Şimdi Ara

Bugün trafikte gaz pedalım takılı kaldı araç kesiciye girene kadar gaz verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bugün ciddi bir tehlike atlattım. Aracım 2005 model 1.4 chevrolet lacetti benzinli. Arabama dün spor hava filtresi taktırdım aldığım ses harika öncelikle onu söyliyim inletiyorum ortalığı ama iki gündür ses almak için sürekli ani dip gaz ve çok sert aragazlar la kullanıyorum aracımı sanırım gaz pedalına mı artık teline mi zarar verdim. Bugün trafikte ilerlerken yine dipgaz yapıyım dedim ve kesiciye kadar yükseldi devir ayağımı gazdan bir çektim devir aynı yerde duruyor araba kesicide gidiyor hemen o panikle istop ettim arabayı. tekrar çalıştırdım sorun düzeldi. ama normalde gaz pedalım yumuşaktır ama sanki bi yere takılıyor gibi yani gaz pedalına basınca pedalın yarısına gelince sertleşiyor sanki bi yere takılı kalıyor derken yine aynısı oldu araba kendi kendine gaz veriyor debriyaja bi bastım baktım araba yırtıyor kendini devir yine 6000 lere yaklaştı yine istop ettim eve gaza hafif dokunarak zar zor geldim. Sizce sorun nedir neden böyle oldu?

• Allah'tan aracınız düz vites. Yoksa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Allah'tan aracınız düz vites. Yoksa...
    Geçmiş olsun hocam, çok ucuz atlatmışsınız.
  • ilk bakılacak yer paspaslar,
    ondan sonra eğer gaz pedalı telli ise tel (ve bağlı olduğu zamazingolar), potansiyometreli ise potans..

Benim bir kez paspastan dolayı pedal basılı halde sıkıştı.. ucunu biraz kestim sorun kalmadı..
  • quote:

Neden ?

Otomatik araçlarda fren pedalı bulunmuyormu?
  • Z-DGİ kullanıcısına yanıt
    Otomatik olsa öndeki araca daha hızlanıp vurabilirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Renault Sport

Geçmiş olsun hocam, çok ucuz atlatmışsınız.

Alıntıları Göster
    Pedal paspas a falan takılmıyor dimi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Neden hızlansın ? Fark ettiği anda fren pedalına basabilir rahatlıkla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Neden hızlansın ? Fark ettiği anda fren pedalına basabilir rahatlıkla...

Alıntıları Göster
    2005 Lacetti'de gaz teli olmasa gerek... Pedal takılmıştır.
  • Demage kullanıcısına yanıt
    Tam otomatik kullandım, şimdi yarı otomatik kullanıyorum, böyle durumlardan ötürü, aracı hareket halinde N'ye alabiliyorsunuz. Vites kolunu N'ye almanız yeterli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 23 Mart 2014; 19:32:00 >
  • cnr22 kullanıcısına yanıt
    yok yok paspası özellikle kontrol ettim paspastan değil az önce ustamı aradım gaz telin kopmak üzere ondan olur gel değiştirelim dedi
  • sağolun hocam o anki korkuyu anlatamam, altınızda bir tondan fazla bir makina var ve kontrol edemeyeceğiniz bir gün birden bire kontrolünüzden çıkıyor dip gaz şeklinde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoderAdam

sağolun hocam o anki korkuyu anlatamam, altınızda bir tondan fazla bir makina var ve kontrol edemeyeceğiniz bir gün birden bire kontrolünüzden çıkıyor dip gaz şeklinde..
    Gaz pedalı elektronikmi tellimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

Neden ?

Otomatik araçlarda fren pedalı bulunmuyormu?

Peki sizce fren gücü motorun tüm gücünü kesmeye yetecek mi? Bir gün aracınızla dipgaz yaparken ayağınızı gazdan çekmeden frene basın. Bakalım araç yavaşlama eğilimine mi girecek yoksa hızlanmaya devam mı edecek?
    Toyota'nın 4 milyon aracını geri çağırmasına neden olan, bir sürü kişinin ölmesine sebep olan bir sorun.
    Suddenly Unintended Acceleration veya Runaway Toyota diye aratabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Gaz pedalı elektronikmi tellimi?

valla hiç bilmiyorum hocam ama telli olması gerekiyor motorun ordan bişey çevirince gaz veriyor araba
  • CoderAdam C kullanıcısına yanıt
    O zaman teli hava filtresini takarken bi yere sıkıştırmışlardır teli elinizle iler geri oynatın belli olur.
  • Telli oluyor.bendede 1.6 wtcc var hangi hava filitresini taktirdin ve ne sekil uygulama oldu? Bende düşünüyorum
  • G7* kullanıcısına yanıt
    hocam jsv nin korm filtresini taktırdım direk kutuyu çıkarıp bunu taktık. büyük bi filtre. ses cidden muazzam yolda giderken bi basıyorum herkes dönüp bakıyor egzos gibi cırlamıyor kafa ütülemiyor tok bi şekilde gürlüyor resmen araba ses muazzam
  • Kutu icimi acik havami takildi tam modeli nasil geciyor internet uzerinde linki varmi
  • Kutu icimi acik havami takildi tam modeli nasil geciyor internet uzerinde linki varmi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.