Şimdi Ara

kiralık araca çarptım şirket para istiyo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
13.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşım ben sigortacıyım, trafik kazalarında ölüm ve yaralanma yok ise kendi aranızda rapor tutarsın, trafik policenin, ehliyetinin, ruhsatın fotokopisini verirsin ki anladığım kadarı ile böyle olmuş kendini agrantiye almak için özellikle kaskolu araclar resim cekersin sonra herkez yoluna karşı taraf istr yetkili servise gitsin ister kendi servisine arabasını yaptırır ve senin sigortan öder. Ha eğer arç kaskolu ve işdurması teminatı var ise onu kaskosundan alır onuda senden alamaz rücu etse bile trafik sigortan onuda öder. Ama senin sigortanda ödüceni sanmam işdurmasını, sen avukatını ara adını ve adresini al sonra kendi şirketini ara ve durumu bildir aynı avukadada de benim sigorta şirketimle muhatap olun benim sigortam vardı ve ben kazada çarptığım aracın sahibine verdim. Onlar bence senden fazla para koparmaya calışıyolar ama seninde sigorta şirketinin bol bol avukatı var merak etme bişi olmaz. ama bildir derim sigorta şirketine.

• Merhaba, benzer bir olay benim de başıma geldi. Firma bizden değer kaybı ve araç yatma süresi için ücret istiyor. İletilen konu nasıl sonuçlandı bilgisi olan paylaşabilir mi? Ne yapmamızı önerirsiniz? Çok teşekkürler
  • herkeze selam ARKADAŞLAR BEN BUNDAN 3 SENE ÖNCE ANKARA DİKMENDE RENOULT FLANCE MARKA Bİ ARACA ARKADAN ÇARPTIM. SENE 2010 DA AY GÜN HATIRLAMIYOM BUGUN BENİ ARADILAR 26 12 2012 İSTAMBUL BİLMEM NE FİRMASININ ARACINA 2010 YILINDA CARPMIŞSINIZ ARACIN 3 GÜNLÜK TAMİRDE DURDUGU TUTAR İLE ARAC DEGER KAYBINI AVUKAT MASRAFINI İSTİYORLAR 270+250+250=770 TL İSTİYORLAR BEN KAZA YAPTIGIM ARABAYI SATALI OLMUŞ 1 SENE İŞTE 500 TL VERİRSENİZ DİGER 270 ALMAYIZ FALAN DİYORLAR DEDİM 250 VERİYİM KAFAM AGRIMASIN YOK DİYO HİÇ VERMİYOM A.G DEDİM AVUKATA VERECEZ DEDİ BİLMİYOM NOLCAK KAÇ KİŞİYE SORDUM ALIR DİYOR AMA BEN VERMEYECEM HATTA YARIN MAHKEMEYE GİDİM DİLEKCE VERMEYİ DÜŞÜNÜYOM BİLEN VARSA MSJ ATARSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: son veda

herkeze selam ARKADAŞLAR BEN BUNDAN 3 SENE ÖNCE ANKARA DİKMENDE RENOULT FLANCE MARKA Bİ ARACA ARKADAN ÇARPTIM. SENE 2010 DA AY GÜN HATIRLAMIYOM BUGUN BENİ ARADILAR 26 12 2012 İSTAMBUL BİLMEM NE FİRMASININ ARACINA 2010 YILINDA CARPMIŞSINIZ ARACIN 3 GÜNLÜK TAMİRDE DURDUGU TUTAR İLE ARAC DEGER KAYBINI AVUKAT MASRAFINI İSTİYORLAR 270+250+250=770 TL İSTİYORLAR BEN KAZA YAPTIGIM ARABAYI SATALI OLMUŞ 1 SENE İŞTE 500 TL VERİRSENİZ DİGER 270 ALMAYIZ FALAN DİYORLAR DEDİM 250 VERİYİM KAFAM AGRIMASIN YOK DİYO HİÇ VERMİYOM A.G DEDİM AVUKATA VERECEZ DEDİ BİLMİYOM NOLCAK KAÇ KİŞİYE SORDUM ALIR DİYOR AMA BEN VERMEYECEM HATTA YARIN MAHKEMEYE GİDİM DİLEKCE VERMEYİ DÜŞÜNÜYOM BİLEN VARSA MSJ ATARSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER.

Aracın yattığı günün parasını zaten sigortanız öder illa istiyorlarsa. Ama zamanında istememişler o yüzden o iş kapanmış bence. Değer kaybı davası açarlarsa kazanma ihtimalleri bulunmakla birlikte astarı yüzünden pahalıya geldiği için kimse değer kaybı davası açmıyor. Hiç sanmıyorum mahkemeye vereceklerini o yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: elninooooo

ben çok avukat arkadaşıma danıştım parayı alırlar senden dedi :))) üstelik bu 800 tl lik iş için 2800 falan dava açma parası koymuşlar ben açın dava vermiyorum parayı desem araç kiralama şirketinin avukatları dava açıp benden parayı söke söke alırlarmış hemde mahkeme masrafları falan hepsi bende olmak şartıyla.. sakın siz siz olun iett otobüsleri taksi ve bu türlü araç kiralama şirketlerinin araçlarına çarpmayın zararlı çıkıyosunuz takiiii %100 karşı taraf suçluysa ne alaaa ozaman işler farklı... bende bunu denk getircem ters yolda burda çok var çakacam gelişine en azından arabayı komple boyatıp baştan tüm parçaları sıfırlatcam madem para verecez değsin.. saygılar.

hocam sen o şirketin araçlarından birisine denk getirip
    % 100 karşı taraf kusurlu olacak şekilde kaza yaptırabilirisin.
    ama bu seferde o kiralama şirketinin aracını kiralamış olan gariban ın başı yanar.
    buna dikkat et.
    sen şirkete zarar vereyim derken, bir başka garibana zarar vermiş olmayasın?
    birde erdemli olup, hatamızı kabul etmek, o hatanın getirdiği zararı karşılamak gerek.
    çok geçmiş olsun.
    başınıza gelen hoş birşey değil. kabul ediyorum.
    ama siz suçlu imişsiniz ve sizin hatanızdan dolayı bir araç ve bir firma zarar görmüş.
    ya iyi br avukat tutun ve o avukat aracılıüı ile uzlaşmaya gidin. yada mahkemeye.
    ama asla bilinçli ve kasıtlı bir şekilde birisine zarar vermeyi düşünmeyin, planlamayın.

• ben neden bu kadar zaman sonra aradıklarınıda sordum müvekkilinin 2000 tane aracı varmış sıra anca gelmiş 3 ay önce aramışlartdı yarın avukata verecez parayı vermessen demişti hala verecekler :)
  • arkadaşlar ben olayı araştırdım hiç biyere para vermeyin kendi düzenledikleri bir rapor ve ihbar name göndere bilirler evinize red cevabı verin bir daha arayamazlar
  • Para dağıtmaya karar verdi iseniz bir fakiri sevindirin her telefon edip para isteyene ödeme yapmayın. hatta üsterler ise şikayetçi olun hukuki müşavirlerinden yararlanmak için sigorta şirketiniz ile görüşün durumu anlatın yönlendirme yapacaklar.
  • öncelikle kimse sizden durduk yere para isteyemez.
    eğer bir borcunuzun olduğunu iddaa ediyorlarsa icra müdürlüğünden size ihbarname çeker. eğer siz bu ihbarnameye elinize ulaştıktan sonra belirli bir süre içerisinde ( sanırım 1 hafta ) itiraz etmezseniz bu borcu kabullenmiş sayılırsınız ödemeniz gerekir.
    eğer borcunuz yok ise, icra müdürlüğüne gider size gelen ihbarname için itiraz dilekçesi verirsiniz altına da "her türlü hukuki hakkımı kullanmayı saklı tutarım" minivalinda ( emin değilim tam metinden, internette pek çok örnek bulabilirsiniz ) yazarsınız. Bu itiraza rağmen karşı taraf borcunuz olduğunu iddaa ediyorsa hakkını hukuki yollardan aramak için dava açar, sizin de karşı dava açma hakkınız oluşur.
    hukukçu değilim, konuda uzman arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsinler lütfen.
  • olaya bak ya
  • toplumdaki para hırsına bak insanlar çok değişmiş akıl almaz...
    Geçmiş olsun kardeşim bence para ödeme son raddeye kadar süründür bir ara telefon aldım netten bozuk çıktı iade ettim paramın peşinden 2 ay koştum alamadım tüketici mahkemesine verdim hemen aradılar paramı verdiler.Beni sonradan avukat aradı tüketici mahkemesinden davanızı çekin yoksa sizin başınız ağrır masrafları vs siz ödersiniz diye bir zarf attı ben oralı bile olmadım ne yapıyorsan yap dedim bir daha da aramadı.
    Senin elemanda bunu yapmak istemiş olabilir
  • selam arkadaşlar
    böyle bi olay benim başıma da geldi ve bilgi edinmek amacıyla internette araştırma yaptığım zaman sadece bu forum sitesinde konuyla ilgili bilgi bulabildim ama olayın içinde olan arkadaşlar neticeyi hiç yazmamışlar. yani böyle bi olay varmı ve sonuçta neler oluyo belirtmemişler.
    neyse konuya gelelim
    yaklaşık 9 ay kadar önce mahalle içinde bi araçla maddi hasarlı bi kaza yaptım ve suç bendeydi. trafik tutanağımızı tuttuk ve herkes yoluna gitti
    1 hafta kadar önce beni bi avukat aradı ve bana filanca tarihte bi kaza yapmışsınız, o çarptığınız araç kiralıkmış. 1800 tl ödeme yapmanız gerekiyo aksi durumda size dava açılacak dendi ve bana 2 gün müsade verdi. (1 hafta yatar parası + yıpranma payıymış)
    konuyla ilgili bende diğer arkadaşlar gibi ib çıkar yok bulamadım. malum eğer böyle bi dava açılırsa ve doğruluk payı varsa avukat parası falan tutar eper büyüyecek.
    neyse bende çarptığım aracı kullanan arkadaşı buldum ve kazadan sonra aracın nerde yapıldığını falan sordum ve tanıdıklar sayesinde aracın 1 hafta değil 3 gün yattığını öğrendim ve yapım belgeleri eksper raporu vs yi de aldım. sonra aracın plakasını sorguladığım zaman da aracın benden sonra 3 adet daha kazası olduğunu gördüm ve yıpranma payı da yalan oldu. kiralama şirketi ve eksperle yaptığım görüşmeler neticesinde yıpranma payını almayacaklarını ama yatar parası olan 350 tl nin tahsil edeceğini söylediler. bunun üzerine bende o para için bana dava açarsanız bende yalan beyanda bulundukları ve benim psikolojik olarak etkiledikleri için karşı dava açacağımı söyledim. halletmeye çalışırız falan dediler.
    sonrasında avukatlarını arayıp neticeyi sorduğumda avukatları davayı geri çektiklerini söyledi.

bu çok sinir bozucu bi olay. umarım birilerine yardımcı olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: erdogan_52

selam arkadaşlar
    böyle bi olay benim başıma da geldi ve bilgi edinmek amacıyla internette araştırma yaptığım zaman sadece bu forum sitesinde konuyla ilgili bilgi bulabildim ama olayın içinde olan arkadaşlar neticeyi hiç yazmamışlar. yani böyle bi olay varmı ve sonuçta neler oluyo belirtmemişler.
    neyse konuya gelelim
    yaklaşık 9 ay kadar önce mahalle içinde bi araçla maddi hasarlı bi kaza yaptım ve suç bendeydi. trafik tutanağımızı tuttuk ve herkes yoluna gitti
    1 hafta kadar önce beni bi avukat aradı ve bana filanca tarihte bi kaza yapmışsınız, o çarptığınız araç kiralıkmış. 1800 tl ödeme yapmanız gerekiyo aksi durumda size dava açılacak dendi ve bana 2 gün müsade verdi. (1 hafta yatar parası + yıpranma payıymış)
    konuyla ilgili bende diğer arkadaşlar gibi ib çıkar yok bulamadım. malum eğer böyle bi dava açılırsa ve doğruluk payı varsa avukat parası falan tutar eper büyüyecek.
    neyse bende çarptığım aracı kullanan arkadaşı buldum ve kazadan sonra aracın nerde yapıldığını falan sordum ve tanıdıklar sayesinde aracın 1 hafta değil 3 gün yattığını öğrendim ve yapım belgeleri eksper raporu vs yi de aldım. sonra aracın plakasını sorguladığım zaman da aracın benden sonra 3 adet daha kazası olduğunu gördüm ve yıpranma payı da yalan oldu. kiralama şirketi ve eksperle yaptığım görüşmeler neticesinde yıpranma payını almayacaklarını ama yatar parası olan 350 tl nin tahsil edeceğini söylediler. bunun üzerine bende o para için bana dava açarsanız bende yalan beyanda bulundukları ve benim psikolojik olarak etkiledikleri için karşı dava açacağımı söyledim. halletmeye çalışırız falan dediler.
    sonrasında avukatlarını arayıp neticeyi sorduğumda avukatları davayı geri çektiklerini söyledi.

Hocam davayı açmaya teşvik etmeliydin ki hiç açılmayacak bir dava bu yani avukat dahi olmayan insanların boş atıp dolu tutturma taktiği

Geçmiş olsun

• Ben Polis Memuruyum. Yıllardır bu teşkilatta millete bu yalanlara kanmayın diye anlattık durduk. Hala halkımızda bir panik oluyor. Arkadaş, senin bu adamla kiralama sözleşmen yok. Onu kiralayan düşünsün. Para VERMEMELİSİN! senden talep etme hakkı yok! Sen sadece bu konu ile ilgili imza atma yeter. Bu konu ile ilgili tebliğ gelsin şu bu olsun imza atma. Gerekirse gelen postayı iade et. Bu tamamen haysiyet ve şeref kavramlarını sözlükte unutan oto kiralamacıların taktiği. Zaten şunu unutmayın, oto kiralamacıların % 99"u kiraladığı otoyla geçindirmez evini. Mutlaka bir şerefsizlik yapacak. Arabanın dibinde vuruk olur, verirken orayı gizler, arabayı teslim alırken ilk oraya bakar. Sonra işin yok ben yapmadım de dur. Siz siz olun araba kiralamacıların basit oyunlarına gelmeyin. Kiralarken de, bu tarz durumlarda da. Kardeşim araban yatmış ise yatma ücretini kiraladığın kişiden alabilirsin. Çarpan kişiden değil.Zetin o adamdan almışlardır parayı. Bir de sana kösmenin derdindeler. Ha bu yazdığımı okuyan kiralamacı verse onlar %1'lik kısımdadır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hbakl

Ben Polis Memuruyum. Yıllardır bu teşkilatta millete bu yalanlara kanmayın diye anlattık durduk. Hala halkımızda bir panik oluyor. Arkadaş, senin bu adamla kiralama sözleşmen yok. Onu kiralayan düşünsün. Para VERMEMELİSİN! senden talep etme hakkı yok! Sen sadece bu konu ile ilgili imza atma yeter. Bu konu ile ilgili tebliğ gelsin şu bu olsun imza atma. Gerekirse gelen postayı iade et. Bu tamamen haysiyet ve şeref kavramlarını sözlükte unutan oto kiralamacıların taktiği. Zaten şunu unutmayın, oto kiralamacıların % 99"u kiraladığı otoyla geçindirmez evini. Mutlaka bir şerefsizlik yapacak. Arabanın dibinde vuruk olur, verirken orayı gizler, arabayı teslim alırken ilk oraya bakar. Sonra işin yok ben yapmadım de dur. Siz siz olun araba kiralamacıların basit oyunlarına gelmeyin. Kiralarken de, bu tarz durumlarda da. Kardeşim araban yatmış ise yatma ücretini kiraladığın kişiden alabilirsin. Çarpan kişiden değil.Zetin o adamdan almışlardır parayı. Bir de sana kösmenin derdindeler. Ha bu yazdığımı okuyan kiralamacı verse onlar %1'lik kısımdadır :)

Çok teşekkürler bu değerli bilgiler için...

• Belirttiğine göre arabanın yattığı falan yok . Eğer ödemek zorunda kalırsanız o kazadan sonra arabanın kullanıldığı kanıtlanabilir bir şekilde. Gişelerden geçiş kayıtları vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdogan_52

selam arkadaşlar
    neyse konuya gelelim

bu konu sabit olmalı ve herkez sizin gibi paylaşımlarda bulunursa süper olur...teşekkürler....

• Kaskonuz varsa sıkıntı yok dikkat edin dolandırıcı olabilirler.
  • merhaba aynı şey benim de başıma geldi,kiralık bir araca arkadan vurdum,ben kusurlu bulundum

6 ay sonra aradılar,on gün serviste kaldı,kiraya veremedik,4500 tl istediler

avukatıma sordum,alırlar diyor

uzlaşmaya çalışıyoruz,2000 veririm dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.