Merhabalar, Anadolu yakasında ikamet ettiğim konutun kirası, kira sözleşmesinde "kira artışları TÜFE oranında olacak" dediği için TÜFE tarafından açıklanan %60,45 oranında artacak. Bu da ayda 40,112.5 TL yapıyor. Ev sahibimiz emlakçı vasıtasıyla düz 40,000 TL olarak kirayı istemiş, emlakçı da kısa mesaj olarak bize bildirdi. Ancak direkt ev sahibinden gelen elimde yazılı bir şey yok. Ayda 112.5 TL çok değil, ancak geleceğe dair bilgim de olsun istiyorum. Çünkü hesaplayınca 43 bin TL çıksaydı ve ev sahibimiz düz 40 bin TL isteseydi de hukuksal olarak aynı şey başıma gelecekti. 1) Bu gibi durumlarda (ev sahibinin rızası ile) kira sözleşmesinde belirtilen TÜFE oranının altında kira artışı yapılması durumunda ev sahibi sözleşmeye aykırı davrandığımız gerekçesi ile ileride tahliye davası açabilir mi? 2) Ev sahipleri bu indirimleri gerektiğinde (günün birinde lazım olursa diye) kiracıları kolay tahliye edebilmek için yem olarak kullanıyor mu? Çok teşekkür ederim. |
Kirayı TÜFE oranının altında artırmak, ileride tahliye davasında aleyhimde kullanılabilir mi?
-
-
Tefe veya Tüfe miktarı aslında maksimum tutar demek esasında, siz aranızda anlaşıp istediğiniz kadar artış yapabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ev sahibinden yazılı bir belge alın 40.000 olarak onay verdiğine dair
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertosman -- 7 Aralık 2024; 15:58:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yasal artış sınırının 1 kuruş dahi altında eksik yatırırsanız ve bunun sonucunda 2 kez haklı ihtar gönderirlerse veya tahliye talepli icra takibi başlatırlarsa siz de borcunuzu kapatmazsanız tahliye kararı çıkar. Örnek kararlar var, hatta haberlere dahi konu olmuştu.
-
Detaylı cevap için çok teşekkür ediyorum Özkan Bey, o halde benim böyle bir durumda telafi için şansım olacak ve ihtar elime ulaştığında belirtilen borcu yatırmam halinde ev sahibi beni tahliye edemeyecek. Ben telafisi mümkün olmayan bir koz bırakmaktan ve yaptığım hata nedeniyle bir anda tahliye kararını elimde bulmaktan korkmuştum, ancak tarafıma borcu kapatmak için fırsat sunuluyormuş söylediğinize göre.
Karşılıklı iyi niyet olduktan sonra bu durumlara zaten asla düşülmez, ama kötü niyet olursa diye haklarımı öğrenmek istemiştim.
-
Söz uçar yazı kalır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X