Şimdi Ara

KİRACIYLA NASIL MÜCADELE EDEBİLİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
4.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba,2018 yılında satın aldığımız evimin daha önceki kiracısı kalmak istiyince kabul ettim.
    Yeni kira sözleşmesi ve kira taahhütnamesi imzalatım tarihsiz olarak.
    Kiracımın sözleşmesi nisan ayında bitiyor,6 ay önceden haber verdim sözleşmeyi uzatmıyacağım,evimi taşıyacağım sözleşme tarihinde boşalt dedim.Tamam zamanı geldiğinde boşaltacağım dedi şimdi 1 kiramı göndermedi,telefonlarıma cevap vermiyor sadece whatsapp'dan iletişime geçiyor git mahkemeye diyor başkada birşey demiyor dul kadın ve 20 yaşlarında oğluyla kalıyor,

Aklımda ki plan şu mart ayında kira sözleşmesini uzatmıyacağıma daire ihtar göndereceğim.
    bu kişi su aboneliğini üzerine almamış,hala ondan önce ki kiracının üzerine ait su aboneliği gidip eski kiracıyı bulup su aboneliğini iptal etireceğim.
    elimde tarihsiz olan kira sözleşmesine tarih atıp işleme vereceğim fakat bu konu hakkında pek bilgim yok ayrıca 2018 imzalatığım için 6570 sayılı kanuna göre diye bir ibare geçiyor sözleşmede bu kanun işlemden kalkmış diye duydum işleme sokabilirmiyim kira taahhütnamesini ?
    Ayrıca geçmişte bir çok defa kiramı göndermedi ve bizi inanılmaz şekilde rahatsız etti en ufak şeyde mahkemeye git diyor
    Fikir verebilirmisiniz lütfen

EDİT:
    Bir çok değerli forumdaşın görüşlerini aldım
    Genel olarak şöyle düşüncem var
    1.kiracının sözleşmesi nisan 4 de bitiyor mart 1 de uzatmıyacağıma dair ihtar çekeceğim.
    2.Kira tahhütnamesini tarihsiz olarak almıştım,ona tahliye tarihi mart 1 yazıp icraya sokmaya çalışacağım.
    3.Eski ev sahibini bulup gidip aboneyi kapatıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noapte -- 7 Mart 2020; 5:56:13 >

• Kiracinizi cikarmak icin hakli bir sebebiniz var ise cikarabilirsiniz . Yoksa kirasini gunu gunune odedigi surece ve 3 kere odemedigi ya da odeme suresini gecirmedigi surece cikarmaniz zor .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Kiracinizi cikarmak icin hakli bir sebebiniz var ise cikarabilirsiniz . Yoksa kirasini gunu gunune odedigi surece ve 3 kere odemedigi ya da odeme suresini gecirmedigi surece cikarmaniz zor .
    Kira sözleşmesi nisan ayında bitiyor ve şuanda başka bir ilde yaşıyorum,Evimin olduğu ile taşınacağım bu sebeple çıkarmaya çalışıyorum hocam.
  • noapte kullanıcısına yanıt
    Kira sozlesmesinin kiraciyi cikarmak icin cok bir baglayiciligi yok . Sizin cikarma nedeniniz daha cok onem kazaniyor . O eve tasinacaksaniz ve o semtte baska eviniz yok ise sozlesme bitiminde cikarabilirsiniz , ancak tasinacagim diyip baska bir yere tasinirsaniz kiraciniz akilliysa size yuklu bir tazminat odetir .

• hocam suyu kestir aninda tıpış tıpış cikarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O belediye sınırları içerisinde tek eviniz o ise ve sizin ihtiyacınız varsa bu kiracıyı tahliye etmek için kanunların ev sahibine hak tanıdığı bir durum. Hemen bir avukata gidin kolayca halledersiniz bir de vekalet ücreti öder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Kira sozlesmesinin kiraciyi cikarmak icin cok bir baglayiciligi yok . Sizin cikarma nedeniniz daha cok onem kazaniyor . O eve tasinacaksaniz ve o semtte baska eviniz yok ise sozlesme bitiminde cikarabilirsiniz , ancak tasinacagim diyip baska bir yere tasinirsaniz kiraciniz akilliysa size yuklu bir tazminat odetir .
    Hocam kira sözleşmesi bitiyor ve eve taşınacağım fakat bu kişi ısrarla çıkmıyacağını mahkemeye gitmemi istiyor

@.koter. Hocam kestireceğim fakat savcılığa şikayet etse suyumuzu kapatı diye çünkü araştırdığım kadarıyla bu yolu deniyenler daha önce ceza almış

@AFV Hocam tek evim var fakat bu kişi bir mülk sahibi olan biri değil avukat tutsam bile icra yoluyla alamazlar bu şahıstan zaten buna güveniyor ayrıca mahkeme süreci 8 ay sürüyor ve bu süre içerisinde kira vermeden oturur sonra çıkar icradan bile alamam masrafımı bunu biliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noapte -- 13 Şubat 2020; 19:39:0 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir evin bulunması, tutulması, o evin eksiğinin giderilmesi, depozitosu, komisyonu, taşınma ücreti, taşınırken kırılıp döküleni. Allah herkesi ev sahibi yapsın, hem ev sahipleri kurtulsun hem kiracılar.
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Yılarca ailem yemedi,içmedi bir daire aldı kiraya verdi,kiracı 2 yıl içinde 4 kira taktı ve telefonlara cevap vermiyip mahkemeye git diyor mahkeme sürecinin 8 ay süreceğini kirasız oturacağını iyi biliyor adına birşey yoksa icra yoluyla bu mağdururiyetim bana kalcak

Herzaman demişimdir konuşmak için konuşmayın

Bir ev kiraya verdim 1 yıl kira aldım, 1 yıl kira alamadım. Su, elektrik borcu, evin kırılan döküleni evin değerinin 20% sini geçti. WC taşından, fayansına, mutfak dolabına, tezgahına kadar kırıldı. Sadece evi tahliye etmesi karşılığı bunların hiçbirini talep etmedim ve çıktı. Faturalar hariç, 4 bin masraf edip yaptırabildiğimi yaptırıp 40 bine sattım.

Her zaman dediğini demeye devam edebilirsin. Kimin konuşup, kimin konuşmayacağına karışacak değilim.

Edit : Yemeyip içmeyip yattığı yerden para getirsin diye konuta yatırım yapmaya çalışmak boşa çaba. Arsa sahibi olup karşılığında daire alıp satamayanlar zaten bu gruba dahil değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 13 Şubat 2020; 20:16:45 >
  • Ben insanları anlamıyorum ya. Ben de kirada kalıyorum ve maaşı aldığım gün kirayı veriyorum. Her şeyi dikkatli kullanıyorum, kimseyi rahatsız etmiyorum. Millet ne kadar rahat, para ödemem deyip mahkemeye ver diyebiliyor..

• Antor kullanıcısına yanıt
    İkimizde mağdur taraftadayız
    Kanunlar sırf mülk sahibiyiz diye eziyor bizi
    Kiracı tüm emeğimizin ortasına ihtiyacını giderip gidiyor

Farklı perspektifte olduğumuz için anlaşamayız. Bir evden bir eve taşınmanın şu an yaşadığım bir küçük anadolu şehrindeki bedeli 5000TL den başlıyor. Bu 5000TL'nin kimseye geri dönüşü yok havaya gidiyor.

Çok insan biliyorum para fazla geliyordu gidip ev alıyordu. 800-900bin TL'den aldıkları evleri 2-3 yıl sonra şimdi 300-400binden anca satıyorlar. Zemin kaydığı ortaya çıktı kapı pencere kasaları fırladı. Dolardan ettikleri zarara mı yansınlar, ana paranın zararına m ?

Çok az insan biliyorum para fazla gelince iş makinasına, arsaya ve dükkan'a bağladılar. Bunlar kazandı.
  • EuronGreyjoy kullanıcısına yanıt
    Bende bekardım 4 yıl öğrenciliğimde, 3 yıl ilk işe başladığımda kiracı oldum. Evin tek odasından başka hiçbir odasını hatta mutfağını bile kullanmadım. Günü gününe kira ödedim. Çıkacağımı 6 ay önce söyledim. Eve girdiğim gün aidat ödemiştim, çıkarken de ödemedim diye adam kapıcıyı üstüme kışkırttı. 30TL hiç unutmuyorum. 3 yıl boyunca gün saat sekmeden kiranı vermişim. Ödememem gerektiğini bildiği halde 30TL için 40 takla attı.

Diyorum ya, Allah herkesi ev sahibi yapsın. Kiracılar da, ev sahipleri de rahatlasın. Bu sözden rahatsız olan varsa bilemiyorum.
  • Kiracilar candir gerisi heycandir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kira kontrati yaparken kendi memur degil ise memur olan bir kefil isteyin yoksa vermeyin dertsiz agrisiz basim.. ayrica kira icin artik bankalar araci kurum oluyor kiraci benkadan bir hesap aciyor hesaba gününde para yatirmassa banka koraciya kredi acip(bi güzel geciriyor) sizde kiranizi günü günübe aliyorsunuz herseyin bir cözümü var yeterki ilk basta herseyi dogru yapin

• Kiracının oğlunu dövme, başka ne yaparsan yap.
    Hem suç işlemiş olursun hem de çocuğun suçu yok annesini dövsen neyse :)
  • Dulsa cak gec kanka o zaman rahatlar cikar evden

• Kira sözleşmesi süresi bitti diye sözleşme sona ermez. Kiracı evden çıkmak istemediği ve kirasını ödediği sürece zor çıkartırsınız evden. Su aboneliğini iptal ederseniz, gider yeni abonelik açtırır. Çocuğu dövmeye çalışırmak seçimdir. Ama dayağı siz yerseniz çok komik olur. Bunları boş verin bence. 20 yaşında ev alabilmiş olmanıza şükredin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

Kira sözleşmesi süresi bitti diye sözleşme sona ermez. Kiracı evden çıkmak istemediği ve kirasını ödediği sürece zor çıkartırsınız evden. Su aboneliğini iptal ederseniz, gider yeni abonelik açtırır. Çocuğu dövmeye çalışırmak seçimdir. Ama dayağı siz yerseniz çok komik olur. Bunları boş verin bence. 20 yaşında ev alabilmiş olmanıza şükredin.
    Selime bayan ismi degilmi hocam

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.