Şimdi Ara

Kiralık araba yolda Giderken motoru yandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
11.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

arabaya hareret yaptırdıysan suc senın diyecek kıraladıgın yer ve malsef o 7000 bını elınde senette varsa sana kıtler en fazla pazarlık felan 5 bıne baglarsınz rent a car cılar böyle malsef kaskosuda yoktur onun rent a car kaskosu

rent a car kaskosu var ama karşılamıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: taxigenclik77

quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

Hertz'den araç kiraladık samsundan istanbula giderken amasya civarı yavru bir köpeğe çarptık 120 ile yaklaşık. Firmayı aradık, tutanak tutun araba çalışıyorsa ve sıkıntı yoksa yolunuza devam edin, araçta sıkıntı varsa Ankaradan araç çıkaralım hemen dediler. Aracın klima radyatöründe sıkıntı vardı klima gelip gelip gidiyordu ama normal radyatörde sorun yoktu. Araçla sıkıntısız İstanbula kadar geldik. Provizyonu da eksiksiz iade ettiler.

Demem o ki kurumsal olan firma olsaydı özür diler ayağınıza yeni araç getirirlerdi. Kurumsal olmayan firmanın olayı bu, kredi kartı istemez, arabayı nispeten daha kolay verir(bence öyle de deil, arabayı alıyormuşsun da kredi çekiyormuşsun gibi imza attıranları varmış ), ama sıkıntı yaşadın mı da sorunu çözmek yerine daha büyüğünü o sana çıkarır.

Geçmiş olsun, önerim en azından yarıyarıyaya ikna etmeniz(mafyavari tavırları vardır diye diyorum yoksa bence para vermemeniz lazım) ve de tamirden önce başka bir ustaya da danışmanız olur.

uzlaşmaya varmıyor kardeşim ne yapacam bilmiyorum 1000 tl çalışan işçiyiz biz.

İşin hukuki boyutunu pek bilmiyorum ama eğer bu adam sizi tehdit etmiyorsa ve fiziki bir zarar veremeyecekse hukuki olarak çok da korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Normal bir arabanın suyunu 3 saatte bitiremezsiniz, araç uyarı verdiği halde ilerlemeniz belki hata olabilir ama kiralayan kişi bu işi yapıyorsa size sorunsuz araç vermesi gerekliydi.

Bence bu kadar parayı ödeyecek gücüm yok deyin, 1000tl ile çalışan işçi olduğunuzu belirtin. Zaten tanıdığınız biri ise bir şekilde uzlaşırsınız diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: taxigenclik77

quote:

Hertz'den araç kiraladık samsundan istanbula giderken amasya civarı yavru bir köpeğe çarptık 120 ile yaklaşık. Firmayı aradık, tutanak tutun araba çalışıyorsa ve sıkıntı yoksa yolunuza devam edin, araçta sıkıntı varsa Ankaradan araç çıkaralım hemen dediler. Aracın klima radyatöründe sıkıntı vardı klima gelip gelip gidiyordu ama normal radyatörde sorun yoktu. Araçla sıkıntısız İstanbula kadar geldik. Provizyonu da eksiksiz iade ettiler.

Demem o ki kurumsal olan firma olsaydı özür diler ayağınıza yeni araç getirirlerdi. Kurumsal olmayan firmanın olayı bu, kredi kartı istemez, arabayı nispeten daha kolay verir(bence öyle de deil, arabayı alıyormuşsun da kredi çekiyormuşsun gibi imza attıranları varmış ), ama sıkıntı yaşadın mı da sorunu çözmek yerine daha büyüğünü o sana çıkarır.

Geçmiş olsun, önerim en azından yarıyarıyaya ikna etmeniz(mafyavari tavırları vardır diye diyorum yoksa bence para vermemeniz lazım) ve de tamirden önce başka bir ustaya da danışmanız olur.

uzlaşmaya varmıyor kardeşim ne yapacam bilmiyorum 1000 tl çalışan işçiyiz biz.

İşin hukuki boyutunu pek bilmiyorum ama eğer bu adam sizi tehdit etmiyorsa ve fiziki bir zarar veremeyecekse hukuki olarak çok da korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Normal bir arabanın suyunu 3 saatte bitiremezsiniz, araç uyarı verdiği halde ilerlemeniz belki hata olabilir ama kiralayan kişi bu işi yapıyorsa size sorunsuz araç vermesi gerekliydi.

Bence bu kadar parayı ödeyecek gücüm yok deyin, 1000tl ile çalışan işçi olduğunuzu belirtin. Zaten tanıdığınız biri ise bir şekilde uzlaşırsınız diye düşünüyorum.

Her ne kadar tanıdığın insanda olsa ahh şu paranın sesi varya insana neler yaptırıyor.

• geçmiş olsun, ben ödemem demesi kolay ama karşıda nasıl adamlar var bilmiyoruz, araç kiralayacaklara da ibret olsun, otopark.com'u bile dolandırmıştı rent a car'cılar dikkat etmek lazım, alın bu da linki
    http://www.otopark.com/2014/09/08/gunlugu-400-tlye-i30-kiralamak-bir-testin-anatomisi/

mutlaka kurumsal firmalardan araç kiralayın, evime yakın vs deyip mahalle arasından araç kiralamayın
  • Araba hararet yaptıysa onların suçu baksaydılar aracına ama mahalle rentcilerinden aldıysan can sağlığın için ödeyeceksin büyük ihtimalle
  • Hocam parayı odetirler, Allah yardımcınız olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim kiraladığım Aracın suyuna ben niye bakıyormuşum ? Su koymadım diye niye sorumlu tutuluyormuşum ? İşte bu merdiven altı kiralamacıların zararları. 1000 tlye çalışansan biraz dikkat be biraderim. Yazıktır. Eğer çok bir samimiyetin yoksa ve sana zarar veremeyeceğini düşünüyorsan hiç ödemeye falan yanaşma. Için de rahat olsun sen kiraladığın Arabanın (senelik değilse) yağına suyuna bakmak zorunda değilsin.

• inşallah boş senet imzalamamışsındır, genelde boş senet alıyorlar.

aslında sen üste çıkacaktın.bana bakımsız araç verdiniz, paramla rezil oldum, aracınız yüzünden işimden gücümden oldum diye.buda yalan değil doğrusu.

bağlayıcı bir evrak imzalamadıysan para ödemeyi bırak , laftada altta kalma.
  • Hocam gecmis olsun.Arkadaslar zaten gereken cevaplari vermisler.Bi belge imzalamadiginiz icin hukuki sorumlulugunuz yoktur.

Araba neydi bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 8 Haziran 2015; 8:53:11 >
  • Sizi dümene getiriyor olabilirler yada olmasa bile aracın tüm bakımlarını ve kontrollerini onlar yapmalıydı.hiçbir bedel ödemek zorunda değilsiniz.

• Adam hic bir sekilde hak iddia edemez. Ama yarin oburgun pesini birakmaz. Benden demesi. Anlasmaya gitmek en iyisi. Adami mahkemeye versen de bir sey farketmez. Kanun korkusu falan olmadigi icin her turlu seyi yapabilir adamlar

• Şimdi sen Aracın Altını bir yere vurup motor suyunun boşalmasına sebep olsaydın, yani kaza yapıp yola devam etmiş olsaydın konu tartışılabilirdi.

Şu durumda senet falan imzalamadıysan mutlaka üste çıkmalısın, bu işin bir de topuk olayı var çünkü. İş ciddiye binerse polise gidin.

• aracın marka modeli nedir?
  • Mahalle kiralamacilari boyle motoru siz odemezsiniz aracin yattigi gun icin ornek 20 gun mu yatti ona indirim uygular o bedeli alir.Kurumsal firmalardan alin diyenler her kurumsal firmanin sartlari iyi degil mahalle kiralamacilarindan farki yok alicaksan central mini hasar kaskonuda yaparsin pertede ciksa 1 lira para vermezsin.Ayrica motor suyuna bakmak zorunda degil kimse kiralamaci aracin bakimlarina bakicak o aracin zaten omru bitikmis sende sikinti olmus biliyorlardir oyle oldugunu.Bende vakti zamaninda bi arac kiralamistim oyle yerden aracta gram su yoktu kokudan anlamistim olayi da kurtarmistim araci yoksa bana sallicaklardi Allah hepsinin belasini versin

• böyle saçmalık olmaz araba bakımsız arızalıymış size denk gelmiş o firma zaten bu tür sorumlulukları alıpda veriyor emanet mi veriyor sanki ücreti ile veriyor. motor için sizin dikkatsizliğiniz söz konusu değil bana göre. araba yağdan dolayı da yanar susuz olur yanar fan çalışmaz yanar siz bunları kontrol etmek zorunda değilsiniz.
  • bu işi tatlıya bağlamaya çalış, hukuki vs çözüm bir işe yaramaz, merdiven altı kiralamacılar bazı şeylere güvenmese bu işe girmezler, yani arkan sağlam değilse ya da sen sağlam değilsen seve seve alırlar o parayı bir şekilde

bu sana çok daha büyük bir zarar verebilirdi, olabildiğince orta yollu bir şekilde bir çözüm bulun ve bir daha böyle birşeye bulaşma, ders olsun sana
  • Aslında kabahat bizlerde...Özellikle büyük şehirde,bu trafikte,bu keşmekeşte niçin araç kiralanır ki?
    Eskiden böyle kiralama falan yoktu...Binerdin toplu taşımaya giderdin...
    Ya da en kabası taksi diye birşey var...Olmadı korsan taksi var...Seçenek çok yani...
    Bir günlük beylik için bir sürü ipsiz sapsız tiple muhatap olmaya,onlara para kazandırmaya değmez diye düşünüyorum...
  • Aradim adami uzlaasmak istedim yanasmadi bende odeyemiyorum ne yapiyorsan yap dedim kapattim ne yapiyorsa yapsin her turli hakkkli cikacagima inanıyorum

• Aklıma 2 İhtimal geldi.

1. Araç zaten arızalıydı geçici idare edecek halde sana verdiler (biliyorlardı sende yolda kalacağını)

Belki hararet göstergesi ve/veya soğutmanın sigortasını çıkarmışlardır.

2. Araç uzaktan motoru kilitleyebiliyorlar (Araç takip modülü vb. ) aracın motorunu uzakta durdurup kendi ustasına gösterip motor yandı demiş olabilirler

Araç durunca hiç kaputu açıp baktınız mı (motor duracak kadar hararet yaptıysa belli olurdu)

Hiç bir araç 3 saat yolda hararet yapmaz, sorunu yoksa (sürekli üst devirlerde devirin 3/2 den yukarda kullanmadığınızı varsayıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 9 Haziran 2015; 21:02:43 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.