Şimdi Ara

KIŞ LASTİĞİ TERCİHİ - NOKIAN / GOODYEAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hyundai Yeni I20 aracıma kış lastiği almayı düşünüyorum, ebat 195/55 R16, servisle görüşmem sonucunda 205/55 R16 ebatınıda kullanabileceğimi öğrendim, uzun süre güvenlik öncelikli bir şekilde
    kullanmayı düşündüğüm için iyi bir lastik almak istiyorum, İstanbul'da kullanacağım. Araştirmalarım sonucu şu iki lastik arasında kaldım, kullanıcılarından yorum alabilir miyim?

http://www.kliksa.com/urun/nokian-19555-r16-91h-xl-wr-d4-kis-lastigi/902564663

http://www.kliksa.com/urun/goodyear-20555-r16-91t-ultragrip-9-oto-kis-lastigi/902188572

• http://www.rezulteo-lastik.com.tr/

Sevgili kardeşim, önce buradan almayı düşündüğünüz lastikleri bir inceleyin, ardından marka bazında karar verirsiniz. Bunun yanında eğer yazlıklar eskidiyse veya vakti az kaldıysa, michelin crossclimate'lere bir bakın isterseniz. Hatta konusunun özellikle son sayfalarına bir göz gezdirin.
  • Nokian alın güle güle kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkürler, araç yeni 6.500 km de henüz, bu sebeple dört mevsim düşünmedim, birde çokta güvenemiyorum açıkçası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zcnyldz

Yardımınız için teşekkürler, araç yeni 6.500 km de henüz, bu sebeple dört mevsim düşünmedim, birde çokta güvenemiyorum açıkçası..
    Nokian tercih edebilirsiniz ayrıca kış lastiğinde tabanı büyütmeniz dezavantaj olur.
    195/55/16 Devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

Nokian tercih edebilirsiniz ayrıca kış lastiğinde tabanı büyütmeniz dezavantaj olur.
    195/55/16 Devam edin.

Alıntıları Göster
    Ben ultragrip 8 kullanıyorum amcamın oğlu ise nokian wr d4,
    Wr d4 daha sessiz daha titreşimsiz ilerliyor,
    Ben ultragrip lastiklerimi balans yaptırmama rağmen titreşimden kurtulamıyorum.
    Kar performansı olarak ikisi de oldukça başarılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haketmedim

Ben ultragrip 8 kullanıyorum amcamın oğlu ise nokian wr d4,
    Wr d4 daha sessiz daha titreşimsiz ilerliyor,
    Ben ultragrip lastiklerimi balans yaptırmama rağmen titreşimden kurtulamıyorum.
    Kar performansı olarak ikisi de oldukça başarılı.

Alıntıları Göster
    Goodyear Grip 8 Fenaa.
    Ziganayı tırmanırken kamyonu tırı otomobili önümde giden hepsi giderken sarmaya başladı 3 sıra araba oldu yol, geniş bir virajdı en soldan gaza yüklenmeden frene dokunmadan aynı hızda devam ettim ve ne arkamda ne önümde araba yoktu dagıda çok rahat geçtim yolda kalmadan çok iyi lastık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokian wr d4 kış lastiği
    9 yıl önce açıldı
    Nokian Sonrası Kış Lastiği
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İki lastik de iyi lastik. Gönül rahatlığıyla ikusinden birini tercih edebilirsiniz.

• Nokian ıskandinavya ülkeleri için üretilmiş daha sonra dünyaya yayılmış nokian alın işin erbabı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

İki lastik de iyi lastik. Gönül rahatlığıyla ikusinden birini tercih edebilirsiniz.
    Bir sorum daha olacak, yukarıda linki bulunan Nokian, araç için uygunmudur ebatı haricinde sonundaki 91H XL ibaresi dolayısıyla soruyorum, internet üzerinden
    alacağım bir yanlışlık yapmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yambiri

Goodyear Grip 8 Fenaa.
    Ziganayı tırmanırken kamyonu tırı otomobili önümde giden hepsi giderken sarmaya başladı 3 sıra araba oldu yol, geniş bir virajdı en soldan gaza yüklenmeden frene dokunmadan aynı hızda devam ettim ve ne arkamda ne önümde araba yoktu dagıda çok rahat geçtim yolda kalmadan çok iyi lastık

Alıntıları Göster
    nokian d4 kullanan ve 100 km yoğun karda kışta test etmiş biri olarak kısaca mükemmel.
    sessizliği ve ıslak zemin performansı en iyilerden.

hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

nokian d4 kullanan ve 100 km yoğun karda kışta test etmiş biri olarak kısaca mükemmel.
    sessizliği ve ıslak zemin performansı en iyilerden.

hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    nokian tercih ederdim şahsen. Kış lastiğinde 195 olması daha iyi 195 ebatlar pahalı olduğu için dediğiniz gibi 205 takılabilir ancak 195 karda daha avantajlı
  • Kış lastiğinde tabanı genişletmeyin
    Orginal ebatta kalınız 185/60r16 da düşünebilirsiniz kış lastiği için ama bence en iyisi orginal ebad

• zcnyldz Z kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki linkteki açıklamalara bakabilirsinuz:

http://www.oponeo.com.tr/haberler/lastik-isaretleri-nasil-okunur

• Hem orijinal ebatta kalmak, hemde olumlu gorusler üzerine tercihim nokian dan yana olacak sanırım, ayrıca başka marka önerilerine de açığım, benzer fiyat bandında

• Nokian kış yastığının mucididir. Karda buzda inanılmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: santa FE

Nokian kış yastığının mucididir. Karda buzda inanılmaz.
    Yazacağım notu aynen SANTA FE yazmış...Çok doğru yazmış... Kış lastiği deyince NOKİAN rakipsiz...Bir çok markaya kış lastiği üretiyor.... Satıyor.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Yazacağım notu aynen SANTA FE yazmış...Çok doğru yazmış... Kış lastiği deyince NOKİAN rakipsiz...Bir çok markaya kış lastiği üretiyor.... Satıyor.....

Alıntıları Göster
    Testlerde ve kullanıcı yorumlarından çıkardığım sonuç birbirine çok yakın lastikler olduğu. Nokian kış lastiğinde uzman diyorlar ama o dedikleri lastiğin tanesi 700 tl. Aralarında fark yok bence. Hangisini alırsanız pişman olmazsınız. Ama ben olsam 2014 üretimi ug 9 alacağıma nokian wr d4 alırdım. Daha yeni bir lastik olması nedeniyle.

• taşkafa T kullanıcısına yanıt
    Rakipsiz derken? Nokian'ın girdiği testlerde 1. çıkma oranı nedir acaba? Bu kadar iddialı bir argümanda bulunduysanız sanırım bu veri vardır elinizde?

• quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Rakipsiz derken? Nokian'ın girdiği testlerde 1. çıkma oranı nedir acaba? Bu kadar iddialı bir argümanda bulunduysanız sanırım bu veri vardır elinizde?
    Kendinizi illa Nokian diye şartlamayın bence. Size verdiğim linkte, en azından fikir edinmek amacıyla lastiğe tıkladığınızda "Testler ve denemeler" kısmından lastiğin aldığı puanları görebilirsiniz. Örneğin Nokian D3 kuru zemin performansı, rakiplerine göre kötü (ezbere bilmiyorum, kafadan attım); ben de bu puanlamadan şunu anlıyorum, yaşadığım ilçeye yılda 3 kez kar yağar, sonrasında ya yağmur vardır ya da yerler kurudur. Bu noktada karda iyi iş çıkaran bu lastik benim açımdan problem olabilir.

Yaşadığınız yere göre, hava şartlarına göre Nokian'da da farklı farklı modeller var. Profesyonel birisi değilim, sizin gibi bir kullanıcıyı ben de. Zamanında kışlık alacağım diye çıktım, aldım geldim. Yok o nasılmış, bu nasılmış bakmadım. Elinizde bu seçenek varken kullanın derim, ihtiyacınıza, iklime uygun bir lastik seçmeye çalışın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.