Şimdi Ara

Kira kontratı bitmeden evden çıkmak. (Deprem nedeni ile)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam malum İstanbul'da büyük deprem bekleniyor. geçen seferki 5.8 lik depremden sonra eşim eve girmek istemiyor. Avcılarda oturuyoruz yeni taşınmıştık 4 ay oldu. gece uyumuyor korkudan. Mecbur taşınacaz. Kira kontratı 1 yıllık. Çıkarsak davalık mı olacağız. Daha ev sahibine söylemedim. Olumsuz karşılarsa süreç nasıl işliyor biliyor musunuz?

• ev sahibine bagli durum tabi ama zamanindan once cikarsaniz yasa geregi sozlesmenin bittigi tarihe kadar kirayi odemelisiniz eger yeni kiraci bulamazlarsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 1 Ekim 2019; 10:46:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde hasar vs mi oldu ? İstanbul içinde başka bir yere taşınmayacak mısınız ? Ne fark edecek ki ?

Kiracı girene kadar siz ödersiniz kira ve aidatları, yazılı olarak bildirmeniz gerekiyor ev sahibine. Bildirim süresinden sonrada 3 ay sanırım o süre zarfında kimse girmezse ödemeye devam ediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 1 Ekim 2019; 10:51:12 >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Ama ortada bir zorunluluk var. Bütün bilim adamları avcılarda oturmayın kaçın kurtarın kendinizi diyor. Keyfi bir çıkış yok. Deprem olacak ve o ev büyük ihtimal yıkılacak. Ölmemek için evden çıkacam. Peki bu sürece kim bakıyor. yani mahkemelik olursak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

Ama ortada bir zorunluluk var. Bütün bilim adamları avcılarda oturmayın kaçın kurtarın kendinizi diyor. Keyfi bir çıkış yok. Deprem olacak ve o ev büyük ihtimal yıkılacak. Ölmemek için evden çıkacam. Peki bu sürece kim bakıyor. yani mahkemelik olursak.
    Eğer evde bir hasar vs varsa çıkabilirsiniz. Onun dışında binanın deprem sigortası varsa, denetlemelerdende bir olumsuzluk almadıysa zaten haklı olan taraf ev sahibi oluyor. Sizin zorunluluk dediğiniz söylemler resmiyette birşey yok

• Psikotrex kullanıcısına yanıt
    bina 30 yıllık. Deniz kenarında. 5.8 de beşik gibi sallandık. 7 şiddetin de orda sıfır bina olsa sağlam kalmaz. gölcükde olan depremde kilometreceleree uzakta olan deprem bu sefer avcıların dibinde olacak. Yani ölme olasılığın yüzde 90. Zaten ayın 5 de kira vereceğim. Mahalleden 3 kişi taşındı dün. yani bile bile ölümü mü bekleyecez. çok saçma. zaten 1500 lira kira veriyorum. başka yere geçip buranın kirasını veremem.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    mahkeme olayini tam bilmiyorum maalesef. ama evde deprem sigortasi varsa (kiralarken mecburi yapiliyor) ve hasar yoksa bu konuda bir haklilik payinizin olacagini pek dusunmuyorum soyleyeyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip kira sözleşmesi
    11 ay önce açıldı
    Ayrı eve çıkmak vs KYK
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben kanunen olanı söylüyorum. Ya bir şekilde denetlettirip olumsuz rapor aldırtacaksın binaya ya da adamı ikna ediceksin. Eğer adam inatçıysa kiracı girene kadar ödemek mecburiyeti doğuyor.

deprem sigortasını gidip para yatıyorsunuz alıyorsunuz. Depremde yıkılmayacak anlamına gelmiyor ki. Avcılar 1. derece deprem alanı. deprem uzmanlarının sözleri de bence resmi bir söz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

deprem sigortasını gidip para yatıyorsunuz alıyorsunuz. Depremde yıkılmayacak anlamına gelmiyor ki. Avcılar 1. derece deprem alanı. deprem uzmanlarının sözleri de bence resmi bir söz.
    Bence ile olan birşey hukeken geçerli olmaz. Hukuk çalışma alanımda olduğu için söylüyorum. Şuan yasal olarak adam haklı gözüküyor ne yazık ki. Ev sahibi ile bir konuşmayı dene belki adam hiç sıkıntı çıkartmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 1 Ekim 2019; 11:1:8 >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    30 yıllık bina eski beton. zaten deprem yönetmeliğine göre yapılmamış. Yasak olan betonla inşa edilmiş. deprem sigortası işi zaten para amaçlı. kimsenin gelip kontrol ettiği yok. ver parayı al sigortayı.
    teşekkürler.
  • Hocam sözleşmenin bitimine kadar ödeme yükümlülüğünüz yok, mahkemeler o evin yeniden kiraya verilebilirlik durumuna bakıyor. O civarda bir ev eğer 2 ayda kiraya verilebiliyorsa 2 aylık kira ödeme yükümlülüğü doğabilir. Kalan 8 ayınızı ödetmezler

• depreme dayanıklı yeni binalara gücünüz yetecekmi peki belliki eski bir apartmana oturmuşunuz gidipte aynı ayarda bir binaya oturacaksanız avcılarda olmaması pek bir şey değiştirmez.
  • İstanbul halkı iyice kafayı sıyırmış. Adam semt değiştirerek olası bir depremden kaçabileceğini sanıyor ciddi ciddi..
  • Ne olursa olsun sözleşme yapmışsın adama kirasını ver çık. İşini bilen biriyse söke söke alır zaten...

Ayrıyeten ülkede her yer deprem bölgesi bunu bahane edersen hakim sana kıçıyla güler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Robot -- 1 Ekim 2019; 12:14:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • önerin var mı

• Bay Robot kullanıcısına yanıt
    avcılara beklerim. madem her yer deprem bölgesi. gölçükte olan depremde avcılar yerle bir olmuş.

• bende böyle bir cevap arıyordum teşekkürler. eşim sabaha kadar oynuyor uyuyamıyor. psikolojisi bozuldu. evde huzur kalmadı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.