Şimdi Ara

Kiralık aracı teslim ederken neler yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen pazar yaptığım kaza sebebiyle kaskomdan ikame araç talebinde bulundum ve pazartesi günü kiralama şirketinden aracı teslim aldım. Yarın teslim etmem gerekiyor fakat nelere dikkat etmek gerek? Firmadan herhangi bir kaza vs olmadığına, aracın sağlam teslim edildiğine dair bi belge almam gerekiyo mu? Sonradan başım ağrısın istemiyorum, onun için konu hakkında bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kiralık Aracı Teslim Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kiralık bir aracı teslim ederken, aşağıdaki adımları takip etmek önemlidir:

• Kiralık Araç Teslim Tutanağı: Kiralama şirketinden teslim tutanağı alın ve imzalayın. Bu belge, aracın teslim edildiği durumu belgeleyecektir.

• Kiralık Aracı İnceleme: Aracı iyice inceleyin. Herhangi bir hasar veya eksiklik varsa, bunları tutanağa not edin.

• Kilometre Sayacı: Teslim sırasında kilometre sayacının okumasını kaydedin.

• Yakıt Seviyesi: Aracı dolu yakıt deposuyla teslim edin. Aksi takdirde, ek yakıt ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz.

• Aracın Yıkanması: Bazı kiralama şirketleri, aracı teslim etmeden önce yıkamanızı gerektirebilir. Önceden şirketin politikalarını kontrol edin.

• İkame Aracı Teslim Ederken: İkame bir araç teslim ediyorsanız, yukarıdaki adımların tümünü takip edin ve ek olarak ikame aracın tamir durumunu veya kaza raporunu ibraz edin.

Bu adımları takip ederek, kiralık araç teslim işlemini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilir ve ek ücretlerden kaçınabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aracı kiralamacıdan alırken bir belge imzalatıyorlar aracı sağlam(ya da bozuk kırık yeri varsa yazılmak şartıyla) ve çalışır vaziyette aldığınıza dair. geri teslim ederkende aynı belge üzerinde sağlam ve çalışır vaziyette teslim ettiğinize dair teslim ettiğiniz kişi de aynı şekilde aldığına dair imzalıyor. şirketten şirkete değişmekle birlikte genelde usül böyledir.
  • Teslim ederken eksik yakıt verme. Bildiğim kadarıyla kontrol edilip eksikse yakıt ücreti alınıyor.
  • Aldığın gibi teslim et özetle...
  • Aldığımda benzin ışığı yanıyodu zaten, yine öyle verecem:) Hatta silecek suyu yoktu onu da ben koydum:)
  • Güvenilir bir yerden kiraladığım sürece teslim ederken dikkat ettiğim bir şey yok.

Ama teslim alırken aracın etrafında 1-2 tur atıp bakıyorum, görevliyle birlikte.

Hatta düzenli olarak kiraladığım yerle ahbap olduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: UML

Aldığımda benzin ışığı yanıyodu zaten, yine öyle verecem:) Hatta silecek suyu yoktu onu da ben koydum:)

Sende silecek suyunun parasını al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Aldığımda benzin ışığı yanıyodu zaten, yine öyle verecem:) Hatta silecek suyu yoktu onu da ben koydum:)

Nasıl olsa ben de kiralık arabaya tutup Sonax koymadım, helali hoş olsun:)
  • kasko şirketinin anlaşmalı olduğu rent a car ın bi sorun çıkaracağını sanmam aldığın gibi veririsen bi etrafında dolaşır anahtarı alırlar dert etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.