Şimdi Ara

Kırklareli 55. Mknz. Hakkında öğrenmek istedikleriniz?..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 325. KD olarak orda askerlik görevini yapmış bulunmaktayım. Orası anlat anlat bitmez. Siz öğrenmek istediklerinizi sorarsanız burdan size yardımcı olabilirim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugayı Hakkında Önemli Bilgiler

Acemi Birliği ve Usta Birliği

• Kırklareli'nde askerlik görevini yerine getirecek acemi askerler, Kırklareli Acemi Birliği'nde temel eğitimlerini alırlar.
    • Acemi birliğinin ardından askerler, Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugayı'na bağlı bir usta birliğine gönderilirler.

Usta Birliği Seçimi

• Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugayı, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki usta birliklerine asker göndermektedir.
    • Usta birliği atamaları, askerlerin eğitimleri, tercihleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda yapılır.

Askeriye Hayatı

• Kırklareli'nde askerlik yapanlar, disiplinli ve düzenli bir ortama alışırlar.
    • Askerler, temel askeri eğitim, silah kullanımı, taktikler ve diğer askeri konularda eğitim alırlar.
    • Askeriye hayatı, askerlerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimine katkıda bulunur.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugayı
    • Acemi birliği
    • Usta birliği
    • Kırklareli acemi birliği
    • Askerlik
    • Kırklareli askeriye
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • http://forum.donanimhaber.com/m_16559611/tm.htm

üstad başlığımız bu buraya yazarsan daha makbule geçer

trakya çıktı diye sevinmiştik ama pek iyi duyumlar almıyoruz

kısa dönemler ne iş yapar

devrecilik ne boyutlarda

kaç kısa olur gibi konularda bilgi verirsen makbule geçer
  • Bakın arkadaşlar...

Otobüsle Kırklareli Otogarı'nda indikten sonra zaten sizi inzibatlar alır ve birliğinize teslim ederler. Zaten otogar şehir merkezinde. Acemi birliğiniz de zaten M.Ş:P kışlası olarak merkezden 2 km. uzaklıkta. Ama birliği kayıtlarınız M.Ş.P kışlasının hemen karşısında bulunan H. Sükan kışlasında yapılmaktadır.

Ben saat 16.15 gibi girdim o kışlaya ve işim 22.30 da bitti. Tam bir rezillik. Ama 327'lerde bu durum biraz düzelmiş gibiydi. Belli bir şeye oturtmuşlar, takır takır ilerliyor kaydınız.

Kayıt işleminiz bittikten sonra sizi belli gruplar halinde acemi birliğinize yürüyerek(5 dk.) götürecekler. Şimdi şu M.Ş.P kışlası denilen acemi birliğinin yapıldığı yere gelelim.

Burda geçireceğiniz günlerin keyfini çıkarın, fiziki şartları çok zor; ama usta birliğine benzemiyor. Çok rahat edersiniz aslında ortam olarak.

Binalar yanlış hatırlamıyorsam 1870 yılında yapılmış, koğuşlar 44 kişilik. Bir binada 3 adet koğuş var. Bu üç adet koğuştaki 44x3 kişiye düşen tuvalet sayısı ise 8 - 10 adet. Lavabo da aynı. Ve tuvaletler çok küçük olmakla birlikte çok da pis. 3-5 kişi tuvaletini yaptıktan sonra tuvalet tıkanabiliyor bile. Alt yapı hiç yok.

Banyo ise yaklaşık 100 - 150 metre uzaklıkta. Karda kışda oraya banyoya giderdik. Su zaten az gelirdi ve soğuk olurdu. Sıcak birkaç kez oldu. Hem uzak, hemde gittiğinizde kapalı bulma ihtimaliniz çok yüksek. Haftada 2 kez banyo günü vardır. O günlerin dışında hergün sabah belirli bir saatte ihtiyaç banyosu için banyonuz açılır. Biraz sıkıntılı işte...

Kantiniz bir adet. Biz orda 348 kişiydik, yaklaşık 100 tane de usta asker vardı, oldu 448 kişi. Kantinde gerçekten sıra gelmiyor. Zaten acemi eğitimi sırasında 15 dk mola veriyorlar, kantine gitmeniz ile gelmeniz bir olacaktır. Sıra hem fazla hem de sıradaki bir kişi 10 kişinin ihtiyaçlarını almaya oraya geldiği için çok bekleyeceksiniz. Kantinde; çay ocağı, pastane, kantin, küçük bir kitaplık ve berber var. Kantinde herşey bulunuyor; ama siz kantine ihtiyacınız olmayacak şekilde hazırlıklı gidin. Yani çorap ve iç çamaşırınızı bol getirin. Hoş çamaşır makinesi var; ama kullanımı pek iyi ve rahat olmuyor. Bizim zamanızmızda kantinde yolsuzluk bile olmuştu. Yani alışveriş yaparken camdaki fiyatlarla verdiğiniz parayı mutlaka kontrol edin.

Telefon kulübeleri var; istediğiniz zaman istediğiniz yerden telefonla görüşebilirsiniz. Bizim zamanımızda koğuş girişlerinde de vardı; ama sağlıklı bir şekilde çalışmıyorlardı. Sanırım sizde daha iyi olmuştur. Yani size ulaşabilecekleri bir numaraları olacaktır.

Bu arada revir, bankamatik, internet cafe gibi şeyler bu kışlada yok. Revir için sabahları toplu bir halde karşı tarafta bulunan H.Sükan kışlasına gidilir. H.Sükan kışlasının hemen girişinde sadece ING bankasının bir ATM'si vardır. Başka bir ATM kesinlikle yoktur. Ayrıca haftanın belirli günleri bazı kişiler yine toplu halde internet cafeye gönderilirler.

Acemi birliğinden aklıma gelenler bunlar.

Usta birliği ise tamamen bir hüsran. Komutanlar bile burada bulunduklarına bin pişman. Kimse bunu inkar edemez. Kısa dönem olarak kimseye bir ayrıcalık verilmiyor. Bu hemen hemen hepsinde böyle. Çavuş olmuşsun yada olmamışsın kimsenin umrunda değil. Herkes çim yoluyorsa sende yolacaksın.

Bu arada herkesi de çavuş yapmıyorlar. Eğitimi iyi olanı yapıyorlar çavuş usta birliğinde.

Sizi şimdi kendileri acemi bitince ayıracaklar. Ahmet, mehmet; 4. Hudut. Ali, veli; 5. Hudut. Osman, Hasan, Pınarhisar gibi. Sonra siz bu gruplardan oluşan bir torbadan kura çekeceksiniz ve nereye gideceğiniz belli olacak. Pınarhisrı iyi diyorlar; ama kimseyle görüşemedim oraya giden. Ben 4. Huduttaydım. Pek de memnun değildim doğrusu...

Şimdilik aklıma bunlar geliyor, sizin merak ettikleriniz varsa buyrun sorun.

• Birde yemek konusu var. Acemi birliğinde nedense yemekleri hep soğuk ve az yedik biz. Ayrıca bulaşıkları da kendimiz yıkadık. Aynı yemekleri usta birliğinde daha sıcak ve daha çok bir şekilde yeme imkanına sahipsiniz.
  • usta dağıttın beni ya

esir kampından farkı yok desene

peki ne tür görevleri tavsiye edersin
  • Görev falan yok. Ama Tugay'da kalanlar bölüklerden daha çok rahat etmişler. Yani biz öyle duyuyorduk arkadaşlardan.

Zaten sizin aranızda revirci dışında bir görevli seçmeyecekler usta birliğinde. Boyunuz posunuz varsa, Tugay'da sancak nöbeti için alırlar sizi, bu da rahattır. Hatta en rahatları arasındadır. Birde Mehmetçik Dershanesi var merkezde. Eğer öğretmenseniz biyoloji ve matematik dalında öğretmene ihtiyaçları vardı. Sizi nereye giderseniz gidin 5. Hd ve Pınarhisar dışında çağırırlar buraya. Cmts. ve Pzr günleri dershaneniz olur, hafta içi bir günde çarşı izniniz. Bunun dışında geri hizmete falan vermiyorlar. Yani yazıcı ve benzeri işlerle meşgul olmayacaksınız. Eğitime ve ameleliğe devam. Biz çim yolduk, ağaç diktik, parke taşı taşıdık, kamyonlardan hurda indirdik.... Sizi de pek farklı birşey beklemiyordur sanırım. Ama öyle yada böyle bitiyor. Normal uzun dönemler neler yaşıyor, çok iyi anlıyorsunuz. Ben gerçekleri söylüyorum, canınızı sıkmak değil amacım. Sıkmayın canınızı, gerçekten bitiyor.

Bu arada sakın ehliyetim var demeyin. Götürmeyinde ehliyetinizi. 1940 model bir man zimmetliyorlar. Hoş pek kullanmıyorsunuz; ama zimmete ne gerek var değil mi?

• kardeş sen ne zaman bitirdin..ben bilgisayar öğretmeniyim beni yazıcı falan yaparlar zannediyordum bütün hayallerimi yıktın:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ciddi biçimde kas yapacaz anlaşılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: theburock

kardeş sen ne zaman bitirdin..ben bilgisayar öğretmeniyim beni yazıcı falan yaparlar zannediyordum bütün hayallerimi yıktın:)

Ben 325. KD olarak yaptım askerliğimi. Yaklaşık 3 ay oldu geleli. Sen bilgisayar öğretmeniysen bir şansın var. :))

Şöyleki: Bizden önce bu gibi meslekleri seçip, gerekli olan yerlere veriyorlarmış. Ama artık bir kısmını sen kendin kura ile belirliyorsun :))

Eğer sen H. Sükan kışlasında yada yakın olan diğer kışlalarda askerlik yaparsan, seni toplamda 8 hafta öğleden sonraları öğretmenlik yapmak için çağılabilirler.

KİEM denen birşey var. Kamu İnternet Erişim Merkezi adı altında. Burda ilk 2 hafta ilkokul mezunu sonraki iki hafta lise mezunları olmak üzere iki kez buna benzer kurs verebilirsin. Burdaki internet cafe kullanılıyor kurs yeri olarak. Yani internetin olmuş olur. :))

• quote:

Orijinalden alıntı: thron

ciddi biçimde kas yapacaz anlaşılan

Geçiyor zaman, dert etmeyin. Kimse gerçekleri anlatmıyor, gerçekler bunlar. :D
  • hayırlısı olsun ne diyelim ama sonuçta boş durmakan bişeyler yapmak daha iyidir..en azından vakit geçer:)))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.