Şimdi Ara

kış lastikleri kaç sene tam performans kullanılır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
19.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bildiğim kadarıyla lastikler jantsız olarak saklanacaksa dik saklanabilir ama jantlarıyla saklayacaksınız yan yatırıp saklamalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Kumho ile 2. Kışımı geçiriyorum. Feci derecede memnunum lastikten.

Bizim de 3 kış geçti,çoğu yerde patinaj bile çekmedikAraç Transporter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

quote:

Doğrudur, benim arkadan itişli E200 Kompressor bile keçi gibi çıkıyor her yere Kumho KW17 ile. Ucuz diye aldım ama meğer piyasaki en iyi kar lastiklerinden biriymiş bu. Çevremdeki herkes öyle diyor yani. İşin teknik boyutu hakkında bilgim yok.

• quote:

quote:

quote:

Doğrudur, benim arkadan itişli E200 Kompressor bile keçi gibi çıkıyor her yere Kumho KW17 ile. Ucuz diye aldım ama meğer piyasaki en iyi kar lastiklerinden biriymiş bu. Çevremdeki herkes öyle diyor yani. İşin teknik boyutu hakkında bilgim yok.

En iyisi Nokiandır ondan sonra Kumho Kw17 piyasadaki en iyi 2 kış lastiği bunlar,bende Kumho alıcaktım ama 155tl diyince pahalı geldi 140tl ye lassa snoways aldım.

• quote:

quote:

quote:

Ben de merak ettim lastiği arabaya inip bakmaya da üşendim ama buldum sitesinden;Power Grip KC 11 imiş

http://www.kumho.com.tr/index.php?id=126000&szn=D%F6rt%20Mevsim&lid=61

EDIT:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 10 Şubat 2012; 16:30:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

Latikleri dik mi saklıyorsunuz yatay mı :))

Lastikçilerde raflarda hep dik duruyor ama ben şuan yazlıkları yatay olarak 4 lastiği üstüste koydum...

Bende yatay saklıyorum.
  • Yaklaşık 13 yıldır kar lastiği kullanıyoruz, Düzgün kullanıldığı taktirde ve düzgün bir şekilde saklandığı sürece, 35-40 bin kmye kadar dişleri 3mm nin üzerinde oluyor, ve son 5000kmye kadar neredeyse ilk günkü gibi tutuş sağlıyor.
    4-5 kış çok rahat geçirirsiniz diye düşünüyorum, tabii ki yaptığınız kilometreyi de unutmamak lazım.
  • quote:

Janta takılıysa dik durabilir ama boştaysa kesinlikle yatay olarak durmalı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mc_delta_te

Bende alacağım da sezonun bitmesini bekliyorum, bakalım seçim işi zor ama.. Hangi ortamda ne şartlarda saklamak gerekiyor? ..

Sağ çek

komiserim ben masumum :)

• Serkan senin lastikler jantlı mı duruyor.. Yeni jant da almıştım değil mi?
  • Kumho kış lastikleri gerçektende kaliteli. Bu sene yeniden kumho aldım. Onun dışında ailenin bir başka arabasında 5. yılındaki kumho var , hala yol tutuyor. Gerçekten ya eskidi artık denecek gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: instructor12345

Mazda 323 aracım için kar lastiği alsam diyorum ama bir sene kullandıktan sonra bekleyen kar lastikleri bir sonraki seneye performansını kaybediyor diyorlar.
    Kış lastikleri kaç sene tam performans kullanılır ?
    Kullanıyorsanız siz hangi markanın hangi kış lastiğini kullanıyorsunuz ?

Aracımdaki Kumho Powergrip lastikler, 2006 üretimi. Bir miktar sertleşme ve bazı kılcal çatlaklar var. Bu kışın sert geçtiği Ankara'da aşağı yukarı %65-70 verimle kullanıyorum. Beni yolda bırakmadı idare ediyor Allah'a şükürler olsun.
  • eski arabamızdaki kış lastikleri 4üncü kışında sıkıntı çıkarmaya başlamıştı. ama büyük bir sorunla karşılaşmamıştık. o yüzden kafa rahat şekilde 4yıl kullanılır
  • Lastiğin kimyasal ömrü 3 senedir 3 seneden sonra bozulmaya başlar artık bir 3 sene daha kullanırsın ama düz yolda gitmek için. Benim ug6 lar ilk senesindeki gibi tutumuyordu 5. senesinde.
  • petlaslar nasıl kış lastiğinde, test sonuçlarını bilen ya da lullanan var mı?
  • quote:

quote:

Lastikçilerde raflarda hep dik duruyor ama ben şuan yazlıkları yatay olarak 4 lastiği üstüste koydum...

LASTİKLERİN İSTİFLENMESİ VE STOKLANMASI

Lastikler belirtilen şekilde stoklanmalıdır :

Havalandırılmış, kuru ve ılık bir mekanda ve doğrudan güneş ışığı ve kötü hava koşullarına maruz kalmayacak şekilde
    Doğal kauçuğa zarar verebilcek her türlü kimyasal maddeden, solventten veya hidrokarbürden uzakta.
    Kauçuğun içine nüfuz edebilecek her türlü maddeden uzakta (metal uçlar, tahta, …)
    Lastikler janta monte edilmiş ve şişirilmiş halde olmadığı sürece, uzun zaman boyunca üst üste istiflenmiş olarak saklanmamalıdır. Lastiklerin başka nesneler altında ezilmesinden kaçınılmalıdır.
    Yakınında alev veya yanıcı bir madde, kıvılcım veya elektrik deşarjına yol açabilecek her türlü materyal (akü şarj cihazları) olmasından kaçınılmalıdır.
    Lastiklerin istiflenmesinde koruma eldivenlerinin kullanılması tavsiye edilir.

kış lastikleri kaç sene tam performans kullanılır ?

kaynak :http://forum.peugeotturkey.com

• quote:

Serkan senin lastikler jantlı mı duruyor.. Yeni jant da almıştım değil mi?

Yok hocam kışlık lastik plana sonradan dahil olunca jant alımını biraz ileri tarihe erteledim.
    Yazlıklar şuan jantsız şekilde yatay olarak üstüste hepsi birer çöp poşeti içinde duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 10 Şubat 2012; 22:35:46 >
  • quote:

quote:

Yok hocam kışlık lastik plana sonradan dahil olunca jant alımını biraz ileri tarihe erteledim.
    Yazlıklar şuan jantsız şekilde yatay olarak üstüste hepsi birer çöp poşeti içinde duruyor.

jant fiyatları nasıldı serkan 14 inç için, ben ona da karar veremedm ya da çıkma mı ayarlasak diye.. tak çıkar lastikler deforme oluyormuş yanakları...
  • Pirelli snowcontrol serie ii lastiklerimin 3. kisi. hala gayet iyi durumda.

5 sene gideri var.
  • quote:

quote:

quote:

jant fiyatları nasıldı serkan 14 inç için, ben ona da karar veremedm ya da çıkma mı ayarlasak diye.. tak çıkar lastikler deforme oluyormuş yanakları...

Hocam bende orjinal saç jantlarda kışlıkları bırakıcam yeni alacağım jantlara yazlıkları takıcam dediğin gibi tak çıkar benim kumhoların yanakları hep yaralandı...
    Ben 15' jantları araştırdım 150-160tl arası değişiyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.