Şimdi Ara

Kiralık araba yolda Giderken motoru yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
11.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta bi kiralama şirketinden araba kiraladım kiraladıktan3 saat sonra araba yolda giderken stop etti bnde kenara çektim arabayı kiraladığım şirketi aradım
    bi adam gönderdi dedi motorda bi sıkıntı var hararet yapmış bu araba dedi düzceden çekiciyle yalovaya getirdi. arabayi sanayiye tanıdığı ustasına götürdü arabanın motor yanmış dedi
    ve bi liste çıkartı sadece malzeme 5000 tl tutuyor işçilikle beraber 7000 tl para istiyolar rent a car sahibi bu parayı benden çıkarmak istiyor ne dediysem yanaşmadı
    arabanın hararet ışığı yanmış insanlık hali bende görmedim yola devam edince araba stop etti bana diyor senin hatan sen ödüyceksin sonuçta bu motor hararet yaptıysa bu benim suçum değil
    gelen ustata bu arabanın suyu eksikmiş dedi şimdi bu parayı benmi ödüycem bi yardım edin ağalar uykularım kaçtı 1 haftadır bide adam bana güvendiği için bu 3-4 sayfalık sözleşmeyi imzalatmadı
    sadece bu adres falan kaç günlük olduğu kaç tl olduğu arabanın ne model olduğu yani arabayı aldığıma dair kağıt imzaladım sözleşme imzalatmadı ne yapmalıyım?

• Allah galericilerin ve rent a car cıların şerrinden hepimizi esirgesin. Amiiiinn.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herhangi bir bilgin varmı kardeşim ?
  • Resmi olarak sözleşmeniz yoksa sıkıntı olacağını sanmam. Lakin insani olarak araç sizin elinizde iken böyle birşey yaşandığı için ve dikkatsizliğinizden dolayı sorumluluğunuz var. Zor bir durum Allah yardımcınız olsun.

• Hocam surda söylemeye bi bıktık kurumsal şirketlerden kiralayın diye sucunuz ortak yarı yarıya verilebilir

• Arabanin motor yakmasi 3 saatlik kullanim suresince olusabilecek bir durum degildir. Tabiiki araci surekli 2. Vites redline de kullanmadiysaniz. Bunun disindaki tum durumlarda hicbir hak ve sorumlulugunuzun olmadigina dair kanaate vardim. Benim sahsi kanaatimdir. Sizin vicdaniniz en dogru karari verecektir.

Bu arada aracta su kalmamis sizde gitmissiniz safsatasina inanmayin. Aracin motoru yandiginda contadan ve bloktan su kacirmasi ve suyu bitirmesi cok olagandir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Arabanin motor yakmasi 3 saatlik kullanim suresince olusabilecek bir durum degildir. Tabiiki araci surekli 2. Vites redline de kullanmadiysaniz. Bunun disindaki tum durumlarda hicbir hak ve sorumlulugunuzun olmadigina dair kanaate vardim. Benim sahsi kanaatimdir. Sizin vicdaniniz en dogru karari verecektir.

Bu arada aracta su kalmamis sizde gitmissiniz safsatasina inanmayin. Aracin motoru yandiginda contadan ve bloktan su kacirmasi ve suyu bitirmesi cok olagandir.

otobanda gittiğim için 100 -120 arası gittim genelde peki ne yapmalıyım bunun için adam ödüceksin diyor mahkeme girse olaya nasıl olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomobil geri giderken km ?
    6 yıl önce açıldı
    Araba yolda Birden gaz kesti
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hadi gitsin ya arabasi bozuksa sen ne yapicaksin bosver gerekirse kotu ol ama odeme onun suyu yagi kontrol etmesi lazim senin degil.

• valla hiç acımıyorum adam akıllı firmalardan kiralayın
  • 3 saatte motor yanıyor.

Olay mahkemeye düşse hiç bir şey iddia edemez. Zira merdiven altı olduğu için ve kiralama sözleşmeniz olmadığı için olay uzar gider.

Ha adam orman kanunlarına baş vurur oda senin bileceğin şey.
  • Hertz'den araç kiraladık samsundan istanbula giderken amasya civarı yavru bir köpeğe çarptık 120 ile yaklaşık. Firmayı aradık, tutanak tutun araba çalışıyorsa ve sıkıntı yoksa yolunuza devam edin, araçta sıkıntı varsa Ankaradan araç çıkaralım hemen dediler. Aracın klima radyatöründe sıkıntı vardı klima gelip gelip gidiyordu ama normal radyatörde sorun yoktu. Araçla sıkıntısız İstanbula kadar geldik. Provizyonu da eksiksiz iade ettiler.

Demem o ki kurumsal olan firma olsaydı özür diler ayağınıza yeni araç getirirlerdi. Kurumsal olmayan firmanın olayı bu, kredi kartı istemez, arabayı nispeten daha kolay verir(bence öyle de deil, arabayı alıyormuşsun da kredi çekiyormuşsun gibi imza attıranları varmış ), ama sıkıntı yaşadın mı da sorunu çözmek yerine daha büyüğünü o sana çıkarır.

Geçmiş olsun, önerim en azından yarıyarıyaya ikna etmeniz(mafyavari tavırları vardır diye diyorum yoksa bence para vermemeniz lazım) ve de tamirden önce başka bir ustaya da danışmanız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 8 Haziran 2015; 0:22:38 >

• Adama odeme yapmak zorunde degilsiniz. Ama bu topugunuzdan kursunlanma veya oldurulme ihtimalinizi ortadan kaldirmaz.

Hemen yapilacaklari listeleyim.
    Araci kiraladiginizi parasini verdiginizi karsiliginda fatura almadiginiz icin maliyeye sikayet edeceginizi soyleyin. Yiyecegi ceza en az 10 bin tl olacaktir. Burada 2 ihtimal ortaya cikar. Kiraladim derse bu parayi oder. Kiralamadim derse zaten uzerinizden hukuki sorumlulugu atmis olur.

Sonrasinda araci kiraladiginiz konusunda bir karar ortaya cikarsa maduriyetiniz icin tazminat davasi acacaginizi belirtin. Sarjim bitiyor devam edicem.
    sonucta para verip mağdur olmussunuz.

bir aracın motorunu yakmak 3 saatlik bir mevzu olmadıgı için gene de suçlu olmazsınız. her turlu mahkeme ve hukuksal konusunda size şantaj yapamaz. bahsettiğim şeyleri söylerseniz, zaten kendinizi kurtarmıs olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 8 Haziran 2015; 1:02:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

Hertz'den araç kiraladık samsundan istanbula giderken amasya civarı yavru bir köpeğe çarptık 120 ile yaklaşık. Firmayı aradık, tutanak tutun araba çalışıyorsa ve sıkıntı yoksa yolunuza devam edin, araçta sıkıntı varsa Ankaradan araç çıkaralım hemen dediler. Aracın klima radyatöründe sıkıntı vardı klima gelip gelip gidiyordu ama normal radyatörde sorun yoktu. Araçla sıkıntısız İstanbula kadar geldik. Provizyonu da eksiksiz iade ettiler.

Demem o ki kurumsal olan firma olsaydı özür diler ayağınıza yeni araç getirirlerdi. Kurumsal olmayan firmanın olayı bu, kredi kartı istemez, arabayı nispeten daha kolay verir(bence öyle de deil, arabayı alıyormuşsun da kredi çekiyormuşsun gibi imza attıranları varmış ), ama sıkıntı yaşadın mı da sorunu çözmek yerine daha büyüğünü o sana çıkarır.

Geçmiş olsun, önerim en azından yarıyarıyaya ikna etmeniz(mafyavari tavırları vardır diye diyorum yoksa bence para vermemeniz lazım) ve de tamirden önce başka bir ustaya da danışmanız olur.

uzlaşmaya varmıyor kardeşim ne yapacam bilmiyorum 1000 tl çalışan işçiyiz biz.

• Galiba bu kiraladığınız şahısla ilişkiniz iyi ve tanıdığınız.Bu devirde kimse kimseye sözleşme imzalatmadan iş yapmaya kolay kolay yanaşmaz.Bence en mantıklısı adamında işine gelecektir %50 olarak aranızda masrafı bölüşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Galiba bu kiraladığınız şahısla ilişkiniz iyi ve tanıdığınız.Bu devirde kimse kimseye sözleşme imzalatmadan iş yapmaya kolay kolay yanaşmaz.Bence en mantıklısı adamında işine gelecektir %50 olarak aranızda masrafı bölüşün.

Bu 3-4 sayfalık olan sözleşme oluyor dimi bir sürü maddeler halinde yazan şey ondan imzalatmadı bana
    sadece arabayı aldığıma dair kağıt imzaladım. hak talep edebilirmi ?
  • Bilmediğimden soruyorum
    Bu kiralama şirketleri şahıslara özel, firmalara özel uygulama mı yapıyorlar?
    Şirketlere kiralanan arabaların her şeyi kiralama firmasına ait, kiralayan firmaya değil
    Biz de şirkette kullanıyoruz sadece yakıt koyup kullanıyoruz, ne bakım , ne arıza, ne kaza hiç bir şeyine bakmıyoruz
    Bu demek değildir ki hor kullanıyoruz
  • bakımlarını yaptırmadığı araç için başkasını sorumlu tutamaz bukadar basit

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

bakımlarını yaptırmadığı araç için başkasını sorumlu tutamaz bukadar basit

İşte oda arabada hararet ışığı yanmış görmemişin üstüne yol gitmişşsin diye beni sorumlu tutuyor ?
  • taxigenclik77 T kullanıcısına yanıt
    arabaya hareret yaptırdıysan suc senın diyecek kıraladıgın yer ve malsef o 7000 bını elınde senette varsa sana kıtler en fazla pazarlık felan 5 bıne baglarsınz rent a car cılar böyle malsef kaskosuda yoktur onun rent a car kaskosu
  • Okudun mu arabayı aldığına dair değil başka birşey veya boş kağıt olmasın.

Çünkü araç kiralama hizmeti vermesi için sözleşme yapman lazım. Bunuda ancak kiralama hizmeti verebileceğine dair maliye bakanlığına bildirmesi gerekki gerekli çalıştırma ve iş verme koşulları olsun.

Yoksa hiç bir manası yok ben sana arabamı vereyim sen bana imza at.

Hukuken hiç bişeycikler olmaz bence.

Orman kanunlarına göre hareket etmen gerekebilir. Çok kötü dayak yersin belki veya ....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.