Şimdi Ara

Kırmızıda geçenin ehliyeti gidecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bahsedilmemiş fakat eskisi kadar sık olmasada kamera ile tespit edilen ihlaller dışında (bunlar sanırım görmezden gelinemiyor) rüşvet muhabbeti ne durumda acaba. cezaların arttırılması güzel fakat rüşvet verme eğilimini artırması da söz konusu bence.
  • peki polislerin adam kayırmasının cezası kaç para
  • Hatalı sollamaları nasıl tespit edecekler?Birçok yer duble yol zaten.Her yere kamera yerleştirecek halleri yok ya ...
  • cezalar birazda caydırıcı olmalı.adamın parası çoksa,para cezası ona caydırıcılık getirmez.ev hapsi,psikolojik tedavi vs. de getirilmeli.
    ayrıca trafik polislerinin arkası sağlam olmalı.yani birilerine ceza kesince ,acaba sürerlermi diye korkmamalı.
    birazda bizler ,en azından tehlikeli araç kullananları ihbar etmeliyiz.adam kamyona bir sürü hurda vs. koyup trafiğe çıkıyor.neymiş ekmek parası kazanıyor.kardeşim ekmeğini kazansın elbette ,ama zamandan kazanacağım diye çadır çekmeyerek başkalarının canına kast etmeye ne hakkı var.üstelik bu tip kamyonlara kamudada çokça rastlanılıyor.
  • Trafik magandaları anlamazlar. Her şeyin temeli eğitim. Kısa vadede cezalarla çözülecek şeyler değil bunlar.
  • Bence fiyatlar şuankinin tam 3 katı fazla olmalı

Neden diyecek olursanız çok zengin bir adam holding sahibi veya genel müdürü vs ... yiyeceği 130 tl ışık cezasından korkarmı sizce?
  • kirmiza gecenler bir ay yerleri süpürsün cöpleri toplasin...
    Alkollü yakalananlar 3 ay '' ''
    ehliyeti olmadigi halde trafige alkollü cikip hiz sinirini asanlari cölde kutup ayisin insafina birakiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon dostu

Bence fiyatlar şuankinin tam 3 katı fazla olmalı

Neden diyecek olursanız çok zengin bir adam holding sahibi veya genel müdürü vs ... yiyeceği 130 tl ışık cezasından korkarmı sizce?

Saydığın kişiler zaten kuralları ihlal etmiyor ki...Üstelik etse ne olur ki?Trafikte bir tane patron,bir tane genel müdüre karşılık beşbin,onbin tane sıradan sürücü var...
    Esas mesele onlar...
  • Daha fazla zam yapmaları gerekir. Elektiriğe suya Doğalgaza zam yapmak yerine Cezalara zam yapmaya devam etmeli :D hemde Zam yapma stresini atarlar:D
  • Daha önce yazdimmi hatırlamıyorum gecen ceza yedik; sucumuz 42kmh ile gitmekmis...

Hiz limiti sözde 30 olan bir yer. Senelerdir geçtiğim mahalle ici ana yol denebilecek bir cadde. Bastilar cezayı. Sene sonu geldi ya basın bakalım.

Ulan şirketin tüm araçlarına hiç yoktan ceza kesiliyor kaç aydır. Kurallar güzel ancak tüm sene gorev yapma son 3 ay hepsini çıkarmaya çalış. Ayıptır...
  • Adaletli olsalar, tüm kuralları uygulasalar, tuzak kurmasalar, insanları bezdirmeseler... Bir üstte arkadaşım mesajını okuyunuz, böylede yapılmaz ama... 42 km ile ceza yazmak... yazacak iseler oradaki tüm araçlara yazacaklar, adeletli olacaklar,denk getirdiklerine değil tüm hata yapanlara yazacaklar.

Sen bir süre göz yum, sonra ceza yazmaya başla... Adaletli olmalısın, hata yapan herkese yazacaksın cezayı... Eh ara sıra görevimi yapayım, o esnada denk gelene basarım cezayı, böylelikle çalışıyor görünürüm. Ay sonu geldi al maaşı, yat aşağı... Ohhh misss....

Elinde ceple trafiği berbat edene göz yum, kırmızıda geçene göz yum, makas atanlara göz yum ama yolda tuzak kur paraları topla... Yahu tamam aşırı hıza ceza kes ama diğer kurallarıda uygula, görmezden gelme! Canın istediğinde denetim yapma, her zaman denetim yap. Senin mesain canın istediğin zaman değilki... Mesain boyunca yapacaksın denetimini,görevini... Yoksa aldığın o paranın hesabını veremessin Allaha... Helal değildir sana o para...

İstedikleri kadar cezaları arttırsınlar,ister 10 kat arttırsınlar... Trafil polisimizdeki bu kafa değişmedikce hiçbişey değişmez.

Kaza yapmışız, aramızda anlaşamamışız, problem var, polis çağıralım demişiz. Ekip otosu bir saat sonra gelmiş. Polis bizi fırçalıyor neden beni çağırdınız diye... Yahu anlaşamadık diyoruz anlamıyor. Söylene söylene, kıza kıza işlem yaptı gitti. Yahu senin görevin ne? Ne diye alıyosun o maaşı...

Ankarada denetim görmedim. Kırmızı ışıkta geçenlere,elinde ceple direksiyonda konuşanlara, makas atanlara, hız yapanlara, çakma xenonla göz oyanlara, gereksiz yere sis yakanlara, emniyet kemerini takmayanlara ceza yazıldığını görmedim. 12-13 senedir görmüyorum. Şimdi kaza olunca kazaya karışanlar kendi aralarına işi çözüyorlar. Söylesenize trafik polisimiz ne iş yapıyor?... Başka görevleri varda bizmi bilmiyoruz. Oturdukları yerde dantel, nakış falanmı işliyorlar. Yoksa halı kilim falanmı dokuyorlar?... Şu sıralar soğuk var, kış geldi kazak falanmı örüyorlar acaba amirlerine!!! Anlamak güç!!!!!!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Trafik cezalarına yapılan zamlar sadece trafik polisine yarar ..

ANLAYANA ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Trafik cezalarına yapılan zamlar sadece trafik polisine yarar ..

ANLAYANA ..

aynen,çorba parası oldu yemek parası.
  • Mesele ceza yazmak değil de insanları eğitmek olmalı. Kırmızıda geçmenin yanlış olduğunu, başkalarının hakkına ihlal olduğunu kalben inanan bir toplum olabilsek ceza yazmaya da gerek kalmaz. Ama bu illaki cezayla olacaksa en üst cezayı vermek lazım. 1 defa bile ihlal olunca ehliyet alınmalı.

Bir de, kırmızı yanar yanmaz "kurtarırım" mantığıyla geçip trafiği allak bullak edenlere de hep berebar tepki göstermeliyiz.
  • Trafik kurallarına göre arka koltukta emniyet kemeri takmak da mecburi. Daha takmayıp ceza yiyen görmedim.Ki bence kesinlikle takılmalıdır. Önemli olan denetim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erakcora -- 16 Aralık 2009; 11:51:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakcora
    Trafik kurallarına göre arka koltukta emniyet kemeri takmak da mecburi. Daha takmayıp ceza yiyen görmedim.Ki bence kesinlikle takılmalıdır. Önemli olan denetim.

Ben arkada oturanlara zorla taktırıyordum ama bizde kural olduğunu bilmiyordum.
    İyi oldu öğrendiğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

cezalar daha da artırılmalı,
    cezanın yüksek olmasından ziyade,
    DENETİMLER ÇOK SIKI YAPILMALI;
    TAVİZSİZ CEZA KESİLMELİ.
    inanın hepimiz kuzu kuzu uyarız kurallara.
    avrupayı bile geçeriz kurallara uyma konusunda.
    yeterki sıkı denetim ve tavizsiz ceza olsun.
    kısa vadede tek kurtuluş bu,
    uzun vadede eğitim.

sana bigün polis olmadık bişeyden ceza yazarsa, ozaman daha fazla alın benden diye rica edersin.
  • set'e kesinlikle katılıyorum, adaletli olmalı. canlarının istediği zaman o anda kim denk gelirse ceza keseyim yeter mantığı çok yanlış, 1 saat pusu atar yakaladığını öper gittikten sonra meydan boş kalınca bütün gün boyunca kuralları ihlal eden edene. mesaiyi yapacaksan tam yap,seni orda bellesinler caydırıcılık olsun herkese. cezalar arttırılsa nolcak denetim gevşek olduktan sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

En düşük memur maaşı 1218 TL. (Yılda 1 ay izin, dilediğinde rapor alıp işe gitmeme, fazla mesai alabilme hakkı, zor görevlerde görev tazminatı, emekli sandığından emeklilik, kurumun sosyal tesis ve kamplarından yararlanma vs. haklarını saymıyoruz bile)

Devlet memurları gerçekten çok nankörlük yapıyorlar.Ama nedense herkesinde hayali memur olmak. Kendilerini aynen özel sektörde bekliyoruz.Hem de dört gözle
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.