Şimdi Ara

KIRMIZI IŞIK FACİASI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
5.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o şerefsizi müebbet bile az gelir..
  • eğer bu haber doğru ise biraz da yayanın dikkatsizliğinden olmuş.çünkü bir araba barbaros yokuşunda 160 vuracak, buarabanın motoru aşağı yukarı 5.000 devir demektir artı lastiğin asfalttaki sürtünme sesini de falan eklersek hele de sabah sessizliğinde kıyamet gibi gürültü demektir.e bu sesi de duymamak mümkün olamayacağına göre... yani yaya az buçuk dikkatli olsa bence o kazadan yırtardı.

quote:

Orijinalden alıntı: bunyo1974

Bu akşam bu videoyu ATV haberde gösterdiler.Üniversiteli bir genç 180 promil alkol hızda 160 km...Ölen bayanın kızlarını gösterdiler 47 yaşındaymış daha..Kızı bizim için artık hiç bişey eskisi gibi olmucak dedi..Umarım çarpanında hayatı aynı şekilde kararır..Adamın birinin it gibi içip son sürat kırmızı ışıkta birini öldürmeside sevgili ülkemde kader oluyor..

• allah korusun çok üzücü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufoufo

eğer bu haber doğru ise biraz da yayanın dikkatsizliğinden olmuş.çünkü bir araba barbaros yokuşunda 160 vuracak, buarabanın motoru aşağı yukarı 5.000 devir demektir artı lastiğin asfalttaki sürtünme sesini de falan eklersek hele de sabah sessizliğinde kıyamet gibi gürültü demektir.e bu sesi de duymamak mümkün olamayacağına göre... yani yaya az buçuk dikkatli olsa bence o kazadan yırtardı.

quote:

Bu akşam bu videoyu ATV haberde gösterdiler.Üniversiteli bir genç 180 promil alkol hızda 160 km...Ölen bayanın kızlarını gösterdiler 47 yaşındaymış daha..Kızı bizim için artık hiç bişey eskisi gibi olmucak dedi..Umarım çarpanında hayatı aynı şekilde kararır..Adamın birinin it gibi içip son sürat kırmızı ışıkta birini öldürmeside sevgili ülkemde kader oluyor..

Eğer bu haber doğru ise tamamen sürücünün şerefsizliğinden olmuş.

160 km/s hızla giden bir araç saniyede yaklaşık 45-50 metre yol alır. Kadın zaten aracı farketti ve durakladı. Ama farkettikten 2 saniye sonra araç ona çarptı diyelim. 2 saniyede araç o hızla 100m. yol alır, 100 metre de bir insanın hareket eden bir nesnenin hızını algılaması için fazla olabilir. Benim başıma gelse ben de donup kalabilirdim sen de.
    Ses demişsin, Barbaros bulvarında sabah 7 de bahsettiğin gibi bir sabah sessizliği olmaz. Bir ikarus otobüs geçer onunkinden başka ses duyamassın. Ayrıca neyi tartışıyoruz, kadıncağız ölmüş gitmiş, olayda onun hiçbir suçu yok, kurallara uygun şekilde karşıdan karşıya geçiyor, o hızla gelen bir aracın hızını algılayıp tepki vermek için yeterli zamanı olmadı belki, ki tepki vermek zorunda da değildi çünkü hatalı olan tek bir kişi var o da sürücü.
    Umarım sürücü çok ağır şekilde cezalandırılır (haberdeki gibi alkollü ve 160 km/s hızla gidiyorsa), Allah korusun bir yakınımın başına gelse ve bunu yapan 2-3 yıl ceza alıp çıkarsa kendi adaletimi kendim sağlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi der Rebell -- 4 Eylül 2009; 4:37:53 >

• Ya bütün hevesimi kaçırıyor böyle videolar... Araba sürmeye hevesim kalmıyor off yazık yav :S:S

Bi ekleme yapayim dedim; Hız yapmıyorum hatta çok dikkatli ve kurallı kullanıyorum arabayi fakat korktuğum şey yavaşta gitsen önüne bi çocuğun atlayabilme ihtimali :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White1nk -- 4 Eylül 2009; 5:55:17 >
  • Hapislerde çürüsün demiştim vazgeçtim,

Keşki kırmızıda geçerken, bir kamyon geçeydi de ona bindireydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mindfreak

Ya benim demek istediğim tam olarak şu değil;
    - Bu yayaya o adam çarpmasaydı, başka birisi mutlaka çarpardı ( Başka birisi mutlaka çarpardı demiyorum yani hiç çarpmayadabilir ama evrende 2 kişi bi noktada aynı saniyede aynı salisede orda o kazanın olacağı bellidir demek istiyorum)Sen bir parayaı havaya attığın zaman onun ne geleceğide önceden bellidir.
    Yaşamın kontrolü sende değil yani sen öyle olduğunu düşünebilirsin ama öyle değil elbetteki kendi kararlarını kendin vermekte özgürsün.Bu siteyi kapatabilirsin sadalyeden kalkabilirsin yada eline pompalı alıp sokaktaki herkezi öldüredebilirsin.Ne istersen yapabilirsin AMa sorun şurda Ne isteyeceğini kontrol edemezsin
    Senin her davranışını önceden belirleyen arzuların vardır ve o ruhunun o kadar derinlerine işlemiştir ki onlara dikkat bile etmezsin Ve buda seni Mükemmel bir KÖLE yapar.
    Bu yüzden sen hayatını yaşamaya devam et istediğini yap ama sadece isteklerinin tümüyle senin kontrolun dışında olmadığı gerçeğine fazla kafa yorma.
    Şimdi olaya gelelim Bu adam o içindeki hız tutkusu bir anda içinde büyümüş ve gaza basmış bu tutku belkide onun başına böyle bir olay gelmesine sebep oldu yani o arzu onun ruhunun derinlerine o kadar işlemişki gazı köklemeyi düşünmeden yapıyor yani bedeninin kölesi oluyor.Bunun ne gibi sonuçlar getireceğini düşünmüyor o an tek düşündüğü şey hız yapmak belki o arzu yüzünden ışığı bile farketmiyor.
    Yayaya gelelim videoda yaya normal aynı hızla yürüse araba çarpmayacaktı dimi Kadın arabayı gördüğünde beyninin TÜM Sinirleri ona arabanın karşısından çekilmesini söylüyor dimi buda doğru Ama o an oda Bedeninin kölesi pozisyonunda Çünkü vücudu kitleniyor siz demişsiniz beynim gaza bas derse basarım falan diye ama burda kadının beyninin tüm sinirleri kadına giiiiiiiiiit diye bağırıyo ama kadın duruyor
    Neyse bu konuları fazla kurcalamamak lazım :):)

Yukarıdaki kalın cümleleri söylediğin vakit işin sonu hesap gününü reddetmeye kadar varır...

Olacakları önceden bilme, yani geleceği bilme olayı ise sadece Allah'a mahsustur. Yeryüzünde hiç bir faninin böyle bir bilgisi yoktur.

Ama geleceği bilmek ile gelecek hakkında irade kullanmak birbirinden farklı kavramlardır. Detay istersen sonra yazarım.

• Türkiyede böyle sürücüler dolu çok dikkat etmek lazım...
  • quote:

Herşeye kader denecek olsa yeryüzünde suç diye bir kavram kalmaz. Suçun olmadığı yerde ceza olur mu?.. Var gerisini sen düşün.

Kader olur mu hiç, düpe düz cinayet bu. Cinayete ne zamandan beridir kader denir oldu?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufoufo

eğer bu haber doğru ise biraz da yayanın dikkatsizliğinden olmuş.çünkü bir araba barbaros yokuşunda 160 vuracak, buarabanın motoru aşağı yukarı 5.000 devir demektir artı lastiğin asfalttaki sürtünme sesini de falan eklersek hele de sabah sessizliğinde kıyamet gibi gürültü demektir.e bu sesi de duymamak mümkün olamayacağına göre... yani yaya az buçuk dikkatli olsa bence o kazadan yırtardı.
    ......

Belki yayanın kulakları ağır işitiyordu veya hiç duymuyordu. Ne yani, kulağı sağlam duymayanlar bu memlekette yaşama hakkına sahip değil mi?..

Üstelik çarpan araba Mercedes; hızlı gitmek için bir şahin ağa gibi ortalığı öyle inim inim inletmesi gerekmiyor.
  • quote:

Ben yaşamın kontrolü %100 sende değil manasında söylemiştim ama neyse iyice uzadı artık

Haklısın çok uzadı, o nedenle ben de daha fazla uzatacak değilim, ama eklemek istediğim son bir şey var...

Yaşamın kontrolünü bilemem, her kimdeyse o kontrol etsin.
    Ama insanın yaptığı her hareketin kontrolü de sorumluluğu da %100 kendindedir, bir başka kişide veya bir başka varlıkta değildir. (Bu kontrol kaybedilmesin diye de sarhoşluk verici (tam deyimiyle aklı örten) maddeler haram kılınmıştır.)
    Allah insana irade ve beraberinde sorumluluk vermiştir.
    İnsanın iradesi elbette sınırsız değildir, fakat Allah, insana yüklediği sorumluluğun gereklerini yerine getirmeye yetecek derecede irade vermiştir. Allah'ın herhangi bir şeyi eksik verdiğini, haşa, düşünmemiz zaten mümkün değildir.
    Allah insana irade vermişse o irade tamdır ve insanın kendi hareketleri üzerinde %100 kontrolü de %100 sorumluluğu da vardır.

• quote:

ben tam onu demek istemedim tabiki eline silah alıp birini öldürmek senin %100 senin kendi sorumlulunda.
    Mesela benim değinmek istediğim şu konu mesela senin gözlerin bozuk diyelim yada renk körüsün işte bu bedeninin kölesi anlamına gelir Uzağı görmek istersin ama göremezsin renkleri görmek istersin göremezsin yani bedeninin izin vermediği hiçbir işe kalkışmazsın ha tedavisi vardır orası ayrı ama mesela bide sınırlı şeyler var adam gaza basmış gitmiş o hızda bi insanın ani bir durumda karar verme surası uzar yani adam o insana çarpmak istemesede çarpar yani bedeninin kölesi durumuna düşer beyni daha hızlı çalışmadığı için o insana çarpmış olur.E bu yüzdendir ki hız sınırları konulmuştur.

Son cümleni devam ettireyim;
    E bu yüzdendir ki gözü bozuklar gözlüksüz araç kullanamaz,
    E bu yüzdendir ki körler araç kullanamaz,
    E bu yüzdendir ki alkollü araç kullanmak yasaktır,
    E bu yüzdendir ki ...

Kısaca insanın sorumluluğu gereği her zaman yapabileceği (veya yapmayabileceği) başka hareketler, alabileceği başka tedbirler vardır.

Yukarıda saydıklarının hiçbirisi kaza yapan adamın sorumluluğunu ortadan kaldırmaz! Suçunu da zerre hafifletmez!

Şöyle bir mazeret var mı:
    "Ben bedenimin esiriyim, gözüm görmez, bu kazada benim sorumluluğum az olsun!"

Gözün görmüyorsa kullanmayacaksın arabayı; sorumluluğun kullanmamayı gerektiriyor, o kadar.

Bu adamın durumunu anlayışla karşılamamızı gerektiren en ufak bir neden yok!..

• çok fena... allah hiç kimseye bir daha nasip etmesin.

Böyle sürücüleri aninda vurmak gerek.
  • Geçen Çarşamba Sabahı Babam Kalp Krizi Geçirdi,Önce Yakındaki Bir Devlet Hastanesinin Aciline Yetiştirdik,İlk Müdahelenin Ardından Ambulansla Koşuyolu Kalp Hastanesine Sevk Ettiler.Yolda Kaza Yüzünden Trafik Tıkandı(Bilenler İçin Kaza Kartal Köprüsü Civarında Tıkanıklık Pendik Köprüsünden Başladı)Ambulans Şöförü Son Anda Telsiz Anonsunu Farkederek Kazanın Büyük Olduğunu Anladı ve E-5'ten Ayrıldı,Ara Yollardan O Tıkanıklığı Aşıp Bizi Dakikalarla İfade Edilecek Bir Zamanlamayla Hastaneye Yetiştirdi.Bunu Anlatmamın Sebebi Şu; Kaderde Yaşayacak Gününüz Varsa Başımıza Gelen Olayda Olduğu Gibi Bir Vesile ile O Sıkıntıdan Kurtulursunuz.Ancak Bu Kazada Sürücü Dik Bir Yokuşu Sabahın Köründe Bariz Kırmızı Işık Yanarken Tam Gaz Çıkmış ve Hiçbirşeye Aldırmadan Yaya Geçidine Dalmış Resmen,Bu Olayın Yanlızca ve Yanlızca Kaderle,Yazgıyla Açıklanması Mümkün Değil,Hukuken Nasıl Tanımlanır Bilemem Ama Bu Resmen Bir Cinayettir Bana Göre.Evet Bir Açıdan Bakınca da Kaderdir Elbet Ama Fazlaca Ulvî Kavramlarla Açıklayacaksak Herşeyi O Zaman Kanunlara,Bilimsel Gerçeklere,Kurallara Dayalı Toplum Düzenine Gerek Yok,Hepimiz Herkes Afedersiniz Koyun Sürüsü Gibide Yaşayabilir Demektir.

Merhumeye Rahmet,Yakınlarına da Sabırlar Diliyorum.Allah Hem Yaya Olarak Hemde Sürücü Olarak Bizleri,Sevdiklerimizi Bu Tür Kazalardan Esirgesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

Geçen Çarşamba Sabahı Babam Kalp Krizi Geçirdi,Önce Yakındaki Bir Devlet Hastanesinin Aciline Yetiştirdik,İlk Müdahelenin Ardından Ambulansla Koşuyolu Kalp Hastanesine Sevk Ettiler.Yolda Kaza Yüzünden Trafik Tıkandı(Bilenler İçin Kaza Kartal Köprüsü Civarında Tıkanıklık Pendik Köprüsünden Başladı)Ambulans Şöförü Son Anda Telsiz Anonsunu Farkederek Kazanın Büyük Olduğunu Anladı ve E-5'ten Ayrıldı,Ara Yollardan O Tıkanıklığı Aşıp Bizi Dakikalarla İfade Edilecek Bir Zamanlamayla Hastaneye Yetiştirdi.Bunu Anlatmamın Sebebi Şu; Kaderde Yaşayacak Gününüz Varsa Başımıza Gelen Olayda Olduğu Gibi Bir Vesile ile O Sıkıntıdan Kurtulursunuz.Ancak Bu Kazada Sürücü Dik Bir Yokuşu Sabahın Köründe Bariz Kırmızı Işık Yanarken Tam Gaz Çıkmış ve Hiçbirşeye Aldırmadan Yaya Geçidine Dalmış Resmen,Bu Olayın Yanlızca ve Yanlızca Kaderle,Yazgıyla Açıklanması Mümkün Değil,Hukuken Nasıl Tanımlanır Bilemem Ama Bu Resmen Bir Cinayettir Bana Göre.Evet Bir Açıdan Bakınca da Kaderdir Elbet Ama Fazlaca Ulvî Kavramlarla Açıklayacaksak Herşeyi O Zaman Kanunlara,Bilimsel Gerçeklere,Kurallara Dayalı Toplum Düzenine Gerek Yok,Hepimiz Herkes Afedersiniz Koyun Sürüsü Gibide Yaşayabilir Demektir.

Merhumeye Rahmet,Yakınlarına da Sabırlar Diliyorum.Allah Hem Yaya Olarak Hemde Sürücü Olarak Bizleri,Sevdiklerimizi Bu Tür Kazalardan Esirgesin.

Geçmiş olsun! Babanızın durumu nasıl?..

• quote:

Orijinalden alıntı: cezmi33

quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Taksirle adam öldürmeden 1-2 sene yatar çıkar.

Ama buradaki bilinçli taksir. Kişi hareketinin sonucunu bildiği halde olursa olsun diyerek devam ediyor. O yüzden biraz daha fazla yatar. Ama tabii kasıt sayılmadığı için bizim hukukumuzda sonuçta fazla yatmaz. Abd'de olsaydı hayatını kaydırırlardı. Hapisanede zencilerin cariyesi olurdu uzun yıllar

haklisin kardesim
    Alkollüydü
    ögrenciydi
    zengindi
    avukati saglamdi
    vs vs vs diyerek sucu üc bes aya indirirler yarin bir gün cikar yeniden katliama devam eder...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

quote:

Geçen Çarşamba Sabahı Babam Kalp Krizi Geçirdi,Önce Yakındaki Bir Devlet Hastanesinin Aciline Yetiştirdik,İlk Müdahelenin Ardından Ambulansla Koşuyolu Kalp Hastanesine Sevk Ettiler.Yolda Kaza Yüzünden Trafik Tıkandı(Bilenler İçin Kaza Kartal Köprüsü Civarında Tıkanıklık Pendik Köprüsünden Başladı)Ambulans Şöförü Son Anda Telsiz Anonsunu Farkederek Kazanın Büyük Olduğunu Anladı ve E-5'ten Ayrıldı,Ara Yollardan O Tıkanıklığı Aşıp Bizi Dakikalarla İfade Edilecek Bir Zamanlamayla Hastaneye Yetiştirdi.Bunu Anlatmamın Sebebi Şu; Kaderde Yaşayacak Gününüz Varsa Başımıza Gelen Olayda Olduğu Gibi Bir Vesile ile O Sıkıntıdan Kurtulursunuz.Ancak Bu Kazada Sürücü Dik Bir Yokuşu Sabahın Köründe Bariz Kırmızı Işık Yanarken Tam Gaz Çıkmış ve Hiçbirşeye Aldırmadan Yaya Geçidine Dalmış Resmen,Bu Olayın Yanlızca ve Yanlızca Kaderle,Yazgıyla Açıklanması Mümkün Değil,Hukuken Nasıl Tanımlanır Bilemem Ama Bu Resmen Bir Cinayettir Bana Göre.Evet Bir Açıdan Bakınca da Kaderdir Elbet Ama Fazlaca Ulvî Kavramlarla Açıklayacaksak Herşeyi O Zaman Kanunlara,Bilimsel Gerçeklere,Kurallara Dayalı Toplum Düzenine Gerek Yok,Hepimiz Herkes Afedersiniz Koyun Sürüsü Gibide Yaşayabilir Demektir.

Geçmiş olsun! Babanızın durumu nasıl?..

Allah Razı Olsun Sağolun Çok Şükür Durumu İyi Şu Anda,Dediğim Gibi Dakikalarla Yetiştik Belkide Allah Onu Bize Bağışladı.Allah Tüm Sevdiklerimizi Bizlere,Bizleride Onlara Bağışlasın.

Alakanıza Tekrar Teşekkürler...

• Az önce Kanal D Haber'de bir defa daha verdiler, mozaiklemeden, şok edici görüntü bu defa tüm Türkiye'ye renkli ekrandan yayıldı.
  • en baştaki link ölmüş sanırım başka link varsa verebilir misiniz?
  • quote:

Arkadasim cok büyük gecmis olsun. Babanin durumu iyiye gittiyine sevindim . Gercekten bir insanin alin yazisi ve kaderi neyse o olur, onun önüne gecilmez malesef.

Saygilar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.