Şimdi Ara

kırmızı ışıkta ambulansa yol vermek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Brujeria35

quote:

Orijinalden alıntı: corollad4d

quote:

Orijinalden alıntı: cyrtocaramoorii

Forumdan birine ceza gelmişti.

çok saçma ama yapılcak bişey yok işte burası türkiye madem ki o kamerayı oraya koydun ambulans gelince o ışık yeşile dönsün o zaman ama olmaz vatandaşı yolmaya devam

Hemen sinirlenmeyin Forumda daha öncede soruldu bu konu O arkadaşa ceza gelmişti ve hiç sorun yaşamadan ceza iptal edilmişti.

nasıl iptal edilmişti bi yere dilekçe falan mı vermem lazım

• Cezanin iptal edilmesi lazim buyuk bir ihtimallede iptal edilecektir.

Burda benim dikkat cekmek istedigim bir konu var. Ornegin Sisli Beytem plazayi bilen vardir Cevahirin hemen yani. Burdaki yol ambulans guzergahi ve her gun sayisiz kez ambulanslar burdaki trafigin icinde kaliyor ve arkadan siren sesi sonuna kadar acik sekilde aii aiii ondeki arabalari zorlayarak ilerlemeye calisiyor. Ondeki araclarda isik diregine asili kocaman EDS yazisini gordukce gecmekte tereddut ediyorlar cogu zaman gecmiyorlar.

Burda malesef olan ambulansin icindeki hastalara oluyor. Yani ne yapilabilir bu durumda bilmiyorum ama bu tip sahneler eminim islek olan bircok hastane civarinda yasaniyordur.
  • konu ile biraz alakasız ama facebook da bi video izlemiştim.
    abartmıyorum adamlar ambulans a yol vermek için otobanın sağına soluna kaçmışlardı.
    ama göreceksiniz abartıyorum belki ama 10-15 km lik uzunluktaydı bu yol verme olayı.
    yani binlerce araç sağlı sollu parketmiş, ambulans hızla aralarından geçerek 10-15 km yol yaptı
    (rakamı çok mu abarttım acaba?)
    bu o ülke insanın gelişmişliğine işarettir işte.
  • daha önce bir başlıkta yazmıştım ama buraya yazmakta da fayda var. EDS sistemi olan bir ışıkta ambulans nedeniyle ışıkta geçmek zorunda kaldınız. Ard arda 5 araç ışıktan geçtiğinde sistem bunu anormal bir durum olarak algılıyor ve uyarı veriyor. Kamera başındaki memur da buna bakarak karar veriyor. Her helükarda bu yüzden ceza yeseniz bile iptal ettirme hakkınız var. Bunu mayıs 2009 da görevli olarak gittiğim intertraffic 2009 fuarında İBB yetkilisi bizzat kendisi söylemiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss01 -- 17 Şubat 2010; 16:48:35 >
  • inşallah gelmez
    fakat gelse de üzülmeyin hayrınıza olsun
    yol vermemek daha kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ss01

daha önce bir başlıkta yazmıştım ama buraya yazmakta da fayda var. EDS sistemi olan bir ışıkta ambulans nedeniyle ışıkta geçmek zorunda kaldınız. Ard arda 5 araç ışıktan geçtiğinde sistem bunu anormal bir durum olarak algılıyor ve uyarı veriyor. Kamera başındaki memur da buna bakarak karar veriyor. Her helükarda bu yüzden ceza yeseniz bile iptal ettirme hakkınız var. Bunu mayıs 2009 da görevli olarak gittiğim intertraffic 2009 fuarında İBB yetkilisi bizzat kendisi söylemiştir.

çok teşşekkürler peki nereye giderek iptal ettirebilirim
  • Yol veririm tabiki(tabi önce kendi can ve mal güvenliğimi sağlayarak),hele kırmızı ışıklarda onu bekletmek bir ömür gibi olur..Fakat başka bir tarafa çekeceğim konuyu..Genel olarak Ambulansların,Polislerin v.s trafikte yüksek hızlarla seyretmelerine karşıyım,normal araçların da hız sınırlarını aşmalarına karşı olduğum gibi..Her acil durumda yapılan aşırı hızla trafiğin de tehlikeye atıldığını farkediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müteferric

Yol veririm tabiki(tabi önce kendi can ve mal güvenliğimi sağlayarak),hele kırmızı ışıklarda onu bekletmek bir ömür gibi olur..Fakat başka bir tarafa çekeceğim konuyu..Genel olarak Ambulansların,Polislerin v.s trafikte yüksek hızlarla seyretmelerine karşıyım,normal araçların da hız sınırlarını aşmalarına karşı olduğum gibi..Her acil durumda yapılan aşırı hızla trafiğin de tehlikeye atıldığını farkediyorum..

Bursa merkezde işyerim var günde en az 15-20 ambulans geçiyor.Hızlarını takip ediyorum, çok hızlı gitmiyorlar normalden birazdaha hızlılar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.