Şimdi Ara

Yurtdışına çıkacağım, faturalar ne olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 aylığına yurtdışına çıkacağım, yanlız faturalar ne olacak?
    Doğalgaz,elektrik,internet, cep telefonu faturalarını Türkiyede olmadığım ve kullanmadığım halde ödemek zorundamıyım?
    Dondurma gibi bir şansım var mı?

Elektrik az kullanımdan gelir mi gelmez mi? (Buzdolabı çalışması lazım)

Birde bu faturalar ödenmezse elektrik doğalgaz kesilecek, 30-35 lira birde kesip açma parası ödeyeceğim sanırım?

Yol gösterin arkadaşlar gereksiz yere para vermeden nasıl çıkarım bu işten??

• ''faturalara otomatik ödeme talimatı vermenin faydaları''
  • internet bankacılığı kullanabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet üzerinden hepsi ödeniyor.
  • Arkadaşlar,
    Diyorum ki size, ev 2 ay boyunca bomboş kalacak. Yani ne gerek var 60 TL internet ödemeye ?
    Yada 30 lira telefon faturası ödemeye?

İnternet üzerinden ödeyebilirim tamam, ama benim hattım yurtdışına açık değil, ve açtırmayıda düşünmüyorum. Bu yüzden yurtdışında o telefona gelen onay kodunu giremeyeceğim...

Otomatik ödeme talimatı verirsem en iyi ihtimalle 60 + 60 internet 30 +30 tel. 20+20 elektrik gelir.. Yani boşa giden 220 lira. Yani boş yere giden para olduğu için içim yanıyor :) Ne bileyim bu tarz durumları daha sık yaşayanlar, yada hem Türkiye de hem yurtdışında evi olanlar 1 sene diğer eve hiç gitmese bile fatura mı ödüyor? Yani bunun bir anlaşması, 2 ay için belli bir depozito verme gibi durumu yokmudur??
  • İnterneti dondurabilirsin, bir yıl içinde 3 aylık dondurma izni olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanjui -- 11 Haziran 2016; 6:11:28 >
  • ChevyLacetti kullanıcısına yanıt
    "Diyorum ki" demişsin ama kunuda dememişsin bu durumu sadece faturalarımı nasıl öderim demişsin hem suçlusun hem güçlüsün iki kuruş için dondurma olayı varsa bile ayaklarına gidip dil döküp dondurup iki ay sonra dmnüp açtırmakla uğraşman saçma olur elektrik su doğalgaz ne kadar kullandıysan o kadar gelir zaten proplem değil telefon internete katlanıver.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dondurulanları dondur geri kalanları ver birine ödesin ne diye konu açıyon

• ruhun mu fakir yoksa kafa mı yok anlamadım ki. 60 tl internete veremeyip yurtdısına nasıl cıkıosun
  • Tel ve neti odersin digerleri zaten kullanmadigin icin onemli degil ki buzdolabi en fazla yakacagi bellidir ama turkcellde sanirim dondurma olayi vardi arastir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

dondurulanları dondur geri kalanları ver birine ödesin ne diye konu açıyon

Tebrikler.

Tamamen konu açmak için açılmış zaman alıcı CSB bir konu.

Bazı arkadaşlarlar üşenmemiş yol göstermiş destek olmuş.

Bu yazılanları ilkokul 4 e giden bir çocuk bile biliyordur ve uygulayabilir.
  • Arkadaşlar dünyadaki herkesin sınırsız kullandığı internete 60 lira veriyorum evet. Siz verdiğiniz paranın peşine düşersiniz düşmezsiniz o apayrı bir konu. Yurt dışına çıkıyorum evet, ve ilk defa çıktığım için beklemediğim bir ton masraf çıktı zaten. 250 lira koyar mı bana? Koymaz. Ama düşük kalitede bir internet bağlantısını kullanmadan vereceğim 120 lira koyar bana. Eğer bir yolu varsa dondurmanın bunu öğrenmek istiyorum zaten...

@Volkan1x
    " Arkadaşlar 2 aylığına yurtdışına çıkacağım, yanlız faturalar ne olacak?
    Doğalgaz,elektrik,internet, cep telefonu faturalarını Türkiyede olmadığım ve kullanmadığım halde ödemek zorundamıyım?
    Dondurma gibi bir şansım var mı? "

yazmışım.

Sonrasında ise; "Diyorum ki size, ev 2 ay boyunca bomboş kalacak. Yani ne gerek var 60 TL internet ödemeye ?
    Yada 30 lira telefon faturası ödemeye? "

Tamamen aynı şey iki paragraf... Dondurma yada buna benzer başka bir ihtimal arıyorum. Ha eğer çok uğraştırıcı olacaksa, telefonla yada dilekçeyle halledilmeyecek birşeyse bende uğraşmayı düşünmüyorum.

Ukalalık yapmak değil amacım. Böyle sağa sola para dağıtmayı seven tiplerden değilim o kadar. Eğer benim 30 dakikamı alacak bir işse oturur dilekçemi yazar teslim ederim, zira ben 30 dakikada 120 lira kazanmıyorum...
    Forumda bu tarz bir durumla karşılaşıp çözüm bulabilen vardır diye düşündüğümden konuyu açtım. Lütfen burada sabancı gibi tavır takınarak yorum yapmayın. Forumun %60ı enparada, paypalda kalan 50 kuruşları topluyor biliyorsunuz :)

3 kuruş para için uğraşılır mı?, ruhun mu fakir? diyen arkadaşların yorumları beni üzdü. Neden üzdü peki? Yarın sizde ev geçindirmeye başlayacaksınız, fatura dertleriniz çıkacak, ev almaya çalışacaksınız, belki 3.evinizi alacaksınız... Hiç yoktan yere giden paraya acırım ben. Hele ki ülkemizin bazı bölgelerinde kaçak elektrik kullanan yaratıklar olduğunuda varsayarsak, sizin yaptığınız yorumları en iyi şekliyle düşünerek; "düşünmeden yapılan yorum" katogorisinde görüyorum. Düşünsenize? Elinize havadan şu anda 200 lira para geçti, 3 gün bulaşık yemek derdi olmadan yemek yersiniz yahu. Neden bu savurgan davranış?

@turbolinea gelseydi desteklerdi beni

• Arkadaşım dondurulanı dondur gerisini ver birine ödesin.
    Yahu aklın mantığın alıyor mu sence neden konu açtım ??

"Dondurulabiliyor mu? yada dilekçeyle vb şeylerle 2 ay depozit ile halledilebiliyor mu?, daha önce böyle durumda olan varmı?" diye soruyorum size.

Sizin yaptığınız boş yorum asıl. Konu csb falan değil, yardımcı olmak isteyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
  • elektrigi sikinti yapmana gerek yok. Millet olarak alistik zaten, seninkinide oderiz

• TTnet'de dondurduğun zaman eğer tahahhütlüyse süre 2 ay uzuyor ve tahahhütsüz fiyattan hesaplanıyor..tahahhütsüz fiyat 90 sa geldiğinde 2 ay uzuyor 180 lira ödersin 120 ödemenkten kurtulduğun içinde 60 lira yine karın oluyor aynı şey telefon içinde geçerli... Telefonla dondurma oluyormu bilmiyorum telekoma gitmek gerekebilir

buzdolabı çalışması gerekiyorsa otomatik ödeme talimatı ver daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 724SATINAL -- 11 Haziran 2016; 18:44:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.