Şimdi Ara

KIŞ LASTİĞİ TERCİHİ - NOKIAN / GOODYEAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Continental kullandım dediğin lastikleri NOKİAN üretiyor....Daha ne deyim ???..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Continental kullandım dediğin lastikleri NOKİAN üretiyor....Daha ne deyim ???..

Ya tutturmuşsun her kışlık lastiği Nokian üretiyor diye. Zaten üretmiyor da Nokian o kadar aptal ki başka firmaya ürettiği lastik kendi markasıyla ürettiği lastiği testlerde geçiyor öyle mi? Bir kaynak gösterebilir misin Continental TS850 lastiğin Nokian tarafından üretildiğine dair? Bir de 2 keredir istiyorum işine gelmediği için cevaplamıyorsun şu rakipsiz Nokian lastiğin testlerde 1. çıkma sayısını da bir ver bir zahmet. Bu kadar iddialı olduğuna göre benim Continental'ı ezbere bildiğim gibi senin de o istatiği hemen şu an verebilmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 4 Ocak 2016; 22:34:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• daha önce nokian kullanmıştım, memnun kalmıştım.
  • Ne söylersen söyle, ne kadar anlatırsan anlat, karşındaki anlayabildiği kadarını anlar... HER KIŞ LASTİĞİNİ NOKİAN YAPIYOR DEMEDİM..Mesajım yukarıda....Senin kullandım dediğin lastikleri Nokian üretiyor dedim.. ..İstatistik bilmem ne araştıracak zamanım yok.. Sana zahmet ingilizce bir mesaj ile sor....Avrupa da hangi markalara kış lastiği üretiyorsunuz ?. Hangi yıl hangi markalara lastik verdiniz ?? Üretim yaptınız ?...Sana bir cevap gelir....Ben cahilim çok bilgim yok...Kolay gelsin..Şu lastik iyidir, bu kötüdür, şunu alın, bunu almayın demek haddim değil..Kim ne isterse onu alır..Tercihler her insanda farklı olabilir.....Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 5 Ocak 2016; 14:36:48 >

• quote:

Ne söylersen söyle, ne kadar anlatırsan anlat, karşındaki anlayabildiği kadarını anlar... HER KIŞ LASTİĞİNİ NOKİAN YAPIYOR DEMEDİM..Mesajım yukarıda....Senin kullandım dediğin lastikleri Nokian üretiyor dedim.. ..İstatistik bilmem ne araştıracak zamanım yok.. Sana zahmet ingilizce bir mesaj ile sor....Avrupa da hangi markalara kış lastiği üretiyorsunuz ?. Hangi yıl hangi markalara lastik verdiniz ?? Üretim yaptınız ?...Sana bir cevap gelir....Ben cahilim çok bilgim yok...Kolay gelsin..Şu lastik iyidir, bu kötüdür, şunu alın, bunu almayın demek haddim değil..Kim ne isterse onu alır..Tercihler her insanda farklı olabilir.....Saygılarımla...

İşte benim beklediğim; yani senin gibilerden beklenecek tavır ve cevap da buydu. Sıkışınca çark ettin hemen? "Nokian diğer firmalara kışlık lastik üretiyor" diyen sen değil miydin? Daha sonra bunun üstüne benim kullandığım lastik olan Continental TS850 lastiğini de Nokian'ın ürettiğini söyleyerek nirvanaya ulaştın saçmalamakta. Bahsettiğin gibi bir e-postayı benim atmama gerek yok, hiç mi tartışma kültürüne sahip değilsin. İddiayı ortaya atan sensin, kanıtlamaya gelince bize iş buyuruyorsun. İddia senin, hadi ispatla işte. Burada ciddi biçimde tartışmaya çalışıyoruz, benim argümanlarım ve bunları destekleyen verilerim mevcut. Sende ne var? Hiçbir şey. Sen benim yazdıklarıma karşılık verdiğin alakasız cevabı yeterli görüyorsan vay haline diyebilirim sadece. Ortaya bir şey attın, kanıtlamakla da sorumlusun. Aksi takdirde git geriye dönük mesajlarını sil; aslı astarı yok çünkü. Halen ben haklıyım diyorsan; artık Nokian'a e-posta mı atarsın, başka bir yerden kaynak mı bulursun benim ts850'leri Nokian'ın ürettiğine dair bir kanıt koy ortaya. Ayrıca Nokian rakipsiz demek çok kolay, zor olan bunu veriyle desteklemek ki bunu yapmanı bekliyoruz. Gelip burada saçma sapan mesajlar yazmaya vakit buluyorsun da -zaten olmayan- bir veriyi koymak için mi vakit bulamıyorsun. Sen ona kısaca şöyle de: "Özür dilerim, salladım, tutmadı". İnsanları yalan yanlış yönlendirmeyin.
    Bir de araya yok karşıdaki anlayabildiği kadar anlar falan diye zavallı bir biçimde hakaret ediyorsun ya, biz de senin kadar zeki olduğumuz için anlamayacağız ya bunu; değil mi? Ben senin yazdıklarını, daha doğrusu safsatalarını gayet iyi anlıyorum, bak kaç gündür seni yazdıklarını ispata davet ediyorum, sen sürekli kaçak güreşiyorsun. Anlamakla ilgili bir sıkıntısı olan varsa bu sensin gibi duruyor bu durumda, ya da anlamak işine gelmiyor.
    Not: Konu sahibi arkadaşımızdan ve diğer yazayan/okuyan diğer arkadaşlardan da konuyu kirletir gibi olduğumuz için özür dilerim. Daha önce de dediğim gibi seçtiğiniz 2 lastik de gayet iyi lastikler, ikisi de sizi yolda bırakmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 5 Ocak 2016; 14:53:32 >

• Goodyear Ultra Grip 9 alınır mis gibi binilir. Yıllarca birçok markanın kışlık lastiklerini kullandım. Goodyear Ultragrip harika bir lastik...
  • Önce kiminle nasıl konuşacağına bir karar ver...... Sen ve senin gibiler.. Salladım tutmadı....Kıvırmak..... v.s. Düzgün cümleler değil.....NOKİAN yada GOOD YEAR babamın fabrikasında yapılmıyor...Kim ne isterse onu alıp takıp kullanıyor.....Çark etme meselesi........ Ben çark etmedim...AYNEN YAZDIKLARIM GEÇERLİ....Kimseye ders verecek, eğitecek, öğretecek zamanım yok... Araştır, sor, öğren .....Sonra gel burada özür cümleni yaz.... Bütün yazılarımı okuyan , beni izleyen forumdaşlarıma saygılar.....İyi akşamlar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 6 Ocak 2016; 20:24:20 >
  • wrg2 kullanmıştım lastik yanal olarak kayma yapıyordu hiç memnun olmamıştım. belki yeni serielrde düzeltmişlerdir ama ben yinede continental michelin goodyeardan şaşmam kışlıkta.
  • Kış lastiğinde testlerde birinci Continental'dır.
  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
    Ben kim nasıl yazılmasını, kendisiyle nasıl konuşulmasını hak ediyorsa o şekilde yazıyor ve konuşuyorum zaten. Vallahi boş adamlara da aynen aynen sana yazdıklarımı yazıyorum. Hatta sen çok daha fazlasını hak ediyorsun da benim terbiyem müsade etmez.

Ya bir de gidip özür yaz falan demişsin, neyin kafasındasın sen? Senden niye özür dileyeyim ki? Tuhaf adammışsın vesselam. Sor, öğren yazmışsın bir de. Senin gibi birinden ne öğrenebilirim diye düşünüyorum dakikalardır, maalesef birşey bulamadım. Konu lastikse sen zaten zır cahilsin lastik konusunda. Senin bayağı birşey öğrenmen lazım insanlara tavsiye yazmadan önce. Yani önce sektörü öğrenmen, lastikleri bilmen, testleri bilmen, kullanıcı yorumlarına falan bakman lazım ama ne ferek var senin için değil mi? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kolay zaten. Senin de işine gelir.

Aşağıda yazacaklarımı iyi oku. Sorularıma cevap ver. Ondan sonra konuşalım; ama papagan gibi sürekli ayni şeyleri söyleme bana Allah aşkına artık. Sorularım gayet net, direkt cevap ver; sen de kurtul ben de kurtulayım.

Bak sen kafanda bir hayal dünyası kurmuşsun, onun içinde yaşıyorsun. Tek başına yaşasan sorun değil, ama gelip burada mesnetsiz iddialarda bulunamazsın, bulunursan gerekli cevabı gerektiği şekilde alırsın.

Bak hala diyorum; özür dile, ben bu işten anlamiyorum de, yazdıklarım yanlıştı de; üstüne birşey demeyeceğim.
    Ama yok hala ayni noktadaysan "adam gibi" çıkıp Continental ts850 lastiği Nokian firmasının ürettiğini ispatlayacaksın. Ortaya bir iddia atılırsa onu ortaya atan kanıtlamakla da mükelleftir. Hadi bakalım, hodri meydan, dediğin gibiyse ben burada açıkça özür dileyeceğim. Sende o yürek, duruş ve terbiye var mı?

Diğer iddiana geçelim. Neymiş Nokian rakipsizmiş. Lastik rakipsiz olsa girdiği testlerin büyük kısmından 1. çıkar. Hani nerede böyle bir istatistik. Yok, bak ben senin gibi bu konularda sallamam. Lastik konusunu sürekli takip ediyorum. Bana öğretecek birşeyin yok, dengim değilsin, her yeni mesajında daha da zavallı konumuna düşüyorsun. Diyorum ki Continental girdiği testlerde %70 oranında 1. çıkmış, hadi Nokian'ın oranını açıkla da bilelim neymiş, ne derece rakipsizmiş.

Ama; bana bir daha "Nokuan'a mail at; vaktim yok istatistiklere bakamam" gibi gerçekten zırvalarla gelme. Maili sen at dedim, niye atmadın. İngilizcen yoksa o konuda da yardımcı olurum. Sadece 6 kelimelik bir soru soracaksın. 5 dakika sürmez. İstatistiklere de nereden bakacağını bilmiyorsan -ki bilmiyorsan aslında insanlara tavsiye vermek gibi bir gaflete nasıl düşersin ki- o konuda da yardımcı olurum. O veriyi toplaman 10 dakika. Ama işine gelmiyor ki; senin sıkıntın o.

Bu sorularımı kaç keredir soruyorum, kaçıyorsun; ama gerizekalı değiliz. Ya bunlara cevap ver artık direkt olarak bunun üzerinden konuşalım; yok eğer cevabın yoksa özür dile ve yoluna git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 6 Ocak 2016; 22:22:00 >

• Sana cevap vermek bile lüzumsuz.....Kafanın basmadığı konu...BÜYÜK OLMAK TESTLERDE 1. ÇIKMAKLA OLMUYOR....1934 Yılında DÜNYADA İLK KEZ Kış lastiği üretmekle ve Dünya nın bir çok farklı ülkelerinde , bölgelerinde lastik piyasasında önemli oranlarda pazar payı almakla , lastik satmakla oluyor...Dahası Avrupa da bir çok ünlü markaya kış lastiği üretmekle oluyor...Continental dahil... Git sor, öğren, sonra gelip burada tanımadığın insanlara hakaretler yağdır....Artık sana cevap yok....Boşuna yazıp durma...sana cevap vermiyeceğim..... Bu yazılarımı okuyan bütün forumdaşlarıma saygılarımı sunuyorum... Ek.... Buzlu zeminde 335 Km / saat hıza dayanıklı lastiği yine NOKİAN üretti... Onuda sor, öğren..Büyük Nasıl olunuyormuş.....Anla......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 9 Ocak 2016; 0:25:08 >

• quote:

Sana cevap vermek bile lüzumsuz.....Kafanın basmadığı konu...BÜYÜK OLMAK TESTLERDE 1. ÇIKMAKLA OLMUYOR....1934 Yılında DÜNYADA İLK KEZ Kış lastiği üretmekle ve Dünya nın bir çok farklı ülkelerinde , bölgelerinde lastik piyasasında önemli oranlarda pazar payı almakla , lastik satmakla oluyor...Dahası Avrupa da bir çok ünlü markaya kış lastiği üretmekle oluyor...Continental dahil... Git sor, öğren, sonra gelip burada tanımadığın insanlara hakaretler yağdır....Artık sana cevap yok....Boşuna yazıp durma...sana cevap vermiyeceğim..... Bu yazılarımı okuyan bütün forumdaşlarıma saygılarımı sunuyorum... Ek.... Buzlu zeminde 319 Km / saat hıza dayanıklı lastiği yine NOKİAN üretti... Onuda sor, öğren..Büyük Nasıl olunuyormuş.....Anla......

Ya bir insanın rumuzu kendisine bu kadar mı yakışır, ne kadar isabetli bir seçim yapmışsın: "TAŞKAFA". Benim kafam gayet iyi alıyor da sen bak hala zeytinyağı gibisin. Seni kaç kere yazdıklarını ispata çağırmam gerek? Hala yazıp duruyorsun. Yazdıklarının tamamı safsata ve yalan. İspatlasana kardeşim Continental lastiklerini Nokian'ın ürettiğini. Vik vik vik aynı şeyleri sayıkla dur. Ne güzel iş. Uyansana rüyadan. Bak hala bu duruyor kanıtlaman gereken; iddiayı ortaya sen attın, kanıtla o zaman. Ben "kömür beyazdır" dersem kömür beyaz mı olacak? Sadece senin gibi saçmalamış olacağım. Bunu şu taşkafana iyice sok.

Bir lastik için "rakipsiz" gibi saçma sapan, ipe sapa gelmez, bilimsellikten uzak, zırva bir argümanda bulunuyorsan bunu da ispatlayacaksın arkadaş. Senin gibilerin sübjektif ve orantısız saçmalamalarını engellemek için bağımsız testler yapılıyor. O testler referans alınıyor. Continental ts 850 testlerde %70 1. çıkmış işte. Hadi sen de bize Nokian'ın durumunu söyle de öğrenelim -hoş zaten biliyoruz da-. Ama yemiyor tabii. Bu iki dediğim şeyi yapmak yemiyor, çünkü haksız çıkmaktan korkan zavallılar gibisin. İnsanın hatasını kabul edip özür dileyebilmesi de bir erdemdir. Sen de o bile yok diğer pek çok şeyin olmadığı gibi.

Dünyada ilk otomobili Ford üretti diye en iyi araba markası, en iyi araba üreticisi Ford mu oluyor acaba? Bu nasıl bir mantıksızlıktır ya. Yazdıklarını bir oku bari. Her yerinden saçmalık akıyor.

Continental, Michelin, Good Year lastik satmıyor mu yani? Diyorsun ki bunların pazar payları Nokian'dan daha küçük, öyle mi? Bunu da bir kanıtlarsın sen yine bir iddia attın ya ortalığa. Bununla 3 oldu ispatlayacaklrın.

Tam 11 yıldır bu forumdayım; kimseyle bu derece polemiğe girmek durumunda kalmadım; ama sen bu forumda gördüğüm en bilgisiz, cahil ve yüzsüz adamsın. Kelimelerde dans ede ede nereye varmayı planlıyorsun ki? Neymiş yazmayacakmış cevap. Bence de yazma. Sürekli çıtayı yükseltiyorsun saçmalamak konusunda. Hadi sen şu 3 konuyu bir kanıtlasana. Kanıtlarsan ayrı bir başlık açıp özür dileyeceğim senden. Ama bunları kanıtlayamazsan bu satırları okuyan herkesin gözünde iftiracı, yalancı, bilgisiz, ne tutarsa, saçma, TAŞKAFA bir adam olmaktan öteye geçemeyeceksin. Hadi bakalım hodri meydan, yiyorsa ispatla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 7 Ocak 2016; 19:48:07 >

İlk 2 konuyu sen ispatlayacaksın. Zaten ispatlayamayacaksın da zira aslı astarı yok. Tutup da benden Nokian'ın Continental lastiklerini üretmediğini ispatlamamı da beklemezsin herhalde? Yani sen bile bu kadar ileri gitmezsin diye düşünüyorum saçmalamakta. Kanıtlanması gereken senin ortaya attığın benim lastiklerim olan conti ts850'leri Nokuan'ın üretmesi meselesidir. Ama olmayan birşeyi nasıl kanıtlayacaksın değil mi? Adam olmak; birşey yazıyorsan, iddia ediyorsan senden ispatı istendiğinde bunu ispatlayabilmektir. Bak Nokian'a e-posta atsayďın çoktan alırdın yanıtı, bana da kapak yapardın, ne güzel değil mi?

Bir zahmet de 5-10 dakika ayırıp istatistiki verileri topla ve ser önümüze. Göster bize Nokian'ın başarı 1.lik oranının Conti'nin 1.lik oranı olan %70'ten fazla olduğunu. Bir lastiğe rakipsiz diyorsan o lastiğin böyle bir istatistiğe sahip olması gerekir. İlk kışlık lastiği üretti diye bundan 80 yıl sonra hala rakipsiz olduğunu mu söyleyeceğiz? 1930'larda mı yaşıyoruz, diğer lastik markaları yok mu, kışlık lastik üretmiyor mu, ürettikleri lastikler kötü mü? Ya da en iyisi Nokian kışlık lastik mi? İşte bu noktada istatistik ve objektif testler devreye giriyor. Ben çıkıp da ortaya hiçbir bilimsel veri koymadan "Petlas rakipsiz" desem tüm forum bana bir tarafıyla güler, senin durumun da bu işte.

Bu arada yine senin ortaya attığın saçma argümana gelelim. Satış rakamları dedin ya; ondan bile bihabersin. Bak ben aşağıya koyuyorum son verileri; bak bakalım Nokian ne durumda, kaçıncı. Hadi 1.liği geçtim ilk 5'te bile yok. Hatta ilk 10'da da yok. 19. sırada senin o rakipsiz, başka firmalara lastik üreten markan. Bak listede başkalarına lastik üreten firma olarak Sumitomo var, bilir misin? Nereden bileceksin ki? Ama 7. o firma. Hatta beğenmediğimiz Kumho bile daha üst sıralarda. Bu kapak yeter mi sana? Şunu da belirteykm bu konuda da senin gibi düsünmüyorum. Lastik satış adedi ya da elde edilen gelir bir lastik firmasının iyi ya da kötü olduğu konusunda tek kriter değil. Ama sen sıkışınca mevzuyu buraya getirdin diye bunları yazmak zorunda kaldım.

http://www.tyrepress.com/leading-tyre-manufacturers/

Daha önce de dedim dengim değilsin TAŞKAFA. Lastik konusunda birşey bildigin yok zaten. Yazdığın, söylediğin şeyler (rakipsiz, çok ciddi pazar payı var, ts850'yi nokian üretiyor vb.) tamamen safsata. Boş boş konuşma artık. Yazdıklarını verilerle ispatla. Sen beyaza siyah deyince beyaz siyah olmuyor TAŞKAFA...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 7 Ocak 2016; 20:21:19 >

• Akşam akşam dedim ki kendi kendime; nev-i şahsına münhasır bu zatın yapması gerekenleri ben yapayım da hep veraber kurtutalım kendisinden...

Bir üst mesajda kendisi pazar payından dem vurduğu için en son rakamları içeren veriyi linkle beraber paylaştım ve orada bu "rakipsiz" ve "diğer firmalara lastik üreten firma" nın lastik üreticileri arasında ancak 19. sırada oldugunu gördük.

Simdi gelelim testlere. Nokian'ın en çok tercih edilen lastiğini aldım. Ama daha önce de dedigim gibi 1.likler üzerinden gidemiyoruz zira sadece 1 tane birincilik var. Bu nedenle "ilk beş"e girme oranlarına bakalım.

Önce Nokian wrd3:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-D3.htm

Yani; 1 adet 1.lik; 3 adet 2.lik; 5 adet 3.lük; 5 adet 4.lük ve 4 adet 5.lik.

Toplamda 31 teste girmiş; buna göre başarı oranı: %47.

Şimdi de Continental ts850:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/WinterContact-TS-850.htm

Yani; 21 adet 1.lik; 2 adet 2.lik; 3 adet 3.lük; 3 adet 4.lük.

Toplamda 30 adet teste girmiş; buna göre başarı oranı: %97

Bak senin yapacağin işleri ben yapıyorum susar ve çeker gider belki özür dilersin diye. 3 iddian vardı, 2'sini çürüttük. Diğeriyle ilgili birşey bekleme benden olmayan bir şeyi kanıtlama yeteneğim yok. Varsa öyle birşey sen bize bir kanıt göster Continental lastikleri Nokian'ın ürettiği konusunda. Rica ediyorum bu sefer "üretiyor işte, öğren de gel; uçuyor kaçıyor" gibi çocukça şeylerle gelme bana. Mesela Nokian'dan ya da Conti'den bir e-postayla gel; ya da bu konuda bir makakeyle gel; ya da yapılmış ciddi bir pazar araştırmasıyla gel; ya da yapılmış bir sektör analiziyle gel...

• İçi boş tenekeden çok ses çıkar.....Tangırrr tungurrrr..Dannn..Dannn.... Ey forumdaşlarım bakın ben çok önemli bir adamım....Burada her istediğim hakareti, limitsiz , sınırsız yazıyorum.....Ben ezik değilim.... Çok çok çokkk bilgiliyim......Tangırrrrr...tungurrrr...Dannnn dannn dannn.....((..Son sözüm .Özetle...Şunu diyorum..Bütün yazdıklarım doğru......Git ötede oyna......Yallahhh....))
    Bu zamana kadar tek bir doğru söz söyledin; aynen dediğin gibi senin gibi boş beleş adamlardan sağlam ses çıkar.

Ben hiçbir zaman önemli bir adam olduğumu iddia etmedim; şizofrenik bünyen bunu nereden çıkardı acaba?

Hakaret ettiğim yok; hakaret olmayan birşeyin söylenmesidir. Benim sana söylediklerimin tamamı birebir sana uyan ve seni tanımlayan sözlerdir. Tekrarlayabilirim; bu mesajdan sonra iyice belli oldu zaten; sen cahil, boş, yüzsüz bir adamsın. Cahilsin çünkü lastikler konusunda hiçbirşey bilmiyorsun, buna rağmen sallıyorsun. Boş bir adamsın zira söylediklerini destekleyecek hiçbir argümanın yok. Ve yine yüzsüzsün hala benim sorularıma cevap vermek yerine zeka yaşı 5 olan insanların yaptıklarını yapıyorsun.

Evet ezik değilim niye olayım. Bir konuda biri yanlış ve asılsız şeyler yazıyorsa ona karşı gereken herşeyi yazarım. Lastik konusunda benden çok daha bilgili insanlar elbette vardır, ama konu o değil. Konu senin hiçbir şey bilmemen ama hala işkembeden sallamaya devam edebilmen. Benimse söylediğim her şeyi iapatlama gibi bir yeteneğim var. Sen bunu yapamadağı halde terbiyesizlik ve yüzsüzlük yapabilecek kadar zavallı birisin.

Ha ben şu hatayı yaptım seni adam sandım. Ama adam değilsin işte. Kapak üstüne kapak olmana rağmen hala çocukluk yapıyorsun.

Sen demedin mi Nokian'ın ciddi bir pazar payı var diye? Bak ben yukarıda yazdım yok diye. Objektif veriler üzerinden. Eeee hani senin yazdıkların doğruydu, ne oldu? Daha bu noktada kumdan kalen yıkıldı.

İlk kış lastiğini ürettiği için Nokian rakipsiz dedin; biz de dedik ki öyle olsa idi Ford'a da en iyi otomobil üreticisi dememiz gerekirdi; diyebiliyor muyuz hayır. Hakkında bir halt bilmediğin lastiği millete öneriyorsun; üşenmedim istatistikleri çıkardım; Continental'ın yarısı kadar başarı gösterememiş lastik hala daha rakipsiz diyorsun. Bu nasıl bir zeka acizliğidir gerçekten bilemiyorum.

Bak daha hala Nokian'ın Continental lastiklerini ürettiğini kanıtlayacaksın. Nerede? Nasıl bir mantık insan birşeyi iddia edince öyle oluyor der ki. Madem bir iddiada bulundun kanıtlasana. Ama işte sen boş bir adam olduğun için yapamazsın. Zeka düzeyinde de ciddi sıkıntı olabilir diye düşünüyorum artık; zira hani sen diyorsun ya Continental lastiklerini üretiyor diye; ama Continental lastiklerini üreten bu firma Continental'ın 1/25'i civarında ancak para kazanabilmiş. Yani senin zekan bunu mantıklı buluyor mu? Sevabına üretip, zararına Continental üretiyor sana göre??? Tabii Continental dünya çapıında her bir haltı üretecek kapasitede olmasına rağmen gerizekalılar tarafından yönetildiği için lastiğini kendisi üretemiyor sana göre.

Yine diyorum; artık sıktın. Yazdıklarımı bir çürütsene sen. Bak açık açık diyorum özür dileyeceğim diye. Ama sen bu yazdıklarıma kanıtlarla karşılık veremezsen eğer terbiyesiz, cahil, ukala, bomboş, TAŞKAFA bir çocuksun demektir. Yine "benim yazdıklarım doğru" gibi zırvalarla geleceksen gelme; ben sana geleyim de seni bir hastaneye yatıralım kişilik bozukluğun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 8 Ocak 2016; 12:47:42 >

• Ve geldik işin en zevkli kısmına. Kaç gündür değerli zamanımı seninle uğraşmaya harcadıktan sonra nihayet geride kalan son saçmalığının da sonucu belli oldu.

Önce bir hatırlayalım geçmişi...

Nokian rakipsiz demiştin; Continental'in %97 başarı oranına karşılık %47 başarı oranı olduğunu kanıtlayarak bu safsatanı çürütmüştük. İlaveten Nokian'ın ciddi bir pazar payı olduğuna dair bir iddia ortaya attın, onu da kanıtlayamadın, ben de sana Nokian'ın lastik üreticileri arasında 19. sırada olduğunu market analizi vasıtasıyla gösterdim. O kapak da sana yetmedi, doymadın, doymuyorsun zira. Hele hele ilk kışlık lastiği ürettiği için de rakipsizdir de dedin ki hayretler içinde bıraktın bizi. Nasıl bir at gözlüğüyle bakıyorsan hayata, birşeyi ilk üretenin tarih boyunca en iyi kalacağı gibi dogmatik bir inanca sahip olmuşsun. Verdiğimiz Ford örneği yine sana kapak oldu.

Gelelim taa en baştaki iddiana. Dedim ki ispatla, ispatlarsan özür dileyeceğim dedim. Sen tutturdun "benim yazdığım herşey doğru; Continental lastiklerini de Nokian üretiyor" diye. Ben de sana ne dedim; "tüm bu saçmalıklarını ispatlamadığın için terbiyesiz, yüzsüz, bomboş, cahil, taşkafa bir çocuksun". Bak bu Continental işini sen kanıtlayacaktın, zira her mesajında vik vik papağan gibi aynı şeyleri söyledin. Bense senin bunu bile yapamayacak bir zavallı olduğunu bildiğim için 2 gün önce Nokian'a e-postamı gönderdim. Cevap az önce geldi. Peki ne diyorlar sence akıl küpü? Ben bir şey yazmayayım, e-postaları aşağıya kopyala-yapıştır yapayım:

---------- Yönlendirilen ileti ----------
    Gönderen: "cem@nokiantyres.com" <info@nokiantyres.com>
    Tarih: 8 Oca 2016 14:06
    Konu: FW: RE: About Tyre Production [ ref:_00Db0c7c2._500b0VdRhd:ref ]
    Alıcı: enoktakenokta
    Cc:

Dear Sir/Madam,

Thank you for your inquiry. We do not produce tyres for Continental.

Yours sincerely,
    Nokian Tyres plc

--------------- Original Message ---------------
    From: enoktakenokta
    Sent: 6.1.2016 22:46
    To: info@nokiantyres.com
    Subject: About Tyre Production

Dear Sir/Madam,

I have a question and if you can answer i would be very sincere.

I know that Nokian produces tyres for some other tyre companies. Do you produce tyres for Continental, too?

İngilizcen yoksa senin için çevireyim?
    Bu kadar ezilmeden ve kapak yapılmaktan sonra umarım artık gerçekten saçmalamalarına bir son verirsin. Sadece şu e-posta için bile benden özür dilemen gerektiğini bilecek erdem, olgunluk, şeref ve adamlığa sahip olduğunu umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 8 Ocak 2016; 14:40:39 >

• enoktakenokta kullanıcısına yanıt
    Zevkliymiş.......KIŞ LASTİĞİ dedim....... Nerede bu soruda WİNTER TİRES ?.... Ne sordun ??? ref dediğin lastikler hangileri ? hele bir yaz.....Bu mesajın burada dursun.....
  • Petlas al geç. Kış lastiği alımında öncelikler yaz lastiğinden farklı olmalı. Lastiğin yağırlı ve kaygan zeminde iyi yol tutması, düşük sıcaklıkla hamurunun sertleşmemesi için alıyoruz. Kullanıcı yorumlarından Petlas'ın bu konularda oldukça başarılı olduğunu görebilirsiniz. Zaten kış lastiğinin kullanım süreside 3-4 ay. Kış lastiği genelde diş derinliği düştüğü için değil, kullanım ömrü dolduğu için değiştiriliyor. Bu sebeplerden kış lastiği için uygun fiyatlı ve üstüne basarak söylüyorum YERLİ bir ürün varken.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.