Şimdi Ara

Kırgızistan'a Okumaya Gidiyorum Bir Bakın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
13.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

ücreti yüzünden okuyasan romanyada oku bende yakında gidiyorum master yapcam. aşırı ucuz hem yaşam hem okullar. hemde diplomasıyla avrupanın her yerinde çalışabiliyosun. bi düşün derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

duuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrr.

ücreti yüzünden okuyasan romanyada oku bende yakında gidiyorum master yapcam. aşırı ucuz hem yaşam hem okullar. hemde diplomasıyla avrupanın her yerinde çalışabiliyosun. bi düşün derim

pmden bilgi verir misiniz hocam şuan her düşünceye açığım.

quote:

Orijinalden alıntı: Albay Hardal

Çince, yani Mandarin kesinlikle 4 yılda öğrenilecek dil değil. Çin Dili ve Edebiyatı okumak ve Çince bilmek farklı şeyler, oradaki üniversitenin kalitesini bilmiyorum fakat Dil ve Edebiyat bölümü bitirmiş adamlar, benim gözlemlediğim kadarıyla dili ne konuşabiliyor ne de adam gibi biliyor
    Dil kursu gibi yerler varsa çevrenizde ya da bu dili bilenler, onlara danışmadan hareket etmeyin. Kim bilir kaç yılınızı bilmediğiniz yarım yamalak anladığınız bir dilde hiç duymadığınız bir dili öğrenmeye çalışacaksınız, gençliğinize yazık edebilirsiniz.

Anladım hocam düşünüyorum işte ama haklı gibisiniz.

• Başlığı okuyunca Recep İvedik geldi aklıma.

"Ben exchange student olarak gelmişem Kırgızistan'dan bu topraklara varmışam."
  • arkadaşlar pm atanlara elimden geldiği kadar cevap verdim.

ama kendim şahsen işlemleri gerçekleştirmediğimden bir yere kadar yardımcı olabilcem.

ben ne kadar önersemde size kalmış. benim şahsen 50 tane arkadaşım var orda work and travelda tanışmıştım. hani yabancı bi şehir gibi olmiycak. imkanı olan gitsin gezsin bi hafta fln benim gibi. kararınızı sonra verin.
  • quote:

arkadaşlar pm atanlara elimden geldiği kadar cevap verdim.

ama kendim şahsen işlemleri gerçekleştirmediğimden bir yere kadar yardımcı olabilcem.

ben ne kadar önersemde size kalmış. benim şahsen 50 tane arkadaşım var orda work and travelda tanışmıştım. hani yabancı bi şehir gibi olmiycak. imkanı olan gitsin gezsin bi hafta fln benim gibi. kararınızı sonra verin.

hocam aradım konuştum bir firmayla 2200 euro + 1300euro danışmanlık ücreti istiyorlar peşin olucak yani 3500 euro. Yani büyük sıkıntı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orbjk

quote:

arkadaşlar pm atanlara elimden geldiği kadar cevap verdim.

hocam aradım konuştum bir firmayla 2200 euro + 1300euro danışmanlık ücreti istiyorlar peşin olucak yani 3500 euro. Yani büyük sıkıntı

1300 euro fln verilmez kardeşim banada öyle demişlerdi uğurlar olsun dedim. benim gibi arkadaş fln aracılığıyla yaptırabilirsen süper olur. ben 300 euro verdim. işlemler için fln.

• Kırgızistan nedir ya Avrupa yada ABD olmadıktan sonra pek anlamı yok yurt dışında okumanın okuduğun dilde pek kolay değil.Gitme bence.
  • Hayırlısı olsun kardeş eğer giderseniz tabi kırgızca öğrenmek de lazım işt size bir kaç söz :
    Kandaysız ? :nasılsınız? cakşımın : iyiyim kayerde :nerde col : yol cıl :yıl Kırgız Türkçesinde dudak çekerliliği var mesela dağ too dur orda diğer lehçelerde tağ tak tav dır.
  • quote:

Var mıdır orda okuyan mezun olan oraları bilen akrabası olan ya da en azından bir fikri olan falan ? Çok kararsızım gidip gitmemekte.Ben daha çok avrupada vs okumak isterdim ama ücretleri çok yüksek.. Kırgızda çin dili ve edb. okuyacam bana göre iş imkanı bakımından iyi bir bölüm aynı zamanda rusça eğitimi de var çift dil ingilizcem var birde.Yaşanabilir biyer midir acaba

Ben suan manas üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum gayet memnunum 2.sınıfa geçtim çin dili edebiyatı bizim üniversitenin en iyi bolumlerindendir çünkü giren hocaların neredeyse hepsi çinli ve biskekteki çinli nufusuda azımsanmayacak düzeyde pratik yapma imkanın çok olacak benim orada suan 2.senem bitti suan herhangi bir rusla anlasacak muhabbet edecek rusçam var daha gelistirebilirim eğer dil öğrenmek istiyorsan bizim orası iyi bir tercih aynı zamanda diploman hiçbir denklik sınavına girmeden tr de denk kyk nin burs ve kredi imkanından faydalanabiliyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: digital34

quote:

Var mıdır orda okuyan mezun olan oraları bilen akrabası olan ya da en azından bir fikri olan falan ? Çok kararsızım gidip gitmemekte.Ben daha çok avrupada vs okumak isterdim ama ücretleri çok yüksek.. Kırgızda çin dili ve edb. okuyacam bana göre iş imkanı bakımından iyi bir bölüm aynı zamanda rusça eğitimi de var çift dil ingilizcem var birde.Yaşanabilir biyer midir acaba

oraların diplomalarını burlarda tiii ye almıyorlar.. yanlış anlama şevkini kırmak istemem ama tavsiye etmiyorum..

YÖK bile sınavsız denklik veriyor tii ye almayan kim?

http://www.yok.gov.tr/content/view/893/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manas22 -- 31 Temmuz 2012; 17:02:44 >

• @Orbjk hocam kolay gelsin okul nasıl gidiyor bu sene düşünüyorum bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.