Şimdi Ara

kış lastikleri kaç sene tam performans kullanılır ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
19.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ben de görüş yazacaktım ama eki konu diye yazmadım. madem hortları ben 4 sene diyorum performans ömrüne.
    ama tidiayın gücü lastik mastik dinlemez hele hileli(ciğerli) ise.
  • 3 sene garanti,4. Sene belki...Kar lastikleri cabuk asiniyor Yaz lastigi gibi uzun omurlu degil bildigim kadariyla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

3 sene garanti,4. Sene belki...Kar lastikleri cabuk asiniyor Yaz lastigi gibi uzun omurlu degil bildigim kadariyla..
    Mevsiminde söküp-takarsanız çabuk aşınma olmaz.
    Benim kışlıklar 6.kışı ve neredeyse ilk günkü gibi dişleri,yumuşaklığıda fena sayılmaz...
  • Yıldan ziyade yapılan km oranına bakmak lazım. Önceki aracımda kullandığım 205/55R16 petlas kışlık lastikleri 4 kış kullandım. Sonra araçla birlikte verdim ve daha kanallarındaki renkli çizgileri duruyordu sıfır gibi. Toplamda 3-5 bin km anca yapmışımdır. Kışın uzun yol yapmadığımdan sıfır gibi vermiştim araçla birlikte.

Normal lastik ömrü 60 bin km ise kışlık lastik daha yumuşak olacağından 40 bin km altında bitecektir. Diş derinliğine bağlı olarak da 25-30 bin km civarında hissedilir şekilde karda tutunmasında düşüş olacaktır.

Az km yapıp yıl bazında düşünürsek 5-6 sene rahatlıkla iş görür.
  • Çok KM yapmıyorsanız, yaz-kış takım değişikliği yapıyorsanız 5 seneden önce değiştirmeyin yazık olur. Burada önemli olan diş derinliği ve lastikte çatlak vs. gibi görsel bozulmaların olup olmadığı. Diş derinlikleriniz iyi durumda ise 5 seneden sonra her yıl kontrol ederek binebilirsiniz.

Kaynak:
    www.michelin.com.tr
    Otomobil Lastikleri için İpuçları ve Öneriler | Michelin
    https://www.michelin.com.tr/kis/lastik-omru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LukeSkywalker -- 26 Aralık 2018; 9:23:24 >

• 1 sene...

Hiçbiri ilk sene verdiği performansı göstermiyor malesef

*Jantlı lastik yatay, jantsız lastik dikey istiflenir
  • Bende starmaxx var 3. kışı. Bu sene de mahçup etmedi performansı gayet iyi. Aracım 4 çeker olduğundan pek farkedememişimdir belki ama gayet patır patır çıkıyor karda...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.