Şimdi Ara

KIRMIZI IŞIK FACİASI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
5.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Allah rahmet eylesin. Üzücü. Yıkıcı.

TRAFİK ANCAK TÜM KATILIMCILARIN KURALLARA UYMASI HALİNDE İŞLER.

Kırmızı yanıyorsa bu demektir ki başkasına yeşil yanacak. Sen kırmızıda geçiyorsan birisine çarpacaksın demektir.
    Bunun başka bir açıklaması yok, olamaz. Kırmızıda geçtin ve birisine çarpmadın mı...? Sadece 1 defa şanslıydın...!

KIRMIZI IŞIK FACİASI

Bu fotoğrafta bile gayet açık gözüküyor. Sağ tarafı bomboş. Biraz çabalasaydı bu insan belki şuanda yaşıyordu.

• Allah rahmet eylesin. Çok yazık ve üzücü. Allah ailesine sabır versin.
    24 Mayıs 2009 bir pazar sabahı sabah saat 7 olmak üzere gerçekleşmiş kaza. Bir gün önce(cmrtsi akşamı) kesin içmiş bu adam. Yıldız yokuşunda bu kadar hız yapılmaz ve kesin çiğ vardır yolda o hızla askeriyenin orda frene bassa ancak durur bu ışıklara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feanorringeril

quote:

Valla arkadaşlar geçenlerde bir firmadan çıktım tam arabaya bindim baktım 2 kadın bir yaşlı adam koşa koşa ve hüngür hüngür ağlaya ağlaya kanter içinde yokuşu çıkıyorlar kadının elinde 3-4 yaşlarında bir çocuk ve çocuğun halini size buradan anlatmam inanın mümkün değil.

Kadın ''Allah rızası için bizi hastaneye yetiştir kardeş evladım ölüyor havale geçiriyor gidiyor canım yavrum.'' vs. diye ağlaya ağlaya feryat figan yardım istedi benden.

Bende o anda yapmam gerekeni yaptım ve kişileri arabya aldığım gibi normal kullanımda 15 dk da gideceğim hastaneye elimden geldiği kadar 5 dkdan bile kısa bir sürede yetiştirdim aileyi.

Çocuğu yoğun bakıma aldılar gerisini bilmiyorum.

Yani demek istediğim kişilere bu kadar önyargılı yaklaşmayın adamın kimbilir ne gibi bir derdi vardı belki arabada hasta biri vardı yani o an ne olduğunu kimse bilemez ama siz bir tutturmuşsunuz yok adamı asmalı kasıtlı adam öldürdü vay şerefsizdi onun bunun çocuğuydu bilmemnede bilmemne.

Vallahi Allah etmesin ama hayat bu belli olmaz Allah ananıza babanıza karınıza çozuğunuza bir hastalık acil durum vs. verir o zaman araç kullanırken görürüm sizin ''edebiyle araç kullanan ve kurallara maksimum riayet eden birisi'' olup olmadığınızı ben ..

Ben o şöförü savunmuyorum ama o yayayada o şekilde bilerek ve kasıtlı çarptığına kesinlikle inanmıyorum

alıntıladığınız ilk mesajımın son kısmını tekrar okuyun bir zahmet, herhangi bir istisnai durum varsa bu söylediklerim tabii ki geçerli değildir bunu açık olarak belirttim. fakat böyle birşey ortada yoksa bu olayın cinayetten hiçbir farkı yoktur. aksini savunmanın izahı yok.

en ağır cezayı çekmesini dilerim sorumlunun. hatta şu an bu satırları okuyanlar arasında benzer şekilde araç kullananlar varsa bu olaydan onların da derhal pay çıkarmasını dilerim. yarın o videoda kendi arabalarının içinde olmaları işten bile değil bunu anlasınlar ve insan gibi araç sürsünler yeter.

Hastaneye acil hasta yetiştirmem gerekti ve hiç bu durma düşmedim. Hastayı da sağ salim yetiştirdim. (kimseye zarar vermeden ve tehlikeye atmadan)

Bu dedikleriniz bu kaza için haklı veya hafifletici bir gerekçe olamaz! Çünkü...

Hastaneye adam yetiştirmenin bile bir adabı vardır:
    - Dörtlülerini yakacaksın,
    - Uzunları ve sisleri yakacaksın,
    - Kornayla etrafı feryat figan edeceksin.
    Bütün bunlara rağmen yine de kırmızı ışığa bodoslama dalınmaz! Durup veya hiç değilse yavaşlayıp diğer araçlardan yolu aldıktan sonra kırmızıda geçilir!

Buradaki amaç ne?
    Hastaneye adamı (ve diğer kişileri) SAĞ SALİM ULAŞTIRMAKTIR!
    Peki "hastam var" diye ışıklara böyle bodoslama dalarsan neler olabilir?
    1- Hastaneye hiç ULAŞAMAZSIN! Birileri seni ve diğerlerini Karacaahmet taraflarına götürür. (Karşına yaya çıkacağının garantisi mi var, çöp kamyonu, iş makinası veya TIR çıkamaz mı?..)
    2- Hastaneye SAĞ SALİM ULAŞAMAZSIN! İçindekilerle beraber kendini ve aracını perte çıkarırısın birileri seni hastaneye yetiştirmeye çalışır.
    3- Böyle bir yayaya çarparsın, bir can kurtarayım derken başka canları alırsın. (Ettiğin hayır ürküttüğün kurbağaya değmez!)

Ambulanslar bile kırmızıda geçecekleri vakit kavşağı kontrol edip diğer sürücülerden (ve yayalardan) yol aldıktan sonra geçiyor; bodoslama kavşağa dalmıyor.

Senin anlayacağın, hayatta hiç bir gerekçe kırmızı ışık yanan kavşağa böyle bodoslama dalmayı haklı gösteremez!

Sen hala "günün birinde kendini böyle araba kullanır biçimde bulacağını" düşünüyorsan, durup tekrar bu konuyu düşünmelisin. Çünkü her zaman karşına yaya çıkacak kadar şanslı(!) olmayabilirsin; bunun TIR'ı var, kamyonu var, iş makinası var...

Mazallah! Şaka değil, oyun değil bu!

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

........

Ben o şöförü savumuyorum ama o yayayada o şekilde bilerek ve kasıtlı çarptığına kesinlikle inanmıyorum

O yayaya kasıtlı çarptığını söyleyen yok...

Buradaki kasıt geneldir. Yani hedef gözetmeksizin bir kasıttır.

Kırmızı ışığa o derece bodoslama dalan birisinin o anda karşıya "kim geçerse geçsin" çarpacağı kesindir. İşte kasıtlı olan budur. Yoksa kimse çarpan aracın ölen kişiye karşı kişisel bir kastı olduğunu söylemiyor.

Bu adam, olay mahallinden 600 metre aşağıda bulunan ve daha kalabalık olan Beşiktaş sahildeki ışıklara, aynı şekilde bodoslama dalsaydı ve o anda karşıya geçmekte olan, misal, 20 kişiyi telef etseydi yine kasıt yok denilebilecek miydi?..

Veya bu adam Ankara Kızılay'ın göbeğindeki ışıklara böyle bodoslama dalıp karşıya geçen 15 kişiyi telef etseydi yine kasıt olmadığını mı düşünecektik?..

Suç aynı suç, kasıt aynı kasıt... Telefatın az olması sadece kavşağın sakin bir kavşak olmasından dolayıdır.

Burada kişiye özel (ölene özel) bir kasıt yoktur. Ama kişi ayrımı gözetmeksizin genel bir kasıt kesinlikle vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

quote:

........

Ben o şöförü savumuyorum ama o yayayada o şekilde bilerek ve kasıtlı çarptığına kesinlikle inanmıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

@suicide

Yani o şöför herşeyi ayarladı gitti kasten o adamı orada öldürdü öylemi ?

bana göre evet. o ışığa o hızla yaklaşarak, en az 5-6 sn dir yanık olan kırmızıda durmayarak, yayaya çarpana kadar frene dahi dokunmayarak bu adam(!) insan öldürmek için gerekli bütün şartları ideal hale getirmiştir. samimiyetime ne kadar inanırsın bilemem, ama aynı şeyleri kendim yaparsam kendimede bu adama biçtiğim cezanın verilmesini isterim.

@dedikodu,

Yukarıda diğer arkadaşlar olaya kasıt demişti o yüzden kasıt yazıyorum ben ..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: feanorringeril

quote:

Valla arkadaşlar geçenlerde bir firmadan çıktım tam arabaya bindim baktım 2 kadın bir yaşlı adam koşa koşa ve hüngür hüngür ağlaya ağlaya kanter içinde yokuşu çıkıyorlar kadının elinde 3-4 yaşlarında bir çocuk ve çocuğun halini size buradan anlatmam inanın mümkün değil.

Kadın ''Allah rızası için bizi hastaneye yetiştir kardeş evladım ölüyor havale geçiriyor gidiyor canım yavrum.'' vs. diye ağlaya ağlaya feryat figan yardım istedi benden.

Bende o anda yapmam gerekeni yaptım ve kişileri arabya aldığım gibi normal kullanımda 15 dk da gideceğim hastaneye elimden geldiği kadar 5 dkdan bile kısa bir sürede yetiştirdim aileyi.

Çocuğu yoğun bakıma aldılar gerisini bilmiyorum.

Yani demek istediğim kişilere bu kadar önyargılı yaklaşmayın adamın kimbilir ne gibi bir derdi vardı belki arabada hasta biri vardı yani o an ne olduğunu kimse bilemez ama siz bir tutturmuşsunuz yok adamı asmalı kasıtlı adam öldürdü vay şerefsizdi onun bunun çocuğuydu bilmemnede bilmemne.

Vallahi Allah etmesin ama hayat bu belli olmaz Allah ananıza babanıza karınıza çozuğunuza bir hastalık acil durum vs. verir o zaman araç kullanırken görürüm sizin ''edebiyle araç kullanan ve kurallara maksimum riayet eden birisi'' olup olmadığınızı ben ..

Ben o şöförü savunmuyorum ama o yayayada o şekilde bilerek ve kasıtlı çarptığına kesinlikle inanmıyorum

alıntıladığınız ilk mesajımın son kısmını tekrar okuyun bir zahmet, herhangi bir istisnai durum varsa bu söylediklerim tabii ki geçerli değildir bunu açık olarak belirttim. fakat böyle birşey ortada yoksa bu olayın cinayetten hiçbir farkı yoktur. aksini savunmanın izahı yok.

en ağır cezayı çekmesini dilerim sorumlunun. hatta şu an bu satırları okuyanlar arasında benzer şekilde araç kullananlar varsa bu olaydan onların da derhal pay çıkarmasını dilerim. yarın o videoda kendi arabalarının içinde olmaları işten bile değil bunu anlasınlar ve insan gibi araç sürsünler yeter.

Hastaneye acil hasta yetiştirmem gerekti ve hiç bu durma düşmedim. Hastayı da sağ salim yetiştirdim. (kimseye zarar vermeden ve tehlikeye atmadan)

Bu dedikleriniz bu kaza için haklı veya hafifletici bir gerekçe olamaz! Çünkü...

Hastaneye adam yetiştirmenin bile bir adabı vardır:
    - Dörtlülerini yakacaksın,
    - Uzunları ve sisleri yakacaksın,
    - Kornayla etrafı feryat figan edeceksin.
    Bütün bunlara rağmen yine de kırmızı ışığa bodoslama dalınmaz! Durup veya hiç değilse yavaşlayıp diğer araçlardan yolu aldıktan sonra kırmızıda geçilir!

Buradaki amaç ne?
    Hastaneye adamı (ve diğer kişileri) SAĞ SALİM ULAŞTIRMAKTIR!
    Peki "hastam var" diye ışıklara böyle bodoslama dalarsan neler olabilir?
    1- Hastaneye hiç ULAŞAMAZSIN! Birileri seni ve diğerlerini Karacaahmet taraflarına götürür. (Karşına yaya çıkacağının garantisi mi var, çöp kamyonu, iş makinası veya TIR çıkamaz mı?..)
    2- Hastaneye SAĞ SALİM ULAŞAMAZSIN! İçindekilerle beraber kendini ve aracını perte çıkarırısın birileri seni hastaneye yetiştirmeye çalışır.
    3- Böyle bir yayaya çarparsın, bir can kurtarayım derken başka canları alırsın. (Ettiğin hayır ürküttüğün kurbağaya değmez!)

Ambulanslar bile kırmızıda geçecekleri vakit kavşağı kontrol edip diğer sürücülerden (ve yayalardan) yol aldıktan sonra geçiyor; bodoslama kavşağa dalmıyor.

Senin anlayacağın, hayatta hiç bir gerekçe kırmızı ışık yanan kavşağa böyle bodoslama dalmayı haklı gösteremez!

Sen hala "günün birinde kendini böyle araba kullanır biçimde bulacağını" düşünüyorsan, durup tekrar bu konuyu düşünmelisin. Çünkü her zaman karşına yaya çıkacak kadar şanslı(!) olmayabilirsin; bunun TIR'ı var, kamyonu var, iş makinası var...

Mazallah! Şaka değil, oyun değil bu!

• quote:

Orijinalden alıntı: mindfreak

Araba sanırım mercedes ve bu arabayı alan şu anda en iyi avukatları tutmuştur ve en fazla kazayla adam öldürmekten 3 veya 4 ay yatar çıkar ve gerisinide kefalet falan öder.Ve ben adamın bunu kasıtlı olarak yaptıını düşünmüyorum yani adama öle hakaret etmeye gerek yok gün gelir seninde başına gelir hayatta.
    Kaza olduysa şöle olmuş adam bakıyor yol boş ve kesinlikle ışığa baktıında sarı yanıyordur gazı köklüyor vekırmızı yandıktan 3-4 saniye sonra geçmeye çalışıyor tabi bu sırada yaya yola çıkıyor ve o durumda kim olursa olsun kurtaramaz düşün 130-140 la gidiosun ve önüne aniden yaya çıkıyo insan o anda kitlenir yani ralli pilotu değilsen hadi kurtardı diyelim bu seferde adam kendi ölür o hızla bi yere çarpıp.Zaten bu adama ceza verilmese bile bir daha araba kullanacağını düşünmüyorum bu olaydan sonra bide şöyle düşünün siz otobanda 120-130 la gidiyorsunuz ve yola çocuk fırlayıveriyor siz ona çarpıp 10 m havaya fırlatıyorsunuz çocuk ölüyor olayda sizin hiçbir kastınız yok.Cezanızı çekip çıksanız bile artık arba kullanmaz o insan

"3-4 ay yatar gerisini kefaletle öder vs...vs.." Öyle bir dünya yok.

CEZANIN BELİRLENMESİ
    Madde 61 - (1) Hâkim, somut olayda;
    a) Suçun işleniş biçimini,
    b) Suçun işlenmesinde kullanılan araçları,
    c) Suçun işlendiği zaman ve yeri,
    d) Suçun konusunun önem ve değerini,
    e) Meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığını,
    f) Failin kast veya TAKSİRİNE DAYALI kusurunun ağırlığını,
    g) Failin güttüğü amaç ve saiki,
    Göz önünde bulundurarak, işlenen suçun kanunî tanımında öngörülen cezanın alt ve üst sınırı arasında temel cezayı belirler.

Bu adamın Min. 3 senesi var. oda en iyimser olasılık.
    Dediğim gibi kaza yaptığı tarihe bakın bi pazar sabahı, sabah erken 7'ye 5 var.Yani cumartesiden çıkalı 6 saat 55 dk olmuş. Cumartesi akşamı eğlence akşamıdır.Alkol kullanmış olması muhtemel. Öndeki Bmw duruoda o niye durmuyor?

{Bu bir senaryo tabi,tarih ve saate bakılarak kurulmuş olan bi senaryo,adam hastaneye yetişiyorda olabilir.)

• Bir gün çok yakın bir arkadaşımın başına geldi... O gün kendisiyle Kadıköy'de buluştuk.

- Abi naber?
    - Oğlum var ya... Yolda kelime-i şehadet getire getire geldik... Dedim, gidiyoruz!..
    - Hayırdır, ne oldu?
    - Yaw, minibüsteyken... Bu Göztepe SSK'nın oraya geldik trafik sıkıştı, dur-kalk yapmaya başladı. Bizim minibüsçünün bir yerde canına tak etti, bir aralıktan daldı karşı yöne...
    - Ters istikamete mi geçti?..
    - He lan... ters yönden bastı gidiyor öküz... Karşıdan gelenlerle kafa kafaya geliyoruz... Kornalar, selektörler falan...
    - Eee!..
    - Bizim minibüsçüden tek kelime çıkıyor: "ÇEKİLMEYECEĞUM!". Dedim gidiyoruz: Eşhedü en laa... Derken BP'nin oradaki aralıktan tekrar kendi yönüne kafayı daldırdı. Dedim "Dayı aç kapıyı ineceğim!"... Oradan beridir yürüyorum.

Şans eseri burada kaza olmamış. Belli ki bu minibüs şoförünün de kimseyi öldürmeye niyeti yokmuş. Bu duruma göre, burada kaza olsaydı (ki olmaması büyük mucize) kasıt olmadığını mı düşünecektik?..

Kaza olacağını bile bile böyle bir harekete girişerek,
    Kendinden başka kimselerin yaşam hakkını yok sayma,
    Kendisinin ve başkalarının can ve mal güvenliğini görmezden gelme, yok sayma ve tehlikeye atma, kısacası başkalarının canını si.. takmama fiillerini gerçekleştiren birisi için "kasıt unsuru bulunmadığını ve aslında adamın kötü niyetli bile olmayabileceğini" mi düşünmeliyiz.

Bütün bu unsurlar kasıt unsuru sayılmayacaksa, ne sayacağız?..

Bu ışıklardaki kaza da benzeri unsurları barındırıyor. (Kendinden başka kimseyi, yaşama hakkı dahil, si... takmama)

• quote:

quote:

quote:

........

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

@suicide

Yani o şöför herşeyi ayarladı gitti kasten o adamı orada öldürdü öylemi ?

bana göre evet. o ışığa o hızla yaklaşarak, en az 5-6 sn dir yanık olan kırmızıda durmayarak, yayaya çarpana kadar frene dahi dokunmayarak bu adam(!) insan öldürmek için gerekli bütün şartları ideal hale getirmiştir. samimiyetime ne kadar inanırsın bilemem, ama aynı şeyleri kendim yaparsam kendimede bu adama biçtiğim cezanın verilmesini isterim.

@dedikodu,

Yukarıda diğer arkadaşlar olaya kasıt demişti o yüzden kasıt yazıyorum ben ..

O arkadaşların da ksıt derken dedikleri şey aynı: Kişi ayrımı gözetmeksizin, genele yönelik bir kasıt. (Başkalarını önemsiz ve yok sayma, yaşama hakkı dahil, hiçbir hakkını tanımama ve si.. dahi takmama)

Yoksa o arkadaşlar da "Çarpan kişi ölen şahsı tanıyordu, tahammüden gitti o şahsa sırf ib..liğine öldürmek için çarptı." dediklerini hiç zannetmiyorum.

O arkadaşların kastettiği kasıt ile benim kastettiğim kasıt (ifade tarzları tam aynı olmasa bile) aynıdır.

Kişiye özel bir husumetten, garezden ve bunun sonucu olan bir kişisel kasıttan bahseden yok.

• quote:

Mesela bir arkadaşınızla karşılaşırsınız ve bunun tesadüf olduğunu düşünürsünüz değil mi? Evet bu bir tesadüf gibi görünebilir ama evrendeki herşeyin önceden olacağı bellidir.Başka bir örnek verelim Bir parayı havaya atarsınız ve yazı veya tura gelir dimi ve siz bunun rasgele olduğunu düşünürsünüz demi ama değildir parayı atış biçiminizden odadaki ahva akımı paranın ağırlığı vb. şeylerden paranın yazı mı tura mı geleceği bellidir ve bu bilgiler evrende bir yerde toplanır.
    Şimdi olaya gelelim bu teoriden yola çıkarsak O adamın orda hız yapıcağı ve o yayaya çarpacağı önceden verilmiş kararlardan bellidir ve bunu ancak bunu önceden görenler engelleyebilir.İnsan zihnine değil vücudunun kölesidir ve o hız yapan adamın belki o arada gözleri karardı ve yayayı göremedi yada ışığı göremedi olamaz mı?Ha kararlarımızı ve isteklerimizi kendimiz verebildiğimizi sanırız ama arzularımız o akdar derinlerimize işlemiştir ki(hız tutkusu) bunun önüne geçemeyiz ve gaza basarız. Belki bu adam o yayaya çarpmasa ona yarın başka bir araba başka bir ışıkta çarpacaktı . . .
    Belkide buna kötü şans demeliyiz

Elbette kötü şans demeliyiz...

Sonuçta herşey evrende kozmik olarak bir yerlerde yazıldığına göre insanın elinden ne gilir ki?.. Kadere karşı mı konulur?..

Sonuçta,
    - O adamın o yayaya çarpması gerektiği evrende kozmik olarak programlandığı için o yayaya çarptı.
    - Mardindeki Bilge köyü katliamını yapanların "44 kişiyi katledecekleri" evrende kozmik olarak bir yerlerde yazdığı için oldu.
    - PKK'nın 40bin kişiyi öldüreceği yine evrende bir yerlerde önceden belli olduğu için 40bin kişi öldü.
    - Nazi toplama kamplarında ölecekleri önceden evrende bir yerlerde yazdığı için 11 ile 17 milyon arası insan hayatını kaybetti.
    Bu olaylarda faillerin suçlu olduğundan söz etmek anlamsızdır. Çünkü onlar evrende bir yerlerde önceden belirlenmiş (tamamıyla kendi kontrol ve iradeleri dışında gelişen) kozmik bir programı uygulamaktaydı.

Yersen...

Levent Kırca'nın "Olacak O Kadar" programındaki bir parodiden alıntıdır:
    Ağır ceza hakimi (Metin Serezli) katile (Levent Kırca) sorar:
    MS: Sen mi öldürdün bu adamı?
    LK: Valla hakim bey! benim bir günahım yok.
    MS: Söyle neden öldürdün?
    LK: Valla hakim bey! Eceli gelmiş itin, öleceği varmış!.. Sebep oldum!.. Elimde kaldı... Benim bi günahım yoktur, bırakın gideyim...

• quote:

Mesela bir arkadaşınızla karşılaşırsınız ve bunun tesadüf olduğunu düşünürsünüz değil mi? Evet bu bir tesadüf gibi görünebilir ama evrendeki herşeyin önceden olacağı bellidir.Başka bir örnek verelim Bir parayı havaya atarsınız ve yazı veya tura gelir dimi ve siz bunun rasgele olduğunu düşünürsünüz demi ama değildir parayı atış biçiminizden odadaki ahva akımı paranın ağırlığı vb. şeylerden paranın yazı mı tura mı geleceği bellidir ve bu bilgiler evrende bir yerde toplanır.
    Şimdi olaya gelelim bu teoriden yola çıkarsak O adamın orda hız yapıcağı ve o yayaya çarpacağı önceden verilmiş kararlardan bellidir ve bunu ancak bunu önceden görenler engelleyebilir.İnsan zihnine değil vücudunun kölesidir ve o hız yapan adamın belki o arada gözleri karardı ve yayayı göremedi yada ışığı göremedi olamaz mı?Ha kararlarımızı ve isteklerimizi kendimiz verebildiğimizi sanırız ama arzularımız o akdar derinlerimize işlemiştir ki(hız tutkusu) bunun önüne geçemeyiz ve gaza basarız. Belki bu adam o yayaya çarpmasa ona yarın başka bir araba başka bir ışıkta çarpacaktı . . .

insanın elinde olmayan şey kaderidir.burda kazaya kurban giden merhumum elinden gelen pek bişey gözükmüyor.çünkü yeşil ışıga bakmış yaya geçidinden geçmiş...onun kaderi olabilir...yapabileceği fazla bişey yokmuş..
    ancak sürücünün elinde olan çok şey var...yavaş gitseydi kurallara uysaydı o kadın ölmeyebilirdi...burda merhumun kaderini belirleyen sürücü olmuş...

• quote:

........
    Kaza olduysa şöle olmuş adam bakıyor yol boş ve kesinlikle ışığa baktıında sarı yanıyordur gazı köklüyor vekırmızı yandıktan 3-4 saniye sonra geçmeye çalışıyor tabi bu sırada yaya yola çıkıyor ve o durumda kim olursa olsun kurtaramaz .....
    ................

Bu dediğin bu olay için, mümkünü yok, doğru olamaz.

1- Videonun en başından beri kırmızı yanmakta. (sarıdan kırmızıya bir geçiş söz konusu değil)
    2- Bu kaza videonun 5. saniyesinde olmuş. Yani en az 5 saniyedir kırmızı yanmakta. Zaten yaya da yolun ortasına kadar yürümüş.
    3- Yaya koşmuyor, depar atmıyor, sadece yürüyor ve bu şekilde bile yolun ortasına kadar gelmiş. Kaza kaldırımdan adımını atar atmaz gerçekleşmiyor.
    4- Yine video görüntülerinden yayanın yürür pozisyondayken görüntüye girdiği görülüyor. Yani yaya soldaki sinyalizasyon direğinin orada ışığın yanmasını bekler bir pozisyonda görünmüyor. Bu da bize yayanın ta karşı kaldırımdan beridir karşıya geçmekte olduğunu, görüntüye girmeyen karşı istikametteki yolu katettiğini, refüj bölgesini katettiğini ve nihayet görüntü alanına giren ve kazanın gerçekleştiği yolun ortasına kadar yürüdüğünü gösteriyor.
    5- Buradan, yayanın kameranın görüş açısına girmeyen yürüme mesafesinin, kameranın görüş açısına giren yürüme mesafesinin 2 katından daha fazla hatta yaklaşık 3 katı kadar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kameranın kaydettiği yürüme süresi 5 sn. olduğuna göre, kameranın kaydetmediği alanda talihsiz yayamız 10 ile 15 sn daha yürümüş olmalı. Yaklaşık olarak talihsiz yayamız hayatının bu son yürüyüşünü 15-20 sn'dir yapmaktaymış.
    6- Talihsiz yaya kendisi için yeşilde geçtiğine göre ve bu geçişin 5sn'lik süresi kamera kayıtlarıyla da sabit olduğuna göre, bu kavşakta araçlara en az 5sn'dir kırmızı yanmakta olduğunu, ancak yayanın toplam yürüme süresi dikkate alındığında kuvvetle muhtemeldir ki 15-20sn'dir kırmızı ışık yanmakta olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

• quote:

quote:

........
    Kaza olduysa şöle olmuş adam bakıyor yol boş ve kesinlikle ışığa baktıında sarı yanıyordur gazı köklüyor vekırmızı yandıktan 3-4 saniye sonra geçmeye çalışıyor tabi bu sırada yaya yola çıkıyor ve o durumda kim olursa olsun kurtaramaz .....
    ................

Bu dediğin bu olay için, mümkünü yok, doğru olamaz.

1- Videonun en başından beri kırmızı yanmakta. (sarıdan kırmızıya bir geçiş söz konusu değil)
    2- Bu kaza videonun 5. saniyesinde olmuş. Yani en az 5 saniyedir kırmızı yanmakta. Zaten yaya da yolun ortasına kadar yürümüş.
    3- Yaya koşmuyor, depar atmıyor, sadece yürüyor ve bu şekilde bile yolun ortasına kadar gelmiş. Kaza kaldırımdan adımını atar atmaz gerçekleşmiyor.
    4- Yine video görüntülerinden yayanın yürür pozisyondayken görüntüye girdiği görülüyor. Yani yaya soldaki sinyalizasyon direğinin orada ışığın yanmasını bekler bir pozisyonda görünmüyor. Bu da bize yayanın ta karşı kaldırımdan beridir karşıya geçmekte olduğunu, görüntüye girmeyen karşı istikametteki yolu katettiğini, refüj bölgesini katettiğini ve nihayet görüntü alanına giren ve kazanın gerçekleştiği yolun ortasına kadar yürüdüğünü gösteriyor.
    5- Buradan, yayanın kameranın görüş açısına girmeyen yürüme mesafesinin, kameranın görüş açısına giren yürüme mesafesinin 2 katından daha fazla hatta yaklaşık 3 katı kadar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kameranın kaydettiği yürüme süresi 5 sn. olduğuna göre, kameranın kaydetmediği alanda talihsiz yayamız 10 ile 15 sn daha yürümüş olmalı. Yaklaşık olarak talihsiz yayamız hayatının bu son yürüyüşünü 15-20 sn'dir yapmaktaymış.
    6- Talihsiz yaya kendisi için yeşilde geçtiğine göre ve bu geçişin 5sn'lik süresi kamera kayıtlarıyla da sabit olduğuna göre, bu kavşakta araçlara en az 5sn'dir kırmızı yanmakta olduğunu, ancak yayanın toplam yürüme süresi dikkate alındığında kuvvetle muhtemeldir ki 15-20sn'dir kırmızı ışık yanmakta olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

hocam söylediklerinize katılıyorum, ki zaten bu kaydın basına verilmeyen kısmında muhtemelen olayın önceside vardır. yani kesin olarak ne kadar süredir kırmızı yandığı belirlenebilir.

kasıt olayına gelince bende burda ölen insanı özellikle öldürmek için yapmıştır demiyorum fakat bu hızla araç kullanıp okadar süredir yanan kırmızıda durmayıp birde frene dahi basmadan bir yayaya çarptığına göre bu insan(!) önüne çıkan kim olursa olursa olsun onu öldürmeye kastetmiştir. zihinsel engelli değilseniz böyle bir sürüş biçiminin ölüm getireceğini bilirsiniz değil mi? bu suç bile bile işlenmiştir. yukarıda bir arkadaş 120-130 la otobanda giderken önünüze çocuk fırlasa demiş, otobanda çocuğun ne işi var allah aşkına? nasıl bir kıyaslamadır bu yani...

birde kaderciler çıkmış ortaya, hiç birşeyin önlemini almayalım ozaman, kurallara falan uymayada gerek yok nasıl olsa kaderde yoksa ölmeyiz varsa ne yapsak kurtulamayız değil mi

• videoyu dikkatli izleyip doğruyu görmüşsün, kişiye özel bir kasıt olmasada herhangi birini öldürmeye kasıt var bu olayda(en azından bu sonucun doğacağını biliği halde eyleme devam etme var).
    çocuk örneği yanlış bir örnek boşa ısrar etme, hız limitlerine uygun bir şekilde giden, kavşağa, ışığa yaklaşırken yavaşlayan adamın başına böyle birşey kolay kolay gelmez. gelsede bu sefer yayanın suçundan dolayı gelmiştir. anlamak mı istemiyorsunuz nedir, burda aracı kullanan şahıs kendinden başka kimseyi düşünmeden her türlü kuralı ihlal ederek geliyor o yolda, frene bile basmayarak kötü niyetini iyice perçinliyor. neden ben kendimi bununla aynı kefeye koyayım? benim başıma böyle birşey gelmez arkadaş, çünkü ben kırmızıda geçmiyorum

yeri değil ama şunu biraz daha irdeleyelim;

quote:

Şimdi olaya gelelim bu teoriden yola çıkarsak O adamın orda hız yapıcağı ve o yayaya çarpacağı önceden verilmiş kararlardan bellidir ve bunu ancak bunu önceden görenler engelleyebilir.İnsan zihnine değil vücudunun kölesidir ve o hız yapan adamın belki o arada GÖZLERİ karardı ve yayayı göremedi yada ışığı göremedi olamaz mı?Ha kararlarımızı ve isteklerimizi kendimiz verebildiğimizi sanırız ama arzularımız o kadar derinlerimize işlemiştir ki(hız tutkusu) bunun önüne geçemeyiz ve gaza basarız.
    Belki bu adam o yayaya çarpmasa ona yarın başka bir araba başka bir ışıkta çarpacaktı . . .

böyle birşey olamaz arkadaşım, benim gaza basıp basmayacağıma anlık bir kararla ben karar veririm. hiç bir yerde yazıyor veya yazmıyor diye ben gaza, frene basmam. aklım var, mantığım var değil mi? kendi vücuduma kendim kumanda ediyorum sonuçta.

vücut beyine hükmetmez, beyin vücuda hükmeder. o beyinde toplanan milyar tane sinirden ayağa "gaza bas" sinyalini vermezseniz o ayak o gaza basamaz(kasılma vs. gibi şeyleri gözardı ediyorum)

insanın başına herşey gelebilir evet, ne gibi? mesela tansiyonu düşer, şekeri düşer gözü kararır olabilir bunlar. fakat adamın suçu sadece çarpmak değil, hadi diyelim gözü karardı peki gözü karardı diye mi böyle hayvan gibi hızlı geliyordu o yolda? ya da siz yolda giderken gözünüz kararsa ilk yapacağınız şey ne olur? frene basıp yavaşlamak değil midir? yoksa görmeye görmeye gitmeye devam mı edersiniz? son soru, yayaya çarpar çarpmaz açıldımı gözleri? ne tesadüf

eğer kendini kontrol etmeyi bilmiyorsan trafiğe çıkmayacaksın, bu huyunu bile bile trafiğe çıkıp insanların canına kastediyorsan eline silah alıp sağa sola ateş eden adamdan farkın yoktur.

belkilerle bu iş yürümez ama böyle araç kullanan biri için dediğiniz doğru olabilir, insan gibi araç kullanan kişiler yıllarca hiçbir kazaya karışmadan yüzbinlerce kilometre yapabiliyorlar, kötü şans eseri bir kazaya karışmalarının nedeni ise genellikle böyle insan(!)lar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 3 Eylül 2009; 20:09:12 >

• Müebbet versinler o.. çocuğuna ya da idam geri gelsin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Hatasız kul olmaz ..

Kul olmaktansa vatandaş olmayı denesek nasıl olur acaba?

• quote:

Arkadaşlar hepiniz videoyu ilk izlemenin verdiği şaşkınlık ve videonun içerisindeki görüntülerden dolayı sinir ile araç sürücüsüne içinizden gelenleri söylemiş adamı yerden yere vurmuşsunuz.

Orada o şekilde hızlı gidilmemesi gerekir kırmızı ışıkta durulması gerekir vs. bu konuların tamamında haklısınız.

Fakat birde o adamın yerine kendinizi koyarak düşünün lütfen.

Sizler gün içerisinde trafikte hiçmi kural hatası işlemiyorsunuz, hiçmi kuralları çiğnemiyorsunuz.

Umuyorumki bu şöför arkadaşta bu tip bir olayı yaşamak ve yaşatmayı kesinlikle istememiş ama onun işlediği kural hatası kendisine ve hayatını kaybeden yaya nın ailesine pahalıya patladı.

Bence insanları direk suçlamak yerine bir kezde o insanın yerine kendimizi koyarak düşünelim.

Hayatını kaybeden arkadaşa Allah tan rahmet diliyorum ..

Kural hatasi yapilir ama Video´ya iyi bak adam resmen bir sürü isaretleri ve kirmizi isigi hice sayiyor, daha ne olacak, kural hatasi degil, öküzün bir tarafi kasinmis orada sopayi cikarip kasiyacan. Cezasi ne olur Türkiye´de, 1 Sene yer cikar, sonucta Insan hayati ne önemi varki.

Allah ölen kisinin ailesine Sabirlar versin, allah rahmet eglesin.

Türkiye´de gercekten Trafik egitimi sifir, nedir bu ya. Bu kazalarin hic birini burada görmüyorum.

Saygilar

• quote:

Bir gün çok yakın bir arkadaşımın başına geldi... O gün kendisiyle Kadıköy'de buluştuk.

- Abi naber?
    - Oğlum var ya... Yolda kelime-i şehadet getire getire geldik... Dedim, gidiyoruz!..
    - Hayırdır, ne oldu?
    - Yaw, minibüsteyken... Bu Göztepe SSK'nın oraya geldik trafik sıkıştı, dur-kalk yapmaya başladı. Bizim minibüsçünün bir yerde canına tak etti, bir aralıktan daldı karşı yöne...
    - Ters istikamete mi geçti?..
    - He lan... ters yönden bastı gidiyor öküz... Karşıdan gelenlerle kafa kafaya geliyoruz... Kornalar, selektörler falan...
    - Eee!..
    - Bizim minibüsçüden tek kelime çıkıyor: "ÇEKİLMEYECEĞUM!". Dedim gidiyoruz: Eşhedü en laa... Derken BP'nin oradaki aralıktan tekrar kendi yönüne kafayı daldırdı. Dedim "Dayı aç kapıyı ineceğim!"... Oradan beridir yürüyorum.

Şans eseri burada kaza olmamış. Belli ki bu minibüs şoförünün de kimseyi öldürmeye niyeti yokmuş. Bu duruma göre, burada kaza olsaydı (ki olmaması büyük mucize) kasıt olmadığını mı düşünecektik?..

Ya Psikolojisi bozulmus milletin, gercekten bunlarin hepsi Trafik Polisi sik Kontrol yapmadigi icin oluyor. Ben bizim oradan biliyorum yanlarinda bir Lokanta var orada Lak Lak yapip cene caliyorlar, Okey oynuyolar . Onun icin Memlekette güvenim kalmadi. Türkiye´de yapilacak sey, Trafik Polisleri Okeyi bilmemneyi birakip Yollarda Tabancali Radar ile hizlari ölcüp arabalari durduracaklar, Puan sistemi olacak arac toplam 25km/h fazla hiz yaptiysa 2 Ceza Puani + 1 Ay Ehliyeti gidecek, 18 Puan´a ulastimi 3 sene icinde Ehliyeti ömür boyu gidecek, Trafik kazasinda ve icinde ölü oldumu kendi hatasi ise yine Ömür Boyu, Alkollü araba kullanmak ehliyet 1 ay gitmeli ve 3 Ceza Puani vs... bunlar yok Türkiye´de. Bu tür uygulamayi yapsinlar, her sokakta bir Memur beklesin bakin bakalim ne oluyor. Ayrica Sivil Polis olmali, Sehir icinde devriye gezecek böyle bir durumda yakalayip Ceza kesecek. Bunlar yok Türkiye´de adam kafasina göre gidiyor Poliste istediyi zaman kafasina göre ceza yaziyor. Ayrica sabit Radar istasyonlari koyacaklar gerekirse arka arkaya. Yapilacak o kadar sey var ama Insan hayati cok ucuz malesef Memleketimizde.

O Minibüs Soförü burada sanirim Lisansini kaybederdi resmen ölüme davetiye cikarmis, allahtan kimseye birsey olmamis, ve Türkiye´de Minibüs bir defa Bindim Parmagim kisti kapisinda bir dahada binmeyecem dedim aradan 4 sene gecti ve binmedim o günden bugüne.

Saygilar

• quote:

.......

Şimdi olaya gelelim bu teoriden yola çıkarsak O adamın orda hız yapıcağı ve o yayaya çarpacağı önceden verilmiş kararlardan bellidir ve bunu ancak bunu önceden görenler engelleyebilir.İnsan zihnine değil vücudunun kölesidir ve o hız yapan adamın belki o arada GÖZLERİ karardı ve yayayı göremedi yada ışığı göremedi olamaz mı?Ha kararlarımızı ve isteklerimizi kendimiz verebildiğimizi sanırız ama arzularımız o kadar derinlerimize işlemiştir ki(hız tutkusu) bunun önüne geçemeyiz ve gaza basarız. Belki bu adam o yayaya çarpmasa ona yarın başka bir araba başka bir ışıkta çarpacaktı . . .

Bu yazdıklarına bakılırsa şu sonuçlara varmak mümkün:
    - Bu yayaya o adam çarpmasaydı, başka birisi mutlaka çarpardı. (o yayanın alın yazısı: araba çarpacak)
    - Bilge köyündeki 44 kişiyi o caniler öldürmeseydi başkaları öldürecekti. (onların alın yazısı: kurşuna dizilip öldürülmek)
    - PKK 40bin kişiyi öldürmeseydi bir başkası gelip öldürecekti. (onların alın yazısı: teröre kurban gitmek)
    - Amerika Irak'ı işgal edip 1 milyondan fazla kişiyi öldürmeseydi bir başkası işgal edip öldürecekti. (onların alın yazısı: tecavüze uğrayıp öldürülmek)
    - Naziler toplama kamplarında 17 milyon kişiyi öldürmeseydi bir başkaları, belki de bu sefer müttefikler öldürecekti. (Onların alın yazısı: gaz odasında öldürülüp sabun yapılmak)

Bu düşüncelere katılmak mümkün değil!..

Bu inanışa göre zalim diye birşey yoktur; zulüm tamamen işler öyle programlanmış ve ezelde öyle takdir edilmiş olduğu için insanın başına gelir. Böyle bir durumda zalim ve onun yol açtığı zulümle mücadelenin anlamı da yoktur. Çünkü zalim diye birşey yoktur; zulmedenler sadece ilahi bir görevi yerine getirmektedirler.
    Hal böyle olunca insanın yaptığında sorumluluk da yoktur. Sorumluluk olması zaten mümkün olmaz, çünkü herşey ilahi bir ezelde yazılmış ve takdir edilip karara bağlanmıştır. Senin insan olarak bunu değiştirebilecek bir iraden yoktur. Herkes ilahi ezelde kendisine biçilmiş rolü oynamaktadır. Hal böyle olduğu sürece insanda sorumluluk da olamaz, çünkü gidişatı seçme ve değiştirme imkan ve ihtimali hiç yok. Sorumluluk yoksa hesaba çekilme de yoktur. Hiçbir aktör kötü adamı oynadı diye hesaba çekilmez; bizler de bize kader olarak giydirilen rolleri oynadığımıza göre hesaba çekecek olan da gitsin rolü ve senaryoyu bu şekilde kim yazdıysa onu hesaba çeksin...
    Hesaba çekilme olmayacaksa, imtihan dünyası da kıyamet günü de hikaye olur.
    ...
    Gördün mü bu şekilde bir kader inancı hangi sonuçları doğuruyor. Böyle bir kader inancının (diğer inanışları pek bilmem) İslam'da yeri olmadığı apaçık aşikardır. Hesaba çekilmeyi, ahiret gününü ve zulümle mücadeleyi ortadan kaldıracak inanışlar İslama ve Kuran'a uygun olamazlar.

değişiklik: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedikodu -- 3 Eylül 2009; 23:13:08 >

• Bu akşam bu videoyu ATV haberde gösterdiler.Üniversiteli bir genç 180 promil alkol hızda 160 km...Ölen bayanın kızlarını gösterdiler 47 yaşındaymış daha..Kızı bizim için artık hiç bişey eskisi gibi olmucak dedi..Umarım çarpanında hayatı aynı şekilde kararır..Adamın birinin it gibi içip son sürat kırmızı ışıkta birini öldürmeside sevgili ülkemde kader oluyor..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.