Şimdi Ara

Seyir halindeyken arabanın motor yağı bitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabiha Gökçen havaalanına 5 dakikalık bir mesafe kala göstergede yağdanlık işareti çıktı ve motordan sesler gelmeye başladı.Misafirimin uçağı kalkacaktı, hem o yüzden hemde otoban diye durmadım.Misafirimi geçirdim arabayı hiç çalıştırmadım.Ustayı arayıp durumu anlattım ve aracı kasko yardımıyla Çakmak oto sanayiye çektirdim.Tanıdık ustaya götürdüm, araba 2 gündür ondaydı.Bugün aradı ve rahat bi 5 bin TL'lik masraf çıkacağını söyledi.Bir kaç aya satacaktık arabayı, yok yere motor yeniliyoruz..Araba 2004 model Toyota Corolla 1.6 VVT

• Yapay Zekanın Yanıtı

Seyir Halindeyken Arabanın Motor Yağı Bitimi

Motor yağı, aracınızın motorunun düzgün çalışması için hayati önem taşır. Seyir halindeyken motor yağınızın bitmesi durumunda, ciddi motor hasarları yaşayabilirsiniz.

Yağsız Kalan Motor Ne Kadar Çalışır?

Arabanızın yağı bittikten sonra motorunuzun çalışabileceği süre, aracın modeline ve sürüş koşullarına bağlıdır. Ancak, genellikle birkaç dakika ila birkaç saat arasında çalışmaya devam edebilir. Bu nedenle, yağ uyarı ışığı yandığında arabanızı hemen kenara çekmeniz ve motoru kapatmanız önemlidir.

Motor Yağsız Kalırsa Ne Olur?

Motor yağı, motor parçalarını birbirine sürtünmekten korur, onları soğutur ve temizler. Yağsız kalan bir motor, aşağıdakiler de dahil olmak üzere ciddi hasarlara maruz kalabilir:

• Sürtünme ve Aşınma: Motor parçaları birbirine sürtünecek ve aşınacaktır.
    • Isınma: Motor yağı, motoru soğutmaya yardımcı olur. Yağsız bir motor aşırı ısınacaktır.
    • Metal Parçaların Çarpışması: Yağlama eksikliği, metal parçaların birbirine çarpmasına neden olabilir.

Yağı Biten Araba Çalışır Mı?

Evet, yağı biten bir araba kısa bir süreliğine çalışabilir. Ancak, ciddi motor hasarlarına neden olabileceği için bu durumdan kaçınmak önemlidir.

Eksik Yağ İle Araba Kullanmak

Eksik yağ ile araba kullanmak son derece tehlikelidir. Motorunuzun ciddi şekilde hasar görmesine neden olabilir. Motor yağı seviyenizin düşük olduğunu fark ederseniz, lütfen en kısa sürede aracınızı kenara çekin ve motoru kapatın. Yağ seviyenizi kontrol edin ve gerekirse tamamlayın.

Sonuç

Motor yağı, aracınızın motorunun düzgün çalışması için gereklidir. Yağ seviyenizin düşük olduğunu fark ederseniz, lütfen hemen aracınızı kenara çekin ve motoru kapatın. Yağ seviyenizi kontrol edin ve gerekirse tamamlayın. Eksik yağ ile araba kullanmaktan kaçının, aksi takdirde ciddi motor hasarlarına neden olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yaginiz her azaldiginda uzerine eklemiyor musunuz? veya degistirmiyor musunuz? Tam olarak anlamadim ama anladigim kadariyla sizin bir ihmaliniz var burada. Zamaninda yagi kontrol etmeyip dibine kadar kullanmissiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uurll -- 2 Mayıs 2013; 15:27:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba'nın motoru bitik olduğu için mi yağ yakıyordu, değilse yağ kaçağı filan mı vardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarcusFrex

Sabiha Gökçen havaalanına 5 dakikalık bir mesafe kala göstergede yağdanlık işareti çıktı ve motordan sesler gelmeye başladı.Misafirimin uçağı kalkacaktı, hem o yüzden hemde otoban diye durmadım.Misafirimi geçirdim arabayı hiç çalıştırmadım.Ustayı arayıp durumu anlattım ve aracı kasko yardımıyla Çakmak oto sanayiye çektirdim.Tanıdık ustaya götürdüm, araba 2 gündür ondaydı.Bugün aradı ve rahat bi 5 bin TL'lik masraf çıkacağını söyledi.Bir kaç aya satacaktık arabayı, yok yere motor yeniliyoruz..Araba 2004 model Toyota Corolla 1.6 VVT

Senin hatan tamamen aracınıza besbelli bakmıyorsunuz.Sadece yakıt alıp gaza basmakla olmuyor bu işler malesef.İnsan arada bir yağ çubugunu çeker bakar suyuna bakar.Tamamen senin hatan.

• Yağ işareti yağ basıncının düşmesine alamet, ya aracınızın yağı eksildi yada yağ pompasında bir arıza oluştu,

Motordan sesler gelmeye başlayınca keşke hemen kenara çekseymişsiniz, yazık olmuş.

Ama cana geleceğine mala gelsin bir şekilde telafi edilir, sıkmayın canınızı.
  • Ya şöyle bi durum var.Araba bir haftadır kaportacıdaydı, bir iki vuruğu vardı ve onları yaptırtıyoduk.Arabayı almaya gittiğim gün babam arabanın yağına, suyuna baktır dedi ama ben çok geç kaldığımı uçağa yetiştiremeyeceğimi söyledim ki ucu ucuna yetiştik.Arabaya düzenli bakıyoruz diyemem.Araba babamdadır ve arada alabiliyorum.Açıkcası nadiren aldığım arabayıda aldığımda sanayiye götürmek aklımın ucundan geçmedi.Sanayide usta şanzımanı tutan vidaların gevşediğini gösterdi.Biraz daha gitseymişsin kucağında dönerdin şanzımanla dedi :) Yapcak bişey yok zaten, ben etmedim siz dikkat edin
  • Kusura bakmada bir yagına suyuna bakamıyosan arabanın o arabaya binme derim ben senin için her zaman tehlikeli.Arabanın yagına bakıtmak için bile sanayiyemi gidilir.Çek yag çubugunu baktın eksik ugra bi petrolden 1 litre yag al ekle motora bu kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstediğini diyebilirsin, alınmaya hakkım yok.Hatalıyım
  • Öyleyse böyle durumları yaşamanız normaldir, çünkü ihmal etmişsiniz. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gentleman_ -- 2 Mayıs 2013; 15:58:11 >
  • japon motorlarına yağını suyunu koy arkana bakma derlerdi de siz bu lafı dinlememişsiniz sanırım. Geçmiş olsun
  • Aynen öyle, 9 senedir bir kere sıkıntı olmamıştı.İlk defa çekici sırtında gördüm
  • Demek ki araç 9 sene dayandı artık gücü yetmedi patladı gitti.
    Geçmiş olsun.
  • Ben de bu yağ lambasının işlevini anlamıyorum,hep motora olan olduktan sonra yanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hadi zamanında yağına bakmadın bari araba alarm verince çekseydin sağa :(
  • 2004 VVT de 5.000 TL masraf çıkarması ne demek arkadaşlar ? Bu kadar tutar mı ya... :/
  • 5.000 TL ye sandık motor mu getiriliyor bir motor yaptırmak o kadar tutmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th3Bakteryy

quote:

Orijinalden alıntı: MarcusFrex

Sabiha Gökçen havaalanına 5 dakikalık bir mesafe kala göstergede yağdanlık işareti çıktı ve motordan sesler gelmeye başladı.Misafirimin uçağı kalkacaktı, hem o yüzden hemde otoban diye durmadım.Misafirimi geçirdim arabayı hiç çalıştırmadım.Ustayı arayıp durumu anlattım ve aracı kasko yardımıyla Çakmak oto sanayiye çektirdim.Tanıdık ustaya götürdüm, araba 2 gündür ondaydı.Bugün aradı ve rahat bi 5 bin TL'lik masraf çıkacağını söyledi.Bir kaç aya satacaktık arabayı, yok yere motor yeniliyoruz..Araba 2004 model Toyota Corolla 1.6 VVT

Senin hatan tamamen aracınıza besbelli bakmıyorsunuz.Sadece yakıt alıp gaza basmakla olmuyor bu işler malesef.İnsan arada bir yağ çubugunu çeker bakar suyuna bakar.Tamamen senin hatan.

Çok sert çıkmışsınız hocam.Ama maalesef gerçekler çok acı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Ben de bu yağ lambasının işlevini anlamıyorum,hep motora olan olduktan sonra yanıyor

Aynısını sordum ustaya, benzinde yedek depo var, yağda neden yok diye ama geçerli bi yanıt alamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.