Şimdi Ara

kış lastikleri kaç sene tam performans kullanılır ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
19.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

Orijinalden alıntı: mc_delta_te

quote:

quote:

Serkan senin lastikler jantlı mı duruyor.. Yeni jant da almıştım değil mi?

Yok hocam kışlık lastik plana sonradan dahil olunca jant alımını biraz ileri tarihe erteledim.
    Yazlıklar şuan jantsız şekilde yatay olarak üstüste hepsi birer çöp poşeti içinde duruyor.

jant fiyatları nasıldı serkan 14 inç için, ben ona da karar veremedm ya da çıkma mı ayarlasak diye.. tak çıkar lastikler deforme oluyormuş yanakları...

Hocam bende orjinal saç jantlarda kışlıkları bırakıcam yeni alacağım jantlara yazlıkları takıcam dediğin gibi tak çıkar benim kumhoların yanakları hep yaralandı...
    Ben 15' jantları araştırdım 150-160tl arası değişiyor.

hmm yine de baya tutucak kışlık lastik alacağımızı düşünürsek.. bakalım bir formul bulmam lazım bu işe..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam kışlık lastik plana sonradan dahil olunca jant alımını biraz ileri tarihe erteledim.
    Yazlıklar şuan jantsız şekilde yatay olarak üstüste hepsi birer çöp poşeti içinde duruyor.

jant fiyatları nasıldı serkan 14 inç için, ben ona da karar veremedm ya da çıkma mı ayarlasak diye.. tak çıkar lastikler deforme oluyormuş yanakları...

Hocam bende orjinal saç jantlarda kışlıkları bırakıcam yeni alacağım jantlara yazlıkları takıcam dediğin gibi tak çıkar benim kumhoların yanakları hep yaralandı...

hmm yine de baya tutucak kışlık lastik alacağımızı düşünürsek.. bakalım bir formul bulmam lazım bu işe..

Araban mı var derdin var ama onsuzda olmuyor

• orjinal vw sac jantları 100 tl ye 4 tane aldım ve kışlıkları bunlara taktırdım.
    alüminyumlarda da yazlıklar var....

kış lastiklerimin 3.yılı halen formunda....
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Araban mı var derdin var ama onsuzda olmuyor

öyle Serkan ya olmuyor olmadan..

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

orjinal vw sac jantları 100 tl ye 4 tane aldım ve kışlıkları bunlara taktırdım.
    alüminyumlarda da yazlıklar var....

kış lastiklerimin 3.yılı halen formunda....

en mantıklısını siz yapmışsınız, zaten tuzlama faaliyetlerinde kullanılan kimyasallar jantları zararlı,

ayrıca kış lastiği daha küçük jant daha dar lastik tabanı ve daha geniş yanaklarla karda çok daha iyi performans gösterir.

örneğin gösteriş için gidip 400-500 liraya 235 45 17 vs gibi ebatlarda kış lastiği kullanmaktansa 3 te bir fiyata alınacak 205-55-16 hatta 195-65-15 lastikten çok daha fazla randıman alınır, çünkü taban darlaştıkça lastiğin yerle temas ettiği noktada basınç artar, lastik karı daha iyi kavrar.

kuzey avrupada, iskandinavyada 530lar e 320 cdilar kışın sac jantla dolaşıyor, kapak bile takmıyorlar

• Maxxis ilk senesinden sonra kabak lastik gibi davranınca(yazın kuru asfaltta frene basınca kızaklayınca) bir daha da almadık. 10 senelik lastik gibi taş kesilmişti.
  • En iyi ve en performanslisi gecen audi q7 de bu markanin bazi modellerini kullaniyor.
    Good year ultragrip 8 performance

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir lastik eğer iyi şekilde saklanırsa 5 yıl ömüre sahiptir. Bundan sonra lastik özelliğini yitirmeye başlar ve değiştirilmesi tavsiye edilir. 10 yıl ömür biçilen lastikler bir pazarlama stratejisinin ürünüdür ve bu, sizin lastiği nasıl kullandığınıza ve hangi şartlarda nasıl kullandığınıza göre azalabilir. Lastikçilerde bile lastiklerin uygun şekilde istiflenmediğini göz önünde bulundurursak bu süre ülkemiz için oldukça düşecektir. 10 yıl, teorik olarak maksimum ömürdür. 5 yıl sonra lastiğinizin özelliğini yitirmeye başladığı gerçeğini değiştirmez.
  • 2012 Ocakta aldım 4adet lassa snowaysi 2017 kullanırız o zaman
  • 5 Kış dayanır rahat rahat.

Zaten minimum 5 ila 10 yıl arası lastikler kullanılabiliyor saklanma ve yol koşullarına göre.

Ama yılda 20000km kullanırsanız, 3 yılı bulmaz değiştirmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 15 Kasım 2012; 10:20:29 >
  • 4 sene oldu ,2 sene daha gider zaten 3 veya4 ay kullanıyorum ankarada
  • Bende de lassa snoways var, çok km yapmasam da 2008'den beri kullanıyorum. Diş derinliğinde henüz bir sorun yok. Ne yapsam bilemedim.

P.S.: Konuyu da fena hortlatmışım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smedreh -- 6 Kasım 2015; 16:54:53 >
  • smedreh S kullanıcısına yanıt
    Dostum, sen yaptın?

Lastikte sertleşme yoksa, kuru yolda kolay kolay patinaj çekmiyorsa ben kullanmaya devam ederdim. Artık hava ve zemin sıcaklığı fazla düşük olmadığı için kışlık lastiklerde diş derinliği daha önemli aslında.
  • 2 sene oldu bu sene son..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Dostum, sen yaptın?

Lastikte sertleşme yoksa, kuru yolda kolay kolay patinaj çekmiyorsa ben kullanmaya devam ederdim. Artık hava ve zemin sıcaklığı fazla düşük olmadığı için kışlık lastiklerde diş derinliği daha önemli aslında.

Valla istemeden yaptım :) Sertleşme olup olmadığını anlamıyorum ama lastikçi derinliğinin iyi olduğunu uzun yola gitmeyeceksem idare edeceğini söylemişti geçen sene... Bu sene duruma göre karar vereceğim ama değiştiririm sanırım.
  • 2011 sonu üretimi michelin alpin a4 kış lastiklerimi halen kullanıyorum, performansını ölçümleyecek kadar sert araba kullanma huyum yok ancak en son 2017 ocağında istanbulda yağan aşırı kar yağışında kağıthane gibi yokuşu araç girmemiş dar sokağı bol bir yerde beni hiç yolda bırakmadı. bu kış istanbulda kar yağışı olursa tekrar test etme imkanım olacak.

lastiklerin yaptığı toplam kilometre herhalde 50 bin civarıdır, kışın uzun yol yapmıyorum kışlıkları geç takıp erken çıkarıyorum.

225/45/17 ölçülerinde audi a3 üzerinde takılı (araba 2014 model lastikler arabadan yaşlı)

arabayı kışın bakıma servise verirsem lastiklerin dişleri iyi ancak 2011 üretimi değiştirmeniz tavsiye olunur diye not düşüyorlar.

konuyu hortlatmış olayım, ilerde bu konuya bakacak olan olursa yardımcı olur.
  • yuci kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler. Ben jantlı olarak dikey koymuştum ama yanlışmış meğer. Bu bilgi ışığında lastikleri yan yatırayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkrapsodi

2011 sonu üretimi michelin alpin a4 kış lastiklerimi halen kullanıyorum, performansını ölçümleyecek kadar sert araba kullanma huyum yok ancak en son 2017 ocağında istanbulda yağan aşırı kar yağışında kağıthane gibi yokuşu araç girmemiş dar sokağı bol bir yerde beni hiç yolda bırakmadı. bu kış istanbulda kar yağışı olursa tekrar test etme imkanım olacak.

lastiklerin yaptığı toplam kilometre herhalde 50 bin civarıdır, kışın uzun yol yapmıyorum kışlıkları geç takıp erken çıkarıyorum.

225/45/17 ölçülerinde audi a3 üzerinde takılı (araba 2014 model lastikler arabadan yaşlı)

arabayı kışın bakıma servise verirsem lastiklerin dişleri iyi ancak 2011 üretimi değiştirmeniz tavsiye olunur diye not düşüyorlar.

konuyu hortlatmış olayım, ilerde bu konuya bakacak olan olursa yardımcı olur.
    tamam tidiay a3 ün var ama niye hortlattın ki?

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    forumda yalnızca araç bölümünde yıllardır yazarım, lastik konularında da hep yazdım. lastik konusunda konuşulurken sadece lastikten değil, olumlu olumsuz bir görüş belirtilecekse mutlaka hangi ebatta ve hangi araçla olduğunu da yazarsınız ki okuyan kişi ona göre yorumlasın.

kış lastiklerinin maksimum ömrü ile alakalı başka başlık göremedim, merak eden araştıran olursa faydası olur diye buraya yazdım. bu başlık google'da kış lastiği ömrü yazınca lastik markalarının sitelerinden sonra ilk sırada çıkıyor.

saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.