En düşük memur maaşı 1218 TL. (Yılda 1 ay izin, dilediğinde rapor alıp işe gitmeme, fazla mesai alabilme hakkı, zor görevlerde görev tazminatı, emekli sandığından emeklilik, kurumun sosyal tesis ve kamplarından yararlanma vs. haklarını saymıyoruz bile)
Devlet memurları gerçekten çok nankörlük yapıyorlar.Ama nedense herkesinde hayali memur olmak. Kendilerini aynen özel sektörde bekliyoruz.Hem de dört gözle
Memur olmayı hayal ederler tabiki; 546 TL nere, 1218 TL nere... üstelik 546'yı bulan şanslı; birçok insan üç otuz paraya kaçak göçek sigortasız çalışmak zorunda kalıyor. Üstelik min. 1218 TL'nin bir de ömür boyu iş garantisi var. Kimseler seni kovamaz; devletin bile gücü yetmez!
Teknik ekipten bir arkadaşım, bir ihalenin sonucunda kurulan çağrı merkezinin kullanımıyla ilgili olarak görevlendirilen memurlara eğitim veriyor. Eğitim dediğim de öyle teknik birşey değil, ürün kullanma kılavuzunda anlatılan şeylerden oluşan 1 günlük birşey. Ben de koordinatör olarak girdim sınıfa en arkadan eğitimi izliyorum. Arka grupta oturanlar olaydan tamamen kopuk bir vaziyette birşeyler kaynatıp duruyorlar. Yakınımda olan birisinin konuşmasına kulak misafiri oldum: "Bu da nerden çıktı yaw! Şunun şurasında 8 sene kalmış zaten emekliliğime... Bu yaştan sonra bir de bunları mı öğreneceğiz?.. Hiç çekemem walla!"
Sıkıysa bir özel sektör çalışanı böyle söylesin de görelim...
Haşmetmeap 8 sene evvelinden kendini emekliye ayırmış zaten. Hiç endişelenmesin, işi de maaşı da garantidir; ÖTV, MTV, KDV, HeDV, HöDV demez, çalışır, didinir onun ve onun gibilerin haybeye maaşlarını denkleştiririz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme