Şimdi Ara

Kırık hafıza kartı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
14.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 64gb lık sandisk microsd hafıza kartım iletken altın uçlarından kırıldı, içindeki verilere ulaşmak benim için çok önemli, kartın plastik kısmından değil de altın uç kısmından kırık olması beni umutlandırıyor, diğer minnacık kalan sarı bölmeyi ise bir türlü gösteremiyorum okuyucu ya da telefona, bunu nasıl halledebilirim, işin içinden çıkabilmem için fikri olan varmıdır acaba.? şimdiden cevap yazanlar için teşekkürler..

Kırık hafıza kartı yardım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kırık Hafıza Kartı Tamiri

Hafıza kartınız kırıldıysa, onu tamir etme olasılığı olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Cevap genellikle evettir, ancak tamir edilebilirliği hasarın türüne bağlıdır.

Ortadan Kırılan Hafıza Kartı Tamiri

Hafıza kartınız ortadan kırıldıysa, veri kurtarma olasılığı düşüktür. Bunun nedeni, kırığın kartın üzerindeki veri depolama birimlerini etkilemiş olmasıdır. Ancak, profesyonel veri kurtarma hizmetlerine başvurmayı düşünebilirsiniz.

Kırılan Hafıza Kartı Tamiri

Hafıza kartınızın yalnızca bir köşesi veya kenarı kırıldıysa, verilerinizi kurtarabilir ve kartı yeniden kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:

• Hasarı inceleyin: Kartın fiziksel hasarını dikkatlice inceleyin. Çatlaklar, ezikler veya bükülmeler veri kurtarmayı zorlaştırabilir.
    • Veri kurtarma yazılımı kullanın: Veri kurtarma yazılımı, kırık hafıza kartlarından veri kurtarmaya yardımcı olabilir. Birlikte verilen talimatları dikkatlice izleyin.
    • Profesyonel yardım alın: Kırık hafıza kartından kendiniz veri kurtaramazsanız, profesyonel bir veri kurtarma hizmetine başvurun.

Kırık SD Kart Tamiri

SD kartınız kırıldıysa, yukarıda belirtilen adımları izleyin. SD kartların genellikle onarılması daha kolaydır çünkü daha dayanıklıdırlar.

Kırılan SD Kart Çalışır mı?

Bir SD kart kırıldıktan sonra çalışıp çalışmayacağı hasarın türüne bağlıdır. Küçük bir hasar kartın çalışmasını engellemeyebilirken, daha ciddi bir hasar kartın kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir.

Kırılan Hafıza Kartı Kurtarma

Kırık bir hafıza kartından veri kurtarmak mümkün olabilir, ancak bu hasarın türüne ve veri kurtarma yöntemlerine bağlıdır. Verilerinizi kurtarmak için yukarıda belirtilen adımları izleyin veya profesyonel yardım alın.

Önemli Hatırlatma:

Kırık bir hafıza kartıyla uğraşırken, verilerinizi kurtarmak için acele etmeyin. Yanlış adımlar daha fazla hasara neden olabilir. Hasarın ciddiyetini dikkatlice değerlendirin ve gerekirse profesyonel yardım alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Harici kart okuyucular var usb den. Okuyucunun içini açıp direk temas ettirirsen muhtemelen çalışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef harici kaart okuyuculara o geri kalan sarı kısmı gösterebilmeyi başaramadım :(

• yok mu arkadaşlar fikir verebilecek biri ?

• Nand hafıza çipi altın uçtan taraftadır. Bu bölgedeki bir kırılmada direkt nand hafıza çipi de kırılır. Yuvadan çıkarmak için tutup çektiğimiz kalın kısımda da denetleyici yongası olur. Kalın kısımdan kırılsaydı şansı vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 12 Mart 2018; 10:42:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harici kart okuyucu al içini sök direk temas etmesi gereken yerlere lehimle belki olur %50 ihtimal fakat o kadar küçük yerde lehimle uğraşmak adamı kanser edebilir.

Kırık hafıza kartı yardımKırık hafıza kartı yardımKırık hafıza kartı yardım

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Bence bu konuda yanlışınız var. Hafıza birimi kalın tarafta diye biliyorum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zor yoldan yapacak olursanız bunu deneyebilirsiniz:https://www.youtube.com/watch?v=jjB6wliyE_Y
    Fakat daha kolay olarak kırılan yerde kalan kısımlara kablolar lehimleyip lehimlediğiniz kabloları da bir kart okuyucuda doğru yerlere lehimlerseniz başarılı olacağını düşünüyorum.
  • Lehimleyerek kurtarabilirsiniz belki. Başka fikir gelmiyor aklıma.

• Boşa uğraşma benimde 32gb lik hafıza kartım çöp oldu çok uğraştım çözümü yok

• Sormak istediğim şey şu ki altın uçlar içinde herhangi bir veri bulunup bulunmaması, bu kısım sadece iletkenliği sağlama işlevi mi görüyor, bir arkadaş o kısmın kırılmasının daha kötü olduğunu yazmış gövde kısmından..
  • KIRKY kullanıcısına yanıt
    Nand Flash yongası kırılmışsa kırık kısımdan bakınca parlak şekilde görünür. En rahat bu şekilde anlaşılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Nand Flash yongası kırılmışsa kırık kısımdan bakınca parlak şekilde görünür. En rahat bu şekilde anlaşılır.

diğer arkadaşların dediği gibi kart okuyucuyu parçalayıp uçları lehimlemek işe yarar mı yani hocam ?
  • KIRKY kullanıcısına yanıt
    Yonga ortadan ikiye bölünmemişse dediğiniz yöntem işe yarar. Yonga ikiye bölünmüşse yapacak bir şey yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence telefona takılırsa olabilir denemekte fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef hala daha kartımın içeriğine ulaşma başarısı sağlayamadım :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.