Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.952
Cevap
80
Favori
687.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş
  • haklısınız piyasadaki en lüks aracın fiyatı 1 milyon ytl diyelim bu araca takılabilecek en pahalı ve enucuz lastiğin fiyatları arasında en fazla 2 kat fark varken.

piyasadaki en ucuz ve pahalı otomobil arasında 65 kat fiyat farkı var.
  • Arabam serçe 1993 arabamı seviyorum, zevkle kullanıyorum,
    malum serçeler arkadan çekişli, internetten orjinal lastik ebadı olarak 155 / 80 /R13 verilmiş, ancak arabayı aldığımda üzerinde 185/60/R13 80H tipinde bir lastik vardı.
    Ankara İlkerde yüksek rakımda oturuyorum bu nedenle, soğuk-kar-buz eksik olmuyor. üzerindeki lastiklerde hiç güvenli değil, kış lastiği almam gerekiyor.

Lassa Snoways veya michelin alt markası Kleber tavsiye edildi. ama kararsız kaldım, ayrıca 4 teker en sağlıklısı ama bütçede önemli malum, araba arkadan çeker olduğu için 2 teker idare etmezmi acaba?

Ancak aracın üzerindeki ebatlarda lastik bulmam sıkıntılı gibi görünüyor, çünki netde bu ebada rastlayamadım....

şimdiden teşekkrler...
  • bu konuyla ilgili tüm mesajları okudum gördüğüm kadarıyla tüm markalar incelenmiş
    peki DUNLOP nasıl arkadaşlar
    bir dönem kış lastiklerinde 1 numara olduğunu duymuştum tabii o aralar arabam olmadığı için pek önemsememiştim
    bu markayı kullananlar-bilenler varsa onlardanda bir yorum alabilirmiyiz fiyatlarıda fena dill

bu sitede bir örneği var (lastik ölcülerim 195\65\15R 91T)

KIŞ LASTİKLERİ  ( tüm paylaşımlar buraya)

•  KIŞ LASTİKLERİ  ( tüm paylaşımlar buraya)

155/80R13 79T Snoways 2 Plus var

Kışın yoğun geçtiği yerler için mükemmel

quote:

Orjinalden alıntı: wernik

Arabam serçe 1993 arabamı seviyorum, zevkle kullanıyorum,
    malum serçeler arkadan çekişli, internetten orjinal lastik ebadı olarak 155 / 80 /R13 verilmiş, ancak arabayı aldığımda üzerinde 185/60/R13 80H tipinde bir lastik vardı.
    Ankara İlkerde yüksek rakımda oturuyorum bu nedenle, soğuk-kar-buz eksik olmuyor. üzerindeki lastiklerde hiç güvenli değil, kış lastiği almam gerekiyor.

Lassa Snoways veya michelin alt markası Kleber tavsiye edildi. ama kararsız kaldım, ayrıca 4 teker en sağlıklısı ama bütçede önemli malum, araba arkadan çeker olduğu için 2 teker idare etmezmi acaba?

Ancak aracın üzerindeki ebatlarda lastik bulmam sıkıntılı gibi görünüyor, çünki netde bu ebada rastlayamadım....

şimdiden teşekkrler...

• michelin alpin aldım bugun 2 tane. tanesi 205 ytl. 205/55/16 H lastik ebadı da bu. geçen yıldanda 2 tane alpin vardı takımı tamamlamış oldum.
  • hayırlı olsun ben ug 7 aldım şimdilik memnunum ama alpın için de herkes olumlu konuşuyor
  • Arkadaşlar,

kışlastiği.com'da 6 Kasım 2006'da yayınlanmış olan aşağıdaki yazıyı
    http://www.kislastigi.com
    Kış Lastiği Nasıl Seçilir? En İyi Kış Lastiği Hangisidir? | Kış Lastiği Web Sitesi – Kış Lastiği Hakkında Herşey
    http://www.kislastigi.com/kis_lastigi_nasil_secilir.asp

okumanızı ve Kış Lastiği seçerken gözönüne almanızı öneririm:

1) Araç üreticisinin önerdiği;
    - Kış lastiği markası ve Tipi
    - Ölçü , Yük sınıfı ve Hız Sınıfı takılmalıdır.
    Bu bilgiler Kullanıcı El Kitabı veya araç üzerinde bulunmaktadır.
    Aracın Yetkili Servisleri de bu konuda bilgi verebilir.

2) Araç üreticisi tarafından Kış lastiği markası ve Tipi önerisi verilmemişse, seçilecek Kış Lastiğinin aracın üzerindeki Standart Yaz Lastiği ile aşağıdaki özellikleri aynı olmalıdır ;
    - Ölçü : Genişlik (mm) / Profil (%) X Jant çapı ( inç)
    - Yük sınıfı : Load Index
    - Hız sınıfı : Speed Index

3) Aşağıdaki durumlarda Standart Yaz Lastiği ile farklı özelliklere onay verilebilir:
    - Çapı aynı ancak genişliği daha az olan Kış Lastiği kullanılabilir.
    - Yük Sınıfı kesinlikle aynı olmalıdır.
    - Hız Sınıfı daha düşük bir Kış Lastiği kullanılacaksa sürücü, Kış Lastiğinin bu düşük Hız Sınıfından dolayı , kilometre göstergesine yapıştırılacak bir çıkartma ile uyarılmalıdır.

4) Seçilen Kış Lastiğinin mutlaka;
    - Üzerinde “Kış Lastiği” işaretinin olması,
    - Üretim Yılı ve Ayının kontrol edilmesi,
    - Garanti şartlarının öğrenilmesi,
    - Aracın tüm tekerleklerine takılması gerekir. ( 4 x 4 x 4 kuralı)

5) Kış Lastiklerinin çeşitli otomobil dergileri veya kuruluşlar tarafından yapılmış testlerdeki sonuçları , fiyatlarının yanında, aşağıdaki önem sırasına göre gözönüne alınmalıdır:
    - Kuru yolda fren
    - Islak yolda fren
    - Karda Fren
    - Karda Çekiş
    Kış Lastikleri kışın, kardan çok kuru ve ıslak zeminlerde kullanılmaktadır . Sadece kar üzerinde iyi sonuç veren , kuru ve ıslak yolda kötü sonuçlar veren “Kar Lastiği” iyi bir Kış Lastiği olamaz.

En iyi Kış Lastiği ;
    - Karda Fren ve Çekiş yönünden yeterli ,
    - Kışın Kuru ve ıslak zeminde Yaz Lastiğine en yakın sonuç veren lastiktir.

Hepinize Kış Lastiklerinizle güvenli yolculuklar dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: rahmi2253

hayırlı olsun ben ug 7 aldım şimdilik memnunum ama alpın için de herkes olumlu konuşuyor

bende olumlu şeyler söylüyorum kar performasnı gayet başarılı yani. ama su da pek güven vermeyebilir henüz ciddi deneme yapmadım ama sanki öyle gibi. aslında öncekiler michelin olmasaydı baka marka alırdım continental i düşünüyordum. ama takım olsun istedim.
  • Tamamen aynı fikirdeyim, zaten seçimimi bu kriterlere dayanarak yaptım.

quote:

Orjinalden alıntı: kislastigi.com

En iyi Kış Lastiği ;
    - Karda Fren ve Çekiş yönünden yeterli ,
    - Kışın Kuru ve ıslak zeminde Yaz Lastiğine en yakın sonuç veren lastiktir.

• Arkadaşalar bende tanesi 92Ytl den 4 tane UG7 aldım arabanın gidişi daha sessizleşti onun dışında diğer lastiklerle arasında en ufak bir fark yok! Sanki standart lastikmiş gibi bir hava veriyor. Daha kar yağmnadığı için hiç denemedim; ancak ıslak kuru geçişlerinde mükemmeller(en azından eski lastiklerime göre) Eski lastiklerimin kuru havada patinaj yapmadan kalkamadığı bir yolda yağmur yağarken en ufak bir zorlanma olmadan kalktım. UG7 almanızı kesinlikle öneririm. PİŞMAN KALMAYACAĞINIZDAN EMİN OLUN!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: elbur26

Arkadaşalar bende tanesi 92Ytl den 4 tane UG7 aldım arabanın gidişi daha sessizleşti onun dışında diğer lastiklerle arasında en ufak bir fark yok! Sanki standart lastikmiş gibi bir hava veriyor. Daha kar yağmnadığı için hiç denemedim; ancak ıslak kuru geçişlerinde mükemmeller(en azından eski lastiklerime göre) Eski lastiklerimin kuru havada patinaj yapmadan kalkamadığı bir yolda yağmur yağarken en ufak bir zorlanma olmadan kalktım. UG7 almanızı kesinlikle öneririm. PİŞMAN KALMAYACAĞINIZDAN EMİN OLUN!!
    Ebatınız küçük herhalde.
  • elbur 26
    senin lastik ölçün kaç
    92 ytl ye hangi numara ug7 yi aldın
  • arkadaşlar ford connect aracıma 2 adedet kışlastiği önlere almak istiyorum ne tavsiye edersiniz
  • Az kullanılmış, yollu MICHELIN ALPINE kış lastikleri 195/55/R15 T 4 adet. Dişleri sağlam bir sorunu yok, yoğun kullanımı olmadı zaten.

Piyasasını bilmiyorum, ne civarda dersiniz?

Lastikler Ankara'da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgaaaaa

elbur 26
    senin lastik ölçün kaç
    92 ytl ye hangi numara ug7 yi aldın

Arkadaşalar daha önce de yazmıştım ben 175/70/R13 82T aldım bide 12 taksit yaptırdım lastikler eski fln değil 2006 başında üretilmişler! Ben epey bir fiyat araştırması yaptım daha sonra karar verirdim. Continental de aynı ölçüler taksitle 90 Ytl; Lassa snowways 2 ise nakit 75Ytl isteyen arkadaşlar forumdan fiyat aldığım bayilerin telefonunu ve adresini bulabilirler!!

SAYGILAR!!
  • Hocam senin bayii fiyat vermiş gerçekten,ben bulamadım henuz 92 ye verip hemde taksit yapan bir yer.GOPa gelicem sanırım bu gidişle...
  • 165/60/R14 Kış Lastiği bilen bulan satan varmıdır acaba ? biraz araştırdım da bulması çok zor
  • delirecem yahu Continental TS 810 almayı düşünüyorum ama koca internette Ankara da nerede bulacağıma dair bir halt bulamadım, alanlar bilenler yardım eylesin a dostlar!
  • sonunda buldum ama ts810 yokmuş aradığım 185-65-r14 boyutunda ts 800 varmış acaba onun perfromsı hakkında bilgisi olan var mı?

continental ts800 mü almalıyım yoklsa goodyear UG7 mi?
  • marshall kış lastiği kullanan var mı lastikten memnun mu?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.