Şimdi Ara

Kingston V300 240GB 450/450 Sata2 Sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sata 2 Sonuçları Böyle çıktı arkadaşlar normalmidir?

Bios bu şekilde

Edit: AHCI MOD ON
    Test sonucu'da böyle çıktı

AHCI seçili. Altındaki ise(4/5 type olan) as sata type olarak seçili.
    Sonuç bu şekilde çıktı
     Kingston V300 240GB 450/450 Sata2 Sonuçları  Kingston V300 240GB 450/450 Sata2 Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 16 Mart 2015; 19:24:09 >

• Ahci kapali yada desteklemiyor anakart sanirim kontrol et kapaliyda ac tekrar formatla... Degerler fena degil ama ahcidan sonra biraz daha yukselebilir birde ssd omru icin onemli :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    GIGABYTE - MA785GT-UD3H DDR3 1800+

Anakart bu, Ahci özelliği yok sanırım. Biosdan başka yapmam gereken başka birşey var mı?
  • Ahci özelliği anakartında mevcut olmalı eski bir anakart değil... Öncelikle bunu yapmalı ve format atmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Ahci özelliği anakartında mevcut olmalı eski bir anakart değil... Öncelikle bunu yapmalı ve format atmalısın

Bütün programlarımı neredeyse kurdum. Ahci mod nasıl yapılıyor bilmiyorum zaten. Bana ne kadar fark ettirecek ki bu? İlla format şart mı. Şart ise atmam o kadar kurdum herşeyi
  • AHCI için format şart değil, Google'da aratabilirsin Regedit'ten de halledilebiliyor. SATA2 için bile şu an biraz düşük sonuçlar ama AHCI'den sonra artar zaten o zaman tekrar bakarız. V300 almasaymışsınız iyiymiş gerçi, çok iyi şeyler söylenmiyor duymuşsunuzdur. Yabancı inceleme sitelerinde de benzer şeyler söylenmişti zaten. Kingston ilk serileri iyiyken sonraki serilerde bayağı bozduğu için eleştiriliyor V300 için.
  • Malesef sart ve biosdan ahci etkinlestirmeden ssd kullanmamalisin talihsizlik diyelim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

AHCI için format şart değil, Google'da aratabilirsin Regedit'ten de halledilebiliyor. SATA2 için bile şu an biraz düşük sonuçlar ama AHCI'den sonra artar zaten o zaman tekrar bakarız. V300 almasaymışsınız iyiymiş gerçi, çok iyi şeyler söylenmiyor duymuşsunuzdur. Yabancı inceleme sitelerinde de benzer şeyler söylenmişti zaten. Kingston ilk serileri iyiyken sonraki serilerde bayağı bozduğu için eleştiriliyor V300 için.

Duydum hocam şimdilik idare etsin zaten sata2 kullanıyorum diye aldım. Anakartımın ahci desteklediğini nerden öğrenebilirim peki?
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Hız için değil de güvenilirlik vs. sebeplerle V300 çok tavsiye edilmiyor. Dediği hızları verememesi zaten başka sorun.
    AHCI anakartta mutlaka vardır o kadar yeni bir şey değil. BIOS'ta Integrated altında Sata Option tarzı bir yerde olması lazım. Ama önce Windows'tan yapmanız lazım. Yoksa Windows açılmaz.
  • quote:

Hız için değil de güvenilirlik vs. sebeplerle V300 çok tavsiye edilmiyor. Dediği hızları verememesi zaten başka sorun.
    AHCI anakartta mutlaka vardır o kadar yeni bir şey değil. BIOS'ta Integrated altında Sata Option tarzı bir yerde olması lazım. Ama önce Windows'tan yapmanız lazım. Yoksa Windows açılmaz.

Buldum :)

Sadece biosdan bu kadar yapıyoruz ve gerisini windowsdan?

Aynen öyle. Ama önce Windows'tan yapmayı unutmayın. Gerçi çok fark etmez altı üstü tekrar girip IDE'ye alacaksınız.
  • adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    Çok fark etmez derken? IDE - AHCI performansı farkı mı?
    Yok hayır, alakasız bir şey önemli değil. IDE-AHCI farkı fark ediyor. Zaten benchmarkı yapınca muhtemelen %30-40 yüksek skor alırsınız okuma-yazma hızı olarak. Genel olarak her şeyde fark olur. AHCI kullanın mutlaka.
  • quote:

Yok hayır, alakasız bir şey önemli değil. IDE-AHCI farkı fark ediyor. Zaten benchmarkı yapınca muhtemelen %30-40 yüksek skor alırsınız okuma-yazma hızı olarak. Genel olarak her şeyde fark olur. AHCI kullanın mutlaka.

Tamam teşekkürler
  • quote:

AHCI yaptım ama bir değişiklik olmadı? Nerede yanlış yapıyoruz?

AHCI yapınca altındaki seçenek IDE olarak kaldı (OnChip Sata Port 4/5 Type) onu değiştirmek gerekiyor mu? Orda AHCI yok ama Smart yazıyor IDe yaziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 6 Mart 2015; 2:57:32 >

Olması lazımdı aslında. Siz de hiçbir şey değişmemiş. Ben de Sata2 ile SSD kullandım, AHCI yapınca ciddi yükselme olmuştu hızlarda. BIOS'taki diğer ayarı da AHCI yapmanız gerekiyor varsa. AHCI gördüğünüz AHCI yapın yani. Şöyle bir ekran görütüsü var ama tam olarak aynı mı bilmiyorum sizinkiyle. Varsa aşağıdan da AHCI seçmeniz lazım.
    Bir de BIOS'ta ana ekranda CTRL+F1 yapın. Daha çok ayar açılması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 6 Mart 2015; 3:01:53 >

• quote:

Olması lazımdı aslında. Siz de hiçbir şey değişmemiş. Ben de Sata2 ile SSD kullandım, AHCI yapınca ciddi yükselme olmuştu hızlarda. BIOS'taki diğer ayarı da AHCI yapmanız gerekiyor varsa. AHCI gördüğünüz AHCI yapın yani. Şöyle bir ekran görütüsü var ama tam olarak aynı mı bilmiyorum sizinkiyle. Varsa aşağıdan da AHCI seçmeniz lazım.
    Bir de BIOS'ta ana ekranda CTRL+F1 yapın. Daha çok ayar açılması lazım.

Ahci ile acamiyorum artik nedense mavi ekran yiyorum.
    bende bu kadar ayar yok ctrl f1 ise yaramiyor f1 yardim menusunu aciyor

Burdan dediği şekilde yapıp AHCI moda alıp pc yi başlatmıştım ne güzel
    http://www.ssdlabs.net/ssc/isletim-sistemini-ide-uzerine-kurdum-windowsdan-ahci-moda-nasil-gecirebilirim/

Daha sonra yukardaki seçeneği IDE olarak bıraktığım için 4/5 type değerini değiştirdim kaydedip çıktım ve Windows Başlatılıyor dedikten hemen sonra mavi ekran yedim.
    Ayarı geri alıp yine denedim yine açılmadı. bu sefer mecbur IDE yaptım AHCI modu açıldı. Birdahada değiştiremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 6 Mart 2015; 3:21:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Verdiğiniz linkte de yazıyor, normalde Windows'u AHCI yapmadığınızda mavi ekran alması normal. Sanırım işlem sırasında yanlışlık oldu. Windows'ta regediti düzenledikten sonra yeniden başlatıyorsunuz. BIOS'a girmiyorsunuz hemen, önce Windows açılacak ve AHCI driverlerını kendisi yükleyecek. Bu kısmı unutmuştum, tekrar okuyunca hatırladım ben de. Daha sonra yeniden başlattığınızda AHCI seçeceksiniz BIOS'tan. Siz de sanırım sürücüler yüklenmemiş durumda. Sürücüleri kendisi hemen yükler normalde ama yüklenmez aygıt yöneticisinden donanım değişikliklerini tara deyin.
    CTRL+F1 sürümden sürüme çalışamayabilir. Şart da değil o ekranda olması lazım seçeneklerin zaten. Gizli değiller normalde. Yoktur heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 6 Mart 2015; 3:31:19 >
  • quote:

Verdiğiniz linkte de yazıyor, normalde Windows'u AHCI yapmadığınızda mavi ekran alması normal. Sanırım işlem sırasında yanlışlık oldu. Windows'ta regediti düzenledikten sonra yeniden başlatıyorsunuz. BIOS'a girmiyorsunuz hemen, önce Windows açılacak ve AHCI driverlerını kendisi yükleyecek. Bu kısmı unutmuştum, tekrar okuyunca hatırladım ben de. Daha sonra yeniden başlattığınızda AHCI seçeceksiniz BIOS'tan. Siz de sanırım sürücüler yüklenmemiş durumda.
    CTRL+F1 sürümden sürüme çalışamayabilir. Şart da değil o ekranda olması lazım seçeneklerin zaten. Gizli değiller normalde. Yoktur heralde.

Valla ilkinde açıldı sonra reslendi birşeyler oldu.

Şimdi değerler 0'da 2sinde de 3e alıp res atıp tekrar açıldıktan sonra değerleri 0 yapıp pc açıldıktan sonra birşeyler yükleyecek ordan yeniden başlatıp ahci yapıcaz. Böyle mi yapsam bi

Edit. Mavi ekran yiyorum. Ilk yaptigimda oldu, dosyalarida yukledi port 4/55 degistirdim resledim bidaha ahci de baslamadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 6 Mart 2015; 3:37:42 >

•  Kingston V300 240GB 450/450 Sata2 Sonuçları

Bu SS'te pcie kırmızı yazısı şu an AHCI çalışmadığını söylüyor. AHCI modda orasının yeşil olması lazım. Yani şu an AHCI sürücüleri yüklü olmayabilir.

Aygıt yöneticisinde SS'te "msahci" yazıyor olması lazım çalışıyorsa. Eğer AHCI controller göremiyorsanız muhtemelen yüklenmemiştir.

Tekrar uygulayın adımları. Bir noktada hata oldu heralde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.