Arkadaşlar kiracım kirayı ödemiyor, telefonlarıma cevap vermiyor. Mesajları görüyor ancak cevap vermiyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? 10 gün civarı bekledim hastadır yurtdışındadır vs diye ama başkalarıyla konuşurken benim telefonlarıma cevap vermiyor. Avukata vermeyi düşünüyorum. Sizce beklemeli miyim? İstanbulda bu iş için avukat tavsiyeniz var mı? Ve bu işin bana maliyeti ne olur tahmini fikri olan yardımcı olursa sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traful -- 1 Temmuz 2020; 22:25:18 > |
Kiracı Telefonu Açmıyor, Kapıyı Açmıyor Ama Mesajları Görüyor
Kiracıların telefonları açmaması ve kapıları açmaması, ev sahipleri için can sıkıcı bir durum olabilir. Bu gibi durumlarda uyulması gereken adımlar şunlardır:
-
Sabırlı Olun: Kiracıların telefonlara veya kapı zillerine cevap vermemesi her zaman endişeye kapılmak için bir neden değildir. Bazen geç yanıt vermelerine neden olabilecek geçici sorunlar olabilir.
-
Kira Sözleşmesini Kontrol Edin: Kira sözleşmenizde, kiracıların iletişim kurma konusunda sorumlulukları ile ilgili bir madde bulunmalıdır. Bu maddeyi gözden geçirerek kiracıların iletişim konusundaki yükümlülüklerini öğrenin.
-
Mesaj Gönderin: Kiracı telefonlara cevap vermiyorsa, mesaj göndermeyi deneyin. Mesajınızda kira ödemeleri, bakım talepleri veya başka acil konular gibi iletişim kurma nedeninizi açıklayın.
-
Apartman Görevlisinden Yardım İsteyin: Apartmanınızda bir apartman görevlisi varsa, kiracıyla iletişime geçmesine yardım etmelerini isteyebilirsiniz. Apartman görevlisi, kiracıyla iletişim kurmak için farklı yöntemler kullanabilir ve size geri bildirim sağlayabilir.
-
Komşularla Konuşun: Kiracılarınızla aynı binada yaşayan komşularınız varsa, onları durumdan haberdar edin. Komşularınız kiracıyla karşılaştığında veya kiracıdan haber alırsa size bilgi verebilir.
-
Son Çare Olarak Yasal Yollara Başvurun: Diğer tüm seçenekler tükendiyse, son çare olarak yasal yollara başvurabilirsiniz. Bir avukata danışarak kiracıyı tahliye etmek veya iletişim kurmak için hukuki seçenekleri keşfedebilirsiniz.
Kiracıların telefonlara veya kapı zillerine cevap vermemesi durumunda sakin kalmak ve sorunu çözmek için sistematik bir yaklaşım izlemek önemlidir. Yukarıdaki adımları izleyerek, kiracılarınızla etkili bir şekilde iletişim kurabilir ve herhangi bir olumsuz sonucun önüne geçebilirsiniz.