voltaj yok vermem cimriyim o konuda süper çalışıyor bence bu işi bilen birisi olarak sen :D war ise çevrende birisinin cpusunu kap :D dene birde yada ramleri değiştirin yokmu öyle bi arkadaşın

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

aynı anakartta 1333 mhz destekliyorken 1600 mhzde çalıştırıyorum ddr3 leri banamısın demiyor o.c. 1600 fsb ama daha üstünede çıkıyor anakart sıkı yaw :D bence işlemciyle o ramler tam oturmamış ben ramlere +4 cpuyada 1.55 veriyorum kuzeye güneye voltaj yok vermem cimriyim o konuda süper çalışıyor bence bu işi bilen birisi olarak sen :D war ise çevrende birisinin cpusunu kap :D dene birde yada ramleri değiştirin yokmu öyle bi arkadaşın

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

Yok hocam bahsettiğin şeyi çoktan denedim ne kadar ufaktan iğnelemiş olsanda ben eski anakartın (GA P43) ram listesinde de bulunan kingstonun başka bir ramini taktım ondada aynı sıkıntı olmuştu, sorunu anakarta bağlamıştım. Sonra gittim toptan anakartla, rami değiştirdim ama yine aynı sıkıntı oldu, olayın işlemcide olduğunu anlamalıydımda konduramadım f/p canavarına Ayrıca BIOS son sürüm, güncellenmiş durumda.
    İşlemci SLA8Z kodlu revizyon olmasına rağmen prozac kardeşimizin dediği gibi takoz çıktı sanırım yapacak bir şey yok ayrıca senin verdiğin voltaj benim gibi stock fan kullanan biri için çok tehlikeli (:
    Kasanın kapağını açıp voltaj vermeyi deneyecem bu akşam yinede cevaplar için teşekkür ederim en azından şu orthosu stabil gördüm, sorunu anladık sayılır

Unutmadan bir şey daha eklemeliyim çarpanlar şu anda 9x 300 konumunda yani 2700 ben 2800=8x350 konumunda ayarlayıp 2800 de çalıştırmak istedim system boot etmedi ve default ayarlara döndü bunun nedeni nedir, yani ana çarpanı düşürünce açılmamasının nedeni?
    Sanırım aynı olay 3200 yapmak istediğimdede olmuştu (8x400)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi souza -- 17 Ekim 2008; 11:24:36 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

Yok hocam bahsettiğin şeyi çoktan denedim ne kadar ufaktan iğnelemiş olsanda ben eski anakartın (GA P43) ram listesinde de bulunan kingstonun başka bir ramini taktım ondada aynı sıkıntı olmuştu, sorunu anakarta bağlamıştım. Sonra gittim toptan anakartla, rami değiştirdim ama yine aynı sıkıntı oldu, olayın işlemcide olduğunu anlamalıydımda konduramadım f/p canavarına Ayrıca BIOS son sürüm, güncellenmiş durumda.
    İşlemci SLA8Z kodlu revizyon olmasına rağmen prozac kardeşimizin dediği gibi takoz çıktı sanırım yapacak bir şey yok ayrıca senin verdiğin voltaj benim gibi stock fan kullanan biri için çok tehlikeli (:
    Kasanın kapağını açıp voltaj vermeyi deneyecem bu akşam yinede cevaplar için teşekkür ederim en azından şu orthosu stabil gördüm, sorunu anladık sayılır

Unutmadan bir şey daha eklemeliyim çarpanlar şu anda 9x 300 konumunda yani 2700 ben 2800=8x350 konumunda ayarlayıp 2800 de çalıştırmak istedim system boot etmedi ve default ayarlara döndü bunun nedeni nedir, yani ana çarpanı düşürünce açılmamasının nedeni?
    Sanırım aynı olay 3200 yapmak istediğimdede olmuştu (8x400)...

Alıntıları Göster
    Hortlatmak gibi olmasın ama ramler çok iyi performans veriyor şu an işlemci 2.8, ramler 5-5-5-15 değerlerinde 1050 mhz'de stabil...
    +0.3 volt arttırımı ile.
    4-4-4-12 deneyecem birazdan yazarım detayları ki diğer benim gibi kafası karışan arkadaşlar için belki yardımcı olur

işlemci içinde tt bigtyp almayı planlıyorum, belki biraz volt arttırımı(1.5v civarlarında) ile yola gelir siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi souza -- 18 Ekim 2008; 22:35:03 >

• quote:

Hortlatmak gibi olmasın ama ramler çok iyi performans veriyor şu an işlemci 2.8, ramler 5-5-5-15 değerlerinde 1050 mhz'de stabil...
    +0.3 volt arttırımı ile.
    4-4-4-12 deneyecem birazdan yazarım detayları ki diğer benim gibi kafası karışan arkadaşlar için belki yardımcı olur

işlemci içinde tt bigtyp almayı planlıyorum, belki biraz volt arttırımı(1.5v civarlarında) ile yola gelir siz ne düşünüyorsunuz?

Alıntıları Göster
    e2160'ı thermalrigt xp120 ile kullandım max 3.4ghz bench alıyordu günlük 1,35v. ile 3ghz kullanıyordum.eğer imkanın varsa o işlemciyi satıp e7200 ile değiştirmeni tavsiye ederim!çünkü 3ghzi çok rahat görememen işlemcinin çok fazla gidemeyeceğinin göstergesi.1,5v dan sonra soğutma iyi olsa bile sapıtmaya başladı bende.

• quote:

e2160'ı thermalrigt xp120 ile kullandım max 3.4ghz bench alıyordu günlük 1,35v. ile 3ghz kullanıyordum.eğer imkanın varsa o işlemciyi satıp e7200 ile değiştirmeni tavsiye ederim!çünkü 3ghzi çok rahat görememen işlemcinin çok fazla gidemeyeceğinin göstergesi.1,5v dan sonra soğutma iyi olsa bile sapıtmaya başladı bende.

Alıntıları Göster
    Özellikle prozac sana yorumların için teşekkür ediyorum inan çok yardımı oldu. Dolarında artmasıyla imkansıza yakın gibi birşey şu aralar işlemci değiştirmek o yüzden son önerini malesef ki es geçmek zorundayım.
    50 milyona az kullanılmış TT bigtyp buldum ama alıp almamak konusunda hala soru işareti var çünkü şu an kasa açık yaptığım cpu testinde sıkıntı mevcut.
    Değerlerimi yazayımda bir göz at istersen.

Elde etmek istediğim değer: 3200 mhz
    çarpanlar: 8x 400
    cpu voltaj: 1.50v

ram çarpanı: 2.50
    ram voltaj : +0.3
    ram mhz: 1000 (5-5-5-15) stabil sorun yok.

kuzey köprüsü voltaj: +0.1
    fsb voltaj:+0.1

Kuzey köprüsü veya fsb voltajlarına dokunayım mı?
    Biraz daha voltaj vereyim mi cpu ya ne dersin?

Ve orthos testinde sorun verdi dakika 2 olmadan ve daha yüksek volt vermeye korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi souza -- 18 Ekim 2008; 23:43:21 >

• quote:

Özellikle prozac sana yorumların için teşekkür ediyorum inan çok yardımı oldu. Dolarında artmasıyla imkansıza yakın gibi birşey şu aralar işlemci değiştirmek o yüzden son önerini malesef ki es geçmek zorundayım.
    50 milyona az kullanılmış TT bigtyp buldum ama alıp almamak konusunda hala soru işareti var çünkü şu an kasa açık yaptığım cpu testinde sıkıntı mevcut.
    Değerlerimi yazayımda bir göz at istersen.

Elde etmek istediğim değer: 3200 mhz
    çarpanlar: 8x 400
    cpu voltaj: 1.50v

ram çarpanı: 2.50
    ram voltaj : +0.3
    ram mhz: 1000 (5-5-5-15) stabil sorun yok.

kuzey köprüsü voltaj: +0.1
    fsb voltaj:+0.1

Kuzey köprüsü veya fsb voltajlarına dokunayım mı?
    Biraz daha voltaj vereyim mi cpu ya ne dersin?

Ve orthos testinde sorun verdi dakika 2 olmadan ve daha yüksek volt vermeye korkuyorum.

Alıntıları Göster
    400fsb için nb ve fsb ye fazla voltaj vermeye gerek yok +0,1 yeterli olur.sıcaklık ne durumda?çarpan düşürme e2160 yapacağının en iyisini 9 çarpanla yapıyor.hw monitör ile orthos yaparken izle.kademeli olarak artır.ben e2160 la 80c gördüm.bişey olmadı.korkmana gerek yok yeni nesil işlemciler pek kolay yanmıyor.

• quote:

400fsb için nb ve fsb ye fazla voltaj vermeye gerek yok +0,1 yeterli olur.sıcaklık ne durumda?çarpan düşürme e2160 yapacağının en iyisini 9 çarpanla yapıyor.hw monitör ile orthos yaparken izle.kademeli olarak artır.ben e2160 la 80c gördüm.bişey olmadı.korkmana gerek yok yeni nesil işlemciler pek kolay yanmıyor.

Alıntıları Göster
    Hocam en son 333x9=3.0ghz günlük kullanım için ideal gibi ve bu değerde 1.45volt ile stabil. 45 dakika orthos yaptım kasa açıkken 74C gördüm sanırım fan almak farz oldu.
    3.2 için voltajı 1.5'tan fazla vermem gerekiyor ve bu cpu'nun ömrü için pek iyi olmayabilir.
    Yani olduda 1.6v'da sabitledim ve alacağım fanla sıcaklığıda uygun değerlere getirdim yinede sence zararlı değil mi?
    Günlük kullanım için max ne kadar voltaj verebiliriz bu meretlere?

Ayrıca e2160 ve en iyisi 9 çarpanla çalışıyor demişsin vallahi doğru söylemişsin rep. sistemi aktif olsaydı baya bir puanın olurdu heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi souza -- 19 Ekim 2008; 1:49:21 >

• quote:

Hocam en son 333x9=3.0ghz günlük kullanım için ideal gibi ve bu değerde 1.45volt ile stabil. 45 dakika orthos yaptım kasa açıkken 74C gördüm sanırım fan almak farz oldu.
    3.2 için voltajı 1.5'tan fazla vermem gerekiyor ve bu cpu'nun ömrü için pek iyi olmayabilir.
    Yani olduda 1.6v'da sabitledim ve alacağım fanla sıcaklığıda uygun değerlere getirdim yinede sence zararlı değil mi?
    Günlük kullanım için max ne kadar voltaj verebiliriz bu meretlere?

Ayrıca e2160 ve en iyisi 9 çarpanla çalışıyor demişsin vallahi doğru söylemişsin rep. sistemi aktif olsaydı baya bir puanın olurdu heralde

Alıntıları Göster
    dediğin gibi iyi bir soğutucu uydur ve 1,45v u pek geçmemeye bak günlük kullanımda.ama bench falan alırken 1,6v a kadar ver bişey olmuyor çok denedim kolay gelsin.

• quote:

dediğin gibi iyi bir soğutucu uydur ve 1,45v u pek geçmemeye bak günlük kullanımda.ama bench falan alırken 1,6v a kadar ver bişey olmuyor çok denedim kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    Hocam soğutucumuda uydurdum.

1.45 volt ile 3.000mhz stabil, 1 saat orthos small FFTs testinden başarıyla çıktı. Yanlız maximum sıcaklığı %100 yük altındayken TT Bigtyp'ın en düşük hızıyla birlikte 68 derece olarak gördüm, genel olarak kötü bir değer olmasada biraz daha düşük olabilirdi sıcaklık gibi geliyor bunu da kasanın küçüklüğünden dolayı hava akımının iyi olmamasına veriyorum, pek sorun değil zaten işlemci emin ellerde olduktan sonra.

Ramlerde en son 1066 mhz 5-5-5-15 değerlerinde +0.3 voltajla stabil, +0.2 voltajla sorun yaratabilir ama bunuda deneyeceğim.

Cpu voltajını 1-2 kademe düşürebilirim ama şu an birazcık dinlenme vakti geldi bu kadar koşuşturmacadan sonra... Özellikle kasayı 0'dan toplamak zorunda kaldım hemde birkaç kere bu süreç boyunca.
    Birincisi arkadaşın anarkartını denemek istedim kendi sistemimde, kurdum ve memnun kalmadım, böyle olunca onun sistemi de kendiminkiyle birlikte baştan geri kurmak zorunda kaldım
    İkinci seferde kendi p43 yongalı anakartımın performansımdan memnun olmadığım için şimdikiyle değiştirmeye karar verdim, 0'dan kurdum kasayı yine, değişim için koşuşturması ayrı bir hikaye
    Son olarakta işte bahsettiğim gibi TT Bigtyp yüzünden, biraz boyutları büyük olduğu için kasama sığmadı anakartı söküp dışarıda montajı gerçekleştirdim ve baya yordu tekrar tekrar 0'dan kasa toplamak.

İşlemcimin esnekliği konusunda şansım diğer arkadaşlara göre yaver gitmesede değdi diyebilirim, istediğim değerlere ulaştım sonunda.
    Overclock gerçekten zevkli bir uğraş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi souza -- 21 Ekim 2008; 2:00:58 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.