Şimdi Ara

KİRACIYLA NASIL MÜCADELE EDEBİLİRİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
5.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Erkek olduğumu mu söylemişim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

Kira sözleşmesi süresi bitti diye sözleşme sona ermez. Kiracı evden çıkmak istemediği ve kirasını ödediği sürece zor çıkartırsınız evden. Su aboneliğini iptal ederseniz, gider yeni abonelik açtırır. Çocuğu dövmeye çalışırmak seçimdir. Ama dayağı siz yerseniz çok komik olur. Bunları boş verin bence. 20 yaşında ev alabilmiş olmanıza şükredin.
    Hocam o zaman bu nasıl bir ev sahibi olmaktır ben bunu anlamadım. Ne anlamı kaldı ki bu dediklerinizin ev sahibi olduktan sonra canım istemedi sözleşme bitti kiraya vermek istemiyorum zorla mı? Vallahi ev alıp kiraya verenin ben aklından cidden şüphe eder arkadaşlığımı keserim. Çok saçma salak bir şey ev alıp kiraya vermek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

Kira sözleşmesi süresi bitti diye sözleşme sona ermez. Kiracı evden çıkmak istemediği ve kirasını ödediği sürece zor çıkartırsınız evden. Su aboneliğini iptal ederseniz, gider yeni abonelik açtırır. Çocuğu dövmeye çalışırmak seçimdir. Ama dayağı siz yerseniz çok komik olur. Bunları boş verin bence. 20 yaşında ev alabilmiş olmanıza şükredin.
    Öncelikle, ihtiyacım var ve sözleşmemiz bitti diye ihtar çekeceğim sonra imzaladığı tarihsiz kira taahhütnamesini işleme sokacağım.ayrıca su aboneliğini iptal etireceğim. son olarak yıların verdiği spor deneyimiyle telefonlarıma cevap vermiyen , 2 yılda aralıklarla 4 kira takan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noapte -- 7 Mart 2020; 5:57:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiraya verdikten sonra ve kira sözleşmesinde yapılabilecek çok fazla şey var aslında.
    Git bir demirciye, komple dış kapının önüne 2. Bir demir kapı yaptır. Eve geldiğinde giremesin eve.
    Sonra git sen aynısını de, şikayet et, dava et beni diye...
    Kapıyı açtırmaya çalışıp, girmeye çalışırsa yürü savcılığa malıma zarar veriyor diye şikayet et.. Uğraşsın dursun..

Su için isu'ya git ve kira sözleşmen ile kiracının fatura aboneliğini üzerine almadığını, kontrol edilmesini istediğini yazılı olarak beyan et.
    İsudan gelirler, kiracının orada oturduğu teyit edilir ve mevcut kira sözleşmesine istinaden su aboneliği kiracının adına olmasa bile onun adına yapılır. Üstüne birde ceza yer..

Yada suyunu direk kestirebilirsin. Zaten abonelik üstüne değilmiş. Hatta sayacı yenileme bahanesi ile komple söktür. Mal sahibi olmadan sittin sene açtıramaz.

Kapıyı yenileyeceğim de söktür bir daha taktırma. Kalsın öyle kakalak gibi..

Kiralarını mümkün mertebe elden alma bankaya yatırt. Olası bir anlaşmazlıkta (kiranın geç yatırılması gibi) bankadan geçmişe yönelik tüm işlem geçmişini çıkarttırabilirsin. Kiranın geç yatırılması, sürekli bunun alışkanlık haline getirilmesi, kira sözleşmesi fesih sebebidir.

Veya ben elden alacağım diyorsan, kira sözleşmesi yapılırken 12 ayrı senet şeklinde kira bedeli nazarında senet yapar, kirasını verdiğinde senedini alır.
    Sözleşmeye kira bazı tutarında 12 ayrı senet yaptığını yazar, aylık verilen kira bedeli karşılığında her bir senedin iade edileceğini ve olası erken boşaltmada tümünü iade edeceğini yazarsın.
    İşine gelmiyorsa tutmasın..

Bir daha ev, dükkan kiraya verirken tahliye taahhütnamesi almadan kiraya verme.
    Mahkemeye gerek kalmadan polis, zabıta eşliğinde itina ile tüm eşyalarını kapının önüne koyabilirsin.

Tüm bunların dışında, yeter uleynn ben bunlarla uğraşamam dersen, evin tapusu babanın üzerindeyse sana versin. Satış sebebi mevcut sözleşmeyi geçersiz kılar. İtina ile sittir edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigCLawRex -- 13 Şubat 2020; 22:45:41 >

• O oglani doversen bende seni doverim

• Hocam hukuken haklısın zaten, sinirlenmene gerek yok, öyle çok acelen yoksa ver mahkemeye hallolur diye umuyorum.

Ben de oturduğum evden çıkmak istiyorum, ancak bir yıllık sözleşme var. Nasıl hallederim diye konu açmayı düşünüyordum. Bilen yeşillendirsin.

• BigCLawRex B kullanıcısına yanıt
    Hocam tahliye tahhatnümesi var imzasız olarak fakat nasıl işleme sokacağım bilmiyorum bu konuda bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz ? Ayrıca su abonesi kiracının üzerine değil sayacı söksem savcılığa şikayet edebilir mi acaba ?

• noapte kullanıcısına yanıt
    Tahliye taahhütnamesi imzasız bir işe yaramaz.
    Ola ki imzalı olsaydı, noterden bir ihtar çekip direk icra müdürlüğü vasıtası ile evi boşalttırırdın.

Direk mülk tapusu kimin üzerindeyse onunla birlikte ve kira sözleşmesini yanınıza alarak isu'ya gidin.
    Bir form doldurturlar. Formda gerekli yerleri doldurup, "kiracımın su aboneliğini üzerine alıp almadığının kontrol edilmesini izliyorum" diye yazılı beyanda bulunun. Gerisini isu halleder.

Kira kontratı yapıldığı tarihten itibaren kiracı faturaları 15 gün içerisinde üzerine almakla yükümlüdür. Almadığı taktirde, şikayet veya tespit halinde ceza yer.
    Bunu yapmazsanız, kiracı çıkıp gittiğinde su borcu mülk sahibine kalabilir..
    Elektrik ve doğalgaz içinde aynısı geçerlidir.

Direk isu'ya gidin dediğimi yapın.

Pardon özür dilerim yanlış yazdım
    Kiracının imzaladığı hatta 2 çift imzalı taahütnamesi var hatta imzalarken ses kaydına bile almıştım sadece sonradan doldururum diye üzerine tarih yazdırmadım ayrıca bir sorum var bu taahütnameyi 2018 de imzaladı belgede 6570 gayrimenkul kanuna göre yazıyor ve bu kanun kaldırıldı diye biliyorum buna rağmen işleme sokabilirmiyim acaba ? Tapu benim adıma

Bahsettiğiniz ilgili kanun konusunda bir bilgim yok. Ancak; Taahhütname alırken şu şekil alabilirsiniz. Kısa ve öz.
    40 gün süresince kira yatırmadığım taktirde mülkü koşulsuz şartsız boşaltmayı taahhüt ederim. Etmediğim takdirde, xxx icra mercileri yetkilidir gibi.

Eğer yaptığınız kira sözleşmesi ilgili kanunun iptal tarihinden önce yapılmışsa, bağlayıcıdır. Kanun esas alınır.

Umarım kira sözleşmesi ile tahliye taahhütnamesini karıştırmıyorsunuzdur. Zira kira sözleşmesi 2 nüsha, tahliye taahhütnamesi tek nüsha yapılır.

• Kim bilir kadına ne yaptın da sana böyle yaptı. Hak etmediğini nereden bilelim. Dava et işine gelmiyorsa.

Ufak bir tüyo vereyim. İşlerin en başında, kontrat yapmadan, kiracının TC kimlik numarası ile findeks risk raporunu sorgulayınız.. 5-10 liraya patlar size.
    Düşük kredi fizibilitesi olan insandan mümkün mertebe uzak durunuz..

Bu işlerle hiç uğraşmadığın çok belli kusura bakma:

quote:

Git bir demirciye, komple dış kapının önüne 2. Bir demir kapı yaptır. Eve geldiğinde giremesin eve. Sonra git sen aynısını de, şikayet et, dava et beni diye...

Şahsı haneye girmekten mahrum bıraktığın için doğrudan suçlanırsın, bu hareketin birşeylere sebep olursa dolaylı olarak ayrıca suçlanırsın (içerde başkası varsa, hayvan varsa v.s özgürlükten mahrum bırakma ağır suçtur)

quote:

Su için isu'ya git ve kira sözleşmen ile kiracının fatura aboneliğini üzerine almadığını, kontrol edilmesini istediğini yazılı olarak beyan et. İsudan gelirler, kiracının orada oturduğu teyit edilir ve mevcut kira sözleşmesine istinaden su aboneliği kiracının adına olmasa bile onun adına yapılır. Üstüne birde ceza yer..

Abone olan şahıs gelmeden abonelik iptal edilmez. Ortada güvence bedeli vardır ve sahibi almadan kapattıramazsın. Ayrıca birde su borcu varsa o borcu ödemeden kesinlikle kapattıramazsın. Ortada bir abonelik olmasa, su kaçak kullanılıyor olsa bile bir borç varsa yine o borç ödenmek zorunda.

quote:

Kiralarını mümkün mertebe elden alma bankaya yatırt. Olası bir anlaşmazlıkta (kiranın geç yatırılması gibi) bankadan geçmişe yönelik tüm işlem geçmişini çıkarttırabilirsin. Kiranın geç yatırılması, sürekli bunun alışkanlık haline getirilmesi, kira sözleşmesi fesih sebebidir.

Bahse girerim ev sahibi vergi ödememek için bankadan ödeme almıyodur. Bu durumda kiracı ev sahibini bile suçlayabilir.

quote:

Veya ben elden alacağım diyorsan, kira sözleşmesi yapılırken 12 ayrı senet şeklinde kira bedeli nazarında senet yapar, kirasını verdiğinde senedini alır.
    Sözleşmeye kira bazı tutarında 12 ayrı senet yaptığını yazar, aylık verilen kira bedeli karşılığında her bir senedin iade edileceğini ve olası erken boşaltmada tümünü iade edeceğini yazarsın.

Mahkemeler artık çek-senet davalarına bakmıyor. Kimse de kiralık daire için önü ucu açık senet imzalamaz.

quote:

Tüm bunların dışında, yeter uleynn ben bunlarla uğraşamam dersen, evin tapusu babanın üzerindeyse sana versin. Satış sebebi mevcut sözleşmeyi geçersiz kılar. İtina ile sittir edebilirsin.

İçerisinde kiracı bulunan mülkün satışında, kiracı tek taraflı vazgeçene kadar önceden yapılan sözleşme geçerlidir ve mülkü satan bunu bildirmekle yükümlüdür, alan kabul ederek alır. Sadece ev sahibinin evi icra yoluyla satılırsa veya bir borca karşılık satış gösterdiğini belgelerse kiracı çıkartılabilir. Kiracıyı çıkartmak için al-sat harçlarını öderim ben diyorsan bilemeyecem.

Kiracıyı öyle hop diye mahkemeyede veremezsiniz. Önce noterden kira ödemediğine dair ihtarname çekersiniz. 3. ihtardan sonra mahkemeye verebilirsiniz (Bir yıl içinde 2 kez kirayı ödememek). Tahliye kararı aldırırsın, kiracı bunada uymayabilir... Tahliye edilmesi için bu kararla tekrar dava... Alamayacaklarını almak içinde çok uğraşırsın bir maaşa en fazla 25% haciz koyabilirsin. Maaşı yoksa daha da iç karartıcı. Bu durumlar artık çileden çıkmış insanları bekleyen avukatların uzmanlık ve kazanç alanı. Avukata vekaleti verip "kiracıyı çıkart başka bir şey istemiyorum" cinsi oluyor. Yani yine sizin elinize bir şey geçmiyor.

En başta da dediğim gibi, ne ev sahibiyle uğraşılır, ne kiracıyla. Yasalar kiracıyı korumaktan yana. Yapılabilecek en doğru yol noter tastikli kira sözleşmesi yaptırıp kirayı banka kanalıyla tahsil etmek. Verginizi ödersiniz ancak yukardaki pek çok şeyle uğraşmak zorunda kalmazsınız 2 yıl sürecek tahliye işleminde 6-8 ay kadar zaman kazandırır.

Not : Yapılabilecek en büyük yanlış kiracı evde değilken anahtar-çilingir le girip eşyalarını dışarıya attırmaktır.

Bu yoldan çift taraflı geldim ve geçtim. O yüzden Allah herkese ev nasip etsin, kiracıda ev sahibide kurtulsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 14 Şubat 2020; 23:35:21 >

• Antor kullanıcısına yanıt
    quote:

Bu işlerle hiç uğraşmadığın çok belli kusura bakma:

Kurumsal firmalar dahil bir çok kira sözleşmesi, kiralama V.b durumların içerisinde bizzat bulundum. Ne yapayım? Sana hangi kiracıyla ne kontrat yapıldığının fotoğrafını mı çekip atayım? Bu işlerle hiç uğraşmamış mışım..

quote:

Şahsı haneye girmekten mahrum bıraktığın için doğrudan suçlanırsın, bu hareketin birşeylere sebep olursa dolaylı olarak ayrıca suçlanırsın (içerde başkası varsa, hayvan varsa v.s özgürlükten mahrum bırakma ağır suçtur)

Senin gittiğin yollardan benim geçeli o kadarr uzun zaman oldu ki..
    Bir dükkanını kiraya verdiğini düşün, adam elektrik, su üzerine almamış, vergi levhası çıkartmamış, depozit vermemiş, (belli bir tarihte vereceğini söylediği, kontrat da yazdığı halde) bende almışım kitlemişim dükkanını..
    Hiç bir yere şikayet edemez. Ederse, abonelikleri üzerine almadığından, vergi levhası çıkartmadığından kendisi çok pis yanar.. Nabza göre şerbet.
    Zaten bu seçeneği konu sahibi kişinin kiracısının oğlunu dövmekten bahsettiği, ve kiracısının kirasını vermeyip git mahkemeye ver dediği için yazdım.

quote:

Abone olan şahıs gelmeden abonelik iptal edilmez. Ortada güvence bedeli vardır ve sahibi almadan kapattıramazsın. Ayrıca birde su borcu varsa o borcu ödemeden kesinlikle kapattıramazsın. Ortada bir abonelik olmasa, su kaçak kullanılıyor olsa bile bir borç varsa yine o borç ödenmek zorunda.

Senin dediğine göre, abonelik üzerine olan ama ölmüş bir şahsında aboneliği iptal etmek için mezarından çıkması gerekiyor.. Hiç birşey bilmiyorsun. Uzun uzun açıklamayacağım bunu.

quote:

Bahse girerim ev sahibi vergi ödememek için bankadan ödeme almıyodur. Bu durumda kiracı ev sahibini bile suçlayabilir.

Kira vergisi yıllık belirli bir miktarın üzerinde gelir elde ettiğin gayrimenkul için geçerli.. 400'e 600'e aylık verdiğin ev veya dükkan için böyle birşey yok.. Alt limit-üst limit var. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma.

quote:

Mahkemeler artık çek-senet davalarına bakmıyor. Kimse de kiralık daire için önü ucu açık senet imzalamaz.

Önü ucu açık değil, üstte yazdım. Her biri kira bedeli tutarında 12 senet. Okuduğunu anlamıyorsun.
    Bir çok emlakçının nasıl çalıştığından haberin bile yok.
    Hem ne mahkemesi? Direk icra kanalıyla çıkartır, alacağımıda alırım.
    Ben 400-500 bin liralık sıfır daire vereceğim, kiracı 12 tane kira bazı tutarında her biri 12 ayrı kıçı kırık senet vermeyecekse tutmasın, işinene gelen tutsun. Senet imzalamazmış. O zaman banka teminat mektubu versin.. Çözüm çoook.

quote:

İçerisinde kiracı bulunan mülkün satışında, kiracı tek taraflı vazgeçene kadar önceden yapılan sözleşme geçerlidir ve mülkü satan bunu bildirmekle yükümlüdür, alan kabul ederek alır. Sadece ev sahibinin evi icra yoluyla satılırsa veya bir borca karşılık satış gösterdiğini belgelerse kiracı çıkartılabilir. Kiracıyı çıkartmak için al-sat harçlarını öderim ben diyorsan bilemeyecem.

Mülk satışından önce noterden ihtar çekilir, satıldığında alan yeni mal sahibi kiracıyı istemezse çıkartır.. Gerekirse polis zoruyla.. Tamamen yeni mal sahibinin isteğine bağlı.
    Bir dükkan kiralayıp market açsan ve sonra bunu devretmek istesen her türlü devredeceğin kişi mal sahibi ile sözleşme yapmak zorunda. Mülk sahibi istemezse açtığın dükkanı devredemezsin bile.

quote:

Kurumsal firmalar dahil bir çok kira sözleşmesi, kiralama V.b durumların içerisinde bizzat bulundum. Ne yapayım? Sana hangi kiracıyla ne kontrat yapıldığının fotoğrafını mı çekip atayım? Bu işlerle hiç uğraşmamış mışım..

Forumda kime rasgelsem işin "alternatif" uzmanı oluyor. Arabayla ilgiliyse "her haftasonu 3-5 araba bakmaya" giden ikinci işi ekspertiz olanlar, bura da hobici "kiralama uzmanı" yancısına çıkıyorum. Avukat, emlakçı, hatta sigortacıyım desen ne güzel olurdu susar otururdum. Bana kontrat atma, uzmanım diyorsan ya hukuk diploması at ya emlakçi vergi levhası.

quote:

Bir dükkanını kiraya verdiğini düşün, adam elektrik, su üzerine almamış, vergi levhası çıkartmamış, depozit vermemiş, (belli bir tarihte vereceğini söylediği, kontrat da yazdığı halde) bende almışım kitlemişim dükkanını..
    Hiç bir yere şikayet edemez. Ederse, abonelikleri üzerine almadığından, vergi levhası çıkartmadığından kendisi çok pis yanar.. Nabza göre şerbet.
    Zaten bu seçeneği konu sahibi kişinin kiracısının oğlunu dövmekten bahsettiği, ve kiracısının kirasını vermeyip git mahkemeye ver dediği için yazdım.

Kilit vurma olayı dükkan için bu nasıl işler bilmem, burada zaten "dükkan düşünmüyoruz" ancak mesken için bu dediğin çok güzel havada kalır. Abone yaptırmayıp kullanılan su, elektrik v.b hatta eski abone üstünden kullanılanlar da bile kiracı ile kurum arada kalır. Borçsa ödeyecem diyip sallayabiliyor, ödemeyince devlet/kurum sizden tahsil ediyor siz kiracıdan davacı olup alın diyor. Bu gayet net.

quote:

Senin dediğine göre, abonelik üzerine olan ama ölmüş bir şahsında aboneliği iptal etmek için mezarından çıkması gerekiyor.. Hiç birşey bilmiyorsun. Uzun uzun açıklamayacağım bunu.

"Ölüm Belgesi" "Veraset İlamı" "Defin Belgesi" Hiç duydunuz mu ? 3 Belge sizi uzun uzun açıklama gereğinden kurtarır.

quote:

Kira vergisi yıllık belirli bir miktarın üzerinde gelir elde ettiğin gayrimenkul için geçerli.. 400'e 600'e aylık verdiğin ev veya dükkan için böyle birşey yok.. Alt limit-üst limit var. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma.

Bilgim var, sizide bilgilendireyim böylece siz boş fikirlerinizle ortamı zehirlemeyin.
    400-600 dediğiniz rakamın alt limiti 400TL yi ele alalım. 400x12 = 4800TL eder. 2018 için 4.400TL yi aşanlar vergi ödemek zorundadır.
    Kaynak :https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/beyannamerehberi/2019_KiraGeliribrosur.pdf

quote:

Önü ucu açık değil, üstte yazdım. Her biri kira bedeli tutarında 12 senet. Okuduğunu anlamıyorsun.
    Bir çok emlakçının nasıl çalıştığından haberin bile yok.
    Hem ne mahkemesi? Direk icra kanalıyla çıkartır, alacağımıda alırım.
    Ben 400-500 bin liralık sıfır daire vereceğim, kiracı 12 tane kira bazı tutarında her biri 12 ayrı kıçı kırık senet vermeyecekse tutmasın, işinene gelen tutsun. Senet imzalamazmış. O zaman banka teminat mektubu versin.. Çözüm çoook.

Senet imzalayacak mışım ? Sen erken tahliye edersem senetleri geri verecek mişin ? Ne bileyim ben erken tahliye edersem, sen kira alamadım zarar ettim diyip senet işleme koymayacağı ? Birde o senetleri lütfen 12 aylık yapmayalım. 120 aylık yapın faizi 0.8 olsun tapuyuda alayım. Banka teminat verecekmiş... Az önce 400TL kiradan bahsediyordun.

400-500Bin TL'lik daireden konuşuyorsak babanızın üstüne satmak için ödeyeceğiniz harç binde 6'dan 30.000TL ediyor. 500.000TL den aldığınız daireyi 400TL den kiraya verip kiracıyı çıkartmak için 30.000TL harcayacaksanız orada olmak isterim, hatta bunun için size para ödeyip o alım satımı izlemek isterim. Tekrar geri almak için video gönderseniz de olur. Diğer 30.000TL nin harcandığını da izlemek isterim ancak fiyata dahil olsun. Edit gelsin buraya 60.000TL net zararınız görünürken, 5 yıl içerisinde tekrar satılan daire için ayrıca vergi vardı ne oldu o iş ?

quote:

Mülk satışından önce noterden ihtar çekilir, satıldığında alan yeni mal sahibi kiracıyı istemezse çıkartır.. Gerekirse polis zoruyla.. Tamamen yeni mal sahibinin isteğine bağlı.
    Bir dükkan kiralayıp market açsan ve sonra bunu devretmek istesen her türlü devredeceğin kişi mal sahibi ile sözleşme yapmak zorunda. Mülk sahibi istemezse açtığın dükkanı devredemezsin bile.

Tekrarlıyorum söz konusu "dükkan" değil "mesken", alım satım işleri 60.000TL tutuyordu. Ohooo…. Neyse şöylede bir bak :

Tahliye kararı aldıracaksın (adli tatili kat içine 1 yılı bulur). Karara karşı geldiğini belgeleyeceksin ve tahliye için önünü açacaksın bütün bunlar en kuru şartlarda 2 yılı buluyor. İstediğin kadar sözleşme yap, istediğin kadar belgen olsun, istersen adam bunları söylerken videoya çek. Yasalar kiracıdan yana.

Doğrudan "dükkan" için fikrimi beyan ediyorum, kiracınız market olsun, siz bahsettiğiniz gibi çıkartmaya çalışın kiracınız sizden dükkan olarak kullanmak için yaptığı tadilatlardan tutun, kapısına kilit vurduğunuz için ticari hayatını engellediğinizden kısmına uzayan bir alacak listesi oluşturur. Ayrıca, dükkanlar "iflas" eder, alacaklılar su içer. Burayı "bilgin varsa" güzelce eleştir ama sadece burayı.

Kiracıya nasıl bir bakış açınız var anlamıyorum, kedi yavrusu mu bu ? Bunu geçtim, siz kanun uygulayıcısı veya kanunun kendisi değilsiniz.

Kimsenin evine kilit vuramazsınız. Bu suçtur. Kiracı ile hukuksal mücadeleden başka şansınız yoktur. Tekrar ediyorum, noter tasdikli kontrat (kırtasiyeden aldığınız adi kira kontratı değil) ile banka hesabına yapılacak kira ödemeleriyle verginizi verip, verginin karşılığında olası problemde daha kolay çözüme ulaşabilirsiniz.

Bu arada üslubunuza cevap vereyim, ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum. İşin uzmanıysanız belgeleyin, değilseniz "oralarda çok bulundum" ile gelmeyin. Ben o yoldan iki yönlü gittim ve geldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 15 Şubat 2020; 3:15:15 >

• Antor kullanıcısına yanıt
    quote:

Forumda kime rasgelsem işin "alternatif" uzmanı oluyor. Arabayla ilgiliyse "her haftasonu 3-5 araba bakmaya" giden ikinci işi ekspertiz olanlar, bura da hobici "kiralama uzmanı" yancısına çıkıyorum. Avukat, emlakçı, hatta sigortacıyım desen ne güzel olurdu susar otururdum. Bana kontrat atma, uzmanım diyorsan ya hukuk diploması at ya emlakçi vergi levhası.

Bir işin uzmanı olmak için illa diploma olması gerekliliğini savunan birisi ile aslında tartışacak hiçbir şey yok.
    Barmenlik Üniversitesi yada bölümü biliyor musun?
    Bazı işlerin okulu, bölümü olmaz.

quote:

Kilit vurma olayı dükkan için bu nasıl işler bilmem, burada zaten "dükkan düşünmüyoruz" ancak mesken için bu dediğin çok güzel havada kalır. Abone yaptırmayıp kullanılan su, elektrik v.b hatta eski abone üstünden kullanılanlar da bile kiracı ile kurum arada kalır. Borçsa ödeyecem diyip sallayabiliyor, ödemeyince devlet/kurum sizden tahsil ediyor siz kiracıdan davacı olup alın diyor. Bu gayet net.

Kiracı üstüne aldığı elektriği ödemeyip dükkanı boşaltırsa, yeni kiracı yeni sözleşme ile gidip aboneliği üzerine alabilir ve elektriği açtırabilir.
    Eğer üzerine almamışsa, ilgili kuruma şikayet yapılır gerisini onlar hallediyor.
    Abonelik açık yada kapalı olsun, Kiracı faturayı üstüne almazsa bu suçtur. Yaptırımı vardır.

quote:

"Ölüm Belgesi" "Veraset İlamı" "Defin Belgesi" Hiç duydunuz mu ? 3 Belge sizi uzun uzun açıklama gereğinden kurtarır

Veraset ilamına göre, 8-10 çocuğu olan bir kişi öldüğünde çocuklarının hepsi mi toplanıp su, elektrik depozitini alabiliyor? Yoksa ayrı, ayrı gitselerde kendilerine düşen payı alabilirler mi? Bak bunu hiç bilmiyorum.

quote:

Bilgim var, sizide bilgilendireyim böylece siz boş fikirlerinizle ortamı zehirlemeyin.
    400-600 dediğiniz rakamın alt limiti 400TL yi ele alalım. 400x12 = 4800TL eder. 2018 için 4.400TL yi aşanlar vergi ödemek zorundadır.
    Kaynak :https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/beyannamerehberi/2019_KiraGeliribrosur.pdf

Dediğim kapıya çıkıyor, alt limit üst limit var. Tam küsüratları aklımda olmadığından 400-600 diye yazdım. Eee? Konu sahibi arkadaşın kaç lira kira aldığını biliyor muyuz? 350 alıyor aylık belki?

quote:

Senet imzalayacak mışım ? Sen erken tahliye edersem senetleri geri verecek mişin ? Ne bileyim ben erken tahliye edersem, sen kira alamadım zarar ettim diyip senet işleme koymayacağı ? Birde o senetleri lütfen 12 aylık yapmayalım. 120 aylık yapın faizi 0.8 olsun tapuyuda alayım. Banka teminat verecekmiş... Az önce 400TL kiradan bahsediyordun.

Bak yine söylüyorum, okuduğunu anlamıyorsun.
    Bak ne yazmışım?

quote:

Ha tereddün varsa, mal sahibine noterden tebligat çekersin evi, dükkanı boşaltacağına dair.

quote:

400-500Bin TL'lik daireden konuşuyorsak babanızın üstüne satmak için ödeyeceğiniz harç binde 6'dan 30.000TL ediyor. 500.000TL den aldığınız daireyi 400TL den kiraya verip kiracıyı çıkartmak için 30.000TL harcayacaksanız orada olmak isterim, hatta bunun için size para ödeyip o alım satımı izlemek isterim. Tekrar geri almak için video gönderseniz de olur. Diğer 30.000TL nin harcandığını da izlemek isterim ancak fiyata dahil olsun. Edit gelsin buraya 60.000TL net zararınız görünürken, 5 yıl içerisinde tekrar satılan daire için ayrıca vergi vardı ne oldu o iş ?

Okuduğunu anlamadığını üstte söyledik, satış yapıp çıkarabileceğini söylediğim mesajda şu ifadeyi özellikle koydum ki bir seçenek olarak belirteyim.
    Hoş okuduğunu anlamayan bir insanın ironiyi anlamasını zaten beklemiyorum.

quote:

Tahliye kararı aldıracaksın (adli tatili kat içine 1 yılı bulur). Karara karşı geldiğini belgeleyeceksin ve tahliye için önünü açacaksın bütün bunlar en kuru şartlarda 2 yılı buluyor. İstediğin kadar sözleşme yap, istediğin kadar belgen olsun, istersen adam bunları söylerken videoya çek. Yasalar kiracıdan yana.

Bak yine söylüyorum, üstte de yazdım. Tahliye taahhütnamesi varsa mahkeme filan uğraşmazsın.

quote:

Doğrudan "dükkan" için fikrimi beyan ediyorum, kiracınız market olsun, siz bahsettiğiniz gibi çıkartmaya çalışın kiracınız sizden dükkan olarak kullanmak için yaptığı tadilatlardan tutun, kapısına kilit vurduğunuz için ticari hayatını engellediğinizden kısmına uzayan bir alacak listesi oluşturur. Ayrıca, dükkanlar "iflas" eder, alacaklılar su içer. Burayı "bilgin varsa" güzelce eleştir ama sadece burayı.

Hazır kira sözleşmelerinin bile bir çoğunda "kiracı yaptığı veya yapacağı masraflardan" her türlü dekor, demirbaş V.s gibi şeylerden mal sahibinden ücret talep edemez diye yazıyor.
    Kaç kere okudun imzaladığın sözleşmeyi?

quote:

Kimsenin evine kilit vuramazsınız. Bu suçtur. Kiracı ile hukuksal mücadeleden başka şansınız yoktur. Tekrar ediyorum, noter tasdikli kontrat (kırtasiyeden aldığınız adi kira kontratı değil) ile banka hesabına yapılacak kira ödemeleriyle verginizi verip, verginin karşılığında olası problemde daha kolay çözüme ulaşabilirsiniz.

Kimsenin kimsenin kapısına kilit vurduğu yok. O ev de zaten kimsenin değil, kilit vuracak kişinin kendisinin.
    Vatandaş dişinden, tırnağından arttıracak, borca girecek, sırf faiz haram diye daha fazla getirisi olduğunu bildiği halde parasını bankaya yatırmayacak, gidip ev alacak, daha cüzi bir miktar getiriye kanaat getirecek, sonra uyanığın biri çıkacak ve senin evini tutacak, hem kira vermeyecek hemde git mahkemeye ver diyecek öyle mi?
    Asıl öyle bir dünya yok.

quote:

Bu arada üslubunuza cevap vereyim, ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum. İşin uzmanıysanız belgeleyin, değilseniz "oralarda çok bulundum" ile gelmeyin. Ben o yoldan iki yönlü gittim ve geldim.

Mesajın sonunda bir daha yazıyorum, okuduğunuzu anlamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigCLawRex -- 15 Şubat 2020; 5:30:8 >

• Öncelikle görüşlerinizi bildirdiğiniz ve yardımcı olduğunuz için Teşekkür ediyorum.

@Antor Hocam ev sahibi vergi ödemekten bile kaçtığı için bahse bile girebilirim yazmışsınız,Fakat ben kira geliri verme alt sınırı altında olan kira zamanında bile gidip keyfi kira beyannemesi verip vergimi verdim. bu konudan ayrı çok güzel düşüncelerinizi belirtmişsiniz dediğiniz gibi kanun kiracıdan yana ve bu mağdur olan tarafa şiddet kulanmaktan başka birşey bırakmıyor, çünkü kiramı ödemiyip mahkemeye ver diyen üstelik her lafımda şikayet ederim diyen kişinin oğluyla kavga etmeyi bile göz önüne aldım malesef çünkü 500 tane dairesi olup kiraya veren biri değilim sadece etimizden budumuzdan sıyırıp yılların birikimiyle bir daire aldık onuda biri gasp ediyor şuanda

@BigCLawRex Hocam sizinde çok değerli bilgileriniz var teşekkür ediyorum. doğrusu dediğiniz bazı şeyleri yapmam beni en az 10 yıla yargılıycak gibi görünüyor :) fakat yıpratma mücadele fikirlerinizden bazılarını not aldım mutlaka uygulayacağım.

Genel olarak şöyle düşüncem var
    1.kiracının sözleşmesi nisan 4 de bitiyor mart 1 de uzatmıyacağıma dair ihtar çekeceğim.
    2.Kira tahhütnamesini tarihsiz olarak almıştım,ona tahliye tarihi mart 1 yazıp icraya sokmaya çalışacağım.
    3.Eski ev sahibini bulup gidip aboneyi kapatıracağım.
    4.Kiracının oğluyla yaşıtız ikidenbir ağız dalaşına girip,yıprat,yık mantığını uyguluyacağım sonu kavga olsa bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noapte -- 17 Şubat 2020; 19:51:1 >

Olurda kiracının oğlunu döverseniz olacakları söyleyeyim.
    Durum ne kadar dövdüğünüze bağlı olarak değişir.
    Eğer dövdüğünüz kişi hafif darp raporu alırsa ve sizi mahkemeye verirse, alacağınız ceza 2-6 ay arası bir hapis cezası düzeyinde olur. Bu ceza para cezasına çevrilir.
    Hakimin insifiyatifine bağlı olarak daha önce herhangi bir vukaatınız yoksa, 5 yıl boyunca bir suça karışmamanız şart koşularak beraat edersiniz. Herhangi bir para cezası falan da ödemezsiniz.
    Eğer hakim para cezası keser ve bu cezayı ödemezseniz artık hakkınızda arama kararı çıkartılır. Herhangi bir kimlik kontrolünde paket olursunuz. Mesela istanbulda oturuyorsunuz ve Antalya'ya tatile gittiniz, kimlik kontrolünde 2-6 aylık hapis cezanızın paraya çevrildiği ve yatırmadığınız görülür. Polis sizi zapteder 1-2 gün il/ilçe nezaretinde kalırsınız. Sonra en yakın cezaevine sevk edilirsiniz.

Bir yakınınız, dostunuz paraya çevrilen hapis cezanızın tutarını yatırırsa çıkarsınız.

Veya adınıza kesilen hapis para cezasını ödeyemecek durumdaysanız kamu görevinde o cezaya denk bir işte çalıştırılırsınız

Dövdüğünüz kişi ağır darp raporu almışsa, bu söylediklerimi 3-5 katı belki daha fazla olacak şekilde düşünebilirsiniz.

Bilginiz olsun diye yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BigCLawRex

Olurda kiracının oğlunu döverseniz olacakları söyleyeyim.
    Durum ne kadar dövdüğünüze bağlı olarak değişir.
    Eğer dövdüğünüz kişi hafif darp raporu alırsa ve sizi mahkemeye verirse, alacağınız ceza 2-6 ay arası bir hapis cezası düzeyinde olur. Bu ceza para cezasına çevrilir.
    Hakimin insifiyatifine bağlı olarak daha önce herhangi bir vukaatınız yoksa, 5 yıl boyunca bir suça karışmamanız şart koşularak beraat edersiniz. Herhangi bir para cezası falan da ödemezsiniz.
    Eğer hakim para cezası keser ve bu cezayı ödemezseniz artık hakkınızda arama kararı çıkartılır. Herhangi bir kimlik kontrolünde paket olursunuz. Mesela istanbulda oturuyorsunuz ve Antalya'ya tatile gittiniz, kimlik kontrolünde 2-6 aylık hapis cezanızın paraya çevrildiği ve yatırmadığınız görülür. Polis sizi zapteder 1-2 gün il/ilçe nezaretinde kalırsınız. Sonra en yakın cezaevine sevk edilirsiniz.

Bir yakınınız, dostunuz paraya çevrilen hapis cezanızın tutarını yatırırsa çıkarsınız.

Veya adınıza kesilen hapis para cezasını ödeyemecek durumdaysanız kamu görevinde o cezaya denk bir işte çalıştırılırsınız

Dövdüğünüz kişi ağır darp raporu almışsa, bu söylediklerimi 3-5 katı belki daha fazla olacak şekilde düşünebilirsiniz.

Bilginiz olsun diye yazdım.
    Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama başka ne yapabiliirim ? devletimiz hukuki yolları tıkıyor,kadın kiramı ödemiyor,evi sözleşme tarihinin bitişinde teslim etmiyor,telefonlara cevap vermiyor,yaklaşık 1500 km gideceğim sırf kiracımla konuşmak için ki yaptığım yol,konaklama,yeme ve içme,masraflarıda yanıma kalcak ne yapabilirim başka ?

Kiracının oğluyla kavga ettikten sonra bende gidip darp raporu alırım karşılıklı şikayetçi olurum en fazla yapabileceğim şey şu
    Bana saldırdı,elinde delici kesici alet var derim
    Vuracaksam kameranın olmadığı yerde vuracağım hiçyoktan bende karşı tarafı suçlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noapte -- 18 Şubat 2020; 14:15:35 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.