Şimdi Ara

Kia, koltukları takmayı unuttuğu için 23 bin aracı geri çağırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Kia, ABD pazarında satılan yaklaşık 23.000 adet EV9 elektrikli SUV modelini, koltukların yanlış monte edildiği endişesiyle geri çağırmak zorunda kaldı. Kia için utanç verici bir gaf olarak görülen olayda suç, montaj hattındaki bir işçiye yükleniyor.

Kia'nın Gwangmyeong fabrikasında 25 Eylül 2023 ile 15 Ekim 2024 tarihleri arasında üretilen toplam 22.883 EV9 modelinin, ikinci ve/veya üçüncü sıra koltuk montaj vidalarının eksik olabileceği tespit edildi. Bu bilgi, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne (NHTSA) sunulan belgelerde yer almakta.

Suçlu tek bir işçi

Kia, hatanın kaynağını tek bir "montaj hattı çalışanı"na bağladı. Bu çalışanın, belirtilmemiş sayıda araçta tüm koltuk vidalarını düzgün şekilde sabitlemeyi unuttuğu belirtiliyor. Sorunun ilk olarak ise Eylül ayında bir müşterinin, 2024 model EV9’un üçüncü sıra koltuklarının düzgün monte edilmediğini ve vidaların eksik olduğunu bildirmesiyle ortaya çıktığı aktarılıyor. Bu olayın ardından ABD'de ikinci bir benzer vaka tespit edildi.

Durumu detaylı şekilde araştırmak için Kia, Güney Kore fabrikasından ithal edilen 90 adet EV9’u rastgele seçerek inceledi. İlginç bir şekilde, incelenen hiçbir araçta eksik ya da gevşek koltuk vidalarına rastlanmadı. Ancak, Kia'nın Güney Kore operasyonlarından gelen uyarılar doğrultusunda, sorunlu iki ABD vakasıyla bağlantılı olarak geniş çaplı bir geri çağırma kararı alındı.

Geniş kapsamlı geri çağırma

Geri çağırma kapsamında, teslim edilen veya sevkiyat bekleyen tüm EV9 modelleri kontrol edilecek. Halen teslim edilmeyi bekleyen 990 adet aracın ise kontrol edildiği ve herhangi bir sorun bulunmadığı açıklandı. Ancak Kia, etkilenen araçların ardışık olarak üretilmediğini vurgulayarak, tüm sahiplerin yerel bayileriyle iletişime geçmesini tavsiye etti.

Ayrıca Bkz.Tesla Cybertruck patladı! Musk, “daha önce böyle bir şey görmedik” dedi

Eksik vidalar nedeniyle yanlış monte edilen koltukların, kaza anında yerinden çıkma riski taşıdığı ve bu durumun yolcu güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atabileceği ifade ediliyor. Kia bayileri, geri çağrılan araçların ikinci ve üçüncü sıra koltuklarını kontrol edecek ve eksik vidaları ücretsiz olarak takacak.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/106162-kia-recalling-23000-ev9s-over-fears-worker-forgot.html

• Fabrikadaki veya üretim bandında ki genel salaklığı bir tane emekçinin üstüne atmışlar gitmiş gibi hissediyorum. Hadi o adam hata yaptı, koskocaman üretim bandında kimse demedi mi, yahu ben 4 vida sıktım o 2 v.s.v.s.v.s..

Kalite kontrolde ekibi ya hiç yok ya da işlerini yapmamışlar.. Demek ki değil vida falan, Hava yastığını unutsalar, o fabrikadan hava yastığı olmayan araçlarda çıkacakmış? Her yerinden saçmalık akıyor olayın..
  • O işçiyi yollasınlar sırayla her bir araç sahibinin adresine, 22883 aracın vidalarını tek tek sıksın. Bana çok saçma geldi. Tek bir işçi mi bütün sorumlu? Nerede kalite kontrol?
  • ozmenakif kullanıcısına yanıt
    Bencede bir işçinin elinden o kadar araç nasıl geçmiş ...
  • Off şunu Çinli bi firma yapsa fetöcü kesim linçe boğar
    Yalnız fena işçi problemi sorusu çıkar bundan: 1 işçi 1 araçtaki 4 vidayı 5 dakikada sıkarsa 22883 aracın vidasını kaç günde sıkar?
  • Aslında "vida arttırmak" diye bir tabir var. Mesela laptopı ne zaman açıp kapasam 1 vida artar. Bu da ne kadar usta olduğumu gösterir.
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Çinli firma ve fetöcü kesim? ne alaka kuramadım bağlantıyı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fabrikadaki veya üretim bandında ki genel salaklığı bir tane emekçinin üstüne atmışlar gitmiş gibi hissediyorum. Hadi o adam hata yaptı, koskocaman üretim bandında kimse demedi mi, yahu ben 4 vida sıktım o 2 v.s.v.s.v.s..

Kalite kontrolde ekibi ya hiç yok ya da işlerini yapmamışlar.. Demek ki değil vida falan, Hava yastığını unutsalar, o fabrikadan hava yastığı olmayan araçlarda çıkacakmış? Her yerinden saçmalık akıyor olayın..
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Dünün fetöcülerinin muhalif herkesi fetöcü ilan etmesi gibi düşün. Bop ejbajganıyım diyenin peşinden koşanlar millete amerikancı yaftası vuruyor.
  • Yalnız başlık her zaman ki gibi efsane, " Kia, koltukları takmayı unuttuğu için... "
    Spesifik bir işçi sorumluysa ya başka modellerde veya dönemlerde de böyle sorunlar oluştuysa? Kalite kontrol çok önemli.
  • Yıllar önce aldığımız Kia Cerato aracımızın sigorta kutusu yerine oturtulmamış. Yolda giderken bir anda araç Renault Toros gibi oluyordu. Ne hidrolik direksiyon ne de başka bir elektronik sürüş yardımcısı çalışmıyordu. Ekranda milyon tane hata mesajı görünüyor, tüm uyarı lambaları yanıyordu. Bursa ve Fethiye servisleri arızayı bulamadılar. Ben Ölü Deniz'de yolda kaldığımda sağını solunu kurcalarken bulmuştum. Bu da böyle bir anımdır. Şimdi yazdıklarım ne işe yaradı bilemiyorum ama Kia kalite kontrol pek iş yapmıyor galiba.
  • volga tuygun V kullanıcısına yanıt
    Bu başlık dikkat çeksin diye atıldıysa kötü. Hata yapıldıysa daha da kötü. İki ucu boklu değnek misali. İnsan okuduğu ve dilimize çevirdiği haberi hiç mi anlamaz.
  • Arkadaşlar bence araç sayısının o kadar fazla olması adam eylülde üretilen bi araç da sıkmamis mesela sonra ekimde sıkmamis adam da ne yaptığını bilmediği için o zaman aralığında ne kadar araba varsa geri çağırıyor belki 10 tane arabada sıkıntı var yani şirket de bilmiyor usta da bilmiyor insanlar kendi kontrol etsin basit bisey se kia telafi edicek bi hediye vermesi lazım
  • "Koltuksuz araba da iyiymiş..." (Derin mana içerir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 3 Ocak 2025; 09:18:58 >
  • Şunu görüp yok artık dedim "koltukları takmayı unuttuğu için" Başlık neden hala düzeltilmemiş. Hadi Kia o şekilde sattı 1 tane işçi yüzünden tüketici de mi farketmedi koltukların olmadığını :)

• Korkma sakın yeğen bu kan yine o kandır :) Şaka maka japonlar dışında "kalite" yi hiçbir uzakdoğulu yakalayamadı yakalayamayacakta.Bereket ki şimdi kullanıcısıdır,ustasıdır,bilen bakan olmadı sosyal medyadan duyuran var.Markalar bu konularda ürkek.20 yıl önce olsaydı daha büyük hataları bağırta bağırta geçirirlerdi,hatta geçirmişlerdir de :)
  • Baitclick.

Başlık : koltukları takmayı unuttuğu için...

İçerik : koltukların yanlış monte edildiği endişesiyle...

• por favor kullanıcısına yanıt
    TDK, takmak için şu tanımı yapıyor: "Bir şeyi başka bir yere uygun bir biçimde tutturmak, iliştirmek, geçirmek"
    Kia'dakiler de takamamışlar işte...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.