Şimdi Ara

kiralık araca çarptım şirket para istiyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
13.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bundan 6 ay önce kiralık bi araçla çarpıştım yandan çok ufak bi kaza masrafı 200tlyi geçmez_!! beni bugün bi avukat aradı dediki sen şu tarihte şu plakalı araçla kaza yapmışın 1500 tl borcun var.. ben kiralamadım aracı ben kendi kullandım araçla çarpıştık aracı ilaç şirketinden biri kullanıyodu benden mahkeme yoluyla para almaları mümkünmü acaba???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kiralık Araca Çarptığında Yapılması Gerekenler

Kiralık bir araca çarptığında, atılması gereken adımların bilinmesi önemlidir. Bu tür kazalar, ciddi mali sonuçlara yol açabilir, bu nedenle durumu hızlı ve sorumlu bir şekilde ele almak esastır.

Kiralık bir araca çarptığında yapman gereken ilk şey, yerel yetkililere haber vermek ve kaza raporu tutturmak. Ardından, kiralık araç şirketini bilgilendirmeli ve kaza hakkında sigorta şirketine başvuruda bulunmalısın.

Kiralık araç şirketleri genellikle, kiralık araca çarpılması durumunda "yattı parası" olarak bilinen bir ücret talep eder. Bu ücret, aracın onarım veya değiştirme maliyetlerini karşılamaktır. Yattı parası miktarı, çarptığın aracın türüne ve hasarın boyutuna bağlıdır.

Sigorta poliçen varsa, kiralık araca çarptığında oluşan hasarı karşılamaya yardımcı olabilir. Ancak, poliçenin koşullarını dikkatlice incelemelisin. Bazı sigorta şirketleri, kiralık araçlara verilen hasarları karşılamayabilir.

Kiralık bir araca çarptıktan sonra, sorumluluğunu kabul etmek önemlidir. Bu, sigorta talebini hızlandırabilir ve yasal sonuçları en aza indirir. Ancak, sorumluluğunu kabul etmeden önce kaza raporunu ve diğer belgeleri incelemek en iyisidir.

Kiralık bir araca çarptıysan ve hasar iddiasıyla karşı karşıyaysan, bir avukata danışmayı düşünmelisin. Bir avukat, haklarını kormana ve adaletli bir sonuca ulaşmana yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kaza tutanağı tutmadınız mı?
  • kaza tutanağı falan yapıldı aramızda.. üzerinden 6 ay geçmiş araba tamir olmuş çıkmıştır çoktan artı aracı ben kiralamadım ben diğer araç sahibiyim aracı süren reprezant birisi.. frene bastım araç fren etkisiyle kaydı sadece benim jant bu kiralık aracın çamurluğuna sürttü alt tarafı bu en fazla 200tl masraf çıkar ama dün beni avukatın biri aradı 1500tl para getirin yoksa dava açılcak die böle bişey mümkün olurmu acaba_??? bu kiralık aracın yattı parasını benden almaya çalışıyolar anladım kadarıyla
  • Tutanak varsa. Siz suclu olsaniz bile sizin trafik sigortaniz oder. Avukata trafik sigorta sirketinizin ismini verin, gerisini de bosverin bence. Kendi aralarinda halletsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Tutanak varsa. Siz suclu olsaniz bile sizin trafik sigortaniz oder. Avukata trafik sigorta sirketinizin ismini verin, gerisini de bosverin bence. Kendi aralarinda halletsinler.

hangi trafik sigortasıymış bu ya hem suçlu olup hemde para ödüyosun kaskoya ne gerek var o zaman enteresan..öyle bişey maalesef olmaz+eğer suçluysanız ki anlattığınıza göre suçlusunuz sizi arayan kaskonun avukatıdır kasko size rücu davası açabilir bu ihtimal var maalesef dava masrafları falanda eklenebilir oturup karşılıklı konuşun evrakları falan inceleyin bir orta yolunu bulun bence
  • Trafik sigortasinin amaci bu zaten suclu da ciksaniz karsidakini oduyor. Limiti kaskoya dusuktur yanilmiyorsam 5000 Tl idi. Karsi arabdaki hasar 1500 TL olduguna gore trafik sigortasinin yetmesi lazim.

Kaskoya gerek var cunku trafik sigortasi sadece karsidaki aracin hazarini oder kendi araciniza karismaz.
    quote:

Orijinalden alıntı: tazmaniac

quote:

Tutanak varsa. Siz suclu olsaniz bile sizin trafik sigortaniz oder. Avukata trafik sigorta sirketinizin ismini verin, gerisini de bosverin bence. Kendi aralarinda halletsinler.

hangi trafik sigortasıymış bu ya hem suçlu olup hemde para ödüyosun kaskoya ne gerek var o zaman enteresan..öyle bişey maalesef olmaz+eğer suçluysanız ki anlattığınıza göre suçlusunuz sizi arayan kaskonun avukatıdır kasko size rücu davası açabilir bu ihtimal var maalesef dava masrafları falanda eklenebilir oturup karşılıklı konuşun evrakları falan inceleyin bir orta yolunu bulun bence

• Orijinalden alıntı: berk984

Trafik sigortasinin amaci bu zaten suclu da ciksaniz karsidakini oduyor. Limiti kaskoya dusuktur yanilmiyorsam 5000 Tl idi. Karsi arabdaki hasar 1500 TL olduguna gore trafik sigortasinin yetmesi lazim.

Kaskoya gerek var cunku trafik sigortasi sadece karsidaki aracin hazarini oder kendi araciniza karismaz.

ha karşı taraf için diyorsanız o ayrı onu arada belirtseydiniz keşke o zaman hemfikiriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalden alıntı: tazmaniac

Trafik sigortasinin amaci bu zaten suclu da ciksaniz karsidakini oduyor. Limiti kaskoya dusuktur yanilmiyorsam 5000 Tl idi. Karsi arabdaki hasar 1500 TL olduguna gore trafik sigortasinin yetmesi lazim.

ha karşı taraf için diyorsanız o ayrı onu arada belirtseydiniz keşke o zaman hemfikiriz

Arkadasin sorusu karsi tarafta olusan hasarla ilgili oldugu icin belirtmeye gerek duymamistim.
    Neyse konu acikliga kavustuguna gore sorun yok.
  • ya arkadaşlar ben aracı kiralamadım ben çarpan şahsım_!! protokol falan herşey var sigortada parayı ödedi_!! sorun şurda bu araba kiralama şirketi benden aracın tamirde oldu sürede yattı parasını almaya çalışıyo böle bişey mümkünmü acaba mahkeme yoluyla_!! soru bu kadar açık
  • Sorunun yanıtı da çok açık;

Karşı tarafın açacağı her türlü zarar tazmin davası sonucu tazminat yükümlülüğü teminat kapsamında zorunlu trafik sigortandadır.

Avukat sigortayı arasın. Bir daha ararsa "yanlış numara" dersin.
  • iett otobüsüne çarpmakla aynı mantık...

aracın serviste "yatarak" geçirdiği süre içinde kiralandığını düşünerekten, aradaki günlerin kira ücretini istiyor firma, mahkeme ile de alır bence
  • iett otobüsü alır o kamu hizmeti yapıyor bu tamamen özel bi ürün_!! ozaman ben bu aracı burda ters yön çok hepsinin kullandığı yol var orda taka bi araçla beklerim gelene çakarım şirketin araçlarının yatsın dursun ters yön %100 o suçlu versin mahkemeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: elninooooo

iett otobüsü alır o kamu hizmeti yapıyor bu tamamen özel bi ürün_!! ozaman ben bu aracı burda ters yön çok hepsinin kullandığı yol var orda taka bi araçla beklerim gelene çakarım şirketin araçlarının yatsın dursun ters yön %100 o suçlu versin mahkemeye

ters yöne girmek suç mu değil mi? suçsa cezası da o yani, ister kabul edin ister etmeyin, ama aynı şey dediğiniz gibi 3-4 defa olursa mahkeme kıllanır zaten
  • ters yöne girdiği anda çakmak farz oldu _!!! ben avukatla görüştüm 1000tl yi getir dedi bunlar resmen akbaba olmuşlar 5000 küsür araba 100 den fazla avukatları var _!!! ama ben onlara yapacağımı biliyorum ben 1000tlyi ödicem bunların arabalarına burayı dar edecem yolların krokilerini arkadaşa çıkarttırıyorum o hastanede nereler ters yön bakacam gelen filo aracına çakacam,görmedim körmü gelmesin yoldan_!!!! böle eden bunu bulur _!!! insanca konuştum adamlar böle böle yolunu bulmuşlar 800 tl masrafa 2350 tl dava dosyası hazırlamışlar eksperler falan hikaye alayını almışlar ,, aman sakın kiralık arabaya çarpmayın eğer benim gibi pskopat değilseniz onların bu ilde araç kiralamasını bıraktıracam_!!!!
  • Arkadaşım sen niye parasını ödüyorsun anladığım kadarıyla olay kapanmış. Bir süre sonra gelip senden para istemeleri garip. Şunuda düşünmen gerek bu adamlar aracın yattığı günlerin zararın tazminini olay güncelken sigortadan istemeliydiler. Bu sigortayla onlar arasında olan bir durumken işin içine şimdi birde seni sokmuşlar. Kaldıki seni mahkemeye verebileceklerini pek sanmıyorum. Eğer verirlersede senden o parayı alamazlar. Onların zamanlama hatası var bu işte muhatapları sen değilsin. Muhatap olarak sigortadan parasını istesinler. Ayrıca servisler ve-veya sigorta şirketleri araç tamirdeyken yerine muadil araç verebiliyorlar. Kiralama şirketi pasif davrandıysa bunda senin günahın ne.
    Not:Sakın onların aracına çarpıyım deme haklıyken haksız konumuna düşersin. Dahada önemlisi uğraşırsın. Sen sadece işini en kolay yoldan halletmeye bak.
  • ben çok avukat arkadaşıma danıştım parayı alırlar senden dedi :))) üstelik bu 800 tl lik iş için 2800 falan dava açma parası koymuşlar ben açın dava vermiyorum parayı desem araç kiralama şirketinin avukatları dava açıp benden parayı söke söke alırlarmış hemde mahkeme masrafları falan hepsi bende olmak şartıyla.. sakın siz siz olun iett otobüsleri taksi ve bu türlü araç kiralama şirketlerinin araçlarına çarpmayın zararlı çıkıyosunuz takiiii %100 karşı taraf suçluysa ne alaaa ozaman işler farklı... bende bunu denk getircem ters yolda burda çok var çakacam gelişine en azından arabayı komple boyatıp baştan tüm parçaları sıfırlatcam madem para verecez değsin.. saygılar.
  • bence seni keklemeye çalışıyorlar.aracın serviste yattıgı günlerin parasının alındıgını ilk defa duyuyorum.arkadasların dediği gibi sigortana yönlendir.sigorta bu günler içindir.eger ki senin sigortan biz ödemeyiz derse karşı tarafın kaskosunun da böyle bir parayı senden rücu etmek gibi bir hakkı olacagını zannetmiyorum.resmi yazı göndersinler sana sende o yazıyı kendi sigorta şirketine ver.
  • Versinler mahkemeye beş kuruş alamazlar.Sende manevi tazminat davası açarsın.Benden para isteyerek psikolojimi bozdular diye.
  • çarptığın zamanda : senin kendi aracının zorunlu trafik sigortası yoksa ; dediğin şekilde senden ücret talep edebilirler. Ancak sigortan var ise sigorta şirketinin ismini ver, ben bu işleri bilirim de, salak gözükme... adamlar sigorta şirketi ile uğraşır dururlar, uğraşmak istemedikleri için sende şanslarını deniyolar. denyolar ! inanma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

Arkadaşım sen niye parasını ödüyorsun anladığım kadarıyla olay kapanmış. Bir süre sonra gelip senden para istemeleri garip. Şunuda düşünmen gerek bu adamlar aracın yattığı günlerin zararın tazminini olay güncelken sigortadan istemeliydiler. Bu sigortayla onlar arasında olan bir durumken işin içine şimdi birde seni sokmuşlar. Kaldıki seni mahkemeye verebileceklerini pek sanmıyorum. Eğer verirlersede senden o parayı alamazlar. Onların zamanlama hatası var bu işte muhatapları sen değilsin. Muhatap olarak sigortadan parasını istesinler. Ayrıca servisler ve-veya sigorta şirketleri araç tamirdeyken yerine muadil araç verebiliyorlar. Kiralama şirketi pasif davrandıysa bunda senin günahın ne.
    Not:Sakın onların aracına çarpıyım deme haklıyken haksız konumuna düşersin. Dahada önemlisi uğraşırsın. Sen sadece işini en kolay yoldan halletmeye bak.

Avukatınıza ne kadar güvenirsiniz veya sigorta hukukunda ne kadar tecrübelidir bilemem ama piyasada karayolları trafik kanunu'nu ve zorunlu mali mesuliyet sigortası genel hükümlerini hiç okumamış, çek, senet takibi ve boşanma davası dışında dava almamış tonla avukat var. Bu konuda uzman birisine danışmanızı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.